Ital Bolelli smetl Chelu

22. 4. 2008, 14:16
Aktuality 0
ATP MONTE CARLO - Italský kvalifikant Simone Bolelli hladce dvakrát 6-2 přehrál Argentince Juana Ignacia Chelu a poprvé tak vyhrál antukový zápas na turnaji Masters. Do druhého kola už stihli postoupit nasazení tenisté Robredo a Karlovič, kterému vzdal Sebastian Grosjean. Poprvé od Australian Open se výhry dočkal Fin Nieminen.
Simone Bolelli

Dvaadvacetiletý Ital Simone Bolelli dodnes na antukových turnajích Masters odehrál 3 zápasy, ale první výhry se dočkal až dnes. V zápase proti Argentinci Juanu Ignaciu Chelovi byl od úvodu střetnutí lepším hráčem. Svého soupeře deptal přesnými forhendovými údery, které prokládal zkrácenými míčky těsně za síť. Chela soupeři navíc zápas ulehčil svým špatným servisem, když udělal 6 dvojchyb a úspěšnost 1. podání měl pouze 44%. Bolelli Argentincův servis prolomil celkem čtyřikrát, sám jediný brejkbol odvrátil a už se může připravovat na čtvrtého nasazeného hráče Nikolaje Davyděnka, kterému letos v Miami dokázal sebrat set. Rus následně celý podnik série Masters vyhrál.

První výhry od Australian Open se dočkal finský tenista Jarkko Nieminen, když si poradil s Francouzem Marcem Gicquelem 6-0 6-4. V druhém setu sice ztratil vedení 3-1 a o jeden brejk byl vpřed Gicquel, nicméně Nieminen zápas ukončil třemi vyhranými gamy v řadě.

Francouz Sebastian Grosjean sice proti chorvatskému obrovi Ivu Karlovičovi vyhrál úvodní sadu 6-4, ale v druhé za stavu 4-5 poprvé ztratil své podání a zápas tak měl rozhodnout až třetí set. Grosjeanovi viditelně docházely síly a Karlovič se dostal během chvíle do vedení 4-1. V tento moment se Grosjean rozhodl utkání vzdát. Karloviče v 2. kole čeká další zástupce francouzského tenisu - mladý Gael Monfils.

Rus Marat Safin dnes dokázal, že ho tenis stále baví. Už před týdnem ve Valencii podával slušné výkony, ale stačilo to pouze na 2. kolo. V Monte Carlu si dnes poradil hladce 6-2 6-3 s Belgičanem Xavierem Malissem, který na antuce dobré výsledky nedělá. V boji o postup do 3. kola narazí Safin na soupeře jiné úrovně - čerstvého vítěze z Valencie, pátého nasazeného Španěla Davida Ferrera.

ATP Masters Series Monte Carlo - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (12-Špa) - Wawrinka (Švý) 6-4 7-5
Karlovič (15-Cho) - Grosjean (Fra) 4-6 6-4 4-1 skreč G.
Bolelli (kv.-Itá) - Chela (Arg) 6-2 6-2
Andrejev (Rus) - Tursunov (Rus) 7-5 6-3
Safin (W-Rus) - Malisse (Bel) 6-3 6-2
Nieminen (Fin) - Gicquel (kv.-Fra) 6-0 6-4
Seppi (Itá) - Calleri (Arg) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist