Italka Briantiová ve 30 letech urvala premiérový titul

24. 4. 2011, 21:17
Aktuality 2
WTA FES - Alberta Briantiová si ve 30 letech připsala premiérový titul z turnaje WTA. Italská tenistka na antuce v marockém Fesu ve finále porazila 6-4 6-3 o 11 let mladší Rumunku Simonu Halepovou, jež na stejném turnaji v boji o celkové vítězství neuspěla ani před rokem.
Profily hráčů
Alberta Briantiová

Alberta Briantiová během své kariéry postupně vylepšovala své maximu. V roce 2006 byla ve čtvrtfinále v indické Kolkatě, předloni si pak zahrála semifinále v Portoroži a o pár týdnů později prohrála ve finále v čínském Guangzhou.

Premiérového titulu se dočkala až ve svých 30 letech na antuce, když dnes v marockém Fesu v deštěm přerušeném utkání porazila 6-4 6-3 Simonu Halepovou z Rumunska. Italce cestu za největším úspěchem usnadnila i Ruska Safinová, jež kvůli otravě jídlem nenastoupila k semifinálovému souboji.

"Hrála jsem dobře celý týden, bylo to pro mě celkem překvapivé. Ještě minulý víkend jsem hrála finále Fed Cupu v moskevské hale a sem jsem přiletěla dost pozdě. Nevěřila jsem, že bych turnaj moha vyhrát. V prvním kole jsem prohrávala 0-4, ale pak se vše  obrátilo k lepšímu," řekla Briantiová.

Devatenáctiletá Halepová, bývalá nejlepší juniorka světa, ve finále turnaje WTA neuspěla ani na druhý pokus. Poprvé o titul marně usilovala před rokem rovněž ve Fesu, tehdy nestačila na Ivetu Benešovou.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (24. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Briantiová (It.) - Halepová (7-Rum.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
lofas
Ty joooooo taká stará řepa , co tam sakra dělala tak dlouho že musela do třicítky čekat ? a v padesáti vyhraje Grand Slam !
Reagovat
smazaný uživatel
Ta sa ma. Este ziadna hrackA nedokazala vyhrat titul z ATP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist