Italky dělí jedna výhra od triumfu ve Fed Cupu

2. 11. 2013, 15:56
Aktuality 19
Italské reprezentantky vedou ve finále Fed Cupu nad Ruskem po úvodním dnu 2-0 a jedna výhra je dělí od zisku trofeje. Do očekávaného vedení se domácí výběr v Cagliari dostal díky vítězství Roberty Vinciové 5-7 7-5 8-6 nad Alexandrou Panovovou a výhře Sary Erraniové 6-1 6-4 nad Irinou Chromačevovou.
Sara Erraniová a Roberta Vinciová

Roberta Vinciová byla před zápasem jasnou favoritkou, na vítězství se však nečekaně nadřela. V prvním setu Italka vedla s brejkem 4-2, sadu ale nakonec získala Panovová. Ruska sice nezvládla hru na servisu za stavu 5-4, reparát ale úspěšně složila o chvíli později, když čistou hrou vyhrála gam na 7-5.

Ve druhém setu čelila za stavu 3-5 při servisu 136. hráčky žebříčku třem mečbolům Roberta Vinciová, dokázala je však odvrátit a nadechnout se k obratu. Italka získala následující čtyři gamy a srovnala na 1-1.

Do rozhodující třetí sady vlétla skvěle Vinciová. Když v prvních dvou gamech Italka neprohrála ani jednu výměnu, zdálo se, že ji v obratu nic nezastaví. Alexandra Panovová se ale dokázala vzchopit, vyhrála tři gamy v řadě a dokonce byla opět blízko vítězství.

V desáté hře rozhodujícího setu totiž Ruska v zápase už potřetí podávala na vítězství. Klíčový gam sice nezačala dobře a prohrávala 0-40, ale čtyřmi vyhranými výměnami v řadě se propracovala k mečbolu. Od překvapivého vítězství byla Ruska rovných 15 centimetrů, přesně o tuto délku netrefila kurt ve snaze o vítězný prohoz po lajně.

Z vítězství 8-6 v rozhodujícím setu a z prvního bodu pro svoji reprezentaci se nakonec mohla po zápase, hraném v bouřlivé atmosféře, radovat domácí Vinciová.

Druhý duel měl jasnější průběh. Světová sedmička Sara Erraniová sice ve druhém setu prohrávala 1-3 a 2-4, nakonec ale hráčku ze třetí stovky pořadí WTA Irinu Chromačevovou porazila a v úvodním nedělním duelu s Panovovou může domácímu celku zajistit čtvrtý fedcupový titul.

Italky, které v semifinále vyřadily české vítězky uplynulých dvou ročníků, vyhrály týmovou soutěž poprvé v roce 2006 a pak v letech 2009 a 2010. Ruský celek, jemuž se před nominací na finále z různých důvodů omluvilo jedenáct hráček, má na kontě čtyři tituly.

- Fed Cup: Itálie - Rusko -
(finále, Cagliara, antuka)
sobotní výsledky (02. 11. 2013)
Itálie - Rusko 2-0 ... po prvním dni
Vinciová - Panovová 5-7 7-5 8-6
Erraniová - Chromačevová 6-1 6-4

 

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Letošní finále Fed Cupu sice nesleduju, ale zaujal mě výsledek toho prvního zápasu. Škoda, že to Panově nevyšlo. Měla setboly, dokonce ve druhém i třetím setu. Asi jí to muselo hodně mrzet... Mohlo to být mnohem zajímavější. Takhle už je asi definitivně rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Měla mečboly...

Je vidět, že už jsem to psal hodně pozdě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Osklive a Italove to nezastiraji, nedavno jsem to v metru resil s 2 Italy;-) Vinci nemit nemit prsa, tak je stejne chlapska jak Schiavone...
Reagovat
Frick
A co třeba Italy ze severu? Tam by mohl bejt už citelnejch vliv rakouských genů. Vlastně si řikám, že tamti "taliáni" maj s nějakejma Neapolamana pramálo společnýho :-)
Reagovat
LukasH
Nedovedu si představit, jak bude Vinci vypadat v 60.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses nedivil, spousta ženských je hezčích, když jsou starší :))
Reagovat
LukasH
To je pravda, ale u Vinci nevím. Už teď si jí dovedu přestavit zahalenou v tom černým, sedící někde před domem....:-)
Reagovat
Fandina
Vinci může vypadat hodně podobně, jako teď. Je jí třicet, tak se už moc měnit nemusí a podle mě, ona je takový ten typ člověka, který vypadá pořád stejně kolik let.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se Vinci pořádně upravila a vyfikla, tak by LukasH koukal :))
Reagovat
Jan
Všichni by jsme koukali :)))
Reagovat
tommr
Panovová byla dneska jen krůček od senzace, která by z ní udělala FC hrdinku. V rozhodujících chvílích jí bohužel zradily nervy ... :(
Reagovat
Fandina
to bylo. Škoda, že Panova to nedotahla. Ale zajímavý zápas a nakonec zvítězila zkušenost.
Reagovat
Jan
Přál bych Ruskám, aby to vyhrály. Ale to se nestane. A ty co odmítly, bych už do reprezentace nevzal.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasná fotka, to si snad Roberta nezaslouží... :)
Reagovat
PetaM
Ale zaslouží ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď zlej :)
Reagovat
smazaný uživatel
K nadpisu článku mi sedí dokonale, nebo ne? :)
Reagovat
tommr
mě se ta fotka náhodou docela líbí. Někdy mi opravdu příjde, že ta Vinciová musí ten míček nějak hypnotizovat, protože jinak není možný, aby s tou svou hrou tak často vyhrávala. Dnešní uhaluzený vítězství je toho krásným příkladem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vinci prostě umí :) já zápas neviděla, neříkám, že jí kdovíjak fandím, to ne, ale dávat sem takovouhle fotku mi přijde blbý :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist