Ivaniševič má problémy, dluží miliony

19. 3. 2013, 19:53
Aktuality 5
Někdejší druhý tenista světa Goran Ivaniševič, který jen na turnajích vydělal přes 20 milionů dolarů, se potýká s dluhy svých firem. Jak píše chorvatský web tportal.hr, jedna z Ivaniševičových společností, která ve Splitu vybudovala komplex s byty a obchody, dluží v přepočtu přes 19 milionů korun, z toho téměř pětinu činí nedoplatek na daních. Chorvatská státní finanční agentura ji proto navrhuje poslat do konkurzu.
Profily hráčů
Goran Ivaniševič

"Otec jen věřil špatným lidem," řekl o neúspěšném projektu, ve kterém se angažovali i jeho rodiče, už před časem Ivaniševič, kterého se podnikatelské štěstí vůbec moc nedrží. Jiná jeho společnost, jež obchoduje s nemovitostmi, má totiž už více než rok a půl zablokované účty a prodělala přes milion kun (3,3 milionu korun).

Tenista, který v roce 2001 jako dosud jediný hráč zvítězil ve Wimbledonu na divokou kartu a kariéru ukončil v roce 2004, měl přitom slušné příjmy i díky reklamním smlouvám a dodnes si vydělává na veteránských turnajích. Peníze se jej ale moc nedrží, důkazem může být i osud jachty za dva miliony eur (asi 52 milionů korun), kterou mu před třemi lety zabavila leasingová firma kvůli neuhrazeným splátkám.

Ivaniševičovy současné problémy se podobají potížím, které dnes musí řešit i další někdejší velká hvězda tenisových kurtů Iva Majoliová. Té hrozí, že kvůli dluhům z podnikání přijde o dva záhřebské byty.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vždy som sa čudoval, ako sa môže milionár dostať do dlhov.

Podľa mňa jedine menej bystrý milionár.
Reagovat
Roger_Federer
:), chlapče venuj se studiu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hodně to záleží na tom, kam peníze vloží a komu důvěřuje. Mnoho fotbalistů skončilo podobně třeba. Se mrkni na info z mojeho článku, kde Harte z Readingu píše, jak se prošustroval prachy jen díky tomu, že věřil nesprávným lidem.

http://www.premierleague.cz/aktualne/premier-league/harte-by-chtel-byt-agentem/?aktualitaId=10346
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, viem ze podnikanie je riziková zalezitost, ale clovek milionár by mal mat vzdy vytvorené rezervy..

R_F, ty budes mat urcite kontakty na roznych profesorov, ze ano? ;)
Reagovat
Roger_Federer
nene, na roznych skrachovalich milionaru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist