Ivanovičová vyřadila Azarenkovou, uspěla i Safinová

10. 8. 2010, 09:51
Aktuality 11
Na staré dobré časy nechala v Cincinnati vzpomenout někdejší světová jednička Ana Ivanovičová. Srbská tenistka dorazila do Ohia s pouhými třemi výhrami z posledních deseti zápasů, v úvodním kole ale vyřadila jednu z největších favoritek Viktorii Azarenkovou. Jednu z mála letošních výher si připsala i další bývalá nejlepší hráčka světa Dinara Safinová.
Ana Ivanovičová

Poslední vydařený turnaj odehrála Ana Ivanovičová v květnu v Římě, kde na své cestě do semifinále porazila Bělorusku Viktorii Azarenkovou a Jelenu Dementěvovou. Od té doby čeká na vítězství nad hráčkou světové desítky nebo alespoň na postup do čtvrtfinále.

Neúspěšné období by srbská tenistka mohla ukončit v Cincinnati, kam dorazila s bilancí tří výher a sedmi porážek z posledních deseti zápasů. V úvodním kole si totiž znovu poradila s Azarenkovou, vítězkou nedávného turnaje ve Stanfordu. Ivanovičová přitom byla blízko další porážce; v prvním setu nenašla recept na servis své soupeřky a ve druhém prohrávala už 2-4. Tentokrát ale dokázala trestat především druhé podání Azarenkové a sadu dotáhla do tie-breaku, ve kterém uspěla.

Povzbuzená Ivanovičová pak ovládla rozhodující set, v němž nemusela ani jednou odvracet brejkbol, a za dvě a čtvrt hodiny zvítězila 2-6 7-6 6-2.

Podobně si v Cincinnati vedla další bývalá světová jednička Dinara Safinová. Ani Ruska nezačala proti Robertě Vinciové z Itálie dobře, když v úvodním setu prohrávala 3-5. Také Safinová si ale zavzpomínala na lepší časy, čtyřmi získanými hrami v řadě získala úvodní sadu a díky dvěma brejkům ve druhém setu si připsala teprve druhou výhru od konce dubna.

V dalším kole ji čeká jedna z nejtěžších soupeřek, Belgičanka Kim Clijstersová, pro niž to bude první zápas od Wimbledonu. "Už je to nějaká doba," řekla vítězka dvou letošních turnajů, která si pauzu krátila zápasy v zámořské soutěži World Team Tennis. "Těším se, až budu znovu hrát," dodala.

Výsledky - Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Ivanovičová (Srb.) - Azarenková (9-Běl.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2, Peerová (13-Izr.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 4:1 skreč, Jovanovská (Srb.) - Rezaiová (14-Fr.) 4:6, 6:3, 6:4, Bartoliová (16-Fr.) - Medinaová (Šp.) 6:4, 6:0, Moritaová (Jap.) - Parraová (Šp.) 7:6 (9:7), 6:2, Klejbanovová (Rus.) - Dulgheruová (Rum.) 6:4, 6:4, Amanmuradovová (Uzb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:1, 6:2, Niculescuová (Rum.) - Lisická (Něm.) 6:3, 6:0, Llagosteraová (Šp.) - Kingová (USA) 3:6, 6:3, 6:1, Duševinová (Rus.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:6 (9:7), Erraniová (It.) - Hamptonová (USA) 6:4, 6:2, Safinová (Rus.) - Vinciová (It.) 7:5, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Kudrjavcevová (Rus.) 7:5, 6:4, A. Bondarenková (Ukr.) - Cibulková (SR) 3:6, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Coinová/Hradecká (Fr./ČR) - Craybasová/Gallovitsová (USA/Rum.) 6:4, 7:6 (7:5).

 

Komentáře

11
Přidat komentář
BooOoo
Nabyl jsem dojmu, že tato webová stránka je zaměřena na tenis a události ve světovém tenise, nikoli na ubohé opravování čtenářských příspěvků.
Reagovat
smazaný uživatel
Když vezmeš v úvahu jaké příspěvky se tu běžně vyskytují, tak bych zrovna v těch opravách ubohost nehledal, lepší než neustálé hádky ohledně světové jedničky a trojky. Přeci jen s pravopisem má spousta lidí problém a mohli by si to vzít k srdci, občas to jsou fakt zarážející chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
bil, Bich Rad Kdibi, Se anycka, Vratyla Do top, Deset.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam Ze mapped, Bude ,Myt Co Oprávovat.,
Reagovat
smazaný uživatel
Oba se ve skloňování shoduje s tvary číslovek dva/dvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Říká se oběma holkám. Copak netušíš, že obě, číslovka základní neurčitá, se skloňuje stejně jako číslovka základní určitá dvě.

Tady je skloňování číslovek dva/dvě a oba.

1. dva muži, dvě ženy, dvě děti
2. dvou mužou, dvou žen, dvou dětí
3. dvěma mužům, ženám, dětem
4. dva muži, dvě ženy, dvě děti
5. dva muži!, dvě ženy!, dvě děti!
6. o dvou mužích, o dvou ženách, o dvou dětech
7. se dvěma muži, ženami, dětmi

V té první větě, kde jdi dala čárku, jsi měla zdůvodnit pocit přání těmto dvěma tenistkám tak, že jsi měla užít v této větě vedlejí příslovečné příčinné spojku podřadící protože.
Reagovat
Vojtiik
kluku ty si dabel :D
Reagovat
smazaný uživatel
pozor, ďábel je správně :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za podrobnou lekci cestiny, Ano, v rychlosti se chybicka vloudila,ale to me neomlouva. Ty urcite tenis vubec nesledujes, pouze cihas na chybky a jak je videt, tak zde mas zne. Ale kdyz Te to bavi proc ne, Kazdy jsme nejak prdly ,ty takto.Neskodis tim,ale jen obcas prudis.
Reagovat
smazaný uživatel
... nás opravuje a baví, tomu hovorím užitočný člen Tenisportálu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oboum holkam to preji, uz se trapi dlouho. Je to smutny pohled,takhle brzo vypadavat. Jen at to neni jen vykrik do tmy,ale chvili si ty vitezstvi uzivsji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist