Jaite byl zvolen novým kapitánem Argentinců

18. 12. 2011, 09:56
Aktuality 0
Martin Jaite byl podle očekávání oficiálně zvolen novým kapitánem argentinského daviscupového týmu. Ten po neúspěšném finále opustil Tito Vazquez, kterému svaz neprodloužil smlouvu.
Martin Jaite

Tito Vazquez vedl argentinské tenisty od prosince 2008, ale ani on jihoamerickou zemi k zisku 'Salátové mísy' nedovedl. Argentina letos v čele s Del Potrem prohrála i v historicky čtvrtém finále, tentokrát na antuce ve Španělsku.

Argentinský tenisový svaz se před novou sezonou rozhodl vnést do týmu čerstvý impuls a v pátek oficiálně oznámil jméno nového kapitána. Tím se stal předem avizovaný Martin Jaiti, asistenta mu bude dělat Mariano Zabaleta. 

"Je mi ctí," komentoval své jmenovaní na dvouleté období Jaite. Sedmačtyřicetiletý Argentinec je bývalým 10. hráčem světa, na kontě má 12 titulů na okruhu ATP a 34 odehraných zápasů v Davis Cupu.

Po skončení hráčské kariéry byl Jaite ředitelem elitního turnaje v Buenos Aires a Nalbandiana vedl přes rok do prosince 2008. Pomohl mu vyhrát dva turnaje. Právě Nalbandian neměl s bývalým kapitánem Vazquezem příliš dobré vztahy.

Nový ročník Davisova poháru začíná o víkendu 10. - 12. února 2012 a Argentinu čeká duel v Německu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist