Janowicz si ve Francii zahraje o své druhé finále

7. 2. 2014, 22:47
Aktuality 4
ATP MONTPELLIER - Po třech odehraných kolech nezůstal ve hře o titul žádný nenasazený tenista. Do semifinále turnaje v Montpellier postoupili domácí Gasquet s Monfilsem, Fin Nieminen a Polák Janowicz, který bude usilovat o své teprve druhé finále na okruhu ATP.
Jerzy Janowicz

Jerzy Janowicz si loni zahrál semifinále ve Wimbledonu a ve světovém žebříčku vyletěl na 14. místo. Ve své sbírce ale dosud stále nemá žádný titul z turnaje ATP. Kromě životního úspěchu na londýnské trávě se za čtvrtfinále dostal už jen předloni na Masters v Paříži, kde si senzačně zahrál své dosud jediné finále.

Teprve potřetí v kariéře se do semifinále dostal dnes v hale v Montpellier, kde snad zlomil prokletí menších turnajů. Třiadvacetiletý polský tenista si poradil snadno 6-2 6-4 s domácí nasazenou sedmičkou Edouardem Rogerem-Vasselinem, proti kterému si pomohl 18 esy.

"Byl to těžký zápas. Edouarda znám velmi dobře a věděl jsem, že budu muset dobře podávat a hrát agresivní returny, abych měl šanci. To byl můj a dnešní plán, který fungoval," řekl Janowicz.

O vyrovnání svého maxima bude v sobotu usilovat proti domácí nasazené jedničce a obhájci titulu Richardu Gasquetovi, s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 1-1

"Gasquet bude velmi obtížný soupeř. Vím, že hraje velmi dobře," očekává Janowicz těžký souboj, s čímž Gasquet souhlasí. "Zítra se utkám s dalším soupeřem se skvělým servisem, jedním z nejlepších na světě. Hraje teď na vysoké úrovni. Můžu ho porazit, ale v hale to bude složitější. Potřebuju hrát co nejlépe, abych vyhrál."

Gasquet dnes zastavil dvaadvacetiletého krajana Albana Olivettiho, kterému v boji o premiérové semifinále nepomohlo ani 13 es. Během turnaje jich v šesti zápasech nastřílel celkem 111.

"Jsem šťastný, že jsem vyhrál. Zápasy jako ten dnešní jsou vždy velmi nepříjemné. Už jsem s Albanem párkrát trénoval, tak jsem věděl, čeho je schopný. Musíte čekat na příležitost a hrát bez chyb," komentoval devátý hráč světa Gasquet.

Radost domácím fanouškům udělal i vítěz turnaje z roku 2010 Gaël Monfils. Pátý nasazený Francouz, který letos prohrál pouze dvakrát s Nadalem, porazil dvakrát 6-4 Uzbeka Denise Istomina.

"Dnes jsem se na kurtu cítil velmi dobře. Někdy až příliš dobře, což může být nebezpečné. Závěr druhého setu toho byl důkazem," řekl Monfils, který málem přišel o náskok dvou brejků. Za stavu 5-2 utkání neukončil při svém podání, následně nevyužil mečbol a za stavu 5-4 musel odvracet celkem tři brejkboly.

"Ale zápas jsem si užil, mám ze své hry dobrý pocit. Každý den se cítím čím dál lépe, úroveň mé hry se zvyšuje," pochvaluje si Monfils.

V sobotním semifinále se utká s Jarkkem Nieminenem, kterého porazil ve všech třech vzájemných soubojích. Naposledy se utkali předloni právě v Montpellier a i ostatní duely spolu svedli v hale.

"Nieminen je velmi dobrý hráč, umí být agresivní. Vím, že se musím prosadit proti jeho druhému servisu, který je jeho slabinou. Všechny naše zápasy byly velmi intenzivní s dlouhými výměnami," řekl sedmadvacetiletý Monfils.

Dvaatřicetiletý Fin Nieminen, který obhájil loňské semifinále, si dnes poradil s nejstarším hráčem v soutěži Markem Gicquelem. 36letého Francouze, který včera vyřadil turnajovou dvojku Simona, zdolal i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
páteční výsledky (07. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (1-Fr.) - Olivetti (Fr.) 6-4 6-2
Janowicz (3-Pol.) - Roger-Vasselin (7-Fr.) 6-2 6-4
Monfils (5-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-4
Nieminen (6-Fin.) - Gicquel (Fr.) 6-3 3-6 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
tito: co to zase bylo, prestarly Johnson?? Tss.. :-(
Reagovat
Sonja
A Richard si zahraje o obhajobu titulu...

Jerzy *\ö/* Že můžeš vím, tak do toho!
Reagovat
Sonja
S tím Ríšou dobrý fail:-(:-D
Reagovat
Sonja
Tak ne, zmátl mě tenisportál, na Richardově stránce je uveden loňský výsledek "osmifinále", přitom vyhrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist