Jarry dobyl domácí antuku v Santiagu a získal první titul po dopingovém trestu

6. 3. 2023, 06:57
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - Poslední letošní turnaj série Golden Swing na jihoamerických antukách vyhrál Nicolas Jarry. Sedmadvacetiletý Chilan slaví na domácí antuce v Santiagu zisk druhého titulu na okruhu ATP, ve svém čtvrtém finále a prvním po dopingovém trestu (2020) na čtvrtý pokus udolal Argentince Tomáse Martína Etcheverryho.
Nicolas Jarry

Nicolas Jarry v červenci 2019 ve švédském Bastadu proměnil své třetí finále v jediný titul na okruhu ATP. Následně ale prohrál 14 z 15 zápasů a v roce 2020 dostal téměř roční distanc za doping.

Po comebacku vyhrál jen dva challengery, na turnajích ATP si od léta 2019 zahrál jediné čtvrtfinále a ani jednou nebyl v semifinále. 

Černou sérii utnul až v posledních dvou týdnech na jihoamerických antukách, kde vyhrál 10 z 11 zápasů. Nestačil jen na světovou dvojku Carlose Alcaraze, kterému v Riu de Janeiro podlehl ve svém prvním semifinále po více než třech a půl letech.

Následně na domácí půdě v Santiagu už 27letý Chilan přemožitele nenašel a po sérii čtyř třísetových výher si došel pro druhý titul. Ve finále dvou nenasazených hráčů udolal po bezmála třech hodinách boje 7-6 6-7 6-2 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho, proti kterému přišel jen jednou o podání a na čtvrtý pokus si připsal jeho skalp.


"Je to opravdu neuvěřitelné. Nemohu uvěřit tomu, že jsem vítězem tohoto historického turnaje. Moc to pro mě znamená, obzvlášť poté, co se mi dařilo dva týdny po sobě. Bylo to (v Riu) náročné, přesto se mi dařilo i tento týden. Bylo to úžasné," radoval se Jarry během slavnostního ceremoniálu s malým synem v náruči. 

Jarry se stal prvním vítězem turnaje ATP od roku 2021, kdy Cristian Garín triumfoval rovněž v Santiagu, a užíval si bouřlivé ovace fanoušků: "Ole! Ole, Ole, Ole! Nico! Nico!"

Ve světovém žebříčku Jarry vyletí na 52. místo, čtrnáct příček za své maximum. Sezonu přitom začínal mimo Top 150. V Santiagu ještě zůstává, aby se z pozice nasazené jedničky pokusil prodat svou formu na navazujícím challengeru.


23letý Etchevery si před dvěma týdny v Buenos Aires zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a nyní v Chile, kde si připsal první dva skalpy hráčů Top 35, své maximum dokonce hned dvakrát překonal. První titul ale nezískal, jeho nejcennějšími triumfy tak zůstávají tři vítězství na challengerech. Ve světovém žebříčku se posune na 61. místo a překoná své nejlepší umístění. 

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 718.245 dolarů
nedělní výsledky (05. 03. 2023)
• Dvouhra - finále •
Jarry (Chile) - Etcheverry (Arg.) 7-6(5) 6-7(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Posledni podnik Golden Swingu bere Nico. Skvele:)

Letosni GS
Baez (1. titul)
Alcaraz (2. titul)
Norrie (1. titul)
Jarry (1. titul)

Nejuspesnejsim hracem stale zustava Ferrer:) 7 titulu z GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist