Jarry znovu udolal Ramose a semifinále si zahraje i v Sao Paulu. Cuevas tam neprohrál už 15 zápasů

3. 3. 2018, 09:49
Aktuality 0
ATP SAO PAULO - Chilan Nicolas Jarry v Sao Paulu pokračuje ve skvělých výkonech. Na třetím turnaji na jihoamerických antukách po sobě si zahrál ve čtvrtfinále a podruhé se dostal do semifinále, když vyřadil nasazenou jedničku Španěla Alberta Ramose. Už na 15 zápasů prodloužil svou neporazitelnost v Sao Paulu Pablo Cuevas z Uruguaye.
Nicolas Jarry

Nicolas Jarry prožívá na jihoamerických antukách životní období. V ekvádorském Quitu si zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a na dalších dvou akcích v Brazílii se dostal dokonce do semifinále. Po úspěšném vystoupení v Riu de Janeiro je mezi čtyřkou nejlepších i v Sao Paulu.

Poslední dva zápasy vyhrál po třísetových bitvách, které vyhrál až v tie-breaku rozhodující sady, v níž musel dohánět manko brejku. Ve čtvrtfinále si 24letý Chilan poradil s nasazenou jedničkou a loňským finalistou Španělem Albertem Ramosem, kterého zdolal podruhé během dvou týdnů. Tentokrát po 2 hodinách a 47 minutách boje 6-7 6-4 7-6.

"S tímto skvělým výsledkem jsem moc spokojený. Za tohle vítězství jsem moc šťastný. Dnes to bylo podobné jako včera, prohrál jsem první set a musel zůstat soustředěný po celý zápas. Musel jsem hrát agresivně a útočit. Vyhrát jsem mohli oba a já jsem rád, že jsem to zvládl," komentoval Jarry, který se do dvou semifinále po sobě dostal jako první Chilan od roku 2009, kdy se to povedlo Fernandu Gonzálezovi.

O premiérové finále si 73. hráč světa Jarry zahraje s o deset let starším Horaciem Zeballosem (h2h 1-2). Dvaatřicetiletý Argentinec ve čtvrtfinále zdolal 6-7 6-2 6-4 domácího Rogeria Dutru Silvu a bude usilovat o své třetí finále na okruhu ATP - první od jediného triumfu, který slavil na antuce ve Viña del Mar 2013.

U
ž na 15 zápasů v řadě prodloužil svou neporazitelnost na antuce v Sao Paulu Uruguayec Pablo Cuevas. Ve čtvrtfinále trojnásobný obhájce titulu udolal po třech hodinách boje 6-2 6-7(13) 7-6(5) Argentince Leonarda Mayera.

"Byl to dlouhý, opravdu dlouhý zápas. Měl jsem šance už ve druhém setu a málem jsem na nevyužití mečbolů doplatil. Ve třetím setu jsem špatně returnoval, k tomu Leo dobře podával," komentoval Cuevas, který je pyšný na svou vítěznou sérii.

"Vyhrát patnáct zápasů v řadě je neskutečný pocit. Cítím tu skvělou podporu brazilských fanoušků a dnes se navíc objevila i spousta Uruguayců včetně bývalého kapitána fotbalové reprezentace (Diego Lugano). Moc si to tady užívám a těším se na semifinále," pochvaluje si Cuevas, jenž je v semifinále turnaje ATP po 10 měsících.

O jubilejní 10. finále, v nichž má bilanci 6-3, a deváté na antuce, se dvaatřicetiletý Cuevas utká s Fabiem Fogninim (h2h 2-4), který i na druhém letošním turnaji na brazilské antuce postoupil do semifinále. V Sao Paulu se do něj třicetiletý Ital dostal po výhře 6-4 6-2 nad Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 5-3. V sobotu bude bojovat o své 15. finále, v nichž má bilanci 5-9.

"Proti Pablovi to bude strašně těžký zápas. Moc dobře se známe a všichni víme, jak dobře tady hraje. Musím se soustředit jen na svou hru, toho jediného se můžu obávat, ne soupeře," řekl odhodlaný Fognini. "Je tu další týden a další turnaj, na kterém jsem se dostal daleko. Uvidíme, jak to zítra dopadne, ale doufám, že z kurtu odejdu jako vítěz," dodal Fognini.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 582.870 dolarů
páteční výsledky (02. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Jarry (Chile) - Ramos (1-Šp.) 6-7(6) 6-4 7-6(3)
Fognini (2-It.) - García-López (Šp.) 6-4 6-2
Cuevas (3-Urug.) - Mayer (5-Arg.) 6-2 6-7(13) 7-6(5)
Zeballos (Arg.) - Dutra Silva (Braz.) 6-7(3) 6-2 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Delbonis/M. González (Arg.) - Jebavý/Dutra Silva (ČR/Braz.) 7-5 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist