Jastremská v Tianjinu postoupila do čtvrtfinále, Qiang Wang schytala výprask od Watsonové

10. 10. 2019, 10:12
Aktuality 0
WTA TIANJIN - Dajana Jastremská v čínském Tianjinu i nadále potvrzuje roli favoritky. Talentovaná ukrajinská teenagerka si dnes poradila s bývalou domácí šampionkou Shuai Peng a postoupila do čtvrtfinále. Končí naopak nasazená dvojka Qiang Wang, která schytala nečekaný výprask od 125. hráčky světa Heather Watsonové.
Dajana Jastremská

Dajana Jastremská v čínském Tianjinu potvrzuje, že se jí na asijských betonech, na nichž slavila dva ze svých tří triumfů na okruhu WTA, daří. Devatenáctiletá talentovaná Ukrajinka zatím neztratila jediný set, když si poradila s domácími Lin Zhu a Shuai Peng.

Dnes proti bývalé vítězce Peng byla výtečná na brejkbolech. Nasazená trojka odvrátila sedm z osmi hrozeb a sama čtyři ze sedmi nabídnutých šancí využila. Od začátku měla na kurtu převahu a za 70 minut zvítězila hladce 6-2 6-4.

Jastremská, která v Tianjinu obhajuje loňské prvenství z Hongkongu, kde se letos kvůli demonstracím nehraje, bude o své první semifinále od květnového triumfu na antuce ve Štrasburku bojovat s Veronikou Kuděrmětovovou. Rusce, jíž za stavu 0-5 vzdala domácí nasazená naděje Saisai Zheng, může oplatit tři roky starou porážku z okruhu ITF.

Vyřazení Peng znamená, že turnaj v Tianjinu bude mít novou šampionku. Už včera vypadla obhájkyně titulu Caroline Garciaová.

Nasazená dvojka Qiang Wang naopak do čtvrtfinále neprošla. Jedna z největších favoritek schytala výprask 3-6 0-6 od 125. hráčky světa Heather Watsonové, která po více než dvou letech porazila hráčku Top 30 a po více než roce na okruhu WTA postoupila do čtvrtfinále. O první semifinále od loňského září si bývalá členka Top 40 zahraje s Magdou Linetteovou.

Polská tenistka, jež si na konci srpna v Bronxu z kvalifikace došla pro svůj premiérový titul a v korejském Soulu hrála finále, mezi nejlepší osmičku postoupila po skreči Japonky Kurumi Naraové za stavu 0-4. Jediný dosavadní souboj nedávno v Pekingu s přehledem ovládla Linetteová.

Zbylé dvě čtvrtfinálové dvojice již včera utvořily Ons Džabúrová s Julií Putincevovou a Yafan Wang s Rebeccou Petersonovou.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Jastremská (3-Ukr.) - Shuai Peng (Čína) 6-2 6-4
Watsonová (Brit.) - Qiang Wang (2-Čína) 6-3 6-0
Kuděrmětovová (Rus.) - Saisai Zheng (7-Čína) 5-0 / skreč
Linetteová (8-Pol.) - Naraová (Jap.) 4-0 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist