Jastremská ve Štrasburku vyřadila Sabalenkovou a zahraje si první antukové finále

24. 5. 2019, 19:39
Aktuality 6
WTA ŠTRASBURK - Devatenáctiletá Ukrajinka Dajana Jastremská ve Štrasburku zdolala světovou jedenáctku Arynu Sabalenkovou a připsala si svůj dosud nejcennější skalp. Ve svém třetím finále a prvním na antuce bude bojovat o třetí titul proti domácí šampionce z roku 2016 Caroline Garciaové, jež zastavila krajanku nebo Chloé Paquetovou.
Dajana Jastremská

Dajana Jastremská od únorového triumfu v Hua Hin skončila na pěti ze šesti turnajů hned v prvním kole a zaznamenala jedinou výhru. Na antuce vypadla v Istanbulu, Madridu i v Římě hned v prvním kole a se sérií čtyř porážek dorazila do Štrasburku.

Ve Francii se však rozehrála do skvělé formy. Ve čtyřech duelech neztratila ani set, soupeřkám povolila pouze dvacet gamů a postoupila do svého prvního antukového finále.

V boji o něj si devatenáctiletá Ukrajinka poradila dvakrát 6-4 se světovou jedenáctkou Arynou Sabalenkoou, proti které si připsala třetí skalp hráčky Top 20 a dosud nejcennější výhru. 

"Cítím se tady skvěle. Výhry mi dodaly sebedůvěru a já si teď mnohem více věřím. Snad to dokážu i v zítřejším finále," řekla Jastremská. 



První dvě finále - loni na podzim v Hongkongu a letos v Hua Hin - Jastremská vyhrála. V sobotu bude usilovat o udržení finálové neporazitelnosti proti čtvrté nasazené Francouzce Caroline Garciaové, s níž se utká poprvé.

Domácí šampionka z roku 2016 Garciaová ve Štrasburku ukončila čekání na první letošní čtvrtfinále a po semifinálové výhře 6-3 6-4 nad krajankou Chloé Paqueotovou, měla až dosud zápasovou bilanci na okruhu WTA 1-7.

Pětadvacetiletá Garciaová bude ve svém 9. finále hrát o 7. titul, z toho třetí z antuky.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (24. 05. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Jastremská (6-Ukr.) - Sabalenková (2-Běl.) 6-4 6-4
Garciaová (4-Fr.) - Paquetová (Fr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
připomeňme jména, se kterýma Jastremská v poslední době v prvních kolech prohrála -- Barty (Mia), Mladenovič (Ist), Plíšková (Mad), CSN (Řím), poslední dva zápasy ve třech setech, s Plíškovou měla dokonce mečboly,,,,,,,,,,,,,,,, takže říkat, že se ve Štrasburku rozehrála do výtečné formy je trochu přehnané - ona poslední dobou hraje skvěle, akorát narážela na těžké soupeřky...

ostatně Tipsport už pod tlakem sázkařů otočil předzápasové kurzy a nyní je favoritkou Jastremská.
na druhou stranu Garciu poženou domácí fanoušci, tak uvidíme.

ale na RG jsem na Dajánu fakt zvědavý...
Reagovat
tommr
i na FO měla při losování smůlu. Snad ale dojde na třetí kolo s Markétou Vondroušovou, který by mohlo bejt opravdu hodně zajímavý ...
Reagovat
dadaft
taky jí moc nenahrává, že bude hrát dnes finále ve Štrasburku, kdežto ostatní hráčky už dávno v Paříži trénují.
na druhou stranu do Paříže to je ze Štrasburku jen nějakých 200km a pořadatelé turnajů těsně před GS už dnes používají stejné míče, s jakými se bude hrát tam (nelze než pochválit), takže by ten přechod měl být přece jen mnohem snažší.

zkrátka jsem na ty mladé letos hodně zvědavý, nejen na Jastremskou....... třeba Swiatek má slušný los, s Andreescu bude hrát naše Bouzková, Amanda Anisimova by se ve 2K měla potkat s Sabalenka nebo Cibulkovou,,,,,,,,,,, čekají nás zajímavé zápasy :))
Reagovat
EllNino
Nasťa Potapova by mohla klidně vyřadit Kerber, na tu se sice často zapomíná, ale už taky byla 2x ve finále WTA turnaje :) Jen mi mrzí ta Olga Danilovic, té ten titul z loňské Moskvy spíše uškodil ...
Reagovat
Jon61
Je to začarovaný kruh, na vyšší místo v žebříčku a tím pádem i lehčí soupeřky v prvních kolech musíte získat více bodů a začít porážet silné soupeřky, což není jednoduché.
Reagovat
bIbec
akorát na tu Káju Muchovou zatím nemá. To je už jiný level =)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist