Jazírí je v Dubaji poprvé v semifinále turnaje ATP 500. O finále si zahraje s Bautistou

1. 3. 2018, 16:23
Aktuality 1
ATP DUBAJ - Malek Jazírí ve 34 letech pokračuje v životním turnaji. V Dubaji tuniský tenista dva dny po premiérovém skalpu hráče Top 10 zdolal o patnáct let mladšího Řeka Stefanose Tsitsipase a potřetí v kariéře a poprvé na podniku kategorie ATP 500 postoupil do semifinále. O premiérové finále si zahraje se Španělem Robertem Bautistou.
Malek Jazírí

Ve světovém žebříčku byl nejvýše na 47. místě, na turnajích byl nejdál v semifinále (Moskva 2012 a Winston-Salem 2015) a na kontě měl jediný skalp hráče Top 20 (světové čtrnáctky Davida Goffina ze Shenzhenu 2016).

Tento týden v Dubaji Malek Jazírí sebou nasazené laťky překonává. V úterý si senzačně vyšlápl na světovou čtyřku Grigora Dimitrova a připsal si první výhru nad členem Top 10 a po dnešku se může těšit na své největší semifinále - první na podniku ATP 500. 

Mezi kvarteto nejlepších se čtyřiatřicetiletý Tunisan dostal po výhře 6-4 3-6 6-3 nad devatenáctiletým Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž usiloval o své druhé semifinále.

O své vůbec první finále si Jazírí zahraje s třetím nasazeným Robertem Bautistou. Devětadvacetiletý Španěl dnes porazil 7-6 6-4 Chorvata Bornu Čoriče a vylepšil si s ním vzájemnou bilanci na 4-1.

"Dnes jsem hrál dobrý tenis. Porazit Bornu není snadné, má dobrý servis a hraje velmi agresivně," řekl Bautista.

Šestadvacetiletý Srb Filip Krajinovič v závěrečném utkání dne přehrál snadno 6-1 6-2 Rusa Jevgenije Donského a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP.

O své druhé finále si překvapivý finalista loňského Masters v Paříži zahraje s Francouzem Lucasem Pouillem, kterému může oplatit týden starou porážku z Marseille.

Druhý nasazený Pouille dnes zdolal 3-6 6-3 6-2 Japonce Juiči Sugitu a postupem do semifinále obhájil svůj loňský výsledek. V Dubaji čtyřiadvacetiletý Francouz usiluje o již třetí letošní finále.

"Myslím, že po ztraceném prvním setu jsem začal hrát agresivněji, hlavně na returnu. Hrál jsem blízko u základní čáry a někdy jsem jeho druhý servis returnoval dokonce uvnitř kurtu. Tím jsem ho dostával pod tlak a myslím, že to změnilo ráz zápasu," komentoval Pouille svůj dnešní obrat.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené rabské emiráty, tv. povrch, 3.057.135 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pouille (2-Fr.) - Sugita (8-Jap.) 3-6 6-3 6-2
Bautista (3-Šp.) - Čorič (Chorv.) 7-6(4) 6-4
Krajinovič (7-Srb.) - Donskoj (Rus.) 6-1 6-2
Jazírí (Tun.) - Tsitsipas (Řek.) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Nola
hra celkom pozeratelny tenis, a celkom dobre vyzera, myslela som, ze v Dubaji nie je komu fandit.... sice slabo obsadeny turnaj, ale aspon je moznost sledovat aj nizsie postavenych hracov, hviezdnych mam odsledovanych za tie roky az, az
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist