Jedna výhra a Berdych je v Pekingu už ve čtvrtfinále. Rosola porazil Djokovič za necelou hodinu

1. 10. 2013, 10:17
Aktuality 65
Tomáš Berdych se dokázal rychle vzpamatovat z prohraného finále v Bangkoku a dva dny poté vyhrál v Pekingu svůj úvodní zápas, když Španěla Andújara porazil 6-4 6-1. Po dnešku má navíc už jisté čtvrtfinále, neboť jeho příští soupeř Davyděnko z turnaje odstoupil. Hůř dnes dopadl Lukáš Rosol, kterého první hráč světového žebříčku Novak Djokovič vyprovodil s 'kanárem'.
Tomáš Berdych

Čtvrtý nasazený Tomáš Berdych se dnes proti Pablu Andújarovi rozjížděl pomaleji. Při podání svého soupeře se dlouho nemohl prosadit, v sedmé hře naopak sám ztratil servis a prohrával 3-4. Český tenista se ale rychle vzpamatoval: rychle vyrovnal, dalším brejkem ukončil úvodní set a ve druhé sadě už svého protivníka jasně přehrával. Španěla v ní nechal uhrát jediný game a i díky šesti esům zvítězil 6-4 a 6-1.

Po pár hodinách měl Berdych navíc jistý již postup do čtvrtfinále. V druhém kole se měl totiž utkat s Rusem Nikolajem Davyděnkem, ten však po svém vítězství v prvním kole nad Yen-Hsun Luem z turnaje odstoupil kvůli poraněnému pravému zápěstí. 

Český tenista tak má volno až do pátku, kdy si o postup do semifinále zahraje s vítězem duelu mezi Američanem Johnem Isnerem a Španělem Robertem Bautistou-Agutem.

První zápas zvládl Djokovič i Nadal
Ve velkém stylu odstartoval na turnaji v Pekingu obhájce titulu Novak Djokovič. Nejlepší tenista světa nedal ve svém úvodním zápase šanci Lukáši Rosolovi, kterému nadělil 'kanára'.

Rosol se už se srbským tenistou letos jednou utkal, v Miami uhrál proti němu jediný game. Když dnes český tenista prohrál za pouhých 23 minut první set jednoznačně 0-6, začalo se schylovat k dalšímu debaklu. Rosol, který v úvodní sadě uhrál při podání favorizovaného Srba jen dva míče, si za stavu 0-6 0-3 připsal konečně game a vzápětí si dokonce mohl vzít první ztracené podání v setu zpět. Djokovič ale jediné dva brejkboly českého hráče odvrátil a za necelých 54 minut postoupil do dalšího kola.

"I když servíruje přes 200 kilometrů v hodině, víceméně mi to lítá na raketu, když stojím správně. Má tvrdé podání, ale moc nevyužívá úhly," řekl na adresu českého tenisty Djokovič, který v Pekingu ještě nikdy neprohrál, v čínské metropoli získal už tři tituly a zápasovou bilanci tam má 15-0.

Rosolovi se v létě dlouho nedařilo, po sérii porážek prošel až na posledních dvou turnajích prvním kolem. V Petrohradu si 46. tenista světa zahrál čtvrtfinále, v Bangkoku postoupil do druhého kola.

Djokovič může v Pekingu přijít o post světové jedničky, pokud se Rafael Nadal probojuje do finále. První krok k tomu Španěl udělal vítězstvím 6-2 6-4 nad Santiagem Giraldem z Kolumbie a připsal si tak už devatenáctou výhru v řadě.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 3.566.050 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (4-ČR) - Andújar (Šp.) 6:4, 6:1, Djokovič (1-Srb.) - Rosol (ČR) 6:0, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:2, 6:4, Gasquet (5-Fr.) - Mayer (Něm.) 6:3, 7:6 (7:2), Wawrinka (6-Švýc.) - Seppi (It.) 4:6, 6:3, 6:4, Isner (8-USA) - Wu Ti (Čína) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3, Querrey (USA) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:3), 6:3, Verdasco (Šp.) - Devvarman (Indie) 7:6 (8:6), 6:3, Matosevic (Austr.) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Davyděnko (Rus.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Davyděnko (Rus.) bez boje
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

65
Přidat komentář
Sonja
z deblíka- Nole & Stan:-)
http://tieba.baidu.com/p/2626196438
Reagovat
gigin
Podle obrázku hrál na BH straně Standa. Tipoval jsem to opačně :))))
Reagovat
Sonja
Hmm a já je chtěla vidět v akci, ale bohužel dneska nemůžu:-( Tak doufám, že přes Haasa s Mayerem postoupí:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
dneska zase parádní zápas, moc hezky se na ně kouká :-) Za stavu 3:0 ve druhým setu už to snad kluci dají. Škoda jen, že ten stream je tak malej.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nakonec krásných 6:2 a 6:1 a jede se dál :-) Těším se na další zápas a doufám, že ho uvidím.
V deblech se moc neorientuju, hráli takhle už spolu někdy?
Reagovat
gigin
Mi se líbí, že Nole je fakt gramlavý na tej síti, jak se pořád snaží a když mu vyšel jeden super stopvolej, tak se tomu smál :)))) Jinak souhlas s Juliette, kouká se na ně fajn, v týmu panuje pohoda :)) A strem jsem měl normálně, přes celů obrazovku ;))
Reagovat
gigin
Jako hrál se Štěpcem, Můrů, Nadalem, ale Standu nevím :(
Reagovat
gigin
Takže od roku 2003, kdy je turned pro, se Staníkem debla nehrál. Hrál s mnoha hráči. Písnu jen pár jmen: Verdasco, Seppi, Soderling, Hrbatý, Wang, Tursunov, Lukáš Dlouhý a samozřejmě krajani - Tipsa, Viktor, Nenad, Ilja, Dušan Vemič a spoustů jiných ičů :))) No a s bratrem Markem... Můru, Špěpce a Rafu jsem už zmiňoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky, to je úplně vyčerpávající odpověď :-) Klukům to spolu fakt moc ladí, tak snad dojdou co nejdál a na nějakým dalším turnaji si to zase zopakují :-)
I v singlu patří oba mezi moje oblíbence, takže takhle dvojitě je to nádhera.
Reagovat
gigin
:)) Není zač. Jako mne to taky celkem zajímalo, tak jsem to vyhledal no.. Některá jména mne celkem překvapila :DD
Jinak ano, Staníka mám taky moc rád. Nolda je jasnej... ;))
Reagovat
Nola
ak nájdete lepšie video z deblíka, hoďte odkaz, nemôžem žiaľ sledovať a našla som iba tento krátky zostrih
http://www.youtube.com/watch?v=KMa8GCB8vvI
celkom im to spolu sekne
Reagovat
Sonja
Teda chlapi!!:-) Krásnej výsledek...
A přidávám se k Nole s prosbou o delší záznam ze zápasu:-D:-)))
Reagovat
Sonja
https://twitter.com/FerGrisolia/status/385093358017712129
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to snad ne :-( jeden z mych nejoblibenejsich hracu...
Reagovat
Sonja
http://www.vamosdavid.com/2013/10/david-announces-retirement.html
Reagovat
Nancy_z
po skreči Davyděnka... v pavouku má walkover...
Reagovat
slacker
tak mohl zaskocit porazeny :-)
Reagovat
Sonja
Tak to je pro Tomáše dobrá zpráva, odpadl mu nepříjemný soupeř.
Davyděnkovi přeju brzký uzdravení...nebo co:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeden postup ma zadara ale na druhou stranu bude mit delsi zapasovou pauzu a to nikdy nemusi bejt pro hrace prijemne...snad se stim vyporada dobre ve ctvrtfinale
Reagovat
slacker
mohl by si mezitim strihnout smisenou 4hru
Reagovat
Nancy_z
Tak píšou, že je to pravé zápěstí. Pro Toma je možná lepší odpočinek, vzhledem k tomu, že byl na předchozím turnaji ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz nad tim zapremyslim tak asi jo ale spise vzhledem ktomu, ze pristi tyden ma Masters v Sanghaji a to by byl treti turnaj zasebou.

Tak ve ctvrtfinale pravdepodobne Isner a to uz bude hodne tezke. Na tiebreak snim rozhodne nesmi hrat a pokusit se mu sebrat aspon jedno podani v setu. Bude to asi podobne jako minuly tyden ve finale Raonic.
Reagovat
tommr
jestli bude Tomáš returnovat jako proti Raonicovi tak proti Isnerovi nemá šanci. Nejlepší by bylo kdyby Isnera vyklep už ten Španěl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak toho Spanela nemyslis vazne, ze ne??!! :-)) Jinak ocekavany stret Berda x John bude zapas i pro me - rozum x srdce, chjooo.. Berdo.... chvej(u) se ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam ze se Tomas pripravy dobre a bude to uspesna odplata za prohrane (pokazeny zaver) finale ve Winston Salemu :-)
Reagovat
Nola
chýba mi tu jedna zásadná informácia v expres správach, Lukáš Lacko dnes porazil Kevina Andersona ,pýtam sa,o čo je horší hráč Lukáš Lacko ako BabyFed ? :D

som znechutená, presne tak ako Serena a mámu chuť rozmlátiť kuchynské nádobííí :D
http://www.youtube.com/watch?v=0uMU-myXr4Y
Reagovat
Sonja
No...koukám, že to bylo o fous, Davide:-D
Reagovat
smazaný uživatel
David sa nsaži ale neni to dobre
ale on celkovo talent veľký určite neni on si to tam ide vybojovať
Reagovat
Fandina
výborně. Gratulka. Něco jsem zkoukla a jsem ráda, že byl zápas v pohodě. Tak držím palce dál. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Jak daleko musí v Pekingu Nadal postoupit, aby se dostal na první místo? O kolik bodů se v Pekingu hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
semifinale
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi staci dojit do stejneho kola jak Djokovic...a nebo neprohrat finale s Djokovicem. Po odecteni bodu z minuleho Pekingu je o 345 bodu pred Djokovicem
Reagovat
smazaný uživatel
Tim padem jsem to spatne spocital...ikdyz prohraje ve finale tak bude prvni
Reagovat
smazaný uživatel
Ked da Rafa semifinale

nič viac ho nemusi zaujimať automaticky je 1
Reagovat
Mayo
Rafovi stačí postup do finále a je jednotka
Reagovat
tommr
moc jsem sice z dnešního zápasu neviděl, protože se překrýval se zápasem Petry, ale Tomášův výkon mi přišel docela solidní. Andujar nebyl lehkej soupeř na rozjezd a je dobře, že Tomáš na kurtu neztratil příliš mnoho sil. Ty bude určitě potřebovat už v příštím kole proti Davydenkovi což je jeden z jeho nejméně oblíbených soupeřů ...
Jinak vůbec nechápu proč se Tomáš letos rozhod jet do Pekingu místo aby jel do Tokia kde hrál loni. Přece musí vědět, že na menším turnaji kde hrajou Djokovic a Nadal nemá žádnou šanci na slušnej výsledek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi penízky...
Reagovat
Fandina
Důvod proč hraje Tomáš v Pekingu neznám, ale třeba také proto, že to tom předloni vyhrál a navíc nemusí vědět, kdo se tam ze špičky letos přihlásil.
Reagovat
Nancy_z
Davyděnko překonán, aniž by musel Tomáš na kurt ;-)
Reagovat
tommr
byl bych radši kdyby ho Tomáš porazil na kurtu a napravil si tak aspon trochu tu strašnou bilanci co s ním má. Na druhou stranu postup přes Davydenka by byl hodně nejistej a navíc Tomáš ušetří nějaký síly na těžkej souboj s Isnerem ... :)
Reagovat
Sonja
Wow, Nole se Stanem zvládli čtyřhru proti nasazené dvojici:-)) Pěkně, kluci.
A gratulka i Tipsovi a Nišimu do Tokya- oba svoje zápasy museli otáčet a povedlo se:-)
Reagovat
Mayo
to sú náhoďáci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak osmifinale proti Davydenkovi bude urcite hodne tezky. Tomas posledni dva zapasy sice vyhral ale celkova bilance 3-10 je priserna. A v Barcelone to bylo taky o chlup. Doufam ze to zvladne.
Reagovat
Bob
Bude to zajímavý zápas a moc by mě nepřekvapila Davydenkovo výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko/Wawro
ked budete mat 40 tak sa dajte do kopy pre 4hru
Reagovat
Sonja
Gratulace Tomášovi, taky neměl problém:-)
Jsem docela zvědavá na Vaška proti Davidovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdzbz se Pospisil zase zblaznil tak jako proti Berdovi, tak Davido to bude mit poradne tezky. Ale povrch je tu docela pomaly takze vyhoda pro antukare
Reagovat
smazaný uživatel
je to ten rosol, co porazil minulý rok nadala? nějak mi tam chybí jakákoli zmínka o tomhle souboji.
Reagovat
smazaný uživatel
tenis a rosol už moc dohromady nejde, teď spíše že pí..chá Ochotskou a to taky asi nebude už dlouho :-)
Reagovat
Fandina
castorpollux koukám, že ti Lukáš opravdu nedá spát. Minule si říkal, že o něm píšeš jen v reakci na můj příspěvek, což už samo o sobě mi nedávalo smysl, co je ti do mě, ale teď reaguješ na Lukáše stejně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
to souhlasí, píšu o něm, protože očekávám tvou reakci, doslova se na ní těším,ale zároveň mě těší, že člověk jako on bude stále méně spojován s tenisem a stále více s bulvárem.
Reagovat
Fandina
castorpollux ten kdo nikdy nic nedokázal, ten nezajímá ani bulvár. Jinak by mě zajímalo, proč tak nemáš Lukáše rád a nepřeješ mu. Udělal ti něco osobně, nebo jaký je ten důvod. Přece ti může být ukradený.
Reagovat
smazaný uživatel
přebral mi Míšu ;-(
Reagovat
Fandina
castorpollux ... tak třeba se s ní zase rozejde a bude ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
díky Fandino, napumpovala jsi mi krev do žil :-)
Reagovat
Fandina
castorpollux ... tak to jsem ráda, já mám ráda pozitivní přístup ke všemu. Žádné stížnosti, žádné kritiky, jen radost a lásku.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že nehraješ tenis, začal bych ti Fandit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
keby si mu dal dvojiteho kanara to by som skakal meter 50

ale aj tak dobre Nole
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo proč nehraje Roger ani v Tokiu, ani v Pekingu?
To už na to zcela prdí?
Reagovat
smazaný uživatel
to nevim ale muze ho to jeste hodne mrzet, protoze pokud neudela nejake lepsi vysledky na jeho poslednich trech stacich (Shangaj, Basilej a Pariz), tak ho muzou ostatni jeste predskocit v boji o TM. Treba Stan a Richard maji jeste maji tyto tri + Peking a Moskvu.

http://live-tennis.eu/playersSchedule
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa dobre pamatam a mam dobré informacie tak Federer na týchto 2 turnajoch myslim ani nikdy nehral.A ak sa náhodou mylim a hral tak určite velmi dávno.A ano mrzieť ho to učite bude ked sa nedostane na TM,čo je aj dost pravdepodobné.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak si alespoň odpočine. Vždyť v poslední době je to tak, že čím déle hráč odpočívá, tím lepší výsledky pak má. Až se vrátí Robin, to bude teprve fičák...
Reagovat
Matti
Každému ta pauza fungovat nemusí. Je třeba i makat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten výlet v Asii se mu asi prodraží :-)
Reagovat
Sonja
Gratuluju:-)
Dnes ještě deblík:-DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist