Jednička Krejčíková začala v Clevelandu suverénně, Siniaková uhrála jen tři gamy

22. 8. 2022, 21:24
Aktuality 12
WTA CLEVELAND - Nasazená jednička Barbora Krejčíková si v Clevelandu na úvod suverénně poradila s domácím lucky loserem a 252. hráčkou světa Francescou Di Lorenzovou, přerušila sérii tří porážek a připsala si svou první letošní výhru na americkém kontinentu, teprve šestou po návratu ze zranění. Kateřina Siniaková v rámci US Open Series prohrála i druhý zápas, v souboji elitních deblistek schytala výprask od Číňanky Shuai Zhang.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková ještě v lednu excelovala a úspěšně navazovala na životní sezonu. Po nepovedených únorových vystoupeních v Dauhá a Dubaji však kvůli zranění lokte tři měsíce nehrála a návrat se jí vůbec nedaří. Na obou velkých generálkách v Torontu i Cincinnati skončila hned na první soupeřce.

V Clevelandu, kde je nasazenou jedničkou, ovšem sérii tří porážek přerušila. Svůj debut na turnaji zahájila suverénním vítězstvím 6-3 6-1 nad domácím lucky loserem a 252. hráčkou světa Francescou Di Lorenzovou. Původně měla čelit mnohem nebezpečnější Anastasii Potapovové, finalistka nedávného Livesport Prague Open ale na poslední chvíli odstoupila.

Šestadvacetiletá Češka sice do utkání vstoupila ztraceným servisem, ovšem v dalším průběhu už na vlastním podání ani jednou nezaváhala a za 80 minut si připsala svou první letošní výhru na americkém kontinentu a teprve šestou po zdravotní pauze.

O třetí vítěznou sérii od ledna bude usilovat v premiérovém souboji s další domácí zástupkyní Bernardou Peraovou, která zvládla 17 z posledních 18 zápasů.


Siniaková uhrála jen tři gamy
Kateřina Siniaková v červenci na každém ze tří antukových turnajů WTA vyhrála minimálně jeden zápas a na začátku srpna úspěšně zahájila přípravu na US Open, když na podniku ITF W100 na tvrdém povrchu v polském Grodzisku Mazowieckém ukončila pětileté čekání na triumf.

Cestou do zámoří ale formu ztratila. V Cincinnati skončila v prvním kole kvalifikace na Němce Andree Petkovicové a dnes na úvod hlavní soutěže v Clevelandu schytala výprask 2-6 1-6 od Číňanky Shuai Zhang.

Třetí deblistka světa Siniaková vstoupila do duelu s pátou ženu deblového žebříčku brejkem, jenže k dalšímu brejkbolu už se nedostala, sama neodvrátila ani jednu z pěti hrozeb a po hodině hry hladce prohrála.

Siniakovou v Clevelandu čeká ještě čtyřhra s Krejčíkovou.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
pondělní výsledky (22. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (1-ČR) - Di Lorenzová (USA) 6-3 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Siniaková (ČR) 6-2 6-1
Trevisanová (2-It.) - Šarífová (Egypt) 2-6 6-2 6-4
Alexandrovová (3-) - Davisová (USA) 4-6 6-2 6-4
Cornetová (8-Fr.) - Jastremská (Ukr.) 6-2 6-1
Tausonová (Dán.) - Tanová (Fr.) 6-3 6-1
Linetteová (Pol.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Zacaríasová (Mex.) 6-2 6-3
Sorribesová (Šp.) - Osoriová (Kol.) 7-6(5) 4-6 6-3
Peraová (USA) - Hozumiová (Jap.) 6-1 6-2
Keninová (USA) - Hewittová (USA) 6-4 6-3
Brengleová (USA) - Gračevová (-) 6-3 4-6 7-5
Siegemundová (Něm.) - Kalininová (Ukr.) 6-2 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
peggy
To se nedivím, že Krejcikova vyhrála to jsou krátký úrovně jejího tenisu.Pokud přijde lepší bude hůř.
Reagovat
zfloyd
má v druhém kole mnohem lepší soupeřku , tady se ukáže
Reagovat
tommr
jj Pera je momentálně v laufu a je to možná nejtěžší možná soupeřka která tam je ...
Reagovat
baba
včera večer jsem přepínala Kačku a Lehečku a byl to opravdu velkej zmar.
Kačka kazí už i to, co dříve zvládala...
Lehečka, příšerná defenzíva, krátké míče na střed, pouze minimum úderů po lajně, hra na saku žádná ---děs běs..
Reagovat
EllNino
taky hrál první zápas na betonu od únorových evropských hal, a je to prostě jiné, vůbec se k tomu neuměl postavit ...

věčné antuky ...
Reagovat
misa
si připsala první výhru od letošního ledna. Museli jí ale nalosovat kvalifikantku z páté stovky, která kromě rychlosti podání nic jiného neumí :)

V dalším kole by mohla porazit Begu, a pak by si třeba zahrála s Bárou Krejčíkovou.
Reagovat
Mantra
ani jedna se tam nedostane
Reagovat
misa
smile
Reagovat
tommr
myslel jsem že jí ten titul z Grodzisku nakopne směrem k lepším výkonům ale pravej opak je pravdou. Pokud se brzo nevzpamatuje tak bude mít velký problémy s udržením se v první stovce a s Bárou můžou přijít i o účast na letošním deblovým TM ... smile
Reagovat
GaelM
To snad ne, vždyť mají 2 GS (i když jeden nebodovaný).
Reagovat
Fandina
teď postoupily do dalšího kola a posunuly se na sedmé místo, takže když zabodují tady a hlavně na US Open, tak by to mohla s deblovým TM vyjít, škoda, že nemají 2000 bodů za Wimbl. Bylo by vystaráno. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
jj musí dojít co nejdál jak tady tak hlavně na USO. Nejlepší by bylo obojí vyhrát a pak už by se nemusely o účast na TM obávat ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist