Její plakát má v pokoji. Zahrát si proti Sereně? Byla jsem šťastná a vyděšená zároveň, přiznala Nosková

2. 9. 2022, 20:32
Aktuality 15
Za největší tenisový zážitek v dosavadní kariéře označila sedmnáctiletá Linda Nosková úvodní kolo čtyřhry na US Open proti sestrám Sereně a Venus Williamsovým. Majitelka celkem 39 grandslamových titulů Serena, která se letos v New Yorku zřejmě rozloučí s kariérou, je pro loňskou juniorskou vítězku Roland Garros životním vzorem. Její plakát má Nosková vylepený v pokoji. S Lucií Hradeckou ale ve čtvrtek porazily držitelky čtrnácti grandslamových deblových trofejí 7-6 6-4.
Profily hráčů
Linda Nosková

"Vyrazilo mi to dech, když jsem se dozvěděla, že nás los poslal proti sestrám Williamsovým. Jsou to legendy. Vždy jsem jim fandila, obzvlášť Sereně. Byla odjakživa mým idolem, takže jsem byla šťastná a zároveň vyděšená, že se s nimi utkáme," řekla na tiskové konferenci Nosková. "Tohle mě ale zachvátilo jen na začátku. Uvědomila jsem si, že už taková šance nepřijde a pobyt na kurtu jsem si užívala," doplnila rodačka z Bystřičky na Vsetínsku.

Přestože se Nosková pomalu zabydluje mezi elitou, probojovala se do semifinále turnaje WTA v Praze a je nejlepší sedmnáctiletou tenistkou ve světovém žebříčku (109. místo), nastoupit proti Williamsové pro ni bylo splněné přání. "Stoprocentně. Každá výhra v singlu je důležitá, obzvlášť juniorský grandslam pro mě hodně znamenal. Tohle ale byl jeden z mých snů. Byla jsem spokojená jen s tím, že jsem proti nim mohla nastoupit," uvedla Nosková.

Plakát oblíbené hráčky má talentovaná Češka vyvěšený doma v pokoji nad postelí. "Nevím, jak jsem ho dostala, ale mám ho tam už dlouho. Je černobílý, takový zašedivělý. Zachycuje nějaké podání z Ameriky, řekla bych 2014, 2015," popsala Nosková. "Sice jsem se přestěhovala jinam, ale když se vrátím domů, je to první věc, kterou vidím, když přijdu do pokoje," řekla.

Po vítězném utkání si ji proto parťačka Hradecká dobírala, že by si měla vyžádat fotografii, jak si podává s Williamsovou ruku u sítě a přidat si ji k plakátu. "To je dobrý nápad," připustila svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy.

Ačkoliv čelila svému vzoru a utkání odehrála před 23 tisíci fanoušky na stadionu Arthura Ashe, překvapilo ji, že nebyla příliš nervózní. "Trenér nám radil, že hlavně se z toho nepo… Chápete," řekla s úsměvem Nosková. "Nijak jsem si ale neuvědomovala, že hraju proti legendám. Nejvíce jsem si užila asi poslední dva míče v tie-breaku, které jsme zahrály dobře po lajně. Je to pecka zakončit set tímto stylem a ještě v takové atmosféře. A samozřejmě, mečbol je mečbol," podotkla.

Odbourat nervozitu jí pomohla podle Hradecké i situace, kdy se šla před zápasem převléknout a neměla na trému čas. "Musela jsem si vyměnit tílko kvůli logu na zádech. Nevěděla jsem, že ho nesmím mít. Bylo to celé hodně narychlo. Do dalšího zápasu se připravím jinak," ujistila Nosková. S Hradeckou příště vyzvou chilsko-slovinský pár Alexa Guarachiová a Andreja Klepačová. To už ale na hlavním kurtu Arthura Ashe neproběhne.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
AJLA smilesmile

Děkuji smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přehlídka amerického nevkusu, zoufalství, jehovistického fanatismu a neúcty k sportu.smilesmile
Teď byl navíc za stavu 7:5 2:4 k vidění jasný out i ze záběru zadní kamery a zařízení nicsmile

K tenisu se vyjádřím až se vyspím, ale bohužel to vypadá na 3.set.
Možná by bylo pro Serenu bolestivější prohrát až ve finále.
Reagovat
Ela-fon-isi
Vidím to podobné, na druhou stranu nezdolnost Sereny fakt oceňuju. Závěrečný boj o brejk byl toho důkazem. Vyrovnanosti a skromnosti Ajli smile Předvedla úžasný tenis, ale pozapasový rozhovor s ní, odhalil její nastavení, které ji pomohlo vyhrát taky.
Rozhodně nelituji, že jsem se dívala, byl to zážitek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, rozhodně velký zápas. Serena ze sebe vymáčkla maximum a Ajla ji ve 3.setu prostě přetlačila. Klobouk dolů za to, jak zápas i přes výpadky zvládla v takovém prostředí. I po zápase se chovala profesionálně, ani nedávala najevo moc emocí.
Ten patnáctiminutový game vejde do dějinsmile
Velká gratulace Ajlesmile Serena ukázala, proč byla no1 a diváctvo dostalo, co si zasloužilosmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
tommr
pokud vidí v Sereně jen sportovní vzor tak je to v pořádku ...
Neměla by si ale ze Sereny brát vzor co se týče chování jak na kurtu tak mimo něj. S jejím původem a s její povahou to snad ale není ani technicky možný ... smile
Reagovat
A211
Já si myslím že u Lindy N.ten egocentrismus S.W. nehrozí, myslím si že ani podlezavá skromnost viz B.K(lonsky
miláček národa) já si myslím že L.N
Reagovat
com
Ja mit jeji plakat v pokoji, tak sem vydesenej porad smilesmile
Reagovat
Fandina
:-)))) DDDDD smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smileTak jen aby se jí Linda nechtěla i podobat. Jinak mě včera napadlo, že by Serena mohla teď zkusit zápas, když už má vhodnou postavu. Takový to mlácení se, co dělá Vémola. Je tam řev diváků, emoce, může nadávat soupeřkám i rozhodčímu, diamanty ze šortek, by lítaly... .smile
Reagovat
vavrinec
No, spíš asi nemohla. Jednak to neumí, a pak, bude mít hroznou váhu. Třeba UFC, což je ta nej organizace pořádající MMA zápasy její váhovku vůbec nevypisuje. Spíš nějaký wrestling, takové to zápasové divadlo s nacvičenými kousky, to by bylo pro ni jak dělané. Ale skutečný sportovní zápas ani náhodou.
Reagovat
vavrinec
Jen připomínám, Vémola dělá sportovní MMA zápas, ne divadlo. Jako člověk je mi silně nesympatický, ale jako zápasník je velmi dobrý a ne že ne.
Reagovat
Ela-fon-isi
Nemůžu se vyjádřit, sporty, kde teče krev, nedokážu ocenit. Asijské bojové sporty s filosofickým podtextem chápu, tohle ne.
Reagovat
Jan
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist