Ještě nejsem připravený hrát na tři vítězné sety. Murray se odhlásil z Wimbledonu

1. 7. 2018, 17:34
Aktuality 38
Andy Murray se před zítřejším startem letošního ročníku Wimbledonu nakonec z nejslavnějšího turnaje světa odhlásil. Dvojnásobný šampion se ještě necítí připravený hrát zápasy na tři vítězné sety. Proti Francouzovi Benoitovi Pairemu tak nastoupí lucky loser Jason Jung.
Profily hráčů

Andy Murray od loňského Wimbledonu kvůli zranění kyčle a následné operaci téměř rok nehrál. Do turnajového kolotoče se vrátil před dvěma týdny na trávě v londýnském Queen's Clubu, kde sahal po výhře nad Kyrgiosem. Slušně si vedl také v Eastbourne. Na dalším domácím podniku smetl Wawrinku a poté nestačil na krajana Edmunda.

Do poslední chvíle to vypadalo, že se letošního ročníku nejslavnějšího turnaje světa zúčastní. V pátek kolem poledne se dozvěděl, že v prvním kole nastoupí proti Francouzovi Pairemu a normálně trénoval.

Před malou chvílí však na sociálních sítích oznámil, že v All England Clubu letos startovat nebude. "Ahoj všichni, s těžkým srdcem vám musím oznámit, že se letošního Wimbledonu nezúčastním," napsal vítěz z let 2013 a 2016, který domácí grandslam vynechá podruhé v kariéře (2007).

"V trénincích i zápasech jsem za posledních deset dní udělal velký pokrok, ale po zdlouhavých diskusích se svým týmem jsem se rozhodl, že vzhledem ke stále trvající rekonvalescenci je příliš brzy na to, abych hrál zápasy na tři vítězné sety. Udělali jsme vše pro to, abych se Wimbledonu zúčastnil," vysvětloval důvod svého odhlášení.

"Hned zítra začnu trénovat na betonech, budu pokračovat v rekonvalescenci a už se těším na americké betony," uvedl Murray, jenž by měl první turnaj odehrát na začátku srpna na Masters v Torontu. "Děkuju všem za zprávy a veškerou podporu. Jsem šťastný, že jsem po tak dlouhé pauze zase zpět," uzavřel své prohlášení.

Pozici Murrayho v losu hlavní soutěže nahradí Jason Jung. Poražený z kvalifikace je už sedmým lucky loserem, který se do hlavní soutěže i přes nezdar v kvalifikaci dostal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
Marduch
Jak jsme tušili, k té koncoroční No.1 v 2016 Lendl Andyho dotlačil, dodřel, domučil. Holt bylo jasné, že taková vzácná konstelace už se nebude opakovat.
?Rozhodně už to nebude jako v roce 2016, kdy jsem každý týden sbíral výhry a nebral si žádné pauzy. Budu pracovat tvrdě, ale zároveň nemučit tělo v tréninkových blocích. Vzhledem k tomu, že jsem na tyhle věci chytrý, věřím, že budu zase konkurenceschopný.?
Zdroj: https://sport.idnes.cz/tenis-andy-murray-wimbledon-2018-odstoupeni-fjf-/tenis.aspx?c=A180702_111519_tenis_mne
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z tímov: Rusko, Chorvatsko, Kolumbia, Anglicko, Svedsko, Svajciarsko bude finalistom MS.

To je veľmi kuriózne, aj vrátane Anglicka. Už aj futbal má výrazne ťažšie polovice pavúka.
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
Denis92
Anglicania dobre vedeli, preco nechceli vyhrat skupinu a pustili posledny zapas s Anglickom. Ale neprekvapilo by ma, keby vyletia s Kolumbiou.
Reagovat
smazaný uživatel
Anglicke sa chcelo vyhnut akoze Brazilii v QF..

Ale oni nejsu v pozicii sa niekomu vyhybat. Vypadnj uz s Kolumbiou..
Reagovat
turista
Andy měl jít do toho. Djoker taky musel po operaci sníst hořké pilulky v podobě porážek s outsidery. Ale získal tak ztracenou zápasovou praxi.
Reagovat
Holahej
Tady přece vůbec nejde o porážky, ale o kyčel, která je extrémně zatěžovaná, při tenise, při všech těch změnách pohybu a nese také váhu těla, zranění bylo příliš vážné, kyčel už nikdy nebude stopro uzdravená, vícehodinové zápasy by jí mohly odrovnat, je vůbec otázkou, co mu ta kyčel dovolí do budoucna, já mu samozřejmě přeji, aby zdraví dobře šlapalo a dařilo se mu.
Reagovat
turista
No možná to tak je jak píšeš. Nevím však přesně co mu na té kyčli operovali. Rozhodně to nebyla endoprotéza kyčle, protože s ní se už tenis dá hrát pouze na veteránské úrovni a ne na profesionální.
Reagovat
Patik
Podľa mňa je natom fyzicky v pohode..ale vie že svojou terajšou hrou by neprešiel ani cez Paireho..ďalšia prehra v prvom kole by bola preneho možno trošku ponižujúca ..obzvlášť na wimbledone...škoda skúsiť to mohol zápasy potrebuje.
Reagovat
Haitik
Poznáte všechny hráče/hráčky? :D
https://pbs.twimg.com/media/DhCRk3aWkAceZzs.jpg:large

Já se musím přiznat, že jsem jich poznal 14..
Reagovat
Nola
ten obrazok je priebezne doplnany o nove tvare, mne sa velmi paci, kazdy si tam najde toho svojho, ak tam este nie je, bude doplneny, napr. Fedexa som tam predvcerom este nevidela
Reagovat
Kozoroh
Nevím, jak vám, ale mně Roger připomíná Petra Nečase bez brýlí :D
Reagovat
Kozoroh
Já jich najisto poznal 19. Z chlapů jsem identifikoval všechny.
Reagovat
jackiec
já jsem poznal 23 z 26, akorát na 3 ženské nemohu přijít
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem poznal kralovnu a 1111ho. A jsem spokojeny.
Reagovat
Nola
stoj pri vysledkovej tabuli :D - paradicka, niektori tenisti sa nachadzaju aj medzi divakmi, napr. Goran Ivanisevic myslim
Reagovat
annah
Já jsem identifikovala jen čtyři chlapy a sestry Williamsovy. Královnu též...
Reagovat
Kozoroh
Těmi čtyřmi chlapy myslíš Big 4?
Reagovat
Nola
Borga, Agassiho a trebars Johna McEnroe by mal spoznat snad kazdy, kto sledoval tenis aj v minulosti, neprehliadnutelni typicki hraci
Reagovat
Kozoroh
A mimochodem - na obrázku je nejen královna, ale i král. Uhádnete který?
Reagovat
annah
Ten vpředu s pohárem? :-)))
Reagovat
spaniel
Koukam ze Nadal se chysta na prijem servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jason Jung. Poražený z kvalifikace je už sedmým lucky loserem, který se do hlavní soutěže i přes nezdar v kvalifikaci dostal...

Celkem sila:)
Aby nakonec v 1.kole nenastoupil jen Federer, ktery se citi sexy:)
To by si pak mozna sir Andy rval i vlasy...
Reagovat
Mayo
Zase ho nezabudnite ukrizovat ale keď sa minuly GS odhlásil neviem presne už kto (možno Kyrgios-vtedy som to na tp písal), tak všetko bolo Ok.
Reagovat
Nola
nemyslim, ze by to hrozilo....je to predsa len domaci turnaj a urcite hrat chcel, obhajit body, hrozi mu zase prepad v rebricku, smutne
Reagovat
Kozoroh
To bude dnes Rafa smutný :-P

https://fotbal.idnes.cz/spanelsko-rusko-osmifinale-ms-2018-d4n-/ms-fotbal-2018.aspx?c=A180701_141702_ms-fotbal-2018_jic
Reagovat
smazaný uživatel
chorvati budu majstri :33
Reagovat
Kozoroh
Uruguay.
Reagovat
smazaný uživatel
alebo Colombia, ale bez Jamesa by to nebolo ono :/
Reagovat
smazaný uživatel
skvele zpravy z Ruska...
karikatury Maradona, Portugalci, Ramose venku:)
jeste by mohli vyficet ti Brazilci, Svycari, Danove, a pochopitelne Japonci. A pak at si to vyhraje kdo chce:)))
Reagovat
Mayo
Hlavne ti Nemci potešili.
Reagovat
Mayo
Nemyslím si, že bude čas na zbytočný smútok.
Reagovat
HECIS
Skoda :(
Reagovat
Kozoroh
Tak nakonec poslechl radu od Rogera :D

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/murray-na-wimbledonu-nespechej-musis-byt-fit-radi-federer_471859.html
Reagovat
Denis92
Nastastie tentokrat aspon nedomrvil cely pavuk, kedze bol nenasadeny.
Reagovat
a.magerova
Ale stejně to zas nechápu... proč se opět nechal nalosovat?! Tohle přece opět musel vědět dopředu... nebo snad čekal na to, jestli mu nenalosují nějakého hráče mimo stovku?
Reagovat
annah
Taky to nechápu. To je celý frfňa. Počkat si na los a pak vzápětí "zjistit", že není v pořádku a nemůže hrát. Neuvěřitelné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist