Jie Zheng v Ósace otočila zápas, Schiavoneová skrečovala

9. 10. 2012, 19:06
Aktuality 0
Na dobrý výsledek z turnaje WTA čeká už čtyři měsíce a i s Ósakou se druhá nasazená hráčka Jie Zheng mohla brzy rozloučit. Čínská tenistka dnes prohrávala se Španělkou Martínezovou už 4-6 a 2-5, utkání se jí ale podařilo otočit a po téměř třech hodinách postoupila. Hůře se vedlo turnajové čtyřce Schiavoneové, která svůj úvodní duel ve druhém setu vzdala.
Zheng Jie

Loňská semifinalistka turnaje v Ósace Jie Zheng sice své utkání s Marií Jose Martínezovou-Sanchézovou odstartovala rychlým brejkem, ale od té doby se na dlouhé desítky minut nedokázala proti Španělce prosadit. Martínezová srovnala a dalším brejkem v desátém gamu získala první set pro sebe.

Hráčka druhé stovky světového žebříčku byla blízko tomu, aby vyhrála i druhou sadu a tím celý zápas, když za stavu 3-2 znovu udeřila a dostala se do vedení 5-2. Jie Zheng ale vyhrála dvacet z dalších 26 výměn a srovnala na 1:1 na sety. Ani poté se Martínezová nevzdala a v rozhodující sadě dvakrát dohnala ztrátu podání, celkově šestý brejk Číňanky ale znamenal její vedení 5-4 a další drama už Jie Zheng nepřipustila.

Zatímco turnajové dvojce se i přes velké komplikace podařilo postoupit, čtvrtá nasazená Francesca Schiavoneová a turnajová pětka Jaroslava Švedovová takové štěstí neměly. Schiavoneová, která podobně jako Jie Zheng čeká na dobrý výsledek, prohrála s Ruskou Olgou Pučkovovou první set a ve druhém kvůli zraněnému zápěstí zápas vzdala. Švedovová překvapivě nestačila na thajskou veteránku Tamarine Tagasurnovou, které podlehla hladce 3-6 2-6.

Čest nasazených hráček zachraňovala osmnáctiletá Britka Laura Robsonová, která se díky finále v Guangzhou a bodům z Pekingu dostala v žebříčku blízko elitní padesátky. S Elenou Daniilidouovou přišla jen jednou o své podání a zvítězila 6-4 6-2.

"Myslím, že je to můj poslední letošní turnaj. Snad se mi tu povede dobře a dostanu se do Top 50," řekla po utkání Robsonová.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zheng (2-Čína) - Martínezová (Šp.) 4:6, 7:5, 6:4, Pučkovová (Rus.) - Schiavoneová (4-It.) 6:4, 2:1 skreč, Tanasugarnová (Thaj.) - Švedovová (5-Kaz.) 6:3, 6:2, Medinaová (6-Šp.) - Giorgiová (It.) 3:6, 6:2, 6:2, Scheepersová (7-JAR) - Glatchová (USA) 6:4, 6:1, Robsonová (8-Brit.) - Daniiliduová (Řec.) 6:4, 6:2, Razzanová (Fr.) - Luangnamová (Thaj.) 6:3, 6:3, Zhou (Čína) - Naraová (Jap.) 7:5, 6:4, Lučičová (Chorv.) - Kumkhumová (Thaj.) 4:6, 6:3, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist