Jovanovská v Taškentu po finálové bitvě s Govorcovovou získala druhý titul

14. 9. 2013, 15:49
Aktuality 8
WTA TAŠKENT - Bojana Jovanovská sice v Taškentu musela kvůli pozdě podané přihlášce absolvovat kvalifikaci, nakonec však vyhrála šest zápasů v řadě a z pozice nasazené jedničky si došla až pro svůj druhý titul na okruhu WTA. V dnešním dramatickém finále srbská tenistka zdolala Bělorusku Olgu Govorcovovou.
B. Jovanovská (© tashkentopen.uz)

Bojana Jovanovská zdolala ve finále turnaje v Taškentu 4-6 7-5 7-6 Bělorusku Olgu Govorcovovou a získala druhý titul na okruhu WTA. Její soupeřka naopak na triumf stále čeká, od roku 2008 už selhala ve čtvrtém finále za sebou. 

Jednadvacetiletá Jovanovská se nestihla na turnaj včas přihlásit a musela projít kvalifikací. Kvůli grandslamovému US Open, jehož ženská část skončila teprve o víkendu, ale po postupu do hlavní části soutěže byla první nasazenou.

Srbská tenistka, které patří 58. místo ve světovém žebříčku, sice se 113. hráčkou světa ztratila první set, ale následující dvě sady těsně vyhrála. Předchozí titul získala loni v červenci v Baku. 

Govorcovová nezvládla již finále v Memphisu (2008), Moskvě (2009) a Ponte Vedra Beach (2010), tentokrát premiérově v posledním duelu uhrála alespoň set.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (14. 09. 2013)

Dvouhra - finále:
Jovanovská (1-Srb.) - Govorcovová (Běl.) 4-6 7-5 7-6(3)

Čtyřhra - finále:

Babosová/Švedovová (1-Maď./Kaz.) - Govorcovová/Minellaová (2-Běl./Luc.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Bojaně k titulu a oběma holkám za pěkný tenis! :) Jak už jsem psal, neviděl jsem to celé (krylo se to se zápasem Dynama v KHL), ale co jsem měl možnost vidět, tak to byl skvělý tenis z obou stran. Bojaně možná pomohlo, že se rozehrála v kvalifikaci...

Jinak na turnaji v Taškentu bylo hodně zajímavých a vyrovnaných zápasů, včetně toho finálového. Docela jsem měl štěstí na zápasy, které se rozhodovaly až v tie-breaku 3. setu (Nastassja - Ozaki, Bojana - Galina, Bojana - Olga). Taškent sice není velký turnaj, ale líbil se mi. Už jenom proto, že tam byla spousta krásných tenistek. :) Jenom škoda, že Donna nedošla dál, ale prohrála s pozdější finalistkou, takže žádná věda...
Reagovat
dadaft
gratulace Bojaně, i když nakonec jsem to přece jen víc přál Olze, hrála lepší tenis, bych řekl.
nejlepší zápas turnaje ale pro mě zůstal Cetkovská - Abduraimova. vysoce koukatelný tenis. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že Olga hrála lepší tenis. Obě holky hrály skvěle a bylo to dost vyrovnané. Spíš ale po tom srovnání na 4:4 ve 3. setu byla o trošku lepší Bojana.
Reagovat
dadaft
když ona se Bojana u obouručného bekhendu tak nějak divně hrbí...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli soudíš kvalitu tenisu zrovna podle toho... :D
Reagovat
dadaft
je účinný, ale hrbí.
Reagovat
Mayo
boha ja že vidím Stosurku :D
Reagovat
Sonja
Gratulace ještě jednou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist