Jovanovská v Taškentu vykročila za obhajobou třísetovou výhrou

9. 9. 2014, 02:22
Aktuality 14
WTA TAŠKENT - Srbka Bojana Jovanovská se málem s šancí obhájit titul v uzbeckém Taškentu rozloučila hned po prvním zápase. Papírově největší favoritka ale utkání s Ukrajinkou Bondarenkovou otočila a postoupila do 2. kola.
Bojana Jovanovská

Bojana Jovanovská přiletěla do Taškentu jako obhájkyně titulu, ale také s bídnou sérií pěti porážek. Tu v uzbeckém hlavním městě málem prodloužila, když s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou prohrála hladce první set. V druhé sadě za stavu 4-4 však poprvé bývalé 29. hráčce světa sebrala podání, našla rytmus a nakonec zvítězila 1-6 6-4 6-1.

"Ze začátku se mi nedařilo, nedokázala jsem se dostat ke svým úderům. Ale v polovině druhého setu jsem trochu změnila strategii a to se vyplatilo," komentovala nasazená jednička a 35. tenistka žebříčku WTA Jovanovská.

Ve druhém kole na dvaadvacetiletou Srbku čeká šampionka z roku 2010 Alja Kudrjavcevová, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1. Ruska do soutěže vstoupila rovněž třísetovou výhrou nad ukrajinskou soupeřkou, Marynu Zaněvskou zdolala 6-4 2-6 6-3.

První výhru na turnaji WTA od loňského března si připsala domácí Akgul Amanmuradovová. Třicetiletá uzbecká tenistka, jež po loňském Roland Garros kvůli zranění skoro rok nehrála, si po setech 6-4 2-6 6-2 poradila s Jovanou Jakšičovou ze Srbska.

"Jsem ráda, že jsem se na scénu vrátila na domácím turnaji, Je to příjemné být zpátky na okruhu," řekla Amanmuradovová.

Jedinou Češkou v soutěži je Kateřina Siniaková, která do turnaje vstoupí v úterý duelem proti šesté nasazené Misaki Doiové. Osmnáctiletá Češka už Japonku porazila ve čtyřhře, ve které si před měsícem zahrála finále ve Stanfordu. V Taškentu společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou, s níž prohrála před dvěma týdny ve 3. kole kvalifikace US Open, zdolaly 6-2 3-6 11-9 druhou nasazenou japonsko-gruzínskou dvojici Doiová/Kalašnikovová.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jovanovská (1-Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 1-6 6-4 6-1
Kičenoková (Ukr.) - Koviničová (8-Č. Hora) 7-6(5) 7-6(2)
Amanmuradovová (Uzb.) - Jakšičová (Srb.) 6-4 2-6 6-2
Kudrjavcevová (Rus.) - Zaněvská (Ukr.) 6-4 2-6 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Rogowská (Austr.) 3-6 6-4 6-4
U. Radwaňská (Pol.) - Doloncová (Srb.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Doiová/Kalašnikovová (2-Jap./Gruz.) 6-2 3-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak aspoň Donna vyhrála! :) Začátek se jí nepovedl, když prohrávala 0:3 se ztrátou dvou brejků (nevím, co se tam dělo, protože jsem to zapnul až v pátém gemu). Potom ale dotáhla na 3:3 a vyrovnaný 1. set nakonec rozhodla ve dvanáctém gemu, kdy získala brejk. Setbol proměnila krásným forehandem na lajnu. No a druhý set už byl jasně v režii Donny. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/SGu117On/#prubeh-zapasu;1

Donna byla předloni v Taškentu ve finále (její první finále v kariéře na turnaji WTA), tak snad se jí tam letos taky zadaří. :) Věřím, že se po těch nepovedených amerických betonech zvedne... Jinak jsem se dozvěděl, že už od US Open ji trénuje Iva Majoli (dříve úspěšná tenistka, nyní nehrající kapitánka fedcupového týmu Chorvatska). Prý je ta spolupráce dočasná a táta Donny momentálně jedná o novém trenérovi (Felgate byl vyhozen kvůli špatným výsledkům v poslední době). Já bych bral Ivu klidně jako stálou trenérku, protože tomu rozumí a navíc je to celkem sympatická ženská. :) Dneska přišla za Donnou po 1. setu a moc se mi to její koučování líbilo. Párkrát Donně řekla "Super igraš!" a kladla důraz hlavně na forehand.

Ještě k outfitu Donny: Poslední dobou má od Nike podobný styl jako Vika. No, podle mě by se k Donně víc hodilo něco odhalenějšího s výstřihem... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec prohrála i deblová parťačka Katky... Snad to holky namotivuje a udělají nějaký úspěch aspoň v deblu! :)
Reagovat
misa
No jo, jeden povedený turnaj a pak si pojede to svoje na úrovni WTA 120. Nechápu, proč vždy Petra musí darovat životní výhru nějaké hráčce z hloubi žebříčku.
Reagovat
George_Renel
se poněkud vytrácí. Katka jej zdaleka nenaplňuje a po razantním vstupu na scénu se jaksi zabrzdila. S takovou ji brzy její vrstevnice a nastupující generace přeskočí. Potřebuje pracovat na tom, co jí brzdí. Na servisu. Místo toho utrácí čas ve zbytečných deblech, přičemž v jejím věku by měl být jednoznačnou prioritou singl. Zatím toho uhrává více na sociálních sítích než na kurtu.
Reagovat
George_Renel
Omlouvám se na zdublování, ale první příspěvek se tenisportálu někde zatoulal.
Reagovat
smazaný uživatel
Debly rozhodně nejsou zbytečné. Skoro každá hráčka současné špičky je v mládí hrála (např. Masha). Jinak ta poslední věta je pěkná blbost...

BTW: Ty příspěvky se tady vážně ztrácejí...
Reagovat
smazaný uživatel
jo no, zrovna Katka mi nepřijde jako někdo, kdo by na sociálních sítích nějak divočil :-)) Prostě podává informace o tom, kde zrovna hraje a o výsledcích, což je absolutně v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka potřebuje pracovat úplně na všem. Není to hráčka, která by měla nějaké velké zbraně, nějaký výrazný úder. Bude si muset vyšší příčky hodně vydřít. Takový pocit z ní mám.
Třeba taková Smitková mi přijde jako hráčka s větším potenciálem, ale je to zase taková křehotinka, u které bych se nedivil, kdyby po Wimbledonu znovu upadla do zapomnění.
Třeba Plíškové sem ale taky šance nedával. Pak zapracovala na pohybu a forehandu a stoupá stále výš. Čas prostě ukáže :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a vlastně nejenom na pohybu a forehandu. Prostě ten pokrok je tam patrný ve všech směrech. Dřív to bylo jenom o servisu a snahu dostat míček na druhou stranu kurtu.
Reagovat
George_Renel
O potenciálu Katky začínám čím dál více pochybovat. Po razantním nástupu se jaksi zastavila a nejde to dál. Připadá mi, že místo co by zlepšovala to co v jejím věku a situaci potřebuje, tedy hlavně servis, utápí se v jím věku (podle mě) v nepodstatných deblech. Její prioritou by měl být jednoznačně singl. Takhle ji za chvíli tuzemské vrstevnice a nastupující slečny přeskočí. Zatím toho uhrává více na sociálních sítích než na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel, Katka na tu výhru v deblu nenavázala. :( Sice většinou není možné sledovat její zápasy na streamu, ale čistě podle čísel si myslím, že zápasy Katky jsou už delší dobu o tom stejném. Prostě v každém setu ztratí párkrát servis a pak je to strašně těžké dohánět (kor proti soupeřce z Top 100)... Řekl bych, že pokud Katka zlepší servis, tak půjde hodně nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda noo.. :-(( ale máš pravdu no, pořád to je o tom samém.. Doufám, že v zimní přípravě na tom servise pořádně zapracuje.. Katka mi připomíná trošku takovou Tamiru.. Return skvělý, mezihra dobrá, ale prostě jí sráží ten servis..
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je set a break dole... Katko zabeer!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve 2. setu Katka srovnala na 1:1. Šancí má podle vývoje skóre dost, ale horší je to s tím proměňováním. Bez streamu těžko soudit, ale vypadá to na hodně vyrovnaný zápas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist