Južnyj se v září rozloučí s kariérou. Jeho poslední zastávkou bude domácí turnaj v Petrohradu

25. 7. 2018, 09:44
Aktuality 28
Michajl Južnyj se definitivně rozhodl ukončit kariéru profesionálního tenisty. Poslední zastávkou šestatřicetiletého ruského tenisty bude zářijový domácí halový podnik v Petrohradu.
Profily hráčů
Michajl Južnyj

Južnyj se momentálně pohybuje až ve druhé stovce žebříčku ATP, konkrétně na 105. místě, a letos má zápasovou bilanci 17 výher a 20 porážek. Na právě probíhající akci ATP v Atlantě v prvním kole zdolal domácího mladíka a poté oznámil nepříjemnou zprávu pro své fanoušky.

"Můj čas vypršel," uvedl šestatřicetiletý rodák z hlavního města Moskvy. Kariéru ukončí na domácím halovém podniku ATP v Petrohradu, který je na programu od 17. do 23. září. "Dnes jsem byl obzvlášť nervózní, protože jsem se chystal oznámit konec kariéry. V září odehraju svůj klubový turnaj a to bude moje poslední zastávka na tour."

Južnyj to nejvýše dotáhl na osmé místo světového hodnocení. Během své kariéry posbíral 10 titulů ve dvouhře, naposledy se radoval před pěti lety ve Valencii, ve čtyřhře triumfoval devětkrát a dvakrát byl členém vítězného ruského daviscupového týmu.

Na grandslamech se nejdále dostal do semifinále na US Open (2006 a 2010), na dalších třech akcích velké čtyřky je jeho maximem čtvrtfinálová účast.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Nola
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7049--stal-tam-uplne-nahy-zlaty-medailista-popisuje-nevsedni-seznameni-s-federerem

To ale nebylo vše. ?Byl úplně nahý!? vzpomínal na své zaskočení se smíchem Alcott. ?Když mě zdravil a říkal, že je Roger, skoro se dotýkal penisem mého ramena,? bavil dále televizního moderátora Andrewa Dentona v jeho pořadu
Reagovat
a.magerova
Ale... to je spíš info pro Frantze, ten tu furt/roky slintá/básní o Rogerově tentononc.... ;-)
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
Mayo
Nebude mi na okruhu chýbať.
Reagovat
a.magerova
Krom té rozbité hlavy se mi vždy vybaví jeho "sorry" napsané v antuce na FO či žádost o radu Agassiho při zápase s Rogerem ve Wimbledonu... :-)))

Taky si na něj vždy vzpomenu u filmu Hon na ponorku... dovedu si ho představit po boku Seana Conneryho.... ;-)
Reagovat
skott
jj, Miša je z těch co nemusí být konstantně za šaška, ale dokáže si získat sympatie publika jednoduchým ges.tem
Myslím, že hodně lidí čekalo, že skončí už když po letech poprvé vypadl z první stovky před třemi lety a musel přejít na challengery, přesto se znova dokázal vrátit. Ale teď už je asi správný čas odejít, snad se mu ještě podaří alespoň jeden turnaj.
Reagovat
skott
ges.tem samozřejmě bez tečky, ale je to zde prý zakázané slovo:-)
Reagovat
Kuzzie
Sbohem Mišo,byls můj oblíbenec :-)
Reagovat
turista
Južnyj byl na okruhu hodně dlouho. Byl oblíbeným soupeřem Rogera Federera. Občas se vztekal to ano. Dokázal také vystudovat vysokou školu a je doktorem filozofie.
Reagovat
ttopi
Vzteklej filozof, to nejde moc dohromady. Tito lidé většinou o všem přemýšlí s klidem a rozvahou.
Reagovat
turista
Souhlasím. K filozofii patří klid, vyrovnanost a sebeovládání. Dobře by se to hodilo k Nadalovi. Rafa ale určitě nepřemýšlí o nesmrtelnosti chroustů.
Reagovat
ttopi
Nadal by se hodil na studium nějakých psychických nemocí. Protože to je ho fanatické dodržování těch svých 10 rituálů před každým míčkem, to je hrozný. Na druhou stranu to obdivuju, protože ho to dostává do 100% koncentrace na každý míček, s čímž mívají hráči běžně problémy, i ti nejlepší. Ale je to na palici :-)
Reagovat
turista
Ta Rafova koncentrace na každý míč je určitě nejlepší na světě. Djoker se úspěšně ve Wimblu snažil o totéž.
Reagovat
dunphy
No takové věci by asi k filozofii opravdu patřit měly, ale stačí se podívat do historie a člověk zjistí, že dost významných filozofů byli docela mešuge :D
Reagovat
Marduch
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
Su typy hracov, ktore su legendy, napriek tomu, ze nimi nikdy v pravom slova zmysle neboli...
Reagovat
ttopi
Ano, pár takových je. Ale Južnyj to fakt není.

Legenda - to je vybraná společnost těch opravdu nejlepších. A jestli tam chceš zařadit hráče, který byl nejvýš 8., na GS se dostal nejdál do SF, vyhrál 10 turnajů a proslavil se mimojiné tím, že byl labilní a házel raketou a furt se jenom vztekal... To pak jo :D
Reagovat
gigin
No tak třeba tohle v určitém smyslu legendární..

https://www.youtube.com/watch?v=mpm0gxvaW6M
Reagovat
ttopi
Ano, na toto jsem si vzpomněl jako první.
Reagovat
smazaný uživatel
I Fognini bude legendou. :-)
Reagovat
ttopi
I Cibulková, která odmítla hrát, ačkoliv nebyla v právu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
davno je
Reagovat
smazaný uživatel
Ved pisem, ze v pravom zmysle slova legenda nie je, lebo vysledky..

Ale co sa charizmy tyka, urcite nou moze byt lebo si ho fanusikovia budu pamatat aj za 30 rokov..Budu si pamatat trebars Almagra?...Nebudu. Ale Juznyj, Fognini, Karlovic na tych fans nezabudnu, moj nazor...
Reagovat
Captain_Morgan89
naprostej souhlas, pro mě velkej sympatak :)
Reagovat
spaniel
Legenda je uz jen proto, ze na jeho zapase jsme se sesli osobne :D
Reagovat
Kozoroh
A porvali jste se? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, to áno..:)

A jeho súpera si ani nepamatam, napriek tomu, ze tusim vyhral :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale TP stats si to pamatajú, bol to Francúz ....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist