Kaderka po přepadení Kvitové: Každý by měl mít malou střelnou zbraň

20. 12. 2016, 18:39
Aktuality 22
Prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderku šokovala zpráva o napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové. Kriminální čin neznámého útočníka jím "hrozně otřásl". Za smutnou náhodu označil skutečnost, že se incident přihodil právě v den slavnostního vyhlášení ankety Zlatý kanár, na kterém měla být v Přerově Kvitová také přítomna. Ocenění nejlepších českých tenistů se neslo zcela ve stínu ranního útoku.
Profily hráčů
Ivo Kaderka

"Považuji tento útok za naprostou šílenost. Bohužel doba, ve které žijeme, je podivná. Držím Petře palce, ať se z toho co nejdříve dostane. A šok, který prožila, ať netrvá dlouho. Je silná," řekl v rozhovoru s ČTK Kaderka.

Lékař a fyzioterapeut tenistů Pavel Kolář tenisového šéfa informoval, že Kvitová musí na operaci s pořezanou rukou. "Konkrétnější informaci nemám," řekl Kaderka, který věří, že policie pachatele co nejdříve dopadne a potrestá.

Útok na českou tenisovou hvězdu ale Kaderka nechtěl srovnávat s napadením Moniky Selešové, kterou před třiadvaceti lety na turnaji v Hamburku během tenisového zápasu bodl nožem pomatený příznivec.

"Pro Moniku to byl takový šok, po kterém se do tenisu pořádně nevrátila. To, myslím, Petře nehrozí. Dnešní útok na ni neměl s tenisem jako takovým a prostředím stadionu nic společného. Byl to brutální kriminální čin," řekl Kaderka. "Myslím si, že tohleto je jasný důkaz, že mají být povolený malý střelný zbraně, že každý člověk má mít zbraň, aby se mohl bránit. Má ji mít doma, má ji mít v kapse, když někdo takový přijde," řekl.

Kvitovou označil za silnou osobnost. "Ovšem je to přece jen mladé děvče, má svoji dušičku, svoje starosti. Nemusíme spekulovat, něco podobného zanechá na každém do konce života stopu. Petra se z toho musí dostat. Když bude sebemenší možnost jí pomoci, tak to všichni mile rádi uděláme, řekl prezident tenisového svazu.

Kvitová byla přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při přepadení se bránila a má řezné rány na levé ruce, ve ktenteré drží raketu. Nejspíše jsou zasaženy i šlachy, proto musela podstoupit chirurgický zákrok.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
mekmor
Myslím, že by se měl pan Kaderka vyjadřovat primárně k tomu, čemu snad rozumí, tedy k tenisu atd.....úvahy na téma držení střelných zbraní apod. by neměl ventilovat...
Reagovat
Krisboy
Kaderka je takovej vůl, že ani nemá cenu ho komentovat.
Reagovat
babolat.cz
střelná zbraň není hračka. Navádí k něčemu, aniž bys si uvědomoval důsledky. Ještě že jsou zákony
Reagovat
FulnekUltras
Na druhou stranu chápu, že v prvotním afektu má člověk tuhle zdánlivě dokonalou a vždy (???) připravenou obranu na mysli raz dva. Jenže posléze by mu mělo (? ;) dojít, že tak dokonalé řešení to zase není...
Reagovat
babolat.cz
veřejná osoba by především měla šetřit, nejlépe se vyvarovat, těmto laciným výrokům.
Reagovat
FulnekUltras
to rozhodně
Reagovat
FulnekUltras
Proč tak všeobecně, modráku???
Reagovat
turista
No doba je podivná, to je pravda. Dnes si 20 letý kluk na ulici dovolí takové násilí jako kdysi za vlády komárů osminásobně trestaný 40 letý recidivista. Je to výsledek výchovy, že se všechno může a skoro nic se netrestá. Když jsme povolili tzv.Bronx na ulicích tak by tomu měla také odpovídat míra represe. Demokracie je dobrá, ale je vhodná pouze pro slušné lidi, kteří se řídí zásadou žít a nechat žít. Situace v této zemi je tak špatná, že by na každé zastávce metra Praze měli hlídkovat policisté se samopaly. V naší zemi za eskalaci násilí nemohou migranti, ale zvlčilá mladá generace Čechů. Úmrtí policisty na jihu Česka je dalším důkazem této smutné skutečnosti.
Reagovat
FulnekUltras
zásadně chybí preventivní účinek právně možné represe, modráci vyvolali obzvlášť v nastupující generaci zvrácený dojem, že je vlastně úplně jedno, jak se peníze získají a jediným měřítkem schopností člověka je jejich prostý disponibilní součet - tohle se bude vracet k normálu hodně obtížně - i při nasazení maximální pendrekové kadence ;) což stejně platí tak max. na 3-5% těch nejtupějších, základem jsou rodina, škola, sportovní kolektivy a další podobné disciplinární instituce, které polistopadová modrá mafie v jejich obsahu totálně paralyzovala a dneska tomu kdejaký její exponent říká "podivná doba"
Reagovat
Fandina
Jestli něco modráci u tebe vyvolali, tak mluv za sebe. U mně nikdo nic nevyvolal a špinavých nezdaněných peněz se štítím. Tak mluv za sebe.
Reagovat
FulnekUltras
ani já ani ty nejsme nastupující generace - kterou samozřejmě taky nepaušalizuju
Reagovat
Fandina
Myslím, že to přeháníš, moje děti ani vnoučata se tak jak píšeš nechovají. Jejich prestiží jsou poctivě vydělané peníze, ne žádné černoty.
Reagovat
Rip.win
No a co?
Reagovat
babolat.cz
koho to zajímá?? ještě sem tahá své děti, hrůza...
Reagovat
Frick
Neprůstřelnou vestu s sebou!
Reagovat
Patri.k
I ten zločinec je lidská bytost, tyhle americké móresy ať si nechá.
Reagovat
Patri.k
99% zločinců si jde jen pro peníze, jsou to lidé závislí na drogách, často nemocní nebo lidé, kteří jsou ve finanční nouzi... nemají v úmyslu zabíjet ani někoho zbytečně zraňovat a Kaderka by je hned střílel.
Reagovat
PetaM
Nemají v úmyslu zabíjet ani někoho zbytečně zraňovat :D :D :D

Sorry, ale u toho jsem se slušně pobavil. Jdou tedy do cizího bytu s vizí, že obyvatel toho bytu si sedne do kouta a nechá ho vzít si z bytu, co se mu zlíbí? Nádhera.

Samozřejmě, že obyvatel bytu se bude bránit. Jsou to jeho věci, na které si poctivě vydělal, koupil a má je. Nebude je přece rozdávat někomu jen proto, že přišel s nožem nebo s pistolí. Nikde není psáno, že zloděje musíme hned zastřelit. Ale taková kulka do rozkroku ho naučí ...
Reagovat
Frick
Budu "rozdávat" protože zdraví a život jsou důležitejší. Kor v Petřinym případě, bo u ní je ztráta majetku za 20, 50, 100 nebo i 200 tisíc prkotina. Jiná věc, kdyby chtěl vzít třeba fotografovi foťák za 100k a objektivy za 500k, které ho živí a kvůli nimž se třeba zadlužil.
Reagovat
George_Renel
Nerozdávaje, když na to nemáš. Jsou věci, které penězi nezaplatíš. ale to těžko pochopí ten, kdo v životě nic nemá a je citově hodně... plochý.
Reagovat
Frick
By vlastnictví zbraně u Petry bylo v tomto případě k ničemu.
Reagovat
Krisboy
Zato při setkání s tebou by se taková malá zbraň velice, velice hodila. Pro začátek bych tě střelil jenom do kolene. Pak bych čekal, jestli se ti konečně rozsvítí. Když by to nepomohlo, prostřelil bych ti obě zápěstí, psát na klávesnici bys musel jazykem a těch tvých výblitků by jistě výrazně ubylo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist