Kam s Turnajem mistrů po roce 2020? Djokovič je pro změnu, Federer by rád hrál dál v Londýně

16. 11. 2018, 12:24
Aktuality 26
Turnaj mistrů se koná již od roku 2009 v londýnské O2 areně. Londýn má pořadatelství jisté do roku 2020, poté možná akce pro osm nejlepších tenistů sezony změní své působiště. Zatímco světová jednička Novak Djokovič by uvítal změnu, Roger Federer by byl rád, kdyby se závěrečný vrchol sezony i nadále konal v Londýně.
Profily hráčů

Djokovič vyhrál Turnaj mistrů celkem pětkrát, z toho čtyřikrát triumfoval v londýnské O2 areně, kde má letos již jisté semifinále a útočí na šestý titul, kterým by se vyrovnal rekordmanovi Federerovi. Přesto by uvítal změnu.

"Jedná se o největší turnaj ATP. Tudíž je to skvělá příležitost, jak tenis propagovat po celém světě. Podle mě by se mělo působiště každé tři, čtyři roky měnit. Deset let je trochu moc. Nejde o Londýn, ale o událost jako takovou. Mně se v Londýně vždy dařilo, takže jsem ten poslední, kdo by měl chtít změnu," uvedl srbský tenista.

Federer by byl naopak rád, kdyby Turnaj mistrů i nadále zůstal v Londýně. "Pokud zůstane v Londýně, určitě to bude správné rozhodnutí. Nevím, jaké jsou možnosti. Pokud se turnaji tady v Londýně daří, tak nevidím důvod, proč by se mělo hrát jinde," řekl majitel 20 grandslamových trofejí.

Londýn hostí Turnaj mistrů už desátým rokem v řadě (od roku 2009). Za tři roky se však možná bude hrát jinde, protože o pořadatelství na další čtyři roky má zájem hned 40 dalších měst.

Ve hře jsou města po celém světě, například italský Turín, kde se v roce 2006 konaly zimní olympijské hry, Berlín, Paříž, americká města nebo Šanghaj, kde se Turnaj mistrů uskutečnil v letech 2002 a 2005 až 2008. Nejdéle se hrálo v New Yorku. V Madison Square Garden bojovali nejlepší tenisté 13 let v řadě (1977 - 1989).

SEZNAM POŘADATELSKÝCH MĚST TURNAJE MISTRŮ
Místo konání Ročníky Dějiště
Tokio, Japonsko 1970 Tokyo Metropolitan Gymnasium
Paříž, Francie 1971 Stade Pierre de Coubertin
Barcelona, Španělsko 1972 Palau Blaugrana
Boston, USA 1973 Boston Garden
Melbourne, Austrálie 1974 Kooyong Stadium
Stockholm, Švédsko 1975 Kungliga tennishallen
Houston, USA 1976 The Summit
New York, USA 1977 - 1989 Madison Square Garden
Frankfurt, Německo 1990 - 1995 Festhalle Frankfurt
Hannover, Německo 1996 - 1999 Hanover fairground
Lisabon, Portugalsko 2000 Pavilhão Atlântico
Sydney, Austrálie 2001 Acer Arena
Šanghaj, Čína 2002 SNIEC
Houston, USA 2003 - 2004 Westside Tennis Club
Šanghaj, Čína 2005 - 2008 Qizhong City Arena
Londýn, Velká Británie 2009 - 2020 O2 Arena
? 2021 - 2025 ?
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Padme
Nebo aspoň někde blízko ČR, kde jsou opravdoví tenisoví fanoušci. Žádný bučení mezi podáním a podobné nesportovní výlevy. US Open mě každoročně přesvědčí, že Amerika má tenisu dost.
Reagovat
Mayo
Zrušiť :D :D :D :D :)
Reagovat
Krisboy
Zbytečný, nedůležitý turnaj :)
Reagovat
Roger_Federer
Je jedno, hlavne to musi byt na antuce, at ma skromný kluk z Malorky sancu.
Reagovat
Krisboy
Praha! Z O2 do O2. Ani by se nemuselo měnit místo konání :)
Reagovat
a.magerova
Hodně mě pobavil nadpis:

Kam s Turnajem mistrů po roce 2020?
Federer by rád hrál dál v Londýně.
Reagovat
Patik
Kiežby plánoval hrať tak dlho.
Reagovat
annah
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo. Nepřišlo mi na tom nic divného. Jako by se rozumělo samo sebou, že Roger prostě forever. :-)
Reagovat
a.magerova
Mě to pobavilo vzhledem k místním pablbům, kteří se nemůžou dočkat, kdy Roger pověsí raketu na hřebík a teď pro ně taková hrůzná zpráva na TP.... ;-)
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Číst Forehanda, Frantze na jedné straně nebo Kamilose, mahycka a Pe3ka na druhé straně vyjde nastejno :-)
Reagovat
Krisboy
Tak tak...
Reagovat
Pe3k
Opravdu se dmu pýchou s kým mě dáváš do stejné škatulky...jen by mě zajímalo, čím ty konkrétně si přispěl na tento portál?
Reagovat
spaniel
Petrzalka, antuka...
Reagovat
smazaný uživatel
To by rovnou mohli dávat každý rok Maťovi titul
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
spaniel
Muze prespat u trollhanda, akurat se musi v noci zamykat. Jeden z nich.
Reagovat
Roger_Federer
, myslim, že tam ta láska stejně už je.
Reagovat
Patik
Možno ani Paríž by nebola zlá volba z hladiska cestovania hráčov a divákov od inej krajiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Berlin, ten nema ani len challenger.:/
Reagovat
Mayo
To je dosť smutne, že take parádne mesto nemá nič. Súhlasím!
Reagovat
kada.tom
Když se podívám na přehled pořadatelů, tak nějak logicky se nabízí Austrálie nebo Amerika, přičemž bych automaticky nekalkuloval s USA, taková Kanada nebo nějaké velké jihoamerické město by určitě nebylo špatnou volbou. V Africe asi ten potenciál nebude, snad jedině JAR, ale spíše ne. Taky se může naskytnout příležitost přesunout TM do nějaké bohaté arabské země, divit bychom se tomu nemohli ...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Ta Dubaj se přímo nabízí a je schopna to neskutecne preplatit. Každopádně půjde o to, kdo dá více. O nic jiného nejde.

Nicméně Evropa se mi zda vzhledem k počtu místních tenistů jako nejlepší. Zase jezdit do Austrálie na konci sezóny je trosku na hlavu.
Reagovat
kada.tom
jojo, to je nevýhoda Austrálie, proto si taky myslím, že spíš má šanci uspět Amerika jakožto kontinent nebo ten Blízký východ, protože tam jsou peníze a je to blízko ..
Reagovat
smazaný uživatel
Brno
Reagovat
skott
To spíše Dauhá, které kvůli novému ATP Cupu se kterým bude kolidovat, utrpí asi nejvíce. Nabízelo by se potom výměnou jako kompenzace, aby pořádali TM. Mají navíc zkušenosti, ženský TM tam byl 3 roky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist