Karlovič na třetí pokus vyhrál turnaj v Newportu

18. 7. 2016, 09:38
Aktuality 4
Ivo Karlovič vyhrál turnaj v Newportu, kde loni ani předloni ve finále neuspěl. Tentokrát zdolal Gillese Müllera z Lucemburska 6:7, 7:6, 7:6 a na okruhu ATP triumfoval posedmé. Naopak jeho soupeř v 33 letech dál čeká na první titul, bilanci finálových zápasů má 0:5.
Profily hráčů
Ivo Karlovič (© Kate Whitney Lucey)

Souboj turnajové dvojky Karloviče a trojky Müllera trval bezmála tři hodiny. Karlovič v něm zvítězil na esa 27-18 a rozhodující tie-break vyhrál 14-12. Odvrátil tři mečboly, sám proměnil pátý.

Jediný předchozí vzájemný zápas vyhrál Müller a také se v něm hrály dva tie-breaky. Sedmatřicetiletého Karloviče letos porazil dvakrát 7-6 v Hertogenboschi rovněž na trávě.

"Jsem moc rád, že jsem to konečně dokázal prolomit. Dvakrát jsem tu ve finále prohrál, ale teď se mi to podařilo. Jsem šťastný," radoval se po triumfu Karlovič. "Byl to úžasný zápas, ve kterém jsme oba nechali maximum. Soupeř měl mečboly, které jsem dokázal odvrátit, a o to víc jsem rád, že jsem vyhrál."

"Nebyl tam snad jediný bod, který bych dostal zadarmo. Byla to z obou stran velká bitva. Jeho podání je neuvěřitelné, dneska mu to opravdu sedlo a já se prostě jen snažil dostat mít přes síť. Bylo to těžké, ale o to krásnější je to teď," dodal Chorvat.

"Měl jsem mečboly a byl jsem blízko vítězství, ale bohužel to nestačilo, chyběl poslední krok. Je těžké prohrát takový zápas," konstatoval po utkání poražený Müller. "Ivo hrál dobře. V důležitých okamžicích vždy přišel s nějakým skvělým úderem, což byl asi klíč. Zvládnul ty klíčové momenty lépe než já a díky tomu vyhrál."

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 549.230 dolarů
nedělní výsledky (17. 07. 2016)
• Dvouhra - finále •
Karlovič (2-Chorv.) - Müller (3-Luc.) 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (14:12)

Komentáře

4
Přidat komentář
rusedski
Karlovič: "Byl to úžasný zápas"

Taky vás tak mrzí, že jste tento úžasný zápas neviděli? :))
Reagovat
turista
Zápas jsem viděl. Oba hráli systém servis-sako. Tak se to často hrálo v sedmdesátých letech minulého století. Zápas byl o pár rozhodujících míčích. Karlovič hrál chytře a dobře využíval svou výšku. Muller je stejný případ jako naše Lucka Hradecká. Ta taky hraje dobře, ale bohužel má blok na finálové zápasy.
Reagovat
letityfanousek
ne
Reagovat
smazaný uživatel
vítězství na ATP a v klidu může jít do důchodu i čekat ,že se Štěpec brzy připojí a sveze ho někdy na své jachtě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist