Karlovič v mexickém Los Cabos získal druhou trofej během jednoho měsíce

14. 8. 2016, 10:47
Aktuality 3
ATP LOS CABOS - Ivo Karlovič ve finále turnaje v mexickém Los Cabos porazil nejvýše nasazeného Španěla Feliciana Lópeze a vybojoval druhý titul během čtyř týdnů. Celkově sedmatřicetiletý Chorvat získal svou 8. trofej na okruhu ATP.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Zkušení tenisté Ivo Karlovič i Feliciano López se vzdali možnosti startovat na olympijských hrách a raději se představili na premiérovém turnaji v Los Cabos. Oba v Mexiku potvrdili roli favoritů a ve finále svedli souboj o titul. 

A více se dařilo Chorvatu Karlovičovi, který nastřílel 21 es, nečelil jedinému brejkbolu a zvítězil 7-6 6-2. Vedení ve vzájemné bilanci s o dva a půl roku mladším Španělem zvýšil na 6-3.

Karlovič si ve finále zahrál potřetí ze čtyř posledních turnajů. Dvě z nich proměnil v zisk trofeje, když triumfoval také před čtyřmi týdny na trávě v Newportu. A mohlo být ještě lépe, kdyby ve Washingtonu ve svém největším finále proměnil mečbol proti Monfilsovi. Od Wimbledonu má zápasovou bilanci 14 výher a pouhé 2 porážky. 

Celkově si sedmatřicetiletý rodák ze Záhřebu zahrál v 17. finále a připsal si 8. titul v kariéře, když teprve podruhé vyhrál víc jak jeden turnaj během jedné sezony. Poprvé se mu to povedlo už v roce 2007, kdy triumfoval dokonce třikrát (Houston, Nottingham, Stockholm).

Čtyřiatřicetiletý López hrál ve finále popatnácté v kariéře, svůj poslední titul získal před čtrnácti dny na antuce ve švýcarském Gstaadu.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 808.955 dolarů
sobotní výsledky (13. 08. 2016)
• Dvouhra - finále •
Karlovič (3-Chorv.) - F. López (1-Šp.) 7-6(5) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Radža/Šaran (Indie) - Erlich/Skupski (Izr./Brit.) 7-6(4) 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Největším fanouškem Iva Karloviče jsem už dlouhá léta já.
Reagovat
Nola
tak Ivo vali, kde je jeho najvacsi fanda panzer?
Reagovat
panzer.dragon
Ani se neptej, musel sem hakovat :(, ted uz ale dobry cekam na nejlepsiho burgera s hranclema jakej se da koupit

Ivo je bombardak neuveritelnej, doufam ze urve i neco vetsiho nez 250
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist