Karlovič v Newportu přežil mečbol proti o 20 let mladšímu De Minaurovi

18. 7. 2018, 08:48
Aktuality 0
ATP NEWPORT - 39letý Chorvat Ivo Karlovič na trávě v Newportu udolal po odvrácení mečbolu o dvacet let mladšího Australana Alexe De Minaura a postoupil do druhého kola. V něm se předloňský šampion utká s Izraelcem Dudim Selou, s nímž vede ve vzájemné bilanci 7-0.
Ivo Karlovič

Sezona na trávě se tradičně dohrává v americkém Newportu, kde letos startují jen dva bývalí šampioni. Oba svůj vstup do soutěže zvládli.

Podstatně více se na vítězství nadřel předloňský šampion Ivo Karlovič. Devětatřicetiletý chorvatský veterán udolal o 20 let mladšího Alexe De Minaura až po odvrácení mečbolu 6-7 7-6 7-5.

Karlovič do utkání vstoupil mizerně a prohrával 1-4. Manko brejku sice rychle smazal a do konce utkání už o servis nepřišel, přesto měl namále. První set ztratil v tie-breaku a v rozhodujcí sadě za stavu 4-5 čelil mečbolu. De Minaur ale Chorvatův druhý servis nezreturnoval a poslední tři gamy utkání prohrál.

"On hrál od začátku opravdu dobře, naopak já jsem necítil úderovou jistotu. Hodně jsem chyboval, ale držel jsem se ve hře. Proti mečbolu jsem musel přes druhý servis, ale trefil jsme ho dobře. On nedokázal míček vrátit, takže jsem teď šťastný," komentoval Karlovič, který přežil mečbol i v předloňském finále proti Gillesu Müllerovi.

Karlovič získal tři z pěti titulů na okruhu ATP právě na trávě. V Newportu byl ve finále celkem třikrát, kromě vítězného roku také v letech 2014 a 2015.

Ve druhém kole se více než dvoumetrový Chorvat utká s o téměř půl metru menším Izralcem Dudim Selou, s nímž vyhrál všech sedm vzájemných duelů.

To šampion z roku 2013 Nicolas Mahut v prvním kole nestrávil na kurtu ani hodinu. Šestatřicetiletý Francouz vedl nad domácím Ryanem Harrisonem 6-2 a 2-0 ve chvíli, kdy Američan vzdal.

"Mám na tento turnaj krásné vzpomínky. Moc rád se sem vracím a užívám si to tady," řekl Mahut.

Nejvýše nasazenými jsou letos Francouz Adrian Mannarino, Němec Mischa Zverev, domácí Steve Johnson a loňský finalista Australan Matthew Ebden. Obhájce titulu a trojnásobný vítěz John Isner se rozhodl po vyčerpávajícím wimbledonském semifinále odpočívat.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 623.710 dolarů
úterní výsledky (17. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mahut (Fr.) - R. Harrison (5-USA) 6-2 2-0 skreč H.
Müller (6-Luc.) - Baghdatis (Kypr) 7-6(5) 6-3
Karlovič (Chorv.) - De Minaur (7-Austr.) 6-7(2) 7-6(3) 7-5
C. Harrison (USA) - Bolt (Austr.) 6-3 4-6 7-5
Ramanathan (Ind.) - Estrella (Dom. rep.) 6-4 6-1
Sela (Izr.) - Tomic (Austr.) 6-3 1-6 6-2
Jung (Tchaj-wan) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 3-6 6-3
M. Granollers (Šp.) - Aragone (USA) 7-6(6) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist