Karlovičovi se nedaří, na americkém betonu znovu selhal

9. 3. 2012, 16:51
Aktuality 6
Dva zápasy, dvě porážky bez zisku jediného setu. Chorvatský tenista Ivo Karlovič se po turnaji v Delray Beach rozloučil v úvodním kole i s Indian Wells, kde neobhájí loňské čtvrtfinále. Nad jeho síly byl Polák Kubot, který obávaného servismana porazil nečekaně hladce 6-4 a 6-2.
Ivo Karlovič

Zatímco před rokem došel Ivo Karlovič v Indian Wells do nejlepší osmičky a v ní byl blízko vítězství nad Rafaelem Nadalem, letos si na kalifornském turnaji připsal třetí porážku na turnaji ATP v řadě. V duelu s Lukaszem Kubotem si sice v úvodním setu připsal šest es a měl při podání svého soupeře čtyři brejkboly, při proměňování svých šancí byl ale lepší Kubot, který díky jednomu brejku vyhrál sadu 6-4. Karlovič pak už v dalším setu síly na zvrat nenašel; polský tenista mu ještě dvakrát sebral servis a za hodinu a půl postoupil do druhého kola, ve kterém ho čeká Andy Roddick.

Se střídavými úspěchy si ve včerejším prvním kole vedli v Indian Wells Američané. Jedním z těch, kteří potěšili domácí fanoušky, byl Robby Ginepri, který už v roce 2003 bojoval na turnaji o semifinále. Momentálně až 211. hráč světa sice v duelu s Paolem Lorenzim prohrál úvodní set hladce 1-6, utkání ale otočil a po třísetové výhře nastoupí proti Stanislasi Wawrinkovi ze Švýcarska. Výrazně lehčí postup měl jeho krajan Ryan Harrison, který proti Flaviu Cipollovi ztratil po prvním podání pouhé dvě výměny a Itala smetl za necelou hodinu 6-1 6-2.

Dobře vykročil za postupem i další americký mladík Jack Sock, jenže ten po prvním vyhraném setu nad Santiagem Giraldem uhrál v dalším průběhu už jen jeden game a s turnajem se rozlouči porážkou 7-5 0-6 1-6. Svou šanci nevyužil ani Jesse Levine, který po prvním vyhraném tie-breaku mohl zápas ukončit v další zkrácené hře. To se mu nepodařilo a v rozhodující sadě rozhodl jeho soupeř Albert Ramos o výhře 6-7 7-6 a 6-2.

V duelu Querrey-Smyczek, v němž byl postup amerického tenisty jistý, si lépe vedl loňský osmifinalista Sam Querrey. Papírový favorit, který ještě nikdy v Indian Wells v úvodním kole neprohrál, sice dvakrát ztratil svůj servis, lépe se ale nevedlo ani Timu Smyczekovi, který po hodině a půl prohrál 6-7 4-6.

Výsledky - Indian Wells - muži (tvrdý povrch, dotace 11.073.328 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kubot (Pol.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:2, Seppi (It.) - O. Rochus (Belg.) 4:6, 6:3, 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Bachinger (Něm.) 6:4, 6:2, Ginepri (USA) - Lorenzi (It.) 1:6, 6:3, 6:4, Giraldo (Kol.) - Sock (USA) 5:7, 6:0, 6:1, Ebden (Austr.) - Kunicyn (Rus.) 6:1, 4:6, 6:4, Ramos (Šp.) - Levine (USA) 6:7 (10:12), 7:6 (7:4), 6:2, Stachovskij (Ukr.) - Bogomolov (Rus.) 7:6 (9:7), 4:6, 7:6 (7:3), Andújar (Šp.) - Haase (Niz.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:2), Sela (Izr.) - Delič (Bosna) 2:6, 6:0, 6:2, Querrey (USA) - Smyczek (USA) 7:6 (7:1), 6:4, Golubjov (Kaz.) - De Voest (JAR) 6:1, 6:4, Gil (Portug.) - Williams (USA) 6:3, 6:7 (6:8), 6:4, Mahut (Fr.) - Pospisil (Kan.) 6:3, 6:2, García-López (Šp.) - Machado (Portug.) 7:6 (10:8), 4:6, 6:2, Harrison (USA) - Cipolla (It.) 6:1, 6:2.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bude Ivo nasledovať Ivana?
Reagovat
misoSK
snad este nie, skor ocakavam momentalne ohlasenie konca od Schuttlera
Reagovat
smazaný uživatel
Schüttler už ohlásil, že to bude jeho poslední sezóna, ale nevim jestli jí dá celou, nebo to zabalí dřív.
Reagovat
misoSK
tak par tyzdnov uz nikde nehral a neviem ci este niekde nastupi, inac dalsi v poradi na odchod do dochodku budu asi Clement a Gicquel
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky možné. Taky jsem se teď dočetl, že po AO ukončil kariéru Peter Luczak. To jsem ani nevěděl.
Reagovat
misoSK
tiez mi to uniklo, ale tak formu uz taktiez dlhsiu dobu nemal, posledne zablesky mal v roku 2010
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist