Karolína Plíšková a Muchová jsou tvářemi turnaje v Ostravě

17. 9. 2020, 14:49
Aktuality 11
Karolína Plíšková a Karolína Muchová jsou tvářemi ostravského tenisového turnaje okruhu WTA kategorie Premier. Do haly Ostravar Areny, kde se J&T Banka Ostrava Open 2020 uskuteční od 19. do 25. října, budou mít přístup i fanoušci. Pořadatelé odhadují, že každý den uvolní pět tisíc míst.
Karolína Plíšková

Uzávěrka přihlášek bude v pondělí 21. září a očekává se zájem světových hráček. Jistý už je start tuzemských hvězd Plíškové a Muchové.

"Turnaj je pozitivní věc pro český tenis a je vidět, že v Česku máme lidi kolem tenisu, kteří jsou schopni se takové akce chopit," řekla 26. hráčka světa Muchová na tiskové konferenci v Praze na Štvanici. "Jsme rády, že nemusíme nikam letět a zahrajeme si za rohem takhle velký turnaj," podotkla s úsměvem Muchová.

Ředitelka turnaje Laura Ceccarelliová uvedla, že Česko bylo první náhradní variantou. "Protože milujete tenis, máte jedny z nejlepších hráček světa a ukázali jste velkou podporu tenisu. Věřím, že akce bude úspěšná," pronesla zástupkyně společnosti APG, jež vlastní práva na turnaj v Zhengzhou, který Ostrava nahrazuje.

Dosud se turnaje okruhu WTA včetně nedávného grandslamového US Open hrály bez přítomnosti fanoušků. V Ostravě by ale měly být tribuny otevřeny. "Až pro pět tisíc diváků," uvedla Ceccarelliová. Předprodej začne na začátku října.

Rozpočet turnaje je přes čtyřicet milionů korun. "Je to těžký naplnit, ale je to ojedinělá příležitost, která se nemusí opakovat, a šance zviditelnit Česko," řekl ČTK Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, jež se postará o organizaci turnaje. Akci zaštítí i agentura PR Stars a marketingově společnost TK Plus.

Teoreticky by letošní ročník nemusel být posledním. "S majitelem licence vedeme jednání o letech 2021 a 2022," prozradil Petera.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
V Americe byl taky GS bez diváků.Nepředpokládám,že by se tento významný turnaj neuskutečnil.Není ale jasné,zda se organizátorům podaří prosadit diváky.Toto není pofiderní směska z nějakého baru.Ovšem vyšší moc je nepředvídatelná.
Reagovat
lvicek
Petiiiiiii, v Ostrave hrat budes, no ne? To je prece naprosto unikatni vec, turnaj premier v Ostrave, to bys mela ve sbirce poharu mit!
Reagovat
Nenela
OSTRAVA!!! Moje rodne mesto smilesmilesmile
Reagovat
tommr
když jsou jako hlavní hvězdy obě Karolíny tak to asi Petra hrát nebude? smile
Reagovat
com
dostala se k ni informace, ze bude hrat Karolina smile tak se na to vykvajzla smilesmile
Reagovat
Mantra
ti fanoušci... no nevím nevím, podle mě nebudou
Reagovat
tommr
jj podle toho jak se u nás vyvíjí situace to s účastí diváků nevypadá zrovna nadějně. Ale i turnaj bez diváků by byl lepší než nic ...
Reagovat
misa
Zázrak bude, pokud se za měsíc turnaj vůbec před prázdnými tribunami odehraje.
Reagovat
tommr
jj když člověk vidí co si ti kašpaři každej den vymýšlí za nový buzerace tak je jasný, že odehrání turnaje by byl opravdu zázrak. Spíš čekám, že počkají až budou všechny hráčky na místě a den před začátkem turnaj zakážou se zdůvodněním že počet pozitivních testů stoupnul na rekordní hodnotu oproti včerejšku a je třeba především chránit zdraví lidí ... smile
Reagovat
Nenela
Ano, to je nase vlada. Chaos na pochodu. Jsem na to zvedava, doufam, ze si CR neurizne poradnou ostudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist