Karolína Plíšková ani další Češi v Indian Wells kvalifikací neprošli

6. 3. 2013, 12:22
Aktuality 53
Pět českých tenistů zasáhlo v Indian Wells do kvalifikace prestižního turnaje v Indian Wells, kde startuje společně mužská i ženská elita. Žádný Čech ale neuspěl, vypadly sestry Plíškovy, Eva Birnerová, Renata Voráčová i Jan Hájek.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková v neděli odpoledne slavila v malajsijském Kuala Lumpuru svůj premiérový titul na okruhu WTA. I když se rozhodně nezlobila, narušil nečekaný úspěch její harmonogram. Dvacetiletá Češka totiž byla přihlášena do kvalifikace prestižního turnaje WTA Premier v Indian Wells, kde měla už v pondělí absolvovat zápas 1. kola.

Cesta na druhou půlku zeměkoule se v totmo šibeničním termínu dala jen těžko zvládnout, pořadatelé ale její duel s Ruskou Olgou Pučkovovou, jež si v sobotu v brazilském Florianópolisu zahrála po více než šesti letech ve finále, jako jediný ze zápasů 1. kola přesunuli až na úterý.

Pro Plíškovou byl ale dlouhý přelet, změna klimatických podmínek a velký posun v časovém pásmu nepřekonatelným. Proti Pučkovové od úvodu nestíhala, neustále marně dotahovala ztrátu a nakonec prohrála 4-6 2-6. Zatímco Ruska proměnila 4 z 8 brejkbolů, česká tenistka jen jeden ze sedmi.

Los hlavní soutěže:

Los turnaje ATP Masters 1000

Los turnaje WTA Premier Mandatory

Pučkovová pak zhruba 5 hodin po výhře nad Plíškovou vyřadila i poslední českou naději v kvalifikaci Renatu Voráčovou, kterou v zápase 2. kola porazila 7-6 6-2 a vybojovala si účast v hlavní soutěži.

Už v prvním kole vypadly Eva Birnerová a Kristýna Plíšková, které přitom vyhrály první set. Plíšková navíc proti domácí Grace Minové neproměnila mečbol.

Po dvou měsících se na kurtech objevila Andrea Petkovicová, která koncem ledna podstoupila operaci prasklého menisku. Comeback si osladila deklasováním Rusky Jule Putinceové, do hlavní soutěže ale Němku nepustila Monica Puigová z Portorika.

V mužské části kvalifikace startoval Jan Hájek, který ale vypadl hned v 1. kole. V něm nestačil na Němce Michaela Berrera.

V hlavní soutěži se v Indian Wells představí mezi nasazenými, které mají v prvním kole volno, pětka Petra Kvitová, šestnáctka Lucie Šafářová a devatenáctka Klára Zakopalová. První kolo proti domácí Taylor Townsendové čeká na Lucii Hradeckou, Andrea Hlaváčková vyzve bývalou světovou dvojku Svtlanu Kuzněcovovou.

V mužské části turnaje se z Čechů představí Lukáš Rosol, jehož čekká souboj s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem, a Tomáš Berdych. Ten má jako šestý nasazený velmi solidní los, v případném čtvrtfinále by narazil na nejpřijatelnějšího možného soupeře Davida Ferrera.  

Už ve čtvrtfinále by se mohli utkat Roger Federer a Rafael Nadal, kteří si spolu zahráli naposledy právě loni v Indian Wells.

 

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
výsledky českých tenistek v kvalifikaci (04. - 05. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Doloncovová (Srb.) 6-1 6-2
Pučkovová (Rus.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-4 6-2
Minová (USA) - Krist. Plíšková (ČR) 4-6 7-6(8) 6-3
Daniilidouová (Řek.) - Birnerová (ČR) 3-6 6-4 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Pučkovová (Rus.) - Voráčová (ČR) 7-6(2) 6-2

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
výsledky českých tenistů v kvalifikaci (05. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Berrer (Něm.) - Hájek (ČR) 7-6(6) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
dadaft
podle Steva Tignora bude SF Azarenka - Stosur a Radwanska - Sharapova
http://www.tennis.com/pro-game/2013/03/elemental/46693/#.UTg2gDfdLME
jsem rád, že Sam věří - asi víc než já sám. ))
(na druhou stranu dvě QF z posledních dvou turnajů přece jen naznačují, že by to mohlo klapnout)
druhé kolo, ve kterém se konečně představí nasazené hráčky, nabídne dva duely GS šampionek::: Sharapova - Schiavone, Kuznetsova - Jankovič.
obzvlášť ten druhý duel by mohl být výživný - holky to mezi sebou mají 5-6 a bývaly to bitvy.

a pak tady máme jednu aférku
http://www.tennis.com/pro-game/2013/03/radwanska-fed-cup-israel-it-was-awful/46707/#.UTg6xjfdLME
zdá se, že izraelští diváci nebyli zrovna příjemní... (((((
Reagovat
rubens
Když připomínáš Agu, pochází z Krakova, pokud se nemýlím. Letos, co nejdřív, se tam chystám. Planty, Wavel, staré město, spousta universit. Asi bude na co koukat.Tímhle prostředím jako by prosákla i Aga. Alespoň její hra, která je v příkrém rozporu s tupým bouchačstvím, třeba některých Rusek. Je s podivem, že vůbec hraje tak vysoko.
Jak to bylo v Israeli, nemůžu sloužit, čtvrtý svět je asi trochu moc. Že si příliš stěžuje? Ale kdež, jen může mít silněji vyvinutý smysl pro spravedlnost. Jen tak dál, Ago, máš svoje fandy. :)
Reagovat
VlS
Nic proti Tignorovi, ale netipnul bych si, že AGA a SAM budou v semi. Zatím letošní výkony nic moc nejsou, uvidíme.
Agu v osmi čeká teoreticky letos dobře hrající Makiri, případně v QF Petra (uvidíme, co s Petrou udělají podmínky). Sam tam má Angie (ale ta letos taky nezáří a obhajoba semi bude těžká), Monu nebo Annu. Sam fandím, ale nevěřím ji.
Co se týká Agy a stížností - no nevím, jak by se tvářila na "Prostějovský kotel" (pro Brože - je to název). Nevěřím tomu, že by v Israeli měly být bezpečnostní problémy, víc policejně hlídaných států na planetě moc není.
Reagovat
Fandina
VlS ... ty jsi ten Prostějovský kotel zažil, že o něm tak píšeš. Nic proti tomu, ale on se projevuje jen o přestávkách a je absolutně profesionální. Povzbuzuje vhodně. To bych spíš řekla, že někteří neukáznění fanouškové mohou nějakou škodu udělat, než fandící prostějovský kotel.
Reagovat
VlS
Jinak, přečetl jsem si celej článek a Steve to vidí asi dost realisticky a prostě tam nějaký jména napsat musel, ale že by byl nějak přesvědčenej, to není. Pod článkem je docela zajímavá diskuse, kde je i popis problému Sereny s IW. Vznik datuje až do 1999, kdy hrála finále 17 letá Serena proti Stefi a publikum fandilo trochu neobvykle Stefi proti domácí naději.
Reagovat
VlS
Ne nezažil a právě ten kotel je důvod, proč na DC a FC osobně nepůjdu, nesnáším totiž kravál a v televizi můžu vypnout zvuk. Ale to je můj pohled a moje řešení - nekritizuji to a vyhodnocuji jen pro sebe. Napsal jsem otázku, jak by se Aga tvářila na kotel. Asi znáš odpověď a předpokládám tedy, že jsi byla v Elijatu a můžeš porovnávat, tak by bylo hezké to porovnání napsat - úsměv :-D
Reagovat
Fandina
VIS ... úsměv. Tak pokud si nikdy nebyl na FED a DC, tak o to kraválu nemluv. A co se týká zápasu Agy v Izraeli, tak já tu nemachrovala s největšími bezpečnostními podmínkami na světě, jako ty. Já psala o tom, co jsem zažila na vlastní kůži, prostějovský kotel a to několikrát. Ale jak říkám, kdo nevěří, ať tam běží ... úsměv
Reagovat
VlS
Ty jsi opravdu neskutečná demagožka. Takže, když nesnáším rámus, tak si mám jít sedout do rámusu, abych si vychutnal jak je krásnej a profesionálně dělanej? Naši hráči a naše hráčky si ho pochvalují, OK, moje řešení je, že se na to podívám v televizi a nebudu riskovat, že se půjdu poprat s pánem, kterej tříská poklicema, troubí na trumpetu nebo mačká sirénu, mě to rvr uši a ničí mozek. Být tam jako hráč, který si nemůže vybrat, tak se z toho zblázním. Být taková atmosféra na tenisu obecně, tak to nebude můj oblíbený sport a budu sledovat Yachting, kde diváci a kulisa opravdu nehrozí a jde jen o výkon sportovce.
Neštve tě, že tady máš poslední dobou problémy s kde kým?
Reagovat
Fandina
VlS ... tak samozřejmě, že každého musí štvát, když má s kdekým problémy, to musí vadit každému. A co s tím mám dělat. Mám se jít bodnout, nebo přestat psát? Co mi radíš?
Prostějovský kotel je součástí FEDu a DC a je podle toho, že i hlavní tenisté a tenistky jsou z prostějovského klubu, je asi jasné, že tam k nějaké dohodě dochází a že tudíš nejde o to, aby kotel škodil. Tak to beru a tak je to podle mě přirozené. Že se to tobě nelíbí, je tvoje věc. Když o tom ale píšeš, nediv se, že druhý má na to jiný názor a ten také napíše. A to jsem udělalá já.
Reagovat
Fandina
VlS ... a ještě dodatek, praní se s někým s poklicemi vůbec nepřipadá v úvahu ani troubení do uší. Ale to se těžko někomu vysvětluje, když se dívá jen na televizi a realita je jiná.
Reagovat
dadaft
taky mám raději atmosféru open turnajů.
teď jsem si vzpomenul na zápas Serena Williams - Viktorie Razzano vloni na FO.........................
.......... to bylo tehdy naprosto strhující a po zápase nás tady bylo dost v extázi. )))))))
vlastně všichni. ))
Reagovat
dadaft
ještě k tomu ........... co Ana Ivanovič?
ať to přebírám jak to přebírám, vychází mi ona...
Reagovat
dadaft
no na laždý pád by se mi 4K Ana - Sam moc líbilo. ))
Reagovat
VlS
To mě taky. Anna i Sam patří do skupiny tenistek, kde záleží na konkrétním dnu. Mohou zahrát skvěle i pod psa a dopředu prostě nevíš, jak to bude. Ale mám docela rád obě a pokud osmifinále budou hrát spolu, tak budu rád a fandit budu asi spíš Anči, ale nijak ultimativně. Doufejme, že se do R 16 dostanou.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka a Azarenka jsou jasný semifinalistky. Ve čtvrtině Kerberové je to dost špatně předvídatelný.. Sam, Kerber, Ana, Mona nebo třeba Lucka? :)) Ve čtvrtině Radwanské může porazit Radwu akorát Petra. Hádám, že Petra vyhraje první zápas, ale mám obavy z druhého zápasu proti rozjeté Tsurenko.
Ještě jedno preview: http://www.thesportreview.com/tsr/2013/03/indian-wells-2013-petra-kvitova-victoria-azarenka-maria-sharapova/
Reagovat
VlS
A ty víš, že by Aze ten randál nevadil? Já jsem napsal, že by mě zajímalo, co by na to říkala a to je všechno. (to v diskusi ke článku na tennis.com to schytala rozhodně víc :-)
Ty vyvozuješ, že protože to tobě připadá super, tak to se to musí líbit všem a někdo má jen blbej názor, protože to nezná. Iracionální úvaha.
Reagovat
VlS
tak finále podle toho tipu bych bral "Kvitova beats Azarenka" :-)
Reagovat
Fandina
A já jsem ti zase napsala, jak vidím kotel. Představ si, že jsou turnaje, kde se o přestávkách pouští hudba. Toto je to samé, o přestávkách se povzbuzuje třeba Petro pojďme na to, nebo Tome pojď pojď pojď. Ty o koze já o voze. Psala jsem o atmosvéře kotle, protože ty ji vybarvuješ zkresleně. Pokud něco nevíš, jak to chodí, tak to prostě nepřirovnávej. Televize je něco jiného. Atmosféra na místě také. Doufám, že na tom se shodnem. O Agne jsem nic nepsala, jen o kotli.
Reagovat
dadaft
dobrý...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to zažil i přímo na místě, a jelikož mám taky u tenisu raději komornější kulisu a nemám u něho rád atmosféru "fotbalových utkání", ten hluk o přestávkách mezi gemy mi vadil. Ty houkačky a bubny jsou úplně něco jiného, než když se třeba na zápasech pouští jenom hudba. Je tam prostě rachot jako blázen - alespoň podle mě. Není to pouze o přestávkách, ale i povzbuzování po odehraných výměnách je větší a jiné než na běžných turnajích. A vůbec bych neřekl, že televize, co se týká hluku, nějak zkresluje. Dovedu si představit, že v jiných zemích (soudě podle televizních přenosů) je to třeba ještě horší.
Věřím, že to některým hráčům pomáhá a jiným to může třeba vadit. A stejné je to s diváky....

Jinak k turnaji: souhlas, zápas Any se Sam by také uvítal, ale je pravda, že obě jsou to hráčky, u kterých člověk prostě nikdy neví...No a u Lucky uvidíme, tam jsem tradičně jako před každým turnajem naplněn optimismem.
Reagovat
tommr
díky za odkaz na velice zajímavej článek. Kéž by ty předpovědi z toho článku vyšly ... :)
Reagovat
dadaft
jak tak koukám na pavouka, tak se rýsuje i jiné zajímavé 4K - - - jak zápas Azarenka - Stephens, tak zápas Azarenka - Hampton by měly jistý náboj. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak tady na tenis portálu by z toho finálového výsledku neměl radost snad jenom jeden člověk :))
Myslím, že pokud Petra zvládne první 2 zápasy, má velikou šanci minimálně na to semifinále.
Reagovat
Fandina
Oskar .. tak mezi výměna většinou nestihne kotel naladit nástroje nebo se dohodnout na tématu povzbuzování a mezi výměnami se hodně povzbuzuje bezprostředně z publika a pochopitelně, že to dělají obě strany, jen ta hostů je logicky slabší než těch domácích.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, mně je to ale jedno, kdy ladí nástroje atd... Souhlasil jsem s VISem a připojil můj názor, že mi ten hluk vadí taky a že si nemyslím, že by v tomto ohledu televize nějak zkreslovala realitu, jak jsi psala ty.
Neměl jsem žádné připomínky ani kritiku na samotný kotel, je to jen můj pocit a názor.
Reagovat
Fandina
Oskar ... a já ti zase napsala, že při FED a DC se kotel mezi výměnami nestihne moc reagovat, buď jsou tak dohodlí, nebo to nestihnou, nebo prostě reagují málokdy. Na rozdíl od přestávek, kdy většinou povzbuzují. Nic jiného jsem o tom nepsala.
Reagovat
Fandina
Oskare ... a samozřejmě, že v televizi nepostřehneš a nenasákneš atmosféru jako v reálu. Srovnávat se to nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
O nasáknutí atmosféry zápasu jako takové nikdo nemluvil.
Tady byla řeč o zachycení a posouzení míry hluku přes televizní obrazovku. A to jde postřehnout dobře, nemusíš být kvůli tomu nutně na místě konání akce.
Navíc je mnohdy v hale atmosféra ještě halasnější, než se zdá přes televizní obrazovku. A to jsem měl já a možná i VIS na mysli. Že mi prostě hluk kotle (který je samozřejmě slyšet nejvíce) i ostatních fanoušků, jako divákovi, vadí. A to jak při TV, tak i přímo na místě.
Reagovat
Fandina
Oskar ... jenže já mluvila o atmosféře na zápase. O tom, jestli a kdy se projevuje kotel a kdy se fandí. Protože v reálu je to jiné, než v televizi, tam mluví komentátor a kamera zabírá jen něco. V reálu vidíš slyšíš jiné věci. S televizí se to nedá srovnat.
Reagovat
dadaft
Babos - Larsson
hraje se tajbrejk - žádný brejkbol v prvním setu, úspěšnost po 1servisu přes 80%, po druhém přes 60% (oboustranně).
mno, to se jen tak nevidí. ))
Reagovat
Karl
Máte někdo prosím odkazy na funkční streamy? Rád bych něco viděl i teď a ne jen od víkendu v televizi. :)
Reagovat
dadaft
žádné streamy nejsou, možná od pátku.
to jsem se jen mrkl na statistiky...
Reagovat
Karl
Škoda... ,ale díky za odpověď. :)
Reagovat
Bob
tak všechno nejlepší!
Reagovat
smazaný uživatel
prosim Vás, bude někde Ind.Wells ke sledování??? teda ženy, Masters je na Nova Sportu... dík
Reagovat
smazaný uživatel
slovak sport
Reagovat
dadaft
Slovaksport má v sobotu záznamy, od neděle Live.
aspoň tak to mají na svých stránkách...
Reagovat
smazaný uživatel
super! moc dík! Eurosport se letos moc nepochlapil :/
Reagovat
smazaný uživatel
nemá práva no..:D nemůže vysílat něco co nemůžeš
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný článek o Tomovi:
http://www.atpworldtour.com/News/DEUCE-Tennis/Deuce-2013/Tomas-Berdych.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková na turnaji ITF ve Frauenfeldu vyhrála svůj zápas 2. kola proti Švýcarce Sugnaux 6:3, 7:5. Ve čtvrtfinále ji čeká Ruska Doroshina, která stejně jako Katka prošla z kvalifikace... Gratuluju Katce k dnešnímu vítězství a hodně štěstí do dalšího zápasu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře :-) Ještě bych k tomu přidal zprávu z Turecka, kde Bára Krejčíková na turnaji ITF v Antalyi vyhrála zápas 1. kola proti Teně Lukas 4:0 a skreč.. Ve 2. kole jí čeká Gioia Barbieri(296).. Ty dvě holky jsou velkým příslibem :-)

OT: Masha má novou raketu a natočila na to nějaká videa, tak se dižtak podívej: http://www.youtube.com/watch?v=m9ySXOJjvPs&list=UUmLBmGKjSo0OvXsELS20ZzQ&index=2

http://www.youtube.com/watch?v=rEWL-N9v7oc&list=UUmLBmGKjSo0OvXsELS20ZzQ&index=1 Už se těším na zítřek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když mě zajímá z českých juniorek jenom Katka. :)

Jo, to první video jsem už viděl a to druhé vypadá zajímavě... Jsem na to zvědavý. Už dřív jsem viděl fotky, jak Masha hrála baseball s tenisovou raketou, tak teď už vím proč. :D
Reagovat
Elrondin
Aby to bylo úplné, tak ve Švýcarsku postoupila do čtvrtfinále i Petra Rohanová (ročník 95) ;o)
Reagovat
Fandina
nevadí holky. Tak vzhůru do Miami a ať to vyjde tam! Držím palce a pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
ale Kristýna mě trochu zklamala - už je těch neúspěchů v poslední době docela dost. Doufám, že to obě sestry zkusí i v Miami - a s větším úspěchem ... :)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, já jsem to také očekával i když jsem ve skrytu duše věřil, že se mohla dostat na vítěznou šnůru. Kristýna se z toho nemůže nějak vyhrabat.
Reagovat
vendulkabendulka
Kris se letos nedari, zatim nic poradne neuhrala. Ja s jejim vypadnutim tak nejak spis pocitala.
Reagovat
VlS
No, mezitím by mohly zkusit ITF Nassau, což je na Miami dobrá příprava
Reagovat
dadaft
u Kristýny to 1k asi zamrzí - byly tam nějaké mečboly, jsem slyšel.
Reagovat
tommr
jj Krystýna měla proti Minový ve druhým setu dva mečboly. Ve třetím setu už bohužel poměrně jednoznačně odpadla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí k narozeninám :))
Reagovat
smazaný uživatel
a zdraví samozřejmě :) a úspěchů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist