Karolína Plíšková hladce přehrála i Slovenku Kučovou. Suverénně postupuje také Vondroušová

29. 5. 2019, 15:15
Aktuality 118
FRENCH OPEN - Karolína Plíšková na French Open pokračuje ve skvělých výkonech. Jedna z největších favoritek si ve druhém kole snadno poradila se slovenskou kvalifikantkou Kristínou Kučovou a stále úspěšně navazuje na triumf z Říma. Postup mezi nejlepší dvaatřicítku vybojovala také Markéta Vondroušová, která ztratila pouhé čtyři hry s Anastasií Potapovovou.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková se po finále v Miami přes měsíc trápila s virovým onemocněním a zdravotně dohromady se dala právě včas před startem French Open. Sebevědomí si navíc před antukovým grandslamem zvedla triumfem na prestižním turnaji v Římě.

A ve skvělé formě pokračuje i na pařížské oranžové drti, kde na úvod hladce porazila Madison Brengleovou a dnes smázla dvakrát 6-2 slovenskou kvalifikantku Kristínu Kučovou, kterou porazila i počtvrté.

Česká jednička dnes podala další famózní výkon. V dnešním utkání výtečně servírovala (76% trefených prvních podání), zaznamenala 29 vítězných úderů včetně osmi es oproti pouhým 11 nevynuceným chybám a jediný brejkbol odvrátila.

"Přišlo mi, že jsem hrála dobře, jen mi na začátku trochu nešel return, ale jinak jsem to měla pod kontrolou, všechny své servírovací gamy. Když bylo potřeba, zapnula jsem, moc věcí tam špatně nebylo," pochvalovala si Plíšková.

Kučová, jež v Paříži prošla tříkolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže vyřadila bývalou šampionku Světlanu Kuzněcovovou, dokázala s českou favoritkou v obou setech držet krok jen do stavu 2-2.

Sedm zápasů neporažená Plíšková je ve třetím kole antukového grandslamu potřetí v kariéře a třetím rokem po sobě. Jejím maximem je předloňské semifinále, loni právě v souboji o osmifinále neuspěla.

Letos bude o postup mezi šestnáctku nejlpších usilovat proti své neoblíbené soupeřce Petře Martičové, na kterou našla recept až na čtvrtý pokus. Nasazená Chorvatka, která letos na antuce vyhrála turnaj v Istanbulu a postoupila do čtvrtfinále v Madridu, deklasovala 6-2 6-1 ve formě hrající Kristinu Mladenovicovou.

Statistiky zápasu

Markéta Vondroušová pokračuje v senzačních letošních výkonech. Ve druhém kole French Open prohrávala s o rok mladší Anastasií Potapovovou 1-4, ale poté získala 11 her v řadě, zvítězila 6-4 6-0 a poprvé v kariéře si na antukovém grandslamu zahraje třetí kolo.

Osmnáctiletá Potapovová, která v prvním kole vyřadila světovou pětku Angelique Kerberovou z Německa, vstoupila sebevědomě i do utkání s Vondroušovou. Byla aktivnější, a když české tenistce v úvodu zápasu nevycházely ani oblíbené kraťasy, odskočila na 4-1. Pak ale začala platit pestrá hra talentované Češky a Potapovová začala chybovat.

Úvodní set Vondroušová pěti hrami za sebou otočila na 6-4 a v suverénní jízdě pokračovala i ve druhé sadě. V té ztratila jen sedm fiftýnů a za 22 minut ji vyhrála 6-0.

"Zahrála jsem pár čopů, ona udělala pár lehkých chyb a už si tolik nevěřila. Když jsem vyhrála první set, tak potom jsem si už dost věřila ve výměnách a cítila se dobře," pochvalovala si.

statistika

O vyrovnání svého grandslamového maxima (US Open 2018) bude bojovat proti dvojnásobné čtvrtfinalistce Španělce Carle Suárezové, s níž se utká poprvé.

"Myslím, že trenér se bude koukat na videa a určitě něco vymyslíme. Ale teď už je každý zápas strašně těžký, musím hrát svoji hru a uvidíme," řekla svěřenkyně Jana Hernycha.

Zítra se pokusí na Plíškovou a Vondroušovou navázat Karolína Muchová a Kateřina Siniaková.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
středeční výsledky (29. 5. 2019)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Kučová (SR) 6-2 6-2
Vondroušová (ČR) - Potapovová (Rus.) 6-4 6-0
Kužmová (SR) - Bertensová (4-Niz.) 3-1 / skreč B.
Stephensová (7-USA) - Sorribesová (Šp.) 6-1 7-6(3)
Svitolinová (9-Ukr.) - Kozlovová (Ukr.) / bez boje
Sevastovová (12-Lot.) - Minellaová (Luc.) 6-2 6-4
Muguruzaová (19-Šp.) - Larssonová (Švéd.) 6-4 6-1
Mertensová (20-Belg.) - Parryová (Fr.) 6-1 6-3
Keninová (USA) - Andreescuová (22-Kan.) bez boje
Vekičová (23-Chorv.) - Petersonová (Švéd.) 1-6 6-1 6-2
Kontaová (26-Brit.) - Davisová (USA) 6-3 1-6 6-3
Suárezová (28-Šp.) - Rogersová (USA) 6-1 6-7(4) 6-3
Martičová (31-Chorv.) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 6-1
Kuděrmětovová (Rus.) - Dijasová (Kaz.) 7-5 6-1
Hercogová (Slovin.) - Bradyová (USA) 6-3 6-7(8) 6-4
Kanepiová (Est.) - Shuai Zhang (Čína) 6-7(4) 6-0 7-5
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Hradecká/Klepačová (10-ČR/Slovin.) - Hibinová/Voráčová (Jap./ČR) 6-4 6-2
Su-wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Muhammadová/Sanchezová (USA) 6-0 6-1
Atawová/Srebotniková (USA/Slovin.) - Golubicová/Muchová (Švýc./ČR) 7-6(8) 7-5
Keninová/Petkovicová (USA/Něm.) - Cibulková/Šafářová (SR/ČR) 6-4 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

118
Přidat komentář
Fandina
Bel první set s Siegemund prohrála a ve druhém prohrávala 2:4, ale nakonec ho má. Tak ještě jede BeBe. Pome!!!
Reagovat
Fandina
ještě jeden
Reagovat
dadaft
Belinda si teda umí pohrát s fanoušky,,,,,,, ale je pravda, že je psychicky hodně odolná, což už letos dostkrát předvedla............ Siegumund mohla jít na 6:4 5:2 kdyby vyhrála svůj servis, ale BeBe se žvejkla a už ji nedala ani gem -- nicméně Laura je skvělá antukářka, takže jednoduché to nebude, ta se nesloží,,,,,,,,,, a taky trochu děsí poměr winnerů 33 ku 5, na to není Bel zvyklá.
Reagovat
Fandina
Jj, Bel dovede otočit. Mě jen mrzí, že teď sleduji Péra s Herbertem, jak se přetahují v pátém setu a je to pěkný mač. Nakonec pořádně nevidím nic. Ale faktem je, že Laura umí zaútočit.
Reagovat
Nenela
Je nekde zaznam Markety? Nemohla jsem se dneska divat. Nebo aspon highlighty...
Reagovat
lvicek
Bude na ivysilani CT Sport.
Reagovat
SpacialRecognition
odstoupila. Kenin bez boje ve třetím kole.
Reagovat
SpacialRecognition
Zdroj : https://twitter.com/WTA_insider/status/1133777797208563712
Reagovat
cabuna
Ted jsem to chtěla psát a šíleně je mi to líto kvůli Marušce ,že jí moc nechybělo....
Reagovat
EllNino
to snad ne :/ ....
Reagovat
SpacialRecognition
Já jsem si myslel, že to pro ní bylo víceméně Pyrrhovo vítězství, už v tom druhém a třetím setu podávala nějak příliš lehce a měla hodně dvojchyb.
Reagovat
lars
A proc ten zapas s Marii dohravala vcera ??
Reagovat
EllNino
Kiki skreč :/
Reagovat
George_Renel
Myslel jsem že si jasně půjde pro No. 1, měla to na stříbrném podnosu.
Reagovat
tommr
možná to s tím nějak souvisí. I loni byla koncem roku celá rozklepaná z toho, že měla šanci na TM ...
Reagovat
aape
jo no vypadalo to ze se nejak sesypala,..
Reagovat
lars
to tezko
Reagovat
tmora
Nevite co bylo za problem? Ukazoval ze se ji terso ruce, a pak skrec..
Reagovat
Davor1
Tvl, Kiki skrečovala v piatom game v prvom sete, Vika je v treťom kole. Ďalšia favoritka turnaja out hneď na začiatku.
Reagovat
EllNino
zatím jich moc nevypadlo, vlastně akorát Angie, která ale neměla ideální přípravu ... Kiki je první velká favoritka venku, když nepočítáme odstoupení Petry
Reagovat
Davor1
Tak ja mám v podstate od začiatku len 4 veľké favoritky na výhru. Z toho dve už sú preč kvôli zdravotným problémom. Angie som ako favoritku ani nebral. Zostali Halep a Plíšková a ako poznám Simonu, nie je vôbec vylúčené, že ani ona ten turnaj nedohrá...
Reagovat
EllNino
nakonec to vyhraje Serena :D ... ani bych se tomu nedivil, los má celke slušný ... a přál bych to i té Karolíně nebo Belindě, dobře se jeví Sloane :)
Reagovat
Davor1
Serene neverím. Ja by som zase nebol prekvapený, keby to dala opäť Naomi :D To trápenie v prvom kole, niečim podobným si prešla aj na AO so Hsieh, nakoniec sa tak rozohrala, že ju nešlo zastaviť. Ak by si poradila v druhom kole s Azarenkou, tak určite môže dôjsť ďaleko...
Reagovat
EllNino
možné dost :) o to víc mě mrzí, že ta Petra nemohla hrát ... ale snad bude ready na Wimbledon :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Serena sedm zápasů nedá...
Pořád je tam těch adeptek hodně :-)
Třeba se to konečně Karolíně sejde.
Nejsem sázkař, ale tenhle kurs mě celkem překvapil - https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1795932
Reagovat
Davor1
Ten kurz je úplný nezmysel... Ale nehneval by som sa, keby to Ash aj tak hladko vyhrala :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Madridu byly všechny tři sety naprosto hladký... Hlavně ve druhém Ash jen zírala na Pistolnici.
Reagovat
Davor1
Collins do druhého kola, to fakt nie je nič príjemné. Horšia by už bola snáď len Azarenka. Ale Ash by to predsa len aj tak mala zvládnuť. Collins a pomalá antuka, to tiež nie je úplne ideálna kombinácia...
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
makro99
a skreč?!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki + Petra - těším se na jejich další zápas. Nejlíp ve finále...
Viky by slušelo klidně i čtvrtfinále :-)
Reagovat
MorusRubra
Zápas Kužmová - Bertens. Kdo se nechává ošetřit, Kiki?
Reagovat
MorusRubra
Vidět nějaký zápas bab na eurosportu, to je fakt umění. Momentálně hrajou baby 3 zápasy a na dvojce jeden nudný jednoznačný zápas de Minaur-Carreno Busta.

Aspoň že na jedničce Dimitrov-Čilič je zábavný.
Reagovat
bIbec
Tak nakonec celkem v poho od toho stavu 41 v prvním. Ještě sem se ani nepodíval na los =) takže nevím, koho má Maky dál, ale z té Petry Martic jde strach, ta vím, že bude hrát s Karolínou. Tak zostudit Kristinu před domácím publikem! Bojim bojim.
Reagovat
tommr
jak Karolína tak Markéta mají ve třetím kole velice těžký soupeřky. Pokud chtějí uspět tak si asi budou muset hrábnout až na dno ...
Reagovat
makro99
Petry Martič se, při vší úctě, přece nemůžem bát?
Je jí 28 let a její maximum je ranking 28. Jak už sem psal vedle, Karolína s ní prohrávala v letech 2009-2013; letos v Miami výhra 6:3 6:4;
Martic vyhrála relativně slabě obsazený international v Istanbulu a hrála finále v Charlestonu (přes Bencic, jinak hráčky na rozhraní stovky). A v Madridu sice opticky QF, ale fakticky porazila jen Mugu; Vekic vzdala a Kerber nenastoupila... bilance 2019 14:7 - dobrý, formu má, ale zase ne tak dechberoucí, zvlášt v porovnání s letošní Karolínou a jejíma ambicema.. tak pojďme trošku bojovně do toho! :)
Reagovat
aape
přesně tak, to soupeřky si hrábnou na dno
a stejně jim to nebude nic platné :)
Reagovat
tommr
ta výhra v Miami ale nebyla tak jednoduchá jak by se podle výsledku mohlo zdát. Druhej set musela Karolína zachranovat na poslední chvíli s vypětím všech sil ...
Reagovat
lars
bude se hrat na antuce ne na hardu
Reagovat
SpacialRecognition
A Markéta si tím prakticky zajistí nasazení do Wimbledonu,ne? Vzhledem k minulé mizerné travnaté sezoně moc bodů neobhajuje.
Reagovat
tommr
nasazení by měla mít skoro jistý už po dnešku. Každá další výhra na FO to bude jen ještě víc pojišťovat ...
A kdyby se to nasazení nějakou nešťastnou náhodou nepovedlo vybojovat už na FO tak na trávě před Wimbledonem si potřebný body určitě zajistí. Na trávě totiž loni nevyhrála ani jeden zápas ...
Reagovat
Padme
Hodně štěstí v osobním životě a radši nepiš knihu, ať nedopadneš jak Gábina... :(
Reagovat
Krisboy
:(((((((

To snad nehrozí, prosatana...
Reagovat
Padme
taky doufám, tu Gabrielinu jsem radši nečetla... z milované sympatické holky se stala kontroverzní osoba se spoustou dosti nenávistných komentářů pod články. Je to škoda.
Reagovat
blixa
To je tak vždycky. Imbecilní čecháčkovský fanoušek ve skutečnost své hvězdy nenávidí. Když jsou na vrcholu tak sice pochvalně mručí s davem, ale při nejmenší příležitosti se na ně vrhne a poplive je tak, že by si pes od nich kůrku nevzal. Gábina udělala jen to, že napsala pravdu. Samozřejmě, ze svého pohledu ale každý můžeme vyprávět jen svůj příběh. Většina plivačů tu knihu ani nečetla.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!
Reagovat
George_Renel
Já jsem četl knihu Koukala a stačilo. Hnus fialovej. A pokud byl spoluautorem té knihy Gábiny, tak není moc co řešit.
Gábiny prostě byly dvě. Soukalová a Kaoukalová, den a noc.
Reagovat
Nenela
Knihu Koukala jsem necetla, knihu Koukalove ano. Za ni davam Gabine 1 s hvezdickou. Ne kazdy ma na to, napsat pravdu, vcetne svych osobnich veci. I kdyz to klidne mohla vynechat. Verni sve klasicke cechackovske povaze media z knihy publikovala jen to negativni ci pikantni (sex pred patnactkou ). Jenze kniha obsahuje i spoustu krasnych a pozitivnich pasazi, o kterych se nase "objektivni" media neobtezovala zminit.
Reagovat
Torn
Přesně tak. Gábina napsala autobiografii a ta by měla tak nějak obsahovat vše. Je to její kniha, její názor, pokud se to někomu nelíbí, číst to nemusí. Já Gábinu obdivuju a i knížku považuju za super.
Reagovat
blixa
O tom , že jsi zcela mimořádný blbec mě nemusíš znovu přesvědčovat. To už dávno vím. Koukal nebyl spoluautorem a vůbec se na knize nepodílel. Najdi si jinou pomluvu.
Reagovat
blixa
Safra, aby se teď Hughes nezačal podbízet Markétě ... :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
tommr
po těžce vydřeným prvním setu to měla Markéta ve druhým nesrovnatelně lehčí, protože Ruska úplně odpadla ...
V dalším kole jí čeká CSN což slibuje velkou bitvu. CSN jsem už ale dlouho v akci neviděl tak ani nevím jak na tom je ...
Reagovat
makro99
živý ranking č. 31 :)
Reagovat
sojka1
fajn, Maky hodinarka, jen marne v Potapce hledam tu MaShu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mlada Mashenka by ju vystrelila z kurtu len taky fukot :)
Reagovat
EllNino
Skvělý, od stavu 1:4 dominance :) ... Hezké objetí u sítě s Nasťou, zřejmě kámošky :D

V dalším kole čeká zkušená antuková harcovnice Carlička, tam to bude na krev ... ale Carla už není tak nebezpečná jako kdysi, takže šance bude ...:)
Reagovat
blixa
Chvíli trvalo, než se Markéta rozhýbala, ale pak už Potápku spráskala jako psa. Z Markéty roste velká hráčka ;-)
Reagovat
lvicek
Markete velka gratulace k postupu :). A to je snad poprve, co jsem u ni videla objeti u site, snad i s polibkem, z jeji iniciativy.
Reagovat
tommr
možná ani netuší, že Potapova "krade trenéry" ... :)
Reagovat
blixa
Vypadalo to, že na ni Potápka dokonce čeká, tak asi jsou kámošky ;-)
Reagovat
George_Renel
Markéta uhrála 11 her v řadě a Rusku rozcupovalal.
Její herně intuitivní inteligence je neuvěřitelná.
Reagovat
makro99
nechtěl sem to zakřiknout, ale zrcadlově kopírovala deblovou Lucku
Reagovat
Krisboy
Kdo pomlouval Markétin fh nebo hru celkově, ať si dá facku! A hned! A ať to pořádně mlaskne!!
Reagovat
Krisboy
Škoda, že si Lucka na Poslední Cestu vybrala takovouhle společnici :(
Ale naštěstí jsem to neviděl, tak si budu pamatovat jenon to dobré, pěkné

Lucko díky za všechno a preju moc a moc štěstí v dalším životě!!!!!!
Reagovat
dadaft
Potapova se potápí
Reagovat
kada.tom
Lucka se rozloučila obdrženým kanárem ... ale ono ve spolupráci s Čobolačkou Cibulí nemohlo ve čtyřhře vyplout nic moc jinýho ...
Reagovat
Mantra
:-D
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
EllNino
Už je čas ...
Reagovat
makro99
tak zajímavý, že v tom Stuttgartu to šlo a pak se to tak nějak rozplizlo...
asi to hodně ovlivnilo to čekání na Bethanií, pže pak už ty last minute domluvy s Barborou, resp. Dominikou, jejichž deblový potenciál při vší úctě...
Reagovat
EllNino
jojo, tak tak ... s Beth by to bylo stylové, takhle končí na zapadlém kurtu po boku nedeblistky ... ale bohužel, tak to je :)
Reagovat
sojka1
Beth je skoda, ale brecet uz nebudu, Praha mi stacila.. ;-)
Reagovat
misa
Když člověk ztratí motivaci tak je konec. A je jedno jestli se jedná o profesionální sport nebo piškvorky :) Myslím, že dnešní zápas byl už zbytečný.

Pokud bude mít Lucka samostatný článek, tak doufám, že napíšeš ten tvůj závěrečný komentář o Lucy, jak jsi sliboval.
Reagovat
Krisboy
Přestaňte laskavě pomlouvat Markétin forhend, na zlodějku to v poho stačí, tak si to nechte!
Reagovat
dadaft
nepomlouváme, jenom blbě pindáme...
Reagovat
Krisboy
Tak to je v pořádku. Tommrování je někdy potřeba. Holky (teda nejen holky) občas potřebujou pevnou ruku!
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
dadaft
dobře Markéta, set je doma, ona prostě má cit pro to, kdy, co a jak zahrát...
Reagovat
tommr
tak první set je doma i když nás Markéta v závěru hodně napínala ... :)
Reagovat
EllNino
Zatím tady jede :) ... Karolína to bude mít hodně těžé
Reagovat
kada.tom
Mladenovic teda dneska hodně nedává ... :-D
Reagovat
sojka1
Maky se ale rozservirovala, podava prvni stabilne okolo 180, pomerne s velkou uspesnosti a pritom s ohromnou lehkosti a na tom servisu zmenu nevidim.. :-)
Reagovat
kada.tom
https://www.rolandgarros.com/en-us/order-of-play?date=2019-05-30
Reagovat
Fandina
Šafinka s Cibulí prohrály první set ...... ach jo
Reagovat
misa
U Lucky si dnes podává ruku bída s nouzí.
Reagovat
vendulkabendulka
Je tohle jeji posledni zapas?
Reagovat
misa
jo, a nevyhrála při něm ani jeden svůj servis. Smutné :(
Reagovat
Fandina
Jsou to ošklivky, takhle Šafinku porazit :-)).
Reagovat
misa
S Cibulkovou odehrála Lucka řadu napínavých zápasů, Petkovičovou zdolala cestou k titulu v Dauhá 2015, Keninovou v Quebecu 2017 cestou do posledního semifinále na okruhu... To byly krásné časy a já byl při tom :)
Reagovat
Fandina
Jj, užili jsme s ní moc hezkých chvil. Dneska to nebyl špatný mač, jen měl tu chybu, že neskončil vítězně pro Šafinku.
Reagovat
dadaft
jestli nemá Markéta postupně upadnout do šedi průměru, bude muset z forhendu přitvrdit, jiná cesta není podle mě.
vzhledem k tomu, jak ho hraje a kolik spinu dává, to znamená mnohem více síly do ruky...

malý kvíz - na čí ruku se to díváme?
https://img19.rajce.idnes.cz/d1903/11/11358/11358770_7bf7a95fb0bcf3820234730793121430/images/samantha_stosur_uso2012_detail.jpg?ver=2
Reagovat
SpacialRecognition
Sakkari?
Reagovat
makro99
Samantha přece :)
Reagovat
makro99
ale takhle by zase Markéta vypadat nemusela :)
Reagovat
SpacialRecognition
oops :D
Reagovat
smazaný uživatel
stosur :D
Reagovat
dadaft
https://img19.rajce.idnes.cz/d1903/11/11358/11358770_7bf7a95fb0bcf3820234730793121430/images/samantha_stosur_uso2012.jpg?ver=2
Reagovat
Fandina
:-))
je to tam napsané
Reagovat
dadaft
jo, to jsem si nevšiml :-))
Reagovat
makro99
nevadí, SpatialRecog taky ne :)
Reagovat
dadaft
P.S. tím nechci říct, že se má nabušit jako Sam, asi by na to jednak neměla a jednak něco jiného ztratila, ale razance a rychlost je v moderním tenise klíčová, pokud by i z forhendu dokázala tak zrychlit, jak to běžně ukazuje z bekhendu, byla by neporazitelná...
Reagovat
Fandina
Potapova je větší ranařka než Maky, ale doufám, že Markétka zapne myslivnu a otočí to.
Reagovat
EllNino
Tímhle stylem tě ale Markéto Nasťa umlátí
Reagovat
EllNino
Místo 3:1 je to 1:3
Reagovat
marcel19752
chyb jak máku
Reagovat
sojka1
Maky nahazuje, prehazuje, kratasy nejdou... :-(
Reagovat
dadaft
jsem trochu zklamaný jak málo lidí přišlo na vizionářský zápas Vondroušová - Potapova.
Reagovat
raron
Vondroušová...taková Sáblíková českého tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
preco sablikova?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi, že obě působí tak chlapecky.
Reagovat
sojka1
nebo skromne? :-)
Reagovat
dadaft
Karolína tedy s velkým nadhledem, zatím vypadá hodně dobře...
Reagovat
com
nevidel sem, ale vysledek peknej :)
Reagovat
sojka1
se zatim silne vyhazuje.. nejistota = spatne svedomi.. ;-)
Reagovat
EllNino
ten pohled kamery je pěkej hnus ...to samé měla včera muška
Reagovat
sojka1
je to kockopes...
Reagovat
sojka1
dobre Kaja... nebylo o cem.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist