Karolína Plíšková je v Indian Wells ve 2. kole, narazí v něm na Zakopalovou

6. 3. 2014, 21:54
Aktuality 50
WTA INDIAN WELLS - Čedský tenis má v Indian Wells jistotu minimálně jedné zástupkyně ve třetím kole dvouhry žen. Karolína Plíšková si totiž dnes poradila s Portugalkou Larcherovou de Britovou a postoupila do 2. kola, ve kterém se utká s krajankou Klárou Zakopalovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si při své třetí návštěvě Indian Wells připsala první výhru. Po dvou vypadnutích v prvním kole kvalifikace si dnes zahrála poprvé v hlavní soutěži lukrativní soutěže a svou premiéru proměnila ve skalp Michelle Larcherové de Britové.

Česká tenistka, jež za dva týdny oslaví 22. narozeniny, s o necelý rok mladší Portugalkou vyhrála poslední tři vzájemné duely a výborně začala i dnešní zápas v Kalifornii. Bleskově se ujala vedení 4-0, náskok si pohlídala a proti z kvalifikace rozehrané soupeřce získala první set.

Ve druhé sadě však jedinkrát za zápas přišla o podání, vzít si ho zpět nedokázala a Larcherová de Britová usilující o první výhru v sezoně vyrovnala. V rozhodujícím dějství ale už zase kralovala Plíšková, jež po servisu ztratila jen pět míčků a nakonec tak po 96 minutách hry vyhrála 6-2 3-6 6-2.

Rodačka z Loun tak i na šestém turnaji sezony vyhrála minimálně jeden zápas. Už popáté postoupila do 2. kola, pouze v Dubaji se musela spokojit s body za postup do 3. kola kvalifikace.

O svůj nejlepší výsledek na turnajích prestižní kategorie WTA Premier Mandatory se bývalá vítězka dívčího Australian Open utká poprvé v kariéře s o deset let starší krajankou Klárou Zakopalovou, která měla v prvním kole volný los a letos si už třikrát zahrála ve finále.

Ve večerním utkání, které skončilo až půl hodinu před půlnocí, uspěla i Barbora Záhlavová-Strýcová. Plzeňská rodačka si poradila s Vaniou Kingovou, s níž minulý týden hrála čtyřhru ve Florianopolisu, a oplatila jí tak porážku z úvodu sezony.

Osmadvacetiletá Češka v úvodní sadě domácí tenistku nešetřila a smetla ji kanárem. Druhou sadu ale ztratila a rozhodující dějství začala prohraným servisem. Nicméně závěr zápasu zvládla stejně dobře jako jeho začátek. Po svém podání ztratila už jen čtyři míčky, využila tři ze šesti brejkbolů a zvítězila 6-0 3-6 6-2.

O postup do 3. kola se Záhlavová-Strýcová utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, se kterou jediný vzájemný duel před šesti lety ve Wimbledonu prohrála ve dvou setech.

Po více než dvou měsících se Francesca Schiavoneová dočkala své první výhry v sezoně. Sérii devíti porážek v řadě zkušená třiatřicetiletá Italka ukončila v Indian Wells proti Němce Moně Barthelové, kterou zdolala 3-6 6-2 6-2.

Souboj dvou tenistek, které se vrací po zranění ramena, suverénně vyhrála Aleksandra Wozniaková. Kanaďanka smetla 6-2 6-0 Polku Urszulu Radwaňskou a po zápase si pochvalovala spolupráci s novou trenérkou Nathalií Tauziatovou.

"Začaly jsme v lednu a do mé hry vnáší spoustu zkušeností. Je velmi pozitivní, klidná a vždy mi řekne, cozrovna potřebuju slyšet. Jsem opravdu moc ráda, že ji mám," řekla Wozniaková na adresu Tauziatové.

Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (ČR) - Larcherová de Britová (Portu.) 6-2 3-6 6-2
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kingová (USA) 6-0 3-6 6-2
Wozniaková (Kan.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-2 6-0
Townsendová (USA) - Knappová (It.) 7-6(1) 6-1
Giorgiová (It.) - Petkovicová (Něm.) 6-7(5) 6-3 6-3  
Vekičová (Chorv.) - Rogowská (Austr.) 6-0 7-5
Klejbanovová (Rus.) - Duvalová (USA) 5-7 6-4 6-4
Jie Zheng (Čína) - Ormaecheaová (Arg.) 3-6 6-3 7-6(5)
Görgesová (Něm.) - Čepelová (SR) 6-1 2-6 6-3
Tomljanovičová (Chorv.) - Domínguezová (Šp.) 6-4 7-6(2)
Svitolinová (Ukr.) - Puigová (Portor.) 6-4 7-5
Schiavoneová (It.) - Barthelová (Něm.) 3-6 6-2 6-2
Torrová (Šp.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-1 1-0 skreč V.
Niculescuová (Rum.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-2 6-2
Vandewegheová (USA) - Cadantuová (Rum.) 6-4 6-0
Garciaová (Fr.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-3 7-5
Čtyřhra - 1. kolo:
Medinaová/Švedovová (Šp./Kaz.) - Jansová/Melzerová (Pol./ČR) 6-4 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
tommr
i když zápas to určitě nebyl lehkej. Soupeřka měla dokonce víc brejkbolů, ale naštěstí žádnej neproměnila - i díky pár esům od Lucky v pravej čas ... :)
Dneska by měla hrát i druhá Lucka a to debla spolu s Zheng Jie. Je ale otázka jestli k zápasu vůbec dojde, protože jedna ze jejich soupeřek Voskoboeva včera skrečovala svůj singlovej zápas a nemusí dneska vůbec nastoupit ...
Reagovat
EllNino
Tak Lucie má 1. set 6:3, ale většina her vyrovnaných, uvidíme, co bude dál :D
Reagovat
tommr
druhej set byl ještě vyrovnanější a Lucka v něm musela dokonce odvracet 4 brejkboly. Dokázala se z toho ale vyservírovat a sama pak zkušeně udeřila v pravej čas ... :)
Reagovat
tommr
a první set vyhrála s přehledem 6:3 když soupeřku dokázala dvakrát brejknout ... :)
Reagovat
EllNino
Lucka mazácky dneska zvládla klíčový situace, krása :)) Wickmayer je hodně těžká soupeřka po tak dlouhý době :), gratulace :D
Reagovat
EllNino
http://www.youtube.com/watch?v=04cm4cMjONc ...CoCo s usměvem na tváři, někdy mám pocit, že jede na nákejch houbičkách, stejně se šklebila i v zápase s Petrou loni na Wimbledonu :D
Reagovat
tommr
tak doufejme, že jí tentokrát Petra donutí k pláči ... :)
Reagovat
EllNino
To zase nemusí,je to docela sympoška ...:D a pořád docela nadějná, akorát se mi zdá trochu laxní :)
Reagovat
tommr
mě je jinak taky docela sympatická, ale když hraje proti Petře tak musí jít všechny ohledy stranou. A tentokrát to platí dvojnásob, protože Petra si nemůže dovolit další zaváhání ... :)
Reagovat
EllNino
Nesmí a taky nedovolí !! :D je smutný, že Lucka s Yaninou nebudou na kamerách, to by mohla bejt hodně rychlá přestřelka :) snad má Lucka ostré ...
Reagovat
tommr
jj to je velká škoda - tak zajímavej zápas se měl určitě hrát na lepším kurtu. Pokud se chce Lucka letos dostat do první dvacítky tak by měla vyhrát. Wickmayerová je ale těžká soupeřka ... :)
Reagovat
EllNino
Snad, já bych byl pak moc zvědav na konfrontaci s Halep, to by mohl bejt dobrej mač :)
Reagovat
tommr
jj to by moh bejt taky pěknej zápas a ten už bychom snad měli vidět aspon na streamu ... :)
Reagovat
EllNino
ale pokud si pomatuju, tak od loňska udělali pořadatelé změnu v podobě streamů z 1. kola, teda u holek, u chlapů je to vždy od 1., ale holky mnohdy byly k vidění až od 2. týdne :) snad to tak bude i v Miami :)
Reagovat
tommr
myslím, že se nevysílalo jen první kolo, ale už si to nepamatuju přesně. Jsem každopádně rád, že letos je to už lepší a že ženskou část turnaje vysílá SlovakSport ... :)
Reagovat
EllNino
Vypadá to, že za chvíli na to pujde Lucka, tak good luck ! :D
Reagovat
tommr
jj už se chystají na kurt ...
Je docela zajímavý, že Lucka a Yanina spolu ještě nehrály ... :)
Reagovat
EllNino
No to jo, tak všechno je jednou prvně :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Donna vyhrála a zároveň mě mrzí, že Monča prohrála...

Donna - Rogowska: Donna měla konečně trochu štěstí na los, protože dostala do 1. kola kvalifikantku, která je taky ve druhé stovce... V prvním setu Donna nadělila kanára, druhý už byl daleko vyrovnanější. Donna v něm zpočátku ztrácela, ovšem nakonec to byla ona, kdo za stavu 5:4 podával na vítězství. Tam to ještě nevyšlo (brejk čistou hrou), ale druhý pokus za stavu 6:5 už Donna využila. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/vkIJD3Dk/#prubeh-zapasu;1

Když nepočítám Fed Cup, tak je to vlastně první vítězství Donny v této sezoně. Přišlo to v pravý čas, protože v Miami bude Donna obhajovat 2. kolo... Tady ji ve 2. kole čeká Dominika, takže Donna může jenom překvapit. Uvědomuju si, že Donna je proti 11. hráčce světa a finalistce AO jasnou outsiderkou. Proto bych měl obrovskou radost, kdyby se to povedlo.

Monica - Svitolina: Zápas dvou talentovaných hráček pro Monču bohužel nedopadl vítězně... V obou setech vlastně rozhodl jediný gem, kdy Monča při vlastním podání nedokázala srovnat skóre. V prvním setu si prohrála servis za stavu 4:5. Druhá sada začala několika brejky, ale nic to neřešilo, protože byly tři na obou stranách. Monča nakonec ztratila podání za stavu 5:6 a je velká škoda, že to nedotáhla aspoň do tie-breaku...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/rH9EtLQG/#prubeh-zapasu;1

Monica v tomto zápase sice nebyla favoritkou, ale stejně mě to docela mrzí. Monča hrála naposledy na AO (během února neměla žádný turnaj), takže jsem si přál, aby v Indian Wells něco uhrála. Monča by potřebovala nějaké body, protože se začínají blížit grandslamy (RG, Wimbledon), kde bude obhajovat velmi slušné výsledky... Je ale fakt, že Svitolina je hodně talentovaná hráčka (podobně jako Monča) a navíc je v žebříčku o 14 míst výš. Jinak je zajímavé, že právě se Svitolinou bude hrát ve 2. kole Ana Ivanovic. Tak věřím, že Anička bude úspěšnější než Monča.
Reagovat
tommr
jak se těšíš na dnešní zápas Jovanovski-Wozniacki? Myslím si, že by to mohlo bejt hodně vyrovnaný a zajímavý utkání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Bojaně to je vždycky bitva. Caro má proti ní jen lehce pozitivní bilanci, ale Bojana získala obě své výhry na antuce. Tak snad Caro potvrdí, že na hardu je lepší. Co si budeme povídat, Caro v Indian Wells potřebuje uspět... Jinak ten zápas určitě neuvidím, takže se na něj ani nemůžu těšit. Ani dneska jsem neviděl Monču nebo Donnu (na kterou stejně nebyl stream), protože obě začaly hrát někdy kolem druhé hodiny ranní. Většina lidí (včetně mě) se v tuhle dobu prostě potřebuje vyspat... Co se týče dnešního/zítřejšího programu, tak v přijatelný čas hraje z mých favoritek jenom Kiki, ale na tu nejspíš nebude stream. Caro hraje v úplně nejblbější čas, takže snad postoupí, abych ji mohl vidět v dalším kole. Teoreticky bych mohl vidět Viku, pokud bude hrát někdy od šesti ráno. Ve čtyři totiž plánuju vstávat na zápas NHL na Fandovi (ale nevím, jestli se mi to povede :D), tak možná bych to s tím mohl spojit. :) Ale předtím se právě potřebuju vyspat, takže Caro určitě neuvidím...
Reagovat
tommr
no ještě, že to tady Caro nečte. Ta by asi byla překvapená, že její největší fanoušek v ČR dává přednost řadovýmu zápasu NHL před jejím důležitým zápasem. Já si to teda ujít nenechám i když samozřejmě doufám, že předcházející zápasy budou odsejpat a začne se o něco dřív než ve dvě hodiny ráno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ještěže to tady nečte Petra. Ta by asi byla překvapená, že jí tady (jak by řekl Lojza) kdejaký nýmand poroučí, jak má hrát, koho má mít za trenéra, co má jíst... Nezlob se, ale tuhle nahrávku na smeč prostě nešlo nevyužít. :D

Teď vážně: Nevím, jestli jsem největší fanoušek Caro v ČR (pokud si to myslíš, tak díky :)). Jestli jsi tady někdy zaregistroval CaroPe (občas sem taky psala), tak to podle mě není o nic menší fanynka než já. No a třeba by se našlo víc takových, protože každý sem nepíše... Pro Caro je tenhle turnaj hodně důležitý, ale stejně jako v NHL to ještě není play-off, tak tohle taky není třeba grandslam. Já bych se chtěl dívat na oba zápasy, ale Caro prostě hraje v nepříznivý čas. Rád bych se podíval, kdyby tomu tak nebylo... Jinak ten zápas NHL je mezi dvěma nejlepšími týmy soutěže a já jednomu z nich (Anaheimu) fandím. Takže sice to ještě není play-off, ale rozhodně by to neměl být žádný "řadový" zápas. No ale kdyby to nedávali na Fandovi, tak bych na to taky nevstával... Mimochodem, já mám oblíbených spoustu sportů. Takže na tom není nic divného, že někdy dám přednost hokeji, někdy tenisu a jindy zase něčemu jinému. Asi netušíš, že já se dneska od 14:30 v jednom kuse dívám na sport, takže potřebuju taky trochu vydechnout. :D Nejdřív jsem se koukal na ženský fotbal USA - Švédsko na turnaji Algarve Cup. To mě tedy nepotěšilo, protože americké holky prohrály. :( Hned po skončení tohoto zápasu jsem zapnul první zápas osmifinále play-off KHL mezi Dynamem Moskva a Jaroslavlí. To mě naopak velmi potěšilo, protože moje oblíbené Dynamo otočilo zápas z 0:2 na 3:2 v prodloužení a vede 1:0 na zápasy. :) Před chvilkou jsem ještě zapnul Gambrinus ligu Liberec - Brno. Mezitím jsem dal něco na Twitter a četl diskusi na TP. A to si chci dneska ještě zahrát CSM (fotbalový manažer). Potom spát a ve čtyři ráno se pokusím vstát na NHL... No uznej sám, že já prostě žiju sportem. :D
Reagovat
tommr
no záběr máš opravdu širokej až si člověk říká jak to vůbec můžeš všechno stihnout. Tu NHL bych ještě pochopil, ale dávat přednost KHL nebo dokonce GL před tenisem je podle mě barbarství. Tím spíš, že IW není žádnej béčkovej turnaj a Caro tam obhajuje finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale dnešní zápasy KHL a GL přece nekolidujou se zápasem Caro. :) A jestli myslíš, že bych se místo toho mohl vyspat na tenis, tak já bych teď stejně neusnul. Obvykle usínám až tak o půlnoci... Jinak v KHL dneska začalo play-off a já fandím Dynamu, které to může letos vyhrát potřetí za sebou. Takže mně se KHL líbí a Dynamu jsem začal fandit ještě v ruské Superlize (v roce 2006). :) Co se týče Gambrinus ligy, tak já se teď na ten zápas moc nekoukám, protože v tomto utkání nemám favorita (ale byl bych rád, kdyby Brno něco uhrálo). Spíš to mám jenom puštěné a poslouchám to, zatímco jsem na netu (když se stane něco zajímavého, tak přejdu vedle k televizi :D). Až v pondělí bude hrát můj oblíbený tým (Teplice), tak se budu dívat pořádně. :)
Reagovat
tommr
hlavně v případě Báry, která měla nebezpečnou soupeřku ... :)
Obě naše holky si připíšou cenný body do žebříčku a upevní si pozici v první stovce ...
Velká škoda, že Karolína musí ve druhým kole hrát s Klárkou a jedna z našich tak skončí ... :(
Reagovat
Fandina
gratulka k postupu do 2. kola a držím palce proti Kuzněcové. Báro pojď!
Reagovat
tommr
kdyby to Báře vyšlo i proti Kuznetsovový tak by mohlo dojít ve třetím kole na zápas Báry s Petrou a to by mohlo bejt hodně zajímavý. Bára s Petrou se totiž už v IW dvakrát střetly a mají z těch zápasů vyrovnaný skóre 1:1 - v roce 2011 vyhrála Bára, v roce 2012 Petra ... :)
Reagovat
EllNino
Já myslím, že s trochou štěstí Bára Svetu smázne a bude další český mač :D, jako by jich letos už nebylo dost, maj na sebe docela pech ...nebo štěstí ? :D
Reagovat
tommr
smůla by to byla kdyby na sebe narazily už v prvním kole. Ve třetím kole by to bylo spíš štěstí a to hlavně v případě Báry, která je proti Kuznetsovový jasná outsiderka ... :)
Reagovat
EllNino
Ale Kuznetsova letos porazila akorát Zhang, bude hrát první zápas po 2 měsících proti Báře, která je rozehraná, má sebevědomí, cítím šanci :) ...zápasy Petry s Bárou jsou celkem bitvy, až na ten poslední mač. Památný zápas v Paříži, kdy si Petra došla od mečbolů pro titul, to jenom dokazuje :D
Reagovat
tommr
Kuznetsova ted možná není v optimální formě, ale pořád je to bývalá světová dvojka a vítězka dvou GS. A rozehraná bude z debla ve kterým spolu se Stosurovou senzačně vyřadily Erraniovou s Vinciovou. Pro mě by bylo vítězství Báry obrovský překvapení ... :)
Reagovat
EllNino
I pro mě ...a já mám překvápka rád :)) ...bude to boj, snad to uvidíme na streamu
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jen 3. set, ale byl to skvělý zápas!! Do stavu 5:4 a MP pro Jie to byl téměř winner za winnerem pak se to tak na dva gemy pokazilo, ale TB už byl znovu skvělý- hlavně ten konec kdy Zheng zápas ukončila dvěma esy! :-))
Škoda, že mezi IW a ČR je tak brutální časový posun, koukal bych na Alisu, ale zítra je škola! :-/
Reagovat
VlS
Já jsem viděl ty první dva. Hodně dobrej tenis. V televezi mě běžela Townsend a to byl zase na druhou stranu tenis špatnej. Pak jsem ještě viděl Petko s Camilou a to jsem si užíval, protože to tenisově bylo super super, Kamila hraje krásně a je to krásná holka, Petko hraje krásně, pohoda. Škoda, že se Kamila vykazila, myslím si že hrála lepší tenis. Celodvorec, útoky na síti, paráda, stojí za to si najít na jůtubě záznam.
Reagovat
VlS
Ke Camile - Škoda, že se dost často vykazila, stejně vyhrála, napsal jsem to blbě. Jsem zvědavej kam dojde, doufám že daleko.
Reagovat
Fandina
Petko s Camilou byl výborný zápas. Super momenty, hra, bojovnost a všechno co k tenisu patří. Klidně mohla vyhrát i Petko. Camila je další z dobrých Italek, jejich FED Cupový tým je silný. A Camila byla moc zajímavě oblečená, je takovou výjimkou mezi vyhlášenými značkami, vždycky je zajímavá a trochu jiná. Jinak ale obě dvě i Petko super oblečení a hezký pohled na hezké holky.
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý prohrál se Sislingem první set, ale druhý vyhrál. Tak ještě jeden. Jirko pojď!
Reagovat
Fandina
K vidění to nebylo, ale podle čísílek to byl boj. Jirka nakonec vyhrál v TB 7:1. Supeeeeeeeeeeeeeeeer!!!
Reagovat
spaniel
Radek hraje zatim jak buh. Zlate ruky.
Reagovat
PetaM
Zatím krásný tenis od Radka. I když teď ten neproměněný setball ... :D :D
Reagovat
spaniel
To byla strasna minela :/
Reagovat
PetaM
Ale Istomin mu to zatím usnadňuje, tak Rado, ještě jeden :D
Reagovat
EllNino
Pomalý hard je pro Káju ideální :) tady věřím, že je schopná Klárku porazit, ikdyž ta je rozjetá, očekávám přestřelku :D ...ale obávám se že to neuvidíme...
Reagovat
PetaM
Super Karo! :) Škoda, že v dalším kole čeká Klára ... No, bude to asi vyrovnané, ale stejně asi věřím více Karo, než Kláře, nevím proč ... :D
Reagovat
Fandina
gratulka. 20 es a 83 procent úspěšnosti na podání. Super. Škoda losu. Ve druhém kole si to rozdají s Klárkou. Dneska gratulka Kájo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tendle zápas bude fifty fifty. Karolína může chytit servírovací boom a Klárka se nebude chytat.
Ovšem proti Li má větší šanci Klárka, fandím ji.
Reagovat
tommr
já to přeju oběma stejně, ale myslím si, že postoupí zkušenější Klára ... :)
Reagovat
Frick
No, bude to tak 70 ku 30 pro Kláru. Uvidíme. Asi spíše by si člověk měl přát postup Kláry, pokud by třeba Li měla horší den...
Reagovat
Jan
Jsem zvědavý jak to dopadne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist