Karolína Plíšková má na Turnaji mistryň první bod, vzdala jí Andreescuová. Svitolinová je první semifinalistkou

30. 10. 2019, 13:20
Aktuality 181
TURNAJ MISTRYŇ - Karolína Plíšková se na Turnaji mistryň v Shenzhenu dočkala prvního bodu. Semifinalistce posledních dvou ročníků po prohrané úvodní sadě kvůli zranění levého kolene vzdala debutantka, kometa letošní sezony a vítězka nedávného US Open Bianca Andreescuová. Plíšková si tak v pátek o semifinále zahraje se Simonou Halepovou, která dnes ve dvou setech prohrála s Elinou Svitolinovou. Ukrajinka se stala první jistou semifinalistkou letošního ročníku.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková letos na tour posbírala nejvíce titulů (4) a na závěrečný vrchol sezony se dostala čtvrtým rokem po sobě. Jejím maximem je předloňské a loňské semifinále.

Česká jednička a světová dvojka na Turnaji mistryň vůbec poprvé nezvládla úvodní zápas, když ve dvou setech prohrála s obhájkyní titulu Elinou Svitolinovou. V pátek si ale se Simonou Halepovou (H2H 3-7) zahraje o semifinále, jelikož se dnes po skreči Biancy Andreescuové dočkala prvního bodu ve Fialové skupině.

Vítězka letošního US Open a kometa letošní sezony Andreescuová, která se na závěrečný vrchol sezony kvalifikovala poprvé, si při jednom z returnů ve třetím gamu zranila levé koleno a musela se ihned nechat ošetřovat.

Při výměně stran svému trenérovi sdělila, že nechce skrečovat. "Křuplo mi v koleni. Fyzioterapeutka mi řekla, že jsem si asi zranila meniskus. Nemůžu vůbec ohnout koleno. Při chůzi mi v něm křupe a strašně to bolí."

Devatenáctiletá Kanaďanka se rozhodla v utkání pokračovat a Plíšková s ní stále měla problémy. Česká tenistka nakonec úvodní dějství zakončila esem a získala jej poměrem 6-3. V tu chvíli už Andreescuová v bolestech vzdala.

Andreescuová už je bez šance ze skupiny postoupit a dle očekávání z turnaje odstoupila. V pátečních dvouhrách by ji měla zastoupit druhá náhradnice Sofia Keninová.

Andreescuová je už druhá tenistka, která na Turnaji mistryň kvůli zdravotním problémům nemohla hrát. Po prvním zápase odstoupila Japonka Naomi Ósakaová. "Je vidět, že všichni toho mají plné zuby, povrch tomu vůbec nepomáhá. Já sama jsem se cítila po minulém těžkém zápase blbě a bolela mě kolena, což se mi nikdy nestává, ani Halepová skoro nešla trénovat. Plus je samozřejmě konec sezony. Jsem ráda, že žiju," komentovala to Plíšková v rozhovoru pro iDNES.cz.

Devatenáctiletá Andreescuová hrává s různými bandážemi a tejpy na bolavých místech poměrně často. Plíšková byla na něco podobného připravená. "Stalo se to při našem zápase letos v Torontu a taky jsem viděla asi pět jejích duelů a pětkrát z toho byla na umření. Skreč, to je samozřejmě jiná věc. Ale myslím, že kdyby to bylo třeba 5-5 a cítila by šanci, možná by hrála. Těžko říct. Ale jasně, že je mi jí líto," doplnila.

Andreescuová nechtěla víc přemáhat bolest. "V určité chvíli si sportovec musí říct dost a prostě poslouchat své tělo. To jsem dnes udělala," řekla. Ve čtvrtek se chystá na magnetickou rezonanci.

Plíšková se naopak může chystat na páteční souboj o postup do semifinále proti Halepové. "Těším se na to. Měl by to být parádní duel, dobrý boj o semifinále. Snad to bude i hezký zápas na koukání. Hodně mi toho vrátí, což pro mě nebude nic snadného. Šance tam budou. Párkrát jsem už Simonu porazila, třeba naposledy v semifinále v Miami. Hratelné to je," přemítala Plíšková.

Svitolinová je první semifinalistkou
Elina Svitolinová
si jako první zajistila postup do semifinále letošního Turnaje mistryň v Shenzhenu. Obhájkyně titulu má jistý postup z Fialové skupiny díky dnešní dvousetové výhře 7-5 6-3 nad bývalou finalistkou Simonou Halepovou, se kterou srovnala vzájemnou bilanci na 5-5. Pětadvacetiletá Ukrajinka na závěrečném vrcholu sezony neprohrála už osm zápasů v řadě.

Loňská vítězka Svitolinová s Halepovou letos prohrála v Dauhá i Wimbledonu, ale v dnešním utkání měla od začátku navrch. V obou setech soupeřce dvakrát sebrala servis. Dvojnásobnou grandslamovou šampionku pustila do vedení akorát ve druhé sadě po ztraceném podání za stavu 1-1, to si však hned vzala zpět a ve zbytku zápasu byla lepší.

Svitolinovou čeká ve skupině ještě souboj s Kanaďankou Andreescuovou. V sobotu bude rodačka z Oděsy, která v posledních šesti sezonách slavila minimálně jeden triumf, útočit na své první letošní finále.

V Červené skupině, v níž je Petra Kvitová, se o postupujících rozhodne zítra.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Shenzhen, Čína, tv. povrch / hala, 14.000.000 dolarů
středeční výsledky (30. 10. 2019)
• Dvouhra - Fialová skupina •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Andreescuová (4-Kan.) 6-3 / skreč
Svitolinová (8-Ukr.) - Halepová (5-Rum.) 7-5 6-3
Pořadí skupin
• Čtyřhra - Červená skupina •
Mertensová/Sabalenková (1-Belg./Běl.) - H. Chan/L. Chan (5-Tchaj-wan) 7-6(5) 6-4
Babosová/Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Grönefeldová/Schuursová (8-Něm./Niz.) 7-5 6-2
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

181
Přidat komentář
Petur_Fisk
Se jim divím, že utrácí za drahý povrch. Mohli tam nechat betonový podklad, rozdat molitanové míčky na líný tenis a vyšlo by to nastejno.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem ja nevedel, ze pani Radwanska hraje po skonceni kariery profesionalne prvni ligu Botoxu

https://twitter.com/WTA_insider/status/1189476782346399745?s=19
Reagovat
FulnekUltras
se už naštěstí pomalu chýlí ke konci. Oč méně normálního tenisu, o to více umělých skrček a kliček všude kolem. Hlavně ať jde do sf Simonka - a víc mně žíly netrhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne fakt prekvapuje, kolik lidi si stezuje na hracky, ze odstupuji, ze je to divny turnaj atd. Osaka i Andreescu maji zdravotni problemy. Maji je kvuli namahave a dlouhe sezone. Obe dve presto na turnaj odjely a chtely hrat. Za me to neni spatne, ale dobre. Vybojovali si to, a tudiz maji pravo nastoupit. Osaka ukazala vyborny charakter, protoze po prvnim zapase, ktery navic vyhrala, skoncila. Vsechna cest. A Bianca? Problemy s kolenem ma od zacatku kariery. Presto dohrala aspon prvni set. Bojovala. Kdyby byl na jejim miste nejaky chlap, skrecl by hned. Za dalsi ten turnaj neni divny. Je divny pro vas, protoze se nedari ceskym hrackam, a tudiz oblibenym hrackam. Kvitova je mimo uplne, nedivim se po takovem zraneni a pauze, a Pliskova je mimo taky. Nezranit se dneska BA, tak prohraje opet. Ten povrch je proste pomaly a preje hrackam jako Halep nebo Svitolina. Tak to zkratka je. Co se tyka Ciny, jedina chyba je, ze neni plna tribuna. Jinak to je normalni turnaj. Navic se skvelym zazemim pro hracky, trenery, novinare i divaky. A se super PM. Ale po tak dlouhe sezone a po náročných preletech od ledna do listopadu se nedivte, ze hracky maji problemy se zranenimi.
Reagovat
FulnekUltras
V zásadě nic z toho, co píšeš, nelze rozporovat. Jenom se mi zdá, že to případné double Tety by už bylo fakt moc. ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=uCQmwIUtTXw
Reagovat
com
Táááák Andreescu ze hry :D a ted smaznout v patek ještě Halepku :)
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1189558140934557696
Reagovat
Kozoroh
Odkud máte pane Jirásku informaci, že Andreescuová oficiálně odstoupila z TM? Podle WTA Insider se Bianca teprve zítra rozhodne, zda bude hrát poslední zápas.

https://www.twitter.com/WTA_insider/status/1189555227738771456
Reagovat
Petur_Fisk
Rozhodne se zítra po výsledcích magnetické rezonance.
Reagovat
paddy
V podstatě jsou dvě možnosti. Buď se jí to přes noc zahojí nebo si na Alibabě koupí nový meniskus.
Reagovat
Petur_Fisk
No než jí ten meniskus proclí na celnici, tak jsou tu vánoce.
Reagovat
Kozoroh
Poukazuji na něco jiného - autor článku se prezentuje informací, která ještě není potvrzená a z které se může stát dezinformace, pokud bude Andreescuová hrát, což není pravděpodobné, ale dosud nikoliv vyloučené. Novinář-profík by si toto měl ohlídat.
Reagovat
Petur_Fisk
Stane se...
Třeba je to perfektní intuice a tím pádem služba pro čtenáře díky průniku do časoprostoru...:)
Reagovat
Fandina
Malé OT ... možná, že to ledackoho nepobaví, ale mě to hodně pobavilo. Zeptala jsem se jednoho člověka, který sice sleduje tenis, ale určitě nečte komentáře k tomu. Víš, kdo je to slajzbába? Řekl, že neví. Tak jsem mu řekla, že je to tenistka, která hraje často nebo ráda slajz. Hodně ho to pobavilo a mě také. :DDD
Reagovat
Petur_Fisk
Mně ta přezdívka přijde výstižná a vtipná, tak jako řada dalších. Není důvod hledat hned za vším zlý úmysl, pomluvu, urážku atd. Hlavně když je veselo..:)
Reagovat
Fandina
Tak tak. Samozřejmě. Ono je tam pikantní i to, jaké nuance může mít to slovo baba. Kdybych bývala řekla, slajzbaba, tak by to nebylo tak úsměvné, jako je to s tou bábou, navíc, samozřejmě, u tenistky se předpokládá, že to nebude bába nad hrobem, co se týká věku.

Tuhle zase přišel brácha a vidí v telce Mušku se Sabalenkou a říká. Hezky hrají, jsou to hezké holky. Tak jsem se ho zeptala, která víc a on že obě. Žádné kecy o ramenech u Sabalenky nebo nevím co se tu o ní říká. Obě jsou hezké.
Reagovat
Petur_Fisk
Ještě, že je to tak v přírodě zařízeno. "Proti gustu žádný dišputát"...
Reagovat
Jon61
Kluci říkají Jdeme sbalit nějaké baby, rozhodně tím nemyslí, že jdou na návštěvu do domova důchodců. :)
I výraz holka původně znamenal hodně mladé děvče, holé (nevyvinuté), od toho tedy holka. :)
Reagovat
George_Renel
Teď jsou holé i ty hodně vyvinuté. Holt nová doba. :-D
Reagovat
Jon61
Myslíte též ženský hrudník?
Reagovat
George_Renel
Dnes již je možné všechno.....
Reagovat
Fandina
Proto to píšu, bába nemusí být lichotivá, baba ano.
Reagovat
jb007
Typická slajzbába - Nikulescu. Třeba ale Muchová slajs taky často používá, ale slajzbábou bych ji nenazval.
Reagovat
Petur_Fisk
To je jakýsi souhrn věcí včetně slajzu. Ash je prostě slajzbába jak z katalogu...:)
Reagovat
Blondie
Vím, že to ke sportu patří, ale je mi té holčiny tak líto :(
Musí být štěstím bez sebe, že se tam dostala, bojuje, zaslouženě vede 2:0 a jedno blbé šlápnutí a všechno je v háji :(
I tak nedala nic zadarmo.

Ale tak... velké tituly už v kapse má, tak snad přijde dobrá regenerace.
Reagovat
Petur_Fisk
Pokud má opravdu poškozený meniskus, tak na to bohužel žádná regenerace nefunguje.
Reagovat
annah
Leda operace. Takový Fedex by mohl vyprávět....
Reagovat
paddy
Dvě hlavní favoritky jsou out.

Pokud vyhraje Bertík, tak žádný předturnajový tip sázkařů na vítěze nevyjde.
Reagovat
Vlk-v-trave
Asiaté nevypsali kurzy na náhradnice?
Reagovat
Petur_Fisk
Prý vypsali, ale jen na prvních deset...:)
Reagovat
paddy
Tento turnaj bude mít navždy přívlastek neregulerní. Moji černé klisně dnes nebylo umožněno nastoupit, což ji vyřadilo z boje o titul.

Skandální turnaj se začal naplňovat již po prosáknutí informací o rychlosti povrchu.

Pomalopovrchařky (Bertík, Elík a Halík) mají cestu volnou a Elík tak míří za obhajobou.
Reagovat
Petur_Fisk
Co tou pomalostí povrchu kdo sleduje? Kdyby tam hrála Číňanka, tak by to ještě mělo nějakou logiku, ale takhle?
Reagovat
smazaný uživatel
Prachy. Nic jinýho mě nenapadá.
Reagovat
Petur_Fisk
Jako že je televizní přenos placen od minuty a zápasy pak trvají déle, když je více výměn...?
Reagovat
smazaný uživatel
Delší zápasy víc reklamy, víc sledování.
Reagovat
Petur_Fisk
Tak to jo. Já jsem si představoval spíše všechny ty, kteří u těch nekonečných výměn usnou...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je můj případ, pokud hrají pinkalky! :))
Tenhle povrch je prostě hnus, míče jsou blbě vidět a když i Halep říká, že je to hodně pomalý, tak to už musí být jak suchej zip!!
Reagovat
bIbec
Já třeba z TM ještě letos neviděl ani jeden zápas. Takže mě ta rychlost kurtu ani nějak netrápí. Můžu doporučit. Člověk je pak takový klidnější.
Reagovat
bIbec
ale ne, vážně. Už mě to nebaví, bylo toho moc a nemám na to ani náladu. Nedělám to pro klid duše. Víc než celá Petra a Karolína mě zamrzely výsledky borců na challengerech. Tomáše a Jonáše. Ale tak Zdeněk dneska překvapil, tak aspoň něco.
Reagovat
misa
V pátek si kurt vyzkouší a v příštích letech už jí snad nikdo nic brát nebude :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak stále ještě může odstoupit Halepka, potom co porazí Plecha, a Kenin může porazit Elinu, která bude v zápase odpočívat, a tímto způsobem si tvá favoritka může ještě šáhnout na titul.

Zítra to bude také zajímavé...tipuji odstoupení Petry před zápasem, Belindy během zápasu a Ash po zápase.

Situace velmi zamotaná. Také uvidíme, jestli Elina vydrží bez Monfilse do konce týdne...no není to jednoduché...
Reagovat
Petur_Fisk
A hlavní rozhodčí spadne z umpiru a čárová náhle otěhotní...:)
Reagovat
dadaft
a pak na křídlech apokalypsy dorazí Serena - Matka
Reagovat
Petur_Fisk
A rázem se nám komedie změní v horor...
Reagovat
Vlk-v-trave
A finále prohraje s naší Tetkou, která bude poslední náhradnicí, aby turnaj organizátoři zachránili...a to bude taková pěkná tečka za tím naším TM případem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Těch nahrádníků ma empajr by tam mělo být celkem dost. Tak snad nebudou padat všichni...
Na ty lajny snad v Číně někoho najdou, příjde mně, že ten lidský potenciál je tam celkem bohatý. Ale je třeba si dát na to bacha, to máš pravdu, aby ten řetěz otěhotnění nebyl moc rychlý. Ono furt někoho na ty lajny shánět...to taky není žádné terno, ani v Číně.

Horší jak jim vypadne elektrický proud. Nemám přesné informace, kolik mají generátorů.
Reagovat
Petur_Fisk
Kdyby všichni Číňani vytáhli liščí ohony a ebonitové tyče tak tu el. energii ještě můžou vyvážet. No a k tomu umpiru, tam nesmíme zapomínat na Karolininy schopnosti...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
S těma tyčema by to bylo parádní...konečně by tam byla elektrizující atmosféra.
jj...Snad Kája v tom posledním mači zabere...chce to hlavně dobře trefovat...zkušenosti rozhodně má.:-)
Reagovat
Petur_Fisk
Úplně to vidím, jak všichni intenzivně honí své tyče a je tam ta "elektrizující" atmosféra.
Zatím je to těžká nuda.
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
paddy
U čárové to nedává smysl, protože by to musel být turnaj mužů. Na postup by to ale nemělo vliv :)
Reagovat
Petur_Fisk
V pauzách je tam temno a kdoví, co se tam děje.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
paddy
Kenin nebyla moje favoritka, ale tip na překvapení. Jelikož rozhoduje počet odehraných zápasů, tak je už out. Jedině by musela být jednou z dvou zdravých ve skupině. Například se může Plíšková srazit s Halep u sítě, možné je všechno. :)

Každopádně pokud přibudou další zranění, tak by naše holky mohly odehrát výsledkově dobrý turnaj.
Reagovat
Fandina
hrála pianko :-), moc winerů tam nebylo a možná, že se podle těch jejích vyjádření tady o rychlosti kurtu ani nesnažila víc hrát. Všimla jsem si, že hrála spíš výměny, než že by to tam pálila, jak občas dělá. Nakonec předvedla v předposlední hře dva super míče za čáru a byl z toho brejk, který potvrdila. Jsem zvědavá na zápas s Halep, bilanci s ní má špatnou, ale líbilo by se mi, kdyby ji dala. Kájino pojď!!!
Reagovat
Pavlis
Turnaj má pomalu neregulérní podmínky. Hráčky nejsou fit, Tady štěstí, že nebyla potřeba náhradnice. Být Kanaďanka fit, určitě by ten výsledek zápasu dopadl jinak. Viděn jen kousek, Bianca se nemohla pořádně hýbat. Potřebuje nějakého špičkového fyzioterapeuta, špičkového kondičního trenéra a lékaře, kteří jí poradí, co s tím. Případně upravit tenisovou hru trošku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude nasazena na posledni zapas nahradnice ?
Reagovat
tommr
místo Andreescu by měla proti Svitolině nastoupit Keninová. Pokud se tedy Andreescu do pátku zázračně nezotaví ...
Reagovat
Petur_Fisk
V rámci jakési regulérnosti by náhradnice hrát měla. To, že Bianca nenastoupí je asi hodně pravděpodobné.
Reagovat
tommr
Karolína měla štěstí, že to soupeřka musela pro zranění vzdát jinak by to asi nevyhrála. Její výkon byl hodně špatnej a proti Halepce by s podobným výkonem neměla nejmenší šanci. Je ale samozřejmě taky možný, že Karolína hrála tak špatně protože jí rozhodilo zranění soupeřky což se někdy stává a proti Halepce předvede úplně jinej výkon. Moc tomu ale nevěřím ...
Reagovat
flex
Obě naše hráčky hrají od začátku sice hrozně, ale s vyspělou taktikou, jsou ve hře a to nejlepší si nechají nakonec... Jó, kdybych měl to mladý tělo a rozum staříka, to by se vyhrávalo.
Reagovat
Petur_Fisk
Takhle by to uměl kdekdo, ale vyhrávat , když by to bylo naopak, to by teprve bylo něco...:).
I když.... dnes by si proti Karolíně i kdejaký stařík vrznul...:)
Reagovat
George_Renel
Její tělo je na takový zápřah příliš mladé.
Reagovat
Petur_Fisk
A díky tomu je opotřebované, jako by bylo staré.
Reagovat
Petur_Fisk
Tak si to shrňme. Díky různým prapodivným okolnostem jsou Petra i Karolína stále ve hře, ale pokud by měly hrát i zítra tak jako doteď (na TM), tak bych jejich účast o víkendu raději oželel.
A to jsem velký český fanoušek.
Reagovat
tommr
jj vypadá to že si jak Petra tak Karolína bohužel schovaly nejhorší výkony na vrchol sezóny ...
Reagovat
Krisboy
Výborně, turnaj ztratil poslední zbytky regulérnosti a respektu.
To je odvrácená strana přemrštěných finančních odměn :(
Reagovat
Petur_Fisk
A také důsledek stále se zvětšujícího přetížení vrcholových sportovců.
Reagovat
Krisboy
To také, ale myslím, že nebýt to zrovna takhle štědře dotovanej turnaj, ty hráčky/hráči by se často odhlásili předem a ani to nezkoušeli. Takhle si řeknou - mám horečku 39st, vymknutej kotník, žaludeční vředy nebo nataženej sval, ale co - je to poslední turnaj sezóny, za ty prachy to odehraju i kdybych měl/a odejít po čtyřech nebo odjet na vozíku.
Reagovat
flex
Za ty prachy bych šel taky hrát.
Reagovat
Petur_Fisk
I na vozíku...:)
Reagovat
Krisboy
No právě, a pak to takhle dopadá. Znehodnocenej vrchol sezóny.
Reagovat
Petur_Fisk
Taky.
No prostě řečeno slovy klasika "doba vymknuta z kloubů šílí"...:)
Reagovat
misa
Díky neštěstí Bianky se v pátek dočkám na závěr sezony ještě milého bonusu.
Reagovat
Chrenda
Jsem byl půl hodiny pryč a je to skrečované. Se Bianca zranila, či co?
Reagovat
dadaft
levé koleno, s vysokou pravděpodobností něco s meniskem
Reagovat
Chrenda
Ach tak, to je tedy smůla. Škoda.
Reagovat
Dobry-den
Karolína vítězí po fantastickém výkonu a rázem je ve hře o postup. Vše, co pro to potřebuje udělat, je zvítězit nad velesympatickou soupeřkou v příštím zápase. A já jí věřím. Pokud zopakuje výkon z dneška, tak vo ni strah nemám. :-)

A Petře zítra taky věřím, takže nakonec budeme mít 2 Češky v semifinále turnaje mistryň!

Ty bláho, já jsem tak nadšenej, že máme tak úžasné, fantastické a skvělé tenistky, které nám přinesly a stále přinášejí po celé ty dlouhé roky tolik radosti! Tak jen tak dál! :-)
Reagovat
Alien
Zkrátka jsme světová tenisová velmoc a to se musí v těchto vypjatých zápasech zákonitě projevit!
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
dadaft
hm, tak pro tyhle dvě TM hořké zklamání --- místo boje o titul zranění na posledním turnaji sezóny.
:((
Reagovat
Andrew89
zítra hraje Petroňa jako první, tak snad budou menší nervy:D
Reagovat
dadaft
takže s Halep na férovku o postup
Reagovat
HayashiM
Tak si to Kája pozítří rozdá na férovku s Halepkou... Svitolina vítězí ve skupině, pokud Petra postoupí, půjde právě na ní.
Reagovat
Andrew89
ježiš, kéž by :D
Reagovat
misa
Plíšková vyhrála nad zraněnou soupeřkou. To je úžasné. (Proti zdravé Bjance by si ani neškrtla.)
Reagovat
Petur_Fisk
Je otázkou, jestli by Karolínu dnes neporazila nějaká špičková vozíčkářka.
Reagovat
Andrew89
:D :D :D :D :D
+1
Reagovat
Ondřej.Jirásek
OMG :D
Reagovat
lars
neblabol !
Karol nad Biancou vyhrala na turnaji v Kanade set
Reagovat
gigin
A co měl jako Plech dělat, tvl? Prohrát a říct jí, ty Bianco, kdybys byla cajk, tak si ani nešktrnu, tak jsem to pustila.
Reagovat
Petur_Fisk
:)
Reagovat
tommr
přesně tak. Karolína nebyla zrovna v moc příjemný situaci. Kdyby se zraněnou soupeřkou prohrála tak jí tady její hateři rozcupujou na hadry jak je neschopná. A když vyhraje tak je to taky špatně ...
Reagovat
gigin
Ale tak já jsem přesně věděl, že zrovna misa bude takhle reagovat. Ještě sa přivalí pozér FU, politicky nám to vysvětlí a cajk.
Reagovat
tommr
Fulneka z toho nejspíš trefil šlak ... :)
Reagovat
gigin
A ten pičus JK na iděsu taky exceluje:

Ať mě Plíškovci třeba umínusujou, ale Karolína je fakt největší haluzářka na okruhu.

Ale třeba, že Petra profituje z odstoupení Ósaky, to už neřekne.
Reagovat
Petur_Fisk
Já už tam na tenisové diskuze ani nechodím. Je to jen ztráta času.
Reagovat
gigin
Však já tam lezu jenom když Plech win, kór dnes po haluzi, anebo když Kvítí lost. Prostě jen pro zábavu.
Reagovat
misa
:-) Stálost v hodnocení Karolíny Plíškové na TP patří mezi moje silné stránky. Už 5 let.
Reagovat
blixa
Pravda, dement seš furt stejnej ! :D
Reagovat
misa
V tvém věku bych o demenci raději nepsal. Ta už může přijít raz, dva.
Reagovat
blixa
Co má přijít, přijde ;-) :D
Reagovat
lars
Nikoliv. Hating Pliskove je tvoje spatna stranka
Reagovat
gigin
Ale on nepíše, dobrá, špatná. Ale silná. Což má recht.
Reagovat
lars
pise hodnoceni. ale jeho hodnoceni je vetsinou hating
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
inu věrný fanda.
Reagovat
rybicka
... a pak od ní čekají pokorné, "diplomatické" a vstřícné rozhovory.
Reagovat
Petur_Fisk
Karolina a pokorné a "diplomatické" rozhovory. To je oxymoron.
Reagovat
rybicka
No dyk :-)
Reagovat
blixa
Naštěstí ! To je to poslední, co bych od ní chtěl. Ty opatrný nicneříkající kecy které má většina tenistek mě lezou krkem ! ;-) :D
Reagovat
Petur_Fisk
Karolinin verbální "projev" je svěžím vánkem v zatuchlých tenisových prostorách...:)
Reagovat
blixa
Tak tak ... ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
....a soupeřka hrála výborně....a byl to těžký zápas...a děkuji všem divákům, byli skvělí a miluji je....a dík patří pořadatelům a sponzorům a rozhodčím a sběračům míčků a uklizečkám a kočičce a myšce a řepě a....a....
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
Petur_Fisk
Přeloženo do češtiny...

...a soupeřka hrála jak stará lemra...vždyť se sama vyházela...diváci mě pěkně sr..., furt se courali, fotili s bleskem a fandili soupeřce,...kdo byl vlastně pořadatel a sakra kdo byl sponzor - je mi to fuk...ta rozhodčí je taky pěkná mrcha, okradla mě o několik míčů, v šatnách byl bordel a hlavně mi nezapomeňte co nejrychleji poslat ty prachy...to auto nechci je pěkně hnusný....:)
Reagovat
blixa
Ty jsi dobrý překladatel ! :D :D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, takhle to vypadá přehnaně, ale dovedu si představit, že v rámci oficialit je dané, že mají holky poděkovat všem, kdo se na pořádání turnaje podíleli, samozřejmě, nevím, jak je to přesně, ale jinak si nedovedu představit, že vždycky při vyhlašování o tom tenisti mluví a zajímavé je, že hlavně poražený. Někdy si říkám, že alespoň má o čem mluvit. Když už je zklamaný z porážky. :D
Reagovat
Petur_Fisk
Je to jak píšeš, ale kdo to má poslouchat furt dokola...:)
Reagovat
Fandina
A skreč.
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííí, Kája se rozhodla zahrát cros za síť a už podruhé v gemu to byl vítězný úder. Navíc na BB. Tak uvidíme, jestli to potvrdí a bude set.

Jinak Bianca má pech, hezká hra po celou sezonu a také hodně přestávek kvůli zranění.
Reagovat
dadaft
exkluzivní výměna zakončená - světe div se - Karolíniným kraťasem. :)

Bianca skoro po každé výměně nenápadně pokulhává,,,,,,,, začínám pochybovat, že dohraje...
Reagovat
dadaft
už je to tady.
konec.
Reagovat
Petur_Fisk
Pro Biancu platí to stejné jako pro Jabeur. Bezpodmínečně trochu zhubnout, jinak se ta zranění pohybového aparátu budou hromadit.
Reagovat
Andrew89
problém je hlavně, že toho letos odehrála tolik a v hrozně rychlém sledu. Loni se pachtila na nižší urovni, kde sicel můžeš mít hodně zápasů, ale ta kvalita tam není tak, jako na WTA. Tady je to o hodně kvalitnější, takže o několik tříd náročnější. Je sice hezký, že toho tolik letoš vyhrála, ale tělo si řekne samo..
Reagovat
Petur_Fisk
To je určitě také velký problém.
Reagovat
Fandina
Jenže ona toho zase až tak neodehrála, proti jiným holkám, má dvanáct turnajů z TM, Belinda má jednou tolik a Bertens ještě o jeden víc. Často byla zraněná. A mám dojem, že odehrála i méně zápasů než vloni.
Reagovat
Andrew89
nesouhlasim. na všech turnajích kde hrála se dostávala daleko. Nemůžeš srovnávat Kiki ani Bel, když ty se pohybují na WTA už několik sezon. A Bel byla taky mimo, pak co vyletěla nahoru. Ono je lepší vyletět postupně, než takhle najednou, kdyby jí bylo 21 tak řeknu ok, ale je mladá a má toho za tuhle sezonu mraky a nebyla na to připravená fyzicky, ted se to ukazuje v plný kráse. Ale to není její chyba, přece když ti to jde, tak budeš hrát, ale tělo si řeklo samo
Reagovat
Petur_Fisk
A proto je dobře, že drží Mušku na uzdě...Step by step....:)
Reagovat
Fandina
Podle statistiky dole odehrála Bianca 40 zápasů a třeba Kiki 75. Takže i na zápasy je to podobné, jako na turnaje.

Nicméně, je to pro ní nezvyk a zátěž a proto je možná tak často zraněná. Další věc je její mládí, takže se to může věkem srovnat a poslední a to nejhorší co může pro ni být je to, že je na zranění náchylná.
Reagovat
Fandina
https://www.wtatennis.com/stats?order=field_matchcount&sort=desc
Reagovat
Andrew89
já tě chápu, ale opět říkám. Nemůžeš tohle srovnávat. Kiki není na okruhu WTA první rok a je zvyklá. Bianca prostě ne a to je ten dost podstatný rozdíl.
Reagovat
Andrew89
BTW: Kiki je 27 let...takže asi tak
Reagovat
Fandina
Nejde jen o Kiki, ona odehrála nejméně zápase ze všech na TM, nejméně jich odehrála Petra a Bianca jich má ještě o deset méně.
Reagovat
Petur_Fisk
Pokud jsou to problémy a různé bolesti způsobené jen přetížením, tak se to může s věkem srovnat.
Pokud ale už jsou poškozené klouby a vazy, tak to čas spravit bohužel nemůže.
Reagovat
tommr
ona má ale problémy i se zádama ...
Reagovat
Petur_Fisk
Platí to samé. Může to být jen svalová disharmonie a z toho bolesti. Ale také tam může být poškození obratle nebo meziobratlové ploténky.
Reagovat
Andrew89
a není žádná náhoda, že se neprosazuje mladí (tak mladí jako dřív) Serena, Maria, Nicol atd...tenis je ted náročnější o parník než v minulosti.
Reagovat
Petur_Fisk
A takhle je to ve všech sportech. Např. Pelé nebo Gretzky by byli dnes "namalovaní".
Reagovat
Ondřej.Jirásek
slyšela křupnutí v koleni, nemůže ho teď pořádně ohnout, fyzio říkala, že je to problém nejspíše s meniskem.
Reagovat
dadaft
s tím kolenem nic nemá, možná ji tam v jednu chvíli píchlo, ale teď pobíhá bez problémů...
Reagovat
dadaft
i když teď na lavičce s trenérem vypadá Bianca dost v rozkladu...
Reagovat
Blondie
Snad :(
Myslim, ze bude skrec za 6:2.
Uvidime, zda ted podrzi podani, pokud ne, vzdala bych to.
Chudak kocka :( je mi ji lito, musela mit z TM takovou radost.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
taky je mi jí líto, ale rozhodně lepší se na to vykašlat, než pak mít problém na dýl.
Reagovat
Jon61
Já to vidím jinak. Se sebezapřením Karolínu porazí a do dalšího zápasu pak nenastoupí. Kvůli tomu, že to hned neskrečovala, bude dlouhodobě mimo.
Reagovat
Petur_Fisk
Tak nějak si představuji pesimistu od přirození...:)
Reagovat
Andrew89
asi jako včera na Petru. S tím, že Karolína má soupeřku pomalu bez nohy a stejně je to hrůza. Já bych ten turnaj skončil:D a vyhraje ho Kiki, která je ,,náhradnice":D
Reagovat
marsden
Tak popravde, proti Pliskovi se da hrat i s jednou nohou.
Reagovat
HayashiM
To se dá i otočit - Plíšek taky může hrát jen s jednou nohou. Prostě bude hrát jen samá esa a díky dvojchybě soupeřky v tiebreaku nakonec vyhraje.
Reagovat
Pavlis
Bianca je asi nejzajímavěji somaticky stavěná. To nebyla ani Petra před lety. Zároveň je z toho jasně vidět, kam až to může vést, když hraje tenistka do roztrhání těla. V případě té Kanaďanky to platí přímo doslova. A je to její jedinou slabinou, která ji bude v kariéře srážet. Jestli s tím něco neudělá. Ale zase ten šrumec, co Andreescu od letošního března zažila, to je pro ni něco absolutně neuvěřitelného, s čímž se teprve bude muset srovnat v hlavě.
Reagovat
Carloss
jj, podle mě je Bianca ideálně stavěná. je hodně silná, zároveň mrštná a dobře vykrývá prostor.
Reagovat
Carloss
hm, tohle je pro Biancu konec. a jestli si něco udělala s kolenními vazy, měla skrečovat hned.
Reagovat
Jon61
Bianca by měla zhubnout, nebyla by tak náhylná ke zraněním.
Reagovat
rybicka
+1
Reagovat
Blondie
Chudák Bianca.
A někteří mění tuto diskuzi na žumpu. Hlupáci, vy jí to zranění snad závidíte, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne o tomto pisu. A Fandina me jeste bude upozorňovat na neco :D Trapka ubohá stejne, jako tito ubozaci, kteri si mysli, ze simuluje.
Reagovat
Fandina
Ano, upozornila jsem tě na to, že druhé nazýváš dementy. A nejde o obsah. Ten je druhořadý.
Reagovat
marsden
Medical timeout behem gamu??? Zmena pravidel??!Co to je zase?
Reagovat
tommr
před zápasem se spekulovalo jestli nebude muset odstoupit kvůli zádům. Ted má zase něco s kolenem? U ní ale člověk nikdy neví jestli to je vážný nebo jen takový divadlo ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a proč by simulovala za tohohle stavu? ona podle mě nesimuluje nikdy, prostě má smůlu. s kolenem měla letos problémy několikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste tu naprosti dmnti. Jeden chce vzít prize money za to, ze nastoupila, druhy se pta, jakto, ze se muze nechat osetrovat za stavu 30:15. Totalni zumpa, co tu někteří pisete.
Reagovat
HayashiM
Za mě ať si Bianca medical vezme, tohle je situace, kdy je určitě oprávněný. Jen si také úplně nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl medical v průběhu gamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy, když si hráč něco udela napr. s nohou a nemuze dal hrat. Navic na zacatku zoasu neni rec o simulaci. Byl to treti gem. Tohle by ji povolil kazdy.
Reagovat
Fandina
Hlavně, že sám píšeš o tom, že se mají druzí chovat slušně a sám nejsi jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera jsem se te zastaval. A nejsem jiny. Jen nechápu tyto kecy, kdyz všichni vi, ze ma koleno v hajzlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovo. Tohle nedohraje. Kenin uz se muze připravovat na vniknuti do turnaje.
Reagovat
HayashiM
... na přesně jeden zápas proti Svitolině.
Reagovat
smazaný uživatel
Muze za to?
Reagovat
HayashiM
To ne :) Já jen, že teď už pro Kenin stejně není šance postoupit dál, byl by to prostě záskok na exhibici.
Reagovat
Andrew89
je soudná, Biance absolutně ne. Jestli skrečuje, tak bych jí sebral veškerý money co za tuhle šaškárnu má dostat. Když sakra vím, že jsem zraněná, tak nenastupuju. Tehle turnaj je zatím jeden z nejhorších, co jsem viděl.
Reagovat
d@ve
Bionce? :D
Reagovat
Andrew89
Beyoncé spíš :D
Reagovat
d@ve
:))
Reagovat
marsden
Ona se muze nechat osetrovat za stavu 30:15??! Takhle dlouho?
Reagovat
Blondie
Ou, to nevypadalo pekne :-/
Reagovat
lvicek
Co to ted bylo? To vypadalo, jako by zapomela, ze se hraje a jen se koukla, ze ji tam Andreescu neco pinkla...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak tohle Bianca asi nedohraje, chudák s tím zdravím.
Reagovat
Chrenda
začala strašně. Pokud takhle bude pokračovat, tak dostane slušnou nakládačku.
Reagovat
Jon61
Pěkný začátek, ztratit vedení 40:0. :(
Reagovat
tommr
je to děs. Hlavně za tu chybu za stavu 40:30 by jí měla trenérka pořádně proplesknout aby se vzpamatovala ...
Reagovat
Jon61
Jo, volej do sítě, když měla otevřený celý kurt.
Reagovat
Chrenda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist