Karolína Plíšková na Spartě odvrátila mečboly, obhájkyně Šafářová senzačně dohrála

13. 5. 2014, 13:18
Aktuality 87
ITF PRAHA - V pražské Stromovce odstartoval turnaj ITF Sparta Prague Open s dotací 100.000 dolarů a první domácí naděje nezaváhala. Pátá nasazená Karolína Plíšková sice byla v duelu s Lucemburčankou jediný fiftýn od vyřazení, všechny tři mečboly však odvrátila a postoupila. Naopak nečekaně vypadla už v prvním kole obhájkyně titulu Lucie Šafářová, jež nestačila na 301. hráčku světa Alexandrovovou.
Karolína Plíšková (© TK Sparta Praha)

62. hráčka světa Karolína Plíšková se v této sezoně dostala už na sedmi z deseti turnajů WTA minimálně do 2. kola, v thajské Pattayi si zahrála finále či v Kuala Lumpur byla semifinále. Poprvé na podniku nižší kategorie ITF startuje až tento týden na domácí antuce v pražské Stromovce, kde je pátou nasazenou.

Dvaadvacetiletá rodačka z Loun do soutěže vstoupila dnešním vítězstvím nad Mandy Minellaovou z Lucemburska, se kterou tak vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

Česká tenistka v zahajovacím utkání na centrálním kurtu získala první set. Pak ale utrpěla kanára, v rozhodující sadě prohrávala už 1-5 a dokonce čelila třem mečbolům. Na poslední chvíli se však vzpamatovala a již v dešti parádně zvládla závěr, v němž uhrála 10 fiftýnů v řadě a zvítězila 6-2 0-6 7-5.

"V prvním setu jsem neudělala skoro žádnou chybu. Pak se to najednou otočilo. Ona hrála pořád stejně, ale já začala dělat chyby, což mě znejistilo. Navíc servis byl dnes hrozný," uvedla Plíšková na webu turnaje.

"Už jsem to trochu brala jako ztracený. Ale nechtěla jsem se na něj úplně vykašlat, výsledek 0:6, 1:6 by byl smutný," řekla Plíšková, která ani nezaregistrovala počet odrácených mečbolů. "Tři? To jsem ani nevěděla," divila se po postupu.

Ve druhém kole se Karolína Plíšková může střetnout se svojí sestrou dvojčetem Kristýnou (122.), kterou v 1. kole čeká Polka Magda Linetteová.

Ve druhém kole může bývalá juniorská vítězka Australian Open narazit na své dvojče Kristýnu, která ještě v neděli ráno hrála finále na trávě v japonské Fukuoce, kde podlehla ve třech setech Britce Broadyové. V Praze Kristýna začne ve středu proti Polce Magdě Linetteové.

Karolína se ale na případný sesterský zápas netěší. "Nechci s ní hrát. Ona mě nechce porazit, já ji taky ne, takže to ani není tenis. Divákům takový zápas ani moc nepřeju," řekla. Společně dnes sestry Plíškovy úspěšně vstoupily do soutěže deblistek, když porazily snadno 6-0 6-4 italskou dvojici Clericoová/Gattoová-Monitocenová.

K druhému dnešnímu utkání na hlavním kurtu nastoupila po zhruba hodinovém čekání zaviněném deštěm domácí nasazená jednička Lucie Šafářová. Sedmadvacetiletá Češka, jež obhajovala triumfy z posledních dvou ročníků, však senzačně skončila už v 1. kole na raketě 301. hráčky světa Jekatěriny Alexandrovové.

Světová dvaadvacítka Šafářová sice vstoupila do utkání brejkem, pak ale pomalé antuce na devatenáctiletou Rusku, která před 14 dny vyhrála turnaj ve Wiesbadenu, nestačila. Alexandrovová zvítězila dvakrát 6-4 a včetně kvalifikací tak vyhrála už 10. zápas v řadě.

Naopak Šafářová na Spartě po sérii deseti vítězství poprvé prohrála. "Chtěla jsem doma hrát víc zápasů, ale je to tenis. Nebyly nejjednodušší podmínky, zima a pomalejší míče a ta holka hrála opravdu dobře a trefila, na co sáhla. Letos to nevyšlo, samozřejmě mě to štve, ale nejsem nešťastná," řekla česká dvojka.

Vrcholem antukové sezony je grandslamové Roland Garros, na které by se Šafářová chtěla dobře připravit. "Na Paříž se soustředím nejvíc, ta je hlavní a doufám, že na French Open naladím formu a budu tam hrát výborně," řekla.

Šafářová ale v Praze kufry balit nemusí, neboť zůstává ve hře v soutěži deblistek. S krajankou Andreou Hlaváčkovou dnes vstup do turnaje zvládly poté, co porazily 6-4 6-3 americko-české duo Irina Falconiová a Eva Hrdinová.

Kromě Karolíny Plíškové dnes ve dvouhře uspěla ještě Tereza Smitková, jež si poradila s Australankou Oliwií Rogowskou. Naopak skončila teprve šestnáctiletá Simona Heinová, která ovšem potrápila Američanku Melanii Oudinovou. Bývalé 31. hráčce světa podlehla až po více než dvou a půl hodinách bvoje 5-7 6-4 3-6.

Zítra čeká první kolo Sparta Prague Open kromě Kristýny Plíškové také na druhou nasazenou Kláru Koukalovou, Andreu Hlaváčkovou a osmnáctiletou naději Kateřinu Siniakovou.

Právě Siniaková dnes s Barborou Krejčíkovou, s níž loni vyhrála tři juniorské grandslamy, úspěšně vkročily do čtyřhry. Osmnáctileté Češky na úvod porazily 6-2 6-4 tandem Martičová/Rogowská. V deblovém čtvrtfinále je také Lucie Hradecká s Nizozemkou Michaelou Krajickovou.

- ITF PRAHA / SPARTA PRAGUE OPEN-
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
úterní výsledky (13. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karolína Plíšková (5-ČR) - Minellaová (Luc.) 6-2 0-6 7-5
Smitková (ČR) - Rogowská (Austr.) 6-4 7-5
Alexandrovová (Rus.) - Šafářová (1-ČR) 6-4 6-4
Oudinová (USA) - Heinová (ČR) 7-5 4-6 6-3
Doiová (8-Jap.) - Friedsamová (Něm.) 3-6 7-6(2) 6-3
Panovová (Rus.) - Martičová (Chorv.) 6-7(5) 6-4 7-6(10)
Duqueová-Marinová (Kol.) - Govorcovová (Běl.) 3-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Šafářová (1-ČR) - Falconiová/Hrdinová (USA/ČR) 6-4 6-3
Hradecká/Krajicková (2-ČR/Niz.) - Duqueová-Marinová/Watsonová (Kol./Brit.) 6-2 3-6 10-6
Plíšková/Plíšková (3-ČR) - Clericoová/Gattoová-Monitocenová (It.) 6-0 6-4
Krejčíková/Siniaková (ČR) - Martičová/Rogowská (Chorv./Austr.) 6-2 6-4
Krejsová/Smitková (ČR) - Heinová/Roučková (ČR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
tommr
turnaje se sice až na obě Petry účastní celá naše špička, ale výkony tomu vůbec neodpovídají. Klidně se může stát, že závěrečný kola budou bez naší účasti ... :(
Reagovat
slacker
Blamaz je poradat takovy poutak kdyz je 900 turnaj v Rime
Reagovat
Grape
Pěkně černej den dneska v Praze. Už 4 naše venku a ani Bára zatím nevypadá moc dobře.. :(
Reagovat
Grape
Hlavně Siniaková je pro mě zklamání, čekal jsem, že se bude dopředu posouvat rychleji..
Reagovat
tommr
pro mě je největší zklamání vypadnutí Lucky Šafářový. U Katky Siniakový jsem to tak trochu čekal - v poslední době se nám trochu zasekla ... :(
Reagovat
Grape
Jo já se trochu blbě vyjádřil, speciálně na tomto turnaji mě taky nejvíc zklamala Lucka, u Katky jsem to myslel tak, že jsem zklamanej celkově z jejích výsledků v posledním období, čekal jsem že její posun vzhůru bude rychlejší. Tento turnaj to zklamání ještě umocnil.
Reagovat
smazaný uživatel
k výkonu našich tenistů není co dodat, ještě je máme DC a FC, jinak hrůza:( Třeba to dnes "zachrání" aspoň ta Bára...
Reagovat
smazaný uživatel
Lubošek zase perlí. Prý Clericoová a Gattoová! To jsou teda extra nechutné směšné zprzněniny. Jako by nestačily ty věčně omílané stupidní koncovky -aová, teď máme i -oová!
Reagovat
tommr
a na souboj sester Plíškovic ve druhým kole SPO tak bohužel nedojde. Je vidět, že Kristýna je na antuce marná ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kristyna sice dohrala ale s Linettkou. Tu jsem videl hrat v Katowicich (Myslim proti Cornet) a dost me teda herne uchvatila. Hraje moc dobre a neboji se zadne prekazky at je sebevetsi. Snad si to Kiki na dalsich turnajich vynahradi...
Reagovat
Elrondin
Jojo, dneska hrozný den pro holky, Kristýna, Andrea, Katka venku a s Klárkou to taky zatím nevypadá růžově ;o(
Reagovat
tommr
s formou našich to dva týdny před FO vypadá bohužel velice špatně. Včera vyhořely Petra Kvitová a Lucka Šafářová, dneska je napodobily Klára Koukalová, Kristýna Plíšková, Andrea Hlaváčková a Katka Siniaková. Na FO asi budem rádi za každý druhý kolo ... :(
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/wta-allaboutrankingsrikd0.png

Pokud někdo nechce furt lézt na WTA stránky, tak tady na jednom obrázku hezky přehledně.
Reagovat
Titan
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules2014.pdf
Oficiální pravidla.
Tisková strana 226, PDF 229...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Legrační amatérismus. Proč někam lézt, když bodování WTA je už x let v pdf stažitelné?
Kromě uvedeného odkazu na pravidla WTA existuje i jiný, kde se nemusí nic hledat. Jen jedna strana s přehledy bodů podle typu turnaje. Koncem roku na stejnou adresu umístí bodování pro rok 2015.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howrankingswork.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak už jsem našel program na stránkách ITF... :)
http://www.itftennis.com/itf/web/usercontrols/tournaments/tournamentorderofplaypage.aspx?tournamentId=1100031537&tcc=WT&oopdate=14/05/2014

Takže to vypadá, že budu převážně u centrkurtu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Slááva!! :DD

Tak Katka druhá na centrkurtu.. To mi vyhovuje, tak snad to stihnu! :D Kristýna celkem často letos hraje tříseťáky, tak doufám, že si zítra zahraje další, abych měl nějakou rezervu :DD
Ale teda jak jsem koukal na mapy, tak bude celkem sranda už jen se tam dostat! :DD
Ale neuvidím Marii zítra.. :D Tak ale to přežiji!! :-)) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já vyjedu hned ráno, abych tam byl už v 11 hodin. Taky mi vyhovuje, že Katka nehraje až někdy na konci. Hlavně aby zítra nepršelo, ale předpověď vypadá celkem příznivě... Jo, já jsem to už psal, že zase budu bloudit. :D Ale tak snad si z loňska trochu pamatuju cestu. Vzpomínám si, že jsem se loni chytnul dvou kluků, co tam taky šli. Sám bych tam teda netrefil. :D Jinak jsem nejdřív jel tramvají č. 8 a vystoupil jsem na zastávce Zelená. Pak už jsem to došel pěšky... Trefit se tam dá, ale holt se při tom člověk párkrát ztratí. :D

No jo, Masha hraje zrovna proti Monče a taky ještě hraje Anička. Oba zápasy by mě zajímaly, ale snad budou nějaké záznamy nebo aspoň highlighty... Nedá se nic dělat, vždyť Sparta Prague Open je jednou za rok a vidět tenis naživo je paráda. :)

Tak ať nám to zítra vyjde! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší cesta na Spartu je jet tramvají nebo metrem na zastávku Hradčanská a potom sjet busem na zastávku Nádraží Bubeneč, pak podejít most a za krásným žltuým barákem jít vpravo. Pak už jsi u kurtů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak díky za radu!! :-)
Zkusím to, jak píseš :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak pak napiš, jak jsi dojel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nám skončil 1. den hlavní části turnaje... Uzavřely ho Katka Siniaková a Bára Krejčíková svým vítězstvím v 1. kole čtyřhry. :)

Zítřejší program na oficiálních stránkách turnaje zatím není, ale na stránkách Tipsportu už jsou napsané časy jednotlivých zápasů. Tak nevím, jestli se tomu dá věřit...
Reagovat
tommr
tak aspon že ty debly nám dneska vyšly stoprocentně ...
Jsem rád, že se Katka na debla zase dala dohromady s Bárou. Mezi juniorkama jim to šlo spolu skvěle a snad jim to bude podobně fungovat i mezi ženami ... :)
Reagovat
ptpc
Aj ja som rád, že zasa hrajú spolu a držím im palce... Ináč, sleduješ výkony Belindy Bencicovej? V Ríme prešla kvalifikáciou a dnes(vlastne včera) porazila v 1. kole Pavlyučenkovú. Takto nejako som si predstavoval výhry a stúpanie v rebríčku u Katky Siniakovej...
Reagovat
tommr
jj Bencicová už je bohužel úplně jinde než Katka. Na Bencicový je vidět, že má profesionální zázemí což Katce zdá se mi chybí ... :(
Reagovat
ptpc
Až tak sa do toho nevyznám. Čo myslíš tým profesionálnym zázemím?
Reagovat
ptpc
A je to v péčku...
Reagovat
tommr
no myslím tím trenéra a vůbec celej realizační tým. Okolo Katky se motají lidi nevzbuzující moc důvěry ... :(
Špatnej výsledek Katky na SPO mě zklamal ale nepřekvapil. Cíl kterej si vyhlásila pro letošní sezónu (první osmdesátka) je zjevně nereálnej a Katka bude ještě ráda když se udrží ve druhý stovce ... :(
Reagovat
Bob
Nic překvapujícího.
Reagovat
Frick
V jakym ohledu? Je to 300. hráčka rankingku, nikdy lepší nebyla a 16-17 letá budoucí superstar to taky není.
Reagovat
Frick
Tak to snad je překvapení, ne?
Reagovat
Bob
Žádné překvapení, že Šafářka vypadla s nějakou tragédkou.
Reagovat
Frick
Kvůli tomu, že je labilní nebo že se na to úmyslně vy.sere?
Reagovat
Bob
Ne, to já netvrdím, že se na to úmyslně vy*ere, to jsem vůbec neřekl. Spíše to, že je labilní. Ale podívejme se na Petru dneska, to samé.
Reagovat
Frick
Jenže Petra prohrála se 40. hráčkou. Lucka se 300. A to si troufám tvrdit, že mezi Petrou a Luckou je mnohem menší (kvalitativní) rozdíl než mezi Zhangovou a Alexnadrovovou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kromě Lucky už je venku taky nejvýše nasazená zahraniční hráčka... Yanina prohrála s americkou kvalifikantkou Madison Brengle po setech 4:6 a 3:6.
Reagovat
Frick
Bodová ztráta: až 150 bodů
Finační ztráta: až 15 000 USD
Pohled na na.sranýho Černoška: k nezaplacení

:-)))
Reagovat
marekv
ach jó, sem se těšil na víkend, že ji uvidim v akci...
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenistka-lucie-safarova-po-prohre-v-1-kole-na-sparte-f8s-/tenis.aspx?c=A140513_174914_tenis_tny
Reagovat
Frick
Neříkejte mi, že ta Ruska je tak úžasná. Ani se nikdy nepokusila hrát WTA 250k aspoň v kvaldě. Kdyby se dostala do tak nadpozemský formy, tak japato, že jí dvě hráčky (tj. obě dvě, se kterejma hrála regulerní zápas) v kvaldě vzaly set. Neměla spíš projít kvaldou jako nůž máslem s výsledky 6:1, 6:2?! Když se na to podívám z pohlede celý prozatimní sezóny, tak má vlastně Lucka na turnajích 250k a nižších dost děsnou bilanci 3 porážek a 1 výhry, přičemž hrála s 39., 60., 64. a 301. hráčkou WTA. Paradoxně, jedinná výhra přišla s nejvýše postavenou (Rybča). Fakt mi tý Lucky bylo líto, že musí pořád schytávat blbej los a i přesto (minimálně ve dvou případech) byla blizoučko senzaci nad hráčkou světové extratřídy, která pak celý turnaj vyhrála (tj. žádný případ toho, že by hráčka světové extratřídy byla pochrmoumaná či z formy). Jako nevim, udělat z toho nějakej obhajitelnej závěr. je to prostě hráčka ze 300. místa. Kdyby byla nějakej megatalent, tak v 19,5 letech je na 300. místě? Tereza Martincová je na tom podobně věkově i umístěnim a asi nikdo už k ní nevzhlíží s nadějí, že to bude nová megahvězda. Pokud Lucka říká něco o tom, že její "big big dream" TOP 10, tak nemůže snad po prohře s 300. hráčkou říct, že hrála dobře. Musí si vysypat popel na hlavu, že to byla hrůza. Bohužel, během necelého roku je to už druhý případ toho, že Lucka jede na turnaj jako první nasazená a vyřachne hned v prvním kole ve dvou setech s hráčkou okolo 300. místa. No a jestli jsou za tim, nějaký netenisový věci, tak je to ale už skutečně špína. Jestli Lucka nechtěla na SPO, tak prostě to měla říct a ne s úsměvem zvát na SPO a pak na truc tohle udělat. Jako ono to asi fakt ten turnaj v zásadě poškodí. Na Lucce (a Kláře) byla vystavenej marketing a tak nějak se určitě čekalo, že minimálně do toho televizního SF se ta Lucka dostane.
Reagovat
Frick
Ještě mne napadá, jestli taky nešlo o ten chlad. Lucka asi s tim má problémy, i minulejch ročnících bylo vidět, že zatímco soupeřka byla normálně s holejma nohama / pažema, tak Lucka měla legíny a triko s dlouhym. No a předpověď je šílená. Čtvrtek, pátek (kdy by hrála OF + ČF) má bejt kolem 13°C. Jestli tam třeba nebyl strach z nějakýho svalovýho zranění nebo tak...
Reagovat
tommr
je to obrovský zklamání, ale spíš pro fanoušky než pro Lucku. Z těch letošních výsledků na malejch turnajích je jasně vidět, že Lucka do nich nejde s plným nasazením. A tak dobrá zase není, aby mohla vyhrávat když hraje na půl plynu ... :(
S tou zimomřivostí to je od tebe dobrej postřeh, ale hlavní důvod dnešní porážky to asi nebude ...
Reagovat
Frick
Jenže pak má problém. Pokud chce turnajovou trofej. I na Premieru by potřebovala kliku jak od cvkohauzu. Člověk by si myslel, že třeba na těch 250k bude mít motivaci navíc, protože tam je reálný závěr v podobě zvednutí trofeje nad hlavu. Ale třeba má doma (a kde má vlastně doma? Není to vlastně tak, že doma je pořád v Brně u rodičů?) málo místa a neche tahat další zbytečnosti :-)))
Reagovat
Frick
Myslim Premier se 470 bodama (ne Premier 5 / Mandatory)
Reagovat
aligo
jak bude Hingisová hrát v sobotu ve stromovce když postoupí s Lisickou třeba do finále? :O
Reagovat
Frick
Taky na to koukám. Když na něco takhle lákaj, tak by to nemělo bejt podmíněný, tím, že nenastane "příliš pozitivní událost" - tj., že Sabine s Martinou se nedostanou do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
je to málo pravděpodobné, že by postoupily tak daleko, ale jako na potvoru se to stát může. Třeba nastoupí místo Hingis obdivovatelka Petry Kvitové - Denisa Chládková ;-)
Reagovat
Frick
Tak ono by možná stačilo i semifinále, ne? Představa, že se žene z Říma do Prahy...
Reagovat
Frick
A už jsou venku, tak konec spekulacim..
Reagovat
smazaný uživatel
Mno tak to je dan za to, ze nejezdi do Rima. V Rime jsou sice mnohem kvalitnejsi hracky, ale jsou to hracky, o kterych Lucka a trener vedi jakym stylem hraji a jakou maji zvolit strategii. Ikdyz u Lucky je ta strategie skoro furt ta sama - palit co to jde :-D Pak se stane tohle, ze Lucka nevi jak hraje 301. hracka a nezvykne si na jeji styl. Skoda mno, proto te chci radsi videt v Rime, ktery je mnohem lepsi turnaj pro hracku Lucky kalibru.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je bída, snad na RG si to vynahradí a proleze aspoň do 2.kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace! P.Cetkovska to dala!
Reagovat
smazaný uživatel
Senzačně obrátila utkání. Když je zdravá, umí i na desítky.
Reagovat
Vojtiik
Jsem si přečetl diskuzi a jen žasnu:D "nechápu jak lucka mohla prohrát" "vzdyt ta ruska je az 301. na svete, to musi smest takovou hracku" vy jste tvle drsní z gauče... já teda celý zápas Kaťi s Luckou viděl live a čuměl jsem jak puk. Za stavu 2:0 pro Lucku v prvním jsem doufal, že to nebudou moc jatka, protože káťa mi už při nástupu na kurt a prvních dvou gemech přišla hodně sympatická, to byl ale jen začátek. Trochu se oklepala, získala jistotu a pak byla suverénně lepší než Lucka. Skvělá úderová jistota, čtení hry, razance, agresivita pohyb, v těchto všech kategoriích byla Ruska lepší. Lucy nehrála vůbec zle, ale Káťi to prostě dnes sedlo. Od stavu 2:2 v prvním musím přiznat, že jsem ji fandil, páč to předváděla bylo lahodné. Potom když neproměnila 3MP při vlastním servu za stavu 6:4 5:3 (dva z toho extrémně smolně) jsem měl strach, že se sesype a bude rychlý obrat, ale zase ukázala, že dnešní byl její. V tom posledním gemu za stavu 30:0 pro L. dala 3 vítězné returny a 1 forced error a zcela po právu dneska zvítězila. Žádný odchozený nebo puštěný zápas, obě do toho šly naplno a Káťa dnes prostě byla lepší.
Reagovat
Vojtiik
*páč to co předváděla...
** že dnešní den...

myslím, že by se ti Káťa líbila monty:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tenhle příspěvek. Konečně někdo, kdo ten zápas viděl naživo a může ho ohodnotit. Taky žasnu nad tím, co tady někdo dokáže vyplodit za konspirační teorie...

Jak už jsem psal, mě ten výsledek samozřejmě taky překvapil. Nesmíme ale zapomínat, že je to sport a stát se může všechno. Ať je žebříčkový rozdíl mezi hráčkami jakýkoliv, musí to favoritka vždycky potvrdit na kurtu. Může se stát, že jí ten zápas nesedne. Může se stát, že soupeřka má mimořádně povedený den... Prostě spekulovat o tom, že Lucka něco vypustila, je úplně mimo mísu a je to nefér vůči Lucce.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ona? Jo, vypadá dobře. :)
http://www.gotennis.ru/uploads/catsubcat/c463193dfe761724e519e3dfad1b9948.jpg
Reagovat
Vojtiik
tyjo jsem na tohle poznávání extremne netalentovany clovek, takze ti to nepotvdi, mi se libila ale.)
Reagovat
smazaný uživatel
A viděl jsi i kousek třeba ze zápasu Oudin s Heinovou? :-)
Reagovat
Vojtiik
ty hraly soucasne na kurtu vedle, Simča vypada taky na střelkyni, silný servis, údery nízko nad sítí, agresivní hra.. ale jde vidět, že je ještě mladá (16 nebo kolik ne?), je nevyhraná, i technika tam místy trochu haprovala, takze tam ma jeste cas na to neco dopilovat a ziskat jistotu:-).. kdyz to treba porovnam s Oudin, ktera mela sice papirovy servis ale mnohem variabilnejsi mezihru, tak bylo opravdu vidět, že je ještě nevyhraná.. ale budu ji drzet palce:)
Reagovat
smazaný uživatel
Náááádhera. Krásná odveta Petry a Kerberky. Díky Peťo za příjemné překvapení.. :)
Reagovat
Roger_Federer
Pravdepodobne splnila dohodu, pritahla pozornost, nastoupila a vtichem souhlasu vsech zucastnenych zapas vypustila.., osobne jsem to cekal az v dalsim kole, ale neni to nic prekvapivyho, bezne ano..
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale mně přijdou tyhle spekulace hloupé. Proč by Lucka měla něco vypouštět? Vždyť ten turnaj v posledních dvou letech vyhrála, takže si nemyslím, že by ji tenhle turnaj nějak obtěžoval...
Reagovat
Roger_Federer
Nespekuluji..predpokladam dle zkusenosti, neni to zas opravdu nic tak vyjimecneho na techto turnajich a Lucie tim ziska treba cas doma s rodinou v CR.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase předpokládám, že ten turnaj chtěla vyhrát potřetí za sebou...
Reagovat
VlS
Lucko, možná bylo lepší se hodit marod.
Sledujete Petru Cetku s Angie? Já teda tenhle tenis uplně nemusím, ale milovníci tenisovejch šachů si to musí užívat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych se rozhodne koukal, kdybych mel tu moznost. Jestli to byly tenisove sachy tak me to mrzi o to vic. Koukal jsem, ze tam byl jeden neuveritelne dlouhej game, ve kterem mela Angie 9 BP a Petra vsechny odvratila...
Reagovat
misa
Kdyby se něco podobného stalo Petře Kvitové, tak by asi padl rekord v počtu diskusních příspěvků. Těžko říct, s jakou motivací k tomu turnaji přistoupila, ale ty ztracené body ji můžou mrzet.
Reagovat
slacker
Ztracene body? Proste si zapocte jiny turnaj, jak proste Watsone
Reagovat
misa
Za Prahu měla 140 bodů, nahradí ho Dubají za 55. Rozdíl snad vidíš. Jestli něco uhraje v budoucnu je samozřejmě ve hvězdách. Bylo by dobré, kdyby pořádné body uhrála v Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se chtěla ukázat Černoškovi
Reagovat
slacker
Dulezity je ze tam nebude mit 0 a kazdym dalsim turnajem si to bude vylepsovat. 140 by musela vyhrat cely turnaj, ty se budou hodit mnohem jinym nasim hrackam
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka mě mrzí, tohle jejímu sebevědomí moc nepomůže. Nic to nemění na faktu, že na tomhle turnaji neměla co dělat, pane Černošku... Chce to trochu zamakat na žebříčku, aby tam příští rok nemusela :)
Reagovat
misa
To by se Lucka musela dostat do top 10, což je asi nad její síly. Pokud by byla např. 17, tak to nestačí, Černošek by ji tam stejně asi tahal.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak to je docela šok, že hned během prvního dne přišel turnaj o nasazenou jedničku a obhájkyni titulu... Přitom Alexandrova neměla v kvalifikaci nějaké super výsledky. Dvakrát vyhrála ve třech setech a jednou po skreči. Jsem zvědavý, jak si povede v dalším zápase a jestli na tu překvapivou výhru dokáže navázat...
Reagovat
petrulinka
A sledoval jsi ten zápas? Já jen čísla, byla jsem ráda,že ji Lucka brejkla zpátky, a když vedla 30:0, tak jsem si odběhla něco udělat v domění, že to Lucka srovná na 5:5, dojdu zpátky a ona to projela 4:6, tedy už ten druhý set. Co tam proboha dělala? Vždyť ta Alexandrova je až někde na 300 místě v žebříčku :-(
Reagovat
smazaný uživatel
...a pak má porazit Mášu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky sledoval jenom čísla a ještě k tomu jedním okem... Jo, Alexandrova je až na 301. místě žebříčku. Na druhou stranu, v předminulém týdnu vyhrála turnaj ITF ve Wiesbadenu, takže si určitě zvedla sebevědomí. Navíc letos má na antuce bilanci 11 zápasů/11 výher.
Reagovat
smazaný uživatel
monty, to jako Lucku obhajuješ????

No a co, že vyhrála nějaký maličký turnaj, pořád to neznamená, že si Lucka může dovolit s ní prohrát, i kdyby na antuce neprohrála, pořád je Lucka 22. a ona 301., to je jako když Kanada prohrála s Francií.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já jenom hledám důvody, proč Alexandrova dneska vyhrála a podle jejích letošních výsledků na antuce vidím, že není vůbec marná... Samozřejmě by jí ale Lucka měla porážet, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkujem !

Zjevně si chtěla vyzkoušet, jak se cítila Klára minulej rok.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych úplně nesrovnával, protože Klárka loni nebyla stoprocentně fit. Hrála s nachlazením a během zápasu docela pokašlávala. Sám jsem tehdy naživo viděl závěr jejího zápasu proti Falconi...
Reagovat
smazaný uživatel
...řečeno s nadsázkou. :-)
Reagovat
kada.tom
To snad ne ... Lucka končí v 1. kole :-/
Reagovat
petrulinka
Díváte se někdo na Lucku? Já jsem jen koukla na live score a nestačím se divit, že Lucka prohrává. Co tam vyvádí?
Reagovat
Grape
Ženský tenis v celé své krátce :D. Ale dobře že to Karolína zvládla, snad se dočkáme sesterského duelu v osmifinále :)
Reagovat
Grape
V celé své kráse..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist