Karolína Plíšková pomstila sestru, je ve čtvrtfinále

8. 6. 2016, 15:53
Aktuality 57
Karolína Plíšková zvládla v Nottinghamu i svůj druhý zápas a postoupila do čtvrtfinále. Turnajová jednička dnes porazila 6-1 6-3 naturalizovanou Američanku Tatišviliovou, která v úvodním kole vyřadila její sestru Kristýnu.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková musela v Nottinghamu svůj úvodní zápas otáčet, ale dnes od začátku potvrzovala proti Anně Tatišviliové roli favoritky. Nejvýše nasazená hráčka turnaje získala od stavu 1-1 sedm her v řadě, díky čemuž vyhrála první set a získala náskok ve druhém. Její soupeřka si ještě vypracovala tři brejkboly, česká tenistka ale všechny odvrátila a za pouhých 57 minut zvítězila 6-1 6-3.

Plíšková, která si dnes připsala 16 es, si ve čtvrtfinále turnaje WTA zahraje popáté v sezoně. O semifinále si v v pátek může zahrát s krajankou Andreou Hlaváčkovou, tu ale ještě zítra čeká duel druhého kola s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Už ve druhém kole skončila na svém prvním turnaji pod vedením trenéra Davida Kotyzy bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Třetí nasazená Dánka, která se vrací po více než dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kotníku, v něm dnes podlehla 7-6 3-6 5-7 dvacetileté Estonce Anett Kontaveitové.


"Ona je opravdu těžká soupeřka. Ale dařilo se mi hrát svou hru a teď jsem šťastná, že jsem se dostala dál," řekla Kontaveitová po svém nejcennějším skalpu.

"Byl to zápas nahoru dolů.Ale ona hrála opravdu dobře, takže klobouk dolů," uznala Wozniacká kvality své přemožitelky. "Ale já jsem teď hlavně ráda, že kotník drží a že zase mohu hrát. Je to krok správným směrem a vím, že teď mohu jít kupředu. Když jsem sem přijela, tak jsem nevěděla, tak jsem měla trochu strach, jestli noha vydrží, nebo ne. Ale už p prvním zápase jsem se cítila dobře."

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Tatišviliová (USA) 6:1, 6:3
Kontaveitová (Est.) - Wozniacká (3-Dán.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:5
Puigová (4-Portor.) - Larcherová (Portug.) 6:4, 6:0
Riskeová (USA) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:2, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Peng (ČR/Čína) - Melicharová/Rosolská (USA/Pol.) 6:2, 6:4
Broadyová/Sevastovová (Brit./Lot.) - Aojamaová/Voráčová (Jap./ČR) 3:6, 6:2, 11:9
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

57
Přidat komentář
tommr
se sice po debaklu v prvním setu vzpamatovala a ve druhým setu hru srovnala, ale ve třetím už má zase navrch Bartyová ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes zahrály o mnoho líp, na síti jak nepropustná zed, to musí být frustrace když tam každá sazí esa
Reagovat
tommr
jj dneska to tam holky sázely zleva i zprava až mi bylo těch Čínanek skoro líto ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Dnes jsem zápas zmeškala, bohužel. Dvojčata asi čtou TP, když se tak zlepšila :-) Doufám, že budou pokračovat.
Reagovat
blixa
Sasanka první set. Johana nehraje zrovna zázračně.
Reagovat
freeteepek
Myslím že trochu nedoceňuješ soupeřku, která hrála zázračně:-)
Reagovat
janek_da
Škoda Konty. Jsem si všim, že měla MTO a něco jí dělali s bokem. A pak o přestávce radši vedle lavičky klečela.
Ale Sasaj hrála hodně jistě, to jo.
Reagovat
blixa
Zázračně, jo ? První dva gamy, dokud Johana hrála dobře si ani neškrtla. Teprve když začala kazit tak se chytla. Hrála dobře ale zázračně určitě ne.
Reagovat
Krisboy
Kája Mstitelka.
Reagovat
Frick
Včera to bylo 10 let od chvíle, co Nicole odehrála na RG svůj životní turnaj.

Těžko si dneska představit třeba Markétu, že hraje SF na GS :-D

Bude zázrak, pokud si nadělá body na kvaldu na USO...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor v Dubí je holka co má kapavku napul ciganka tak 155cm vlasy naramena plno stihla jeji fb denisa cornelie surmaiova jde i za 200
Reagovat
blixa
Koťátko si užívá na Mallorce ;-)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13417689_662056877275952_280130421408365809_n.png?oh=f0c213ed3386996cc2b376f4d9e16829&oe=57CDAC0B
Reagovat
tommr
a měla by se pokusit dotáhnout konečně nějakej turnaj až k titulu. Naposledy se pokud vím radovala z titulu loni v Praze a to už je hodně dávno ...
Po dnešním nečekaným vypadnutí Wozniacký je největší kandidátkou na titul v Nottinghamu nejen papírově ale i reálně. Největší překážky budou asi představovat Puigová v semifinále a Kontaová ve finále, ale i s nima by si Karolína měla poradit ... :)
Reagovat
janek_da
Fakt sis myslel, že Karolina je největší kandidátkou na titul? Carolina je na trávě úplně mimo, protože nemůže pořádně běhat. A dneska Kontaveit ji parádně přehrávala i z bekendu. Jenom servis ji v prvním setu držel.
Reagovat
lars
A kdo je teda nejvetsi kandid. na titul ?
Reagovat
Fandina
Kája
Reagovat
janek_da
No Karolina s jejím tenise, navíc po pauze to rozhodně nebyla. Tipl bych si Kontu. Pefektní trávařka, v životní sezoně, doma, letos v race 14. i bez trávy
Reagovat
janek_da
Pro Karolinu by bylo ideální, kdyby se Kontaveit zbláznila a náhodou porazila i Kontu. Ale to by byla asi velká haluz. No a Monča by svoje pumelice posílala ne 10 cm před lajnu, ale za ní.
Reagovat
EllNino
nedivil bych se, kdyby Karolínu vyprášila už Barty nebo dokonce Andrea :) včera s Wickmayer hrála dost dobře
Reagovat
janek_da
jj, ale přesto na Karolinu pozor. Do finále se nějak protlouct může. Ale tam nevyhraje
Reagovat
EllNino
jestli to bude s KOntou, tak ne :)
Reagovat
janek_da
no, no ...

Ale trávařku Kontu v race 14., co hraje doma, dávat níž než hardařku Karolinu v race 25, je dost velký úlet. Tím mě tommr zklamal.
Kontu sice načtenou nemám, ale mám pocit, že její tenis Karolině nevoní.
Reagovat
tommr
H2H mezi Karolínou a Kontaovou je 4:0! Naposledy jí porazila letos v Indian Wells ... :)
Reagovat
janek_da
no, to jsem nevedel. ale. Prvni dva zapasy si muzes rovnou vyskrtnout. To bylo pred Kontinym vzestupem. Sice i Karolina byla niz, ale ta lezla nahoru do lonskeho leta rychleji. Lonsky Birmingham, no nevim jestli si to pamatuju dobre, ale Johan mela v nohou extremne dlouhou snuru zapasu. A i podle skore to vypada, ze uz odesla fyzicky. Takže leda letošní IW to trochu kazí. Prohra ve 2 setech mi ake nepřijde nějak extra dominantní. Na to, že Konta je trávařka a Karolině IW celkem vyhovuje.
Reagovat
tommr
pro mě je H2H 4:0 dostatečně průkazný bez ohledu na to kde a kdy se hrálo. Karolína prostě na Kontaovou umí a obě hráčky si toho v případným zápase budou dobře vědomy. Tím ale samozřejmě nechci tvrdit, že by Karolínu čekal nějakej pohodovej zápas. Na trávě to s Kontaovou bude mít určitě těžký a bude muset podat optimální výkon, aby houževnatou soupeřku zlomila ...
Mě osobně ale ted spíš straší semifinále s Puigovou, která hraje v poslední době velice dobře a pro Karolínu by mohla bejt konečná ...
Reagovat
EllNino
já si myslím, žekonečné může být už čtvrtfinále :)
Reagovat
tommr
čtvrtfinále musí dát - prohrát s Bartyovou nebo s Andreou by byla strašná ostuda (a to píšu jako velkej fanda Andrey) ... :)
Reagovat
lars
to hrala Karol dnes tak spatne ?
Reagovat
janek_da
no to bys byl potom hodně nemike překvapen. Absokutně nerozumím tomu, že ignoruješ v jakém kontextu se zápasy hrály. Já naopak podle skore těch zápasů a s vědomím v jakém kontextu se hráli, říkám, že by Konta nejspíš vyhrála 2:0.
Ale jak píšeš, v současné formě bude mít co dělat porazit Monču.
Reagovat
blixa
Myslím že Monča je podstatně těžší překážka. Pokud ji dá tak Johana bude finále pouhou pokroutkou ;-)
Reagovat
lars
co je pokroutka?
Reagovat
blixa
Bože ... jsi Čech ? Dnešní význam je "cukrátko", "pamlsek".
Má to samozřejmě historické konsekvence (rok 1922) :
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=1893
Reagovat
PetaM
Silně pochybuji, že Bůh je Čech.
Reagovat
blixa
Nooo ... těžko říct, třeba slepý bůh IO asi nebude ... ale Dáma by mohla být ... kdo ví. Rozhodně mají bohové smysl pro černý humor, takže pár Čechů by tam mohlo být ;-). V tomto případě šlo ale o zvolání, nikoliv o oslovení ;-) Otázka byla směřována k larsovi.
Reagovat
tommr
ted nevím jestli v tom s těma jménama děláš takovej zmatek úmyslně nebo nechtěně ... :)
Jinak já Wozniackou skutečně považoval za nejtěžší soupeřku pro naší Karolínu a to hlavně kvůli jejímu stylu hry, kterej Karolíně vůbec nesedí. Karolína jí ještě nikdy nedokázala porazit stejně jako třeba ještě nikdy nedokázala porazit Radwanskou. Proti ranařkám jako jsou Puigová nebo Kontaová má podle mě Karolína větší šanci i když jsou ted asi v lepší formě než je momentálně Wozniacká ...
Reagovat
janek_da
:) psal jsem pořád o Caro W., promiň.

Tys asi neviděl jak Caro hraje na trávě, že? Je to ZOUFALOST. Ona hraje ty svoje lifty a nestíhá, zcela zákonitě, obyčejné placky od soupeřek. A tráva její největší zbraň, pohyb, totálně maže. Jak hraje defenzivně, tak už se nstačí vrátit do základního postavení a být připravená na další úder.
Schválně jsem psal o tom, že Kontaveit ji bh zcela vymazala. Ona jím totiž dávala placky hodně kros, a to Caro stihnout nemohla.
Reagovat
tommr
Wozniackou jsem už viděl na trávě mockrát - naposledy právě dneska proti Kontaveitový. Uznávám sice, že tráva je její nejslabší povrch, ale i na ní je pořád ještě nebezpečná. I dneska moc nechybělo, aby uhaluzila štastnou výhru když v posledním setu otočila z 1:4 na 5:4 ...
Pro mě v porovnávání šancí proti různým soupeřkám pořád zůstává důležitějším faktorem tzv. "match-up" před povrchem. S Wozniackou to má Karolína 0:3 a s její hrou si prostě neví rady. S Kontaovou si naopak zatím vždycky dokázala poradit a má to s ní 4:0 ...
Reagovat
janek_da
v 1.setu ji akorat držel servis a v 3.setu otočila jenom díky nervozitě Kontaveit. Zkušenější hráčka s doklepnutím setu s 2 brejky proti Karolině nemůže mít žádné problémy.
Reagovat
tommr
je fakt, že Kontaveit od toho stavu 4:1 až so stavu 4:5 hrála strašně a dělala jednu chybu za druhou. Celá kariéra Wozniacký je ale založená na tom, že soupeřky dokáže právě k takovejm stupidním chybám donutit ... :)
Reagovat
janek_da
jo, jenomže to jsou většinou soupeřky mimo top20. Teda hlavně byly. Ted? její hra neplatí pomalu a top40.

Zrovna nedávno jsem viděl vtipnou stats Caro. Nenapíšu to přesně, ale jako top1 měla skore s top5 2:6, s top10 snad 6:10. 2\3 turnajů co vyhrála nehrála proti top10. Jasan, její chyba to není, ale dost to vypovídá o jejich silných stránkách.
Reagovat
tommr
jj úpadek Wozniacký je tak strašnej, že je mi jí až líto. Dřív by byla každá její porážka podrobně rozebíraná a dneska už nestojí za reakci ani montymu ... :)
Reagovat
FulnekUltras
ty druhý sety ještě zvednem - času dost až do letošního USO... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ashleigh? A klidně ať to vezme přes Češky.
Reagovat
bIbec
musím sem hodit aspoň jeden koment, ať tady není Káji smutno.
Reagovat
blixa
No jo, safra. Tak dva ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem měl hodit tu Popelku od Káti sem
Reagovat
janek_da
pěkně servírovala
Reagovat
blixa
Ještě má jeden zápas na rozehrání, než přijde ostrý test s Mončou.
Reagovat
janek_da
nemá šansu, Karolina
Reagovat
blixa
Nooooo ... až takový pesimista bych nebyl. Pokud jí pude servis, šanci určitě má.
Reagovat
janek_da
Nemá. MOJE prdelka ji vypakuje. Už se těším.
Reagovat
blixa
Prdelka ? Nooo ... ehmm ... proč ten nepatřičný eufemizmus ? :D :D
Reagovat
janek_da
Už je to tak. Monča příliš dlouho čekala na podobnou šanci.

http://4.bp.blogspot.com/-_VeTqwuCsQU/UTI-LcXZ_yI/AAAAAAAAG4A/0L3HkVxV5OU/s1600/2013IWPQsemiFRI+054.JPG
Reagovat
blixa
No dyk to říkám .. eufemizmus není na místě :D ;-)
Reagovat
janek_da
Ty jsi snad z Hobitína nebo co.
Reagovat
blixa
Proč z Hobitína ? Hobitky taky měly dost slušný prdele :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a snížila celkové skóre s Tatishvili na 15-16, takže příště už by to teoreticky mohla otočit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist