Karolína Plíšková se odhlásila z Prahy. Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat

29. 4. 2019, 15:32
Aktuality 77
Karolína Plíšková se na turnaji WTA v pražské Stromovce nepředstaví. Nejvýše nasazená hráčka J&T Banka Prague Open se dnes odhlásila. Důvodem je nespecifikované virové onemocnění.. "Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat," uvedla světová pětka.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Světová pětka má problémy od únorového utkání Fed Cupu v Ostravě a od březnového turnaje v Miami se její stav zhoršuje. "Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze. Dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne," uvedla v prohlášení Plíšková, která se z pražského turnaje odhlásila i loni. Tehdy měla po zisku titulu ve Stuttgartu potíže s třísly.

Podle manažera a manžela Michala Hrdličky je sedmadvacetiletá hráčka v posledních týdnech v péči profesora Pavla Koláře a jeho specialistů. "Kája si nepřeje do detailu konkretizovat své zdravotní problémy, ale považuje za fér informovat všechny, kdo jí drží palce, o problémech, se kterými se teď pere," prohlásil Hrdlička.

Ředitelka pražského turnaje Petra Černošková uvedla, že podle informací od profesora Koláře jde o virus. "Který jí v těle koluje a nedokáže ho nikdo odstranit. Dokonce dostala kortikoidy," řekla Černošková na tiskové konferenci. "Já jenom doufám, že bude v pořádku a nebude se to táhnout dlouho," dodala.

Plíšková podle svých slov od finále v Miami neabsolvovala plnohodnotný trénink. Minulý týden ve Stuttgartu, kde obhajovala titul, nastoupila proti Viktorii Azarenkové se sebezapřením. "Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat. Ještě v úterý jsem byla rozhodnutá se z turnaje ve Stuttgartu odhlásit, ale nakonec jsem zkusila hrát. Popravdě, ten výkon jsem čekala daleko horší," uvedla Plíšková.

Otazník visí i nad dalšími antukovými turnaji. Před Roland Garros je přihlášena v Madridu a v Římě. "Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na sto procent zdravá, teprve pak se můžeme zase soustředit na další přípravu na antukovou sezonu. Hlavním cílem je být na Roland Garros v dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví," uvedla trenérka české hráčky Conchita Martínezová.

Plíšková vyhrála na úvod sezony turnaj v Brisbane, na Australian Open došla do semifinále a v Miami si zahrála finále.

Prague Open v roce 2015 vyhrála, o rok později došla do semifinále a předloni při svém třetím startu skončila v prvním kole.

Na místo Plíškové se posunula coby nasazená devítka Barbora Strýcová. Její původní soupeřka a krajanka Karolína Muchová bude hrát s kvalifikantkou, nebo lucky loserem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Frick
https://www.facebook.com/TenisPortal.cz/posts/10155845508201567

Smutná zpráva pro české fanoušky přišla včera z Turecka!
Reagovat
Blondie
ano, smutná zpráva. Některé věci nemají objektivní měřítko - jinak by se stále dalo pokračovat. Smutná zpráva? Jeden zesnulý? Vždyť při sesuvu bahna v Peru umřelo 50 lidí. Smuná zpráva? 50 zesnulýchch? Vždyť při pádu letadla jich zemřelo 130. Smutná zpráva? 130 zesnulých? Vždyť...
Reagovat
rybicka
Ano. A směrem zpět, může být i smrt psíka - např. pro osamělého imobilního člověka, ne smutnou záležitostí, ale tragedií.

Každopádně soustrast rodině.
Reagovat
FulnekUltras
a co tohle - Abrahámovic státní přísavce snad konečně po letech dochází kyslík... a snaží se "argumentovat" mj. těžce vzhůru zaokrouhleným součtem diváků ze čtyř dnů v roce 2015, když o byť jednodenní návštěvnosti kolem mnohem delšího okruhu před rokem 1985 se raději cudně mlčí

https://www.sport.cz/moto/motocykly/clanek/1098927-spatna-zprava-pro-ceske-fanousky-motocyklova-gp-v-brne-zrejme-skonci.html#hp-sez
Reagovat
Blondie
Hihi, jeden starší :-)
https://www.idnes.cz/sport/tenis/martina-navratilova-rozhovor-petra-kvitova-australian-open.A160129_2221832_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Sloan Stephens se bude vdávat!
Reagovat
Blondie
Zdraví má člověk jen jedno - je dobře, že to Kája neláme přes koleno.
Jsem si jista, že ji to mrzí, v Praze mohla získat spoustu bodů.
Tak ať je líp!

Konspiračním teoriím nerozumím.
Že si to vymýšlela, si pomyslím možná až poté, co v Madridu suverénně dojde do finále a všechny vydrtí. Jinak plně věřím, že je nemocná. A v Praze je taková zima, že by to mohla ošklivě odskákat.
Reagovat
Hector21
česká lvice je jen jedna
stejně tak je jen jedna upřímná a kamarádská Lucka

-------

a tahle primadona a celý její nejdražší tým si můžou trhnout ploutví :)
Reagovat
Hector21
jo a Fracku, že ses rozčiloval ohledně WC pro Světlanu: to je bývalá nr. 2 a vítězka 2 singlových GS....a deblové nepočítám...

twl aspoň Praha něco uvidí...
Reagovat
Blondie
Že je Lvice jen jedna, s tím naprosto souhlasím. Ale vůbec nerozumím tomu, proč si musíš přisadit k tomu, že Karolínu potkalo něco zlého.

Uzdrav se, Kájo.
Reagovat
Hector21
(pokud ti vůbec něco je) tak se uzdrav...

Barrandov hadra...
Reagovat
Blondie
To nevím, já ho nesleduji.
Reagovat
bIbec
Smajlík oči v sloup. Na tohle se asi nedá jinak reagovat...
Reagovat
Hector21
Pravda? Pravda nevítězí. Pravda je to poslední, co zbývá, když už vše ostatní se prošustrovalo... :)
Reagovat
freeteepek
Kája je upřímná holka. Na rozdíl od České lvice. Proto jsou také rozhovory s Plíškovou mnohem zábavnější než s Kvitovou. Mrzí mě, že jí něco je. Zní to tajemně. Doufám, že jí nekouslo klíště. Borelióza je svině:-/
Reagovat
George_Renel
Někdo takovou "upřímnost" může v některých případech nazvat nevychovaností, asociálností, neúctou.
Reagovat
blixa
Ano, může, ale jen naprostý blbec !
Reagovat
Blondie
Nikoliv. Pleteš si upřímnost s netaktností. A klidně řeknu, že mě rozhovory s Peťou baví ještě víc - naplňují mě hrdostí a radostí. On se ten rozdíl ve vzdělání i v počtu interview někde projevit musí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sociální inteligence Karolíně chybí. Ne nadarmo jí Hrdlička usměrňuje v projevu.
Reagovat
misa
Každý si najde v rozhovorech něco zajímavého.
Reagovat
misa
Nevěděl jsem, že jsi takový příznivec Lucky. Aspoň si nepamatuju, že by ses v tomhle směru na TP výrazně projevoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Česká lvice je sice jen jedna, ale tohle je zbytečný hejt na úrovni com(ik)a...
Reagovat
Blondie
Jo!
Reagovat
FulnekUltras
vyřčený stejně upřímně jako když za to na tiskovce vezme Plech
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-tenis-stuttgart-ohlas-praha-wta.A190429_160340_tenis_tof
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle je lepší
https://sport.aktualne.cz/tenis/nekdy-se-sama-sebe-i-leknu-priznava-kvitova-cestu-s-trofeji/r~7f5d15606a7b11e9a049ac1f6b220ee8/
Reagovat
Blondie
Ta baba je prostě boží... skoro jsem uronila kroupu!
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
petrulinka
Nechápu fakt hloupé komentáře některých na adresu Karolíny. Ona sice nepatří mezi mé favoritky, ale tohle jí věřím. Je to škoda, jelikož je v race 3 a v rankingu 5, a myslím, že je fajn, že máme v top10 dvě hráčky. Mám z této informace trochu obavy, protože jsem si hned vzpomněla na Lucku Šafářovou, která svého času taky bojovala s neznámým virem a víme všichni, kam to vedlo. Prakticky s tím bojovala pořád. Takže bych byla vážně nerada, aby se něco takového opakovalo k Karolíny. Budu jí držet palce, aby se z toho co nejdříve dostala. Jen si myslím, že to odhlášení z Prahy mohla udělat dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím souhlas! Snad nikdo ji nepřeje nic zlého. Na druhou stranu, když minulý týden říká, že v Monaku makala na fyzičce a pak týden v Barceloně na kurtu a teď, že vlastně už měsíc netrénovala... Tak chápu, že má někdo problém uvěřit.
Reagovat
annah
Taky souhlasím. Neumím si představit, že by její tým pustil do světa informaci, že je "v péči profesora Pavla Koláře a jeho specialistů", kdyby to nebyla pravda.
Petra Kvitová je mi o hodně sympatičtější než Karolína, ale oběma vždycky držím palce, když hrají. Tak snad je obě uvidíme v akci na FO.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona to pustila hlavně Černošková, Karolina nechce své problémy konkretizovat.
Reagovat
Torn
Si myslím, že by Černošice nevypouštěla jména, kdyby to neměla ověřené. Karolína brala po Miami antibiotika, pak se asi snažila dle všeho trénovat, ale je otázkou jak hodně, že někam hodila selfie z kurtu, neznamená, že tam 2 hodiny dřela. :D Patrně asi nečekala, že je to tam blbé, navíc měla dle mého vidinu obhajoby titulu, tudíž se snažila to zlomit. Ve Stuttgartu měla navíc zavázaná zápěstí a herně byla dost vláčná, je určitě unavená z těch léků a i té nemoci. Lucka měla taky zdravotní problémy a do toho hrála/nehrála, takže je otázkou, kde je problém. Ne nutně Tě každá nemoc položí, ale zkrátka to není na to hrát ostré zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo.
Reagovat
rybicka
Asociaci s Luckou jsem také měla okamžitě. Ale věřím, že tahle situace se nebude opakovat. Nakonec i pro Petru je dobré, že není "jediná Češka".
Reagovat
Blondie
Souhlasím!
Vím, jak mě samotnou dorazí jen rýma. Natož aby nemocná Karolína hrála v tomhle počasí - své kritiky by stejně neuspokojila a ještě by skončila se zápalem plic. Je správně, že se o sebe stará. Člověk musí umět říkat ne.
Reagovat
Torn
Tak v očích řady lidí, ať udělá cokoliv je ****, tudíž tohle je spíš další věc, za kterou jí může někdo hejtovat. :D Některé konspirační teorie, proč nehraje, mne docela pobavily. :D
Reagovat
cabuna
:-D Přesně tak
Reagovat
Blondie
Jo. Nemusí být moje oblíbenkyně, ale rýpat do holky, které není dobře, je ubohý :/
Reagovat
cabuna
Toho si u tebe moc cením ,vím že máš nejraději Petru a stejně dokážeš Káju ocenit.Já mám nejraději Káju ,ale fandím všem holkám a Petru obdivuji jak vše zvládla a přeji jí aby se jí splnila jednička i ted jsem si říkala že by bylo super aby vyhrála ,že by bylo super kdyby si to holky vyměnily a taky se tak stalo loni vypadla Petra v 1.kole a Kája titul a ted přesně opačně :-D Mám z nich radost. .Já tím ,že Káju sleduji jak mohu tak jsem tušila že se něco děje už od Kataru nebyla ve své kůži a bylo vidět že je unavená a každou chvíli otejpovaná.Ted jen doufám ,že se podaří Vir zlikvidovat aby to fakt nebylo jako u Lucky.
Reagovat
Fransoas
Tento termín v Praze by byl přijatelný pouze v hale,kam by se musela připravit antuka.Zřejmě není kapacita.V případě turnaje,který se hraje venku - je to nešťastné rozhodnuti.U nás není sportovní klima.A protože do sportu jde málo peněz,tak na zastřešení jakéhokoliv tenisového areálu nejsou finance.
Reagovat
Frick
Deštivo může být od května do srpna kdykoliv. Ostatně troje nejhorší povodně přišly v červnu (2013), červenci (1997) i srpnu (2002).

Prostě smůla, která se může stát při jakymkoliv venkovnim turnaji v mírnym podnebnym pásmu.
Reagovat
LukasH
Jak Karolíně moc nefandím, tak jí věřím. V tom Stuttgartu opravdu zdravě nevypadala. Hlavně aby byla co nejdřív v pořádku už i kvůli Petře, která by takhle neměla tahouna, co by jí držel nahoře. :-)
Reagovat
George_Renel
Věřím že má nějaký zdravotní problém a zvláště v tom chladnu je velké riziko hrát.
Divím se pouze, jestli je to opravdu dlouhodobější, že to řeší tak pozdě. :-/
Reagovat
Fransoas
Možná Karolína doufala,že se zdravotní stav zlepší.Předevšém jakákoliv hráčka by měla být naprosto fit.Rozhodnutí ve Stuttgartu měla uskutečnit a odstoupit.
Reagovat
Dobry-den
Takže nakonec Praha bez Lucky (v singlu), bez Káji a ještě se může odhlásit unavená Markéta nebo zraněná Bára.

To radši ať už ten pouťák rovnou zrušej. A příště ať ho dají do Brna. ;-)
Reagovat
Andrew89
jojo , padá to jak hrušky, ale nedivim se a nemám jí to za zlé. Nechápu Maky, že se ještě neodhlásila, protože ta by to potřebovala jako sůl. Navíc to počasí je fakt hrozný a bodů je málo .
Reagovat
tommr
pro Markétu je ted naopak o důvod víc aby hrála. Její šance na titul po odhlášení Karolíny výrazně vzrostla ...
Reagovat
Andrew89
nesouhlasim, už při semi jí bolelo koleno a řikala, že toho má dost. Madrid je důležitější než Praha o parník. Ty by jsi nejraději všechny ty holky utavil. Uvědom si, že Maky na takový zápřah není zvyklá
Reagovat
George_Renel
Ale teď to vypadá, že bude mít do středy volno...
Reagovat
tommr
Madrid je důležitější pro Petru nebo Karolínu, ale ne pro Markétu. Ta má na ty největší turnaje ještě času dost a ted by se měla soustředit spíš na ty menší kde má větší šanci na úspěch. Titul z Prahy by jí moh vynahradit neúspěšný finále v Budapešti a v Istanbulu ...
Reagovat
Holahej
Černošek opouští tenisovou Spartu.Jednasedmdesátiletý promotér po letošním turnaji Prahu ve svém životě trochu upozadí. Vliv na jednu z nejúspěšnějších líhní tenisových talentů v zemi plně převezmou lidé blízcí jinému sportovnímu funkcionáři a právníkovi Miroslavu Janstovi.
Reagovat
Holahej
Vyhodnotil jsem si, že období, kdy jsem trefil Nováka, Berdycha, Štěpánka, Kvitovou, Šafářovou, Veselého, Pavláska, skončilo. Hlavně u kluků nám to kulhá. Domluvil jsem se tak se dvěma novými talenty - Jirkou Lehečkou a Daliborem Svrčinou. A přidal jsem si k tomu ještě sestry Fruhvirtovy. S těmito čtyřmi talenty jsem podepsal marketingové smlouvy a věřím, že ještě aspoň jednoho z této čtveřice udělám. S tím je spojeno také to, že se budu víc koncentrovat na Prostějov. Tady jsem v minulosti ty talenty vychoval, tady je ta půda úrodnější.
Reagovat
misa
Proč ty dva posledně jmenované tragédy spojuje do skupiny s hráči top 10?
Reagovat
com
Jirik neni zadnej traged ty ichhtyle.. Je to ceska jednicka!
Reagovat
EllNino
Nemá cenu se v Praze zdržovat, Karolína má jiné priority než International ...

Místo ní se na pozici 9. nasazené ocitla Bára Strýcová, čímž odpadl český souboj v 1. kole s Karolínou Muchovou ... Bára se tak utká s Monou Barthel a Karolínu čeká kvalifikantka nebo LL
Reagovat
com
tak tak.. Priorita je RG, WImbledon a US Open, na ostatni turnaje kaslat, stejne jako Serena :D
Reagovat
EllNino
No, bohužel Serena si s jejím výčtem trofejí může tenhle styl výběrů turnajů dovolit, Karolína ...
Reagovat
Dobry-den
Tak se tam nemá vůbec přihlašovat, aby se pak 2 roky po sobě z pochybných důvodů zase odhlašovala.

Strašně trapné.
Reagovat
tommr
tak tomu se říká štěstí v neštěstí. Pro Báru Strýcovou i Karolínu Muchovou je to určitě dobrá zpráva ...
Reagovat
rybicka
https://www.idnes.cz/sport/tenis/vladimir-houdek-rozhovor-karolina-pliskova-kristyna-pliskova-cesta-na-tenisovy-trun.A190426_472370_tenis_tof

K doplnění, když teď na Karolínu bude hromada negací...
Reagovat
tommr
tak tohle vypadá na něco vážnějšího. Turnaje v Madridu a v Římě se taky zdají být ztracený. Snad se stihne dát do kupy aspoň na French Open ... :(
Reagovat
Holahej
Další program Plíškové zatím není jasný. Ráda by příští týden stihla velkou akci v Madridu. Jejím hlavním cílem je ale vyladění formy na Roland Garros.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/karolina-pliskova-tenis-prague-open-zraneni.A190429_143631_tenis_tof
Reagovat
turista
Držíme palce Karolíně ať se dá brzy zdravotně dohromady. Konečně je tady Holahej. To je dobře. Nikdo nemeškej!
Reagovat
Andrew89
vyhlídky počasí na nic, takže to i docela chápu. Ale nevěřim, tomu prohlášení, že je to tak, jak říká.
Reagovat
tommr
a proč by lhala?
Reagovat
Andrew89
neudělala tohle poprvé. Praha je proste v blbej termín, to víme všichni. Minule to odchodila a letěla do Madridu. Tehle týden má být navíc extrémně hnusně a zima, mě by se teda taky hrát nechtělo :D
Reagovat
tommr
to počasí tomu samozřejmě nepřidalo, ale já Karolíně věřím, že má nějaký zdravotní potíže už od Miami a nemůže trénovat. Něco takovýho by si určitě nevymyslela ...
Reagovat
lars
co minule odchodila?
Reagovat
rybicka
Nic. Ani nenastoupila. Měla hrát proti Tyndě - takže nebylo nic.
Reagovat
Andrew89
minule kdyz hrala..proti Giorgi
Reagovat
com
jenze to nebylo minule, ale predminule ty jelito
Reagovat
Andrew89
minule se na to vysrala uplně :D takže je to stejně jedno. Myslel jsem minule když naposledy hrála...pro méně chápavé jako jsi ty
Reagovat
PetaM
Pochopili to úplně všichni. Jen chlapec bez mozku ne. Z toho si nic nedělej.
Reagovat
lars
ten zapas proti Giorgi neodchodila. Giorgi hrala dobre
Reagovat
Dobry-den
Tak asi nemůže v prohlášení říct: 'Seru vám na to.'
Reagovat
Ela-fon-isi
Jasně! Hrát v dešti a zimě, a pak mít fakt virózu nebo se zranit a nemoct do Madridu... .Proč se vlastně Top hračky přihlašují, když ví, že to v tomhle termínu, z pragmatických důvodů, nedají? (I Belinda )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist