Karolína Plíšková v Istanbulu postupuje, Siniaková na první čtvrtfinále nedosáhla

17. 7. 2014, 17:06
Aktuality 42
Karolína Plíšková porazila v Istanbulu Shahar Peerovou 6-2 7-5 a postoupila už do čtvrtfinále. V něm osmá nasazená Češka narazí na turnajovou jedničku Caroline Wozniackou. Naopak Kateřina Siniaková, jež si v úterý na tvrdém povrchu v Istanbulu připsala svojí první výhru na okruhu WTA, na své první čtvrtfinále nedosáhla. Ve druhém kole podlehla turnajové šestce Kurumi Naraové 6-7 7-6 2-6.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková porazila v úvodním kole v Istanbulu domácí Caglu Büyükakcayovou ve třech setech a podvanácté v letošní sezoně tak postoupila do druhého kola turnaje WTA. V něm dnes změřila síly se Shahar Peerovou z Izraele, kterou letos porazila už na turnaji v Monterrey.

Plíšková v úvodním setu sice musel odvracet celkem tři brejkboly soupeřky, všechny ale odvrátila a o servis ani jednou nepřišla. Sama ho Peerové vzala hned dvakrát, k čemuž jí pomohla sama soupeřka - v první sadě totiž udělala osm dvojchyb. Plíšková první dějství vyhrála poměrem 6-2.

Ve druhé sadě naopak Plíšková nezvládala důležité momenty na svém podání. Izraelka si na servisu Češky vytvořila ve druhé sadě dvě brejkové šance a obě dvě proměnila. Sama ale na podání zaváhala hned třikrát. Za stavu 6-5 si Plíšková na podání vypracovala mečboly a utkání pak ukončila proměněním druhého mečbolu po hodině a 26 minutách hry.

Po výhře 6-2 7-5 postoupila Plíšková letos už pošesté do čtvrtfinále turnaje WTA - její čtvrtfinálová bilance je v letošním roce 3-2. Dvaadvacetiletá Češka, která se letos v žebříčku WTA vyšplhala už na 47. místo, bude o semifinále bojovat s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou, s níž oba předchozí vzájemné zápasy prohrála, pokaždé ale Dánku potrápila ve třech setech.

Kateřina Siniaková prošla na turnaji v Istanbulu kvalifikací a počtvrté v kariéře se tak kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA. V úvodním kole si talentovaná Češka poradila s Julií Glushkovou z Izraele a připsala si tak vůbec první výhru na okruhu WTA.

Dnes ve druhém kole Siniaková vyzvala turnajovou šestku Kurumi Naraovou z Japonska. Celé utkání bylo z pohledu obou hráček hodně nevyrovnané, slabé chvíle střídaly ty lepší - za celé utkání si obě dohromady dvanáctkrát prohrály podání.

V první a druhé sadě musel o vítězce setu rozhodovat až tie-break, přičemž v úvodním dějství byla úspěšnější Japonka, zkrácenou hru druhého setu ale vyhrála Siniaková a srovnala tak na 1-1. Třetí set ale česká hráčka nezvládla, dvakrát si na úvod prohrála podání a pustila tak Naraovou do pohodlného vedení 4-0, s kterým Japonka bez problémů dokráčela až k vítězství. Šestá nasazená Naraová zvítězila po dvou hodinách a 56 minutách hry poměrem 7-6 6-7 6-2 a postoupila tak už do čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (17. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Karolína Plíšková (8-ČR) - Peerová (Izr.) 6:2, 7:5
Naraová (6-Jap.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 6:2
Konjuhová (Chorv.) - Doiová (Jap.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4
Vinciová (2-Ita.) - Dulgheruová (Rum.) 6:3, 3:1 skreč

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
teda ta rozhodčí je pěkná pipka!! out jako prase a ona řekne, že je to dobrý míč... posrala celý zápas Francesce!!!!!!!
Ta pizizubka postoupila teda s pěknou protekcí... hnus
Reagovat
kada.tom
naprostej souhlas, tohle se Asderaki fakt nepovedlo ... takhle ovlivnit zápas, nezbývá než doufat, že tohodle Žabožroutka nevyužije v dalším zápase ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak jako nezlobte se na mě, ale areál velký jak sloní h**no a není jestřáb? no-hlavně že mají kurtů jak nasraných... mně osobně se ten turnaj nelíbí. docela mě přitáhl Bastad-pěkné milé misto u moře a taková domácká atmosféra. Istanbul je malý turnaj a já se v něm ztrácím.
jinak teda přeji Robertě nebo Plíškovic Kájí
Reagovat
smazaný uživatel
jinak zdálo se mi, že tam byla docela tma
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam už se stmívá.. Je tam totiž o hodinu víc než tady! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ale i na turnaji v Doha jsou světla. Tak tady by mohly být taky.
Pak se stávají takové chyby, které stojí celý zápas
Reagovat
Frick
SF bude v Olomouci 3x český, to je slušný. Denisa by v SF měla mít velkou šanci, ta Švýcarka se tváří schůdně, byť se na tom turnaji rve slušně..

V ryze českym souboji se bude Bára rvát slušně, ale zkušenosti Petry zvítězí...
Reagovat
tommr
oproti lonsku kdy byla v semifinále jen Bára Strýcová je to velkej pokrok ... :)
Ve finále bych rád viděl Báru Krejčíkovou a Denisu Allertovou. Petra Cetkovská měla hrát spíš v Bastadu kde mohla letos udělat slušnej výsledek ...
Reagovat
Elrondin
No lehké to určitě nebude, Lara Michel má poslední dobou hodně slušné výsledky na antuce (2 vítězné turnaje), ale Denisa má formu jako hrom a věřím, že to dá. Tommre nemůže už se dostat do druhé stovky?

Co se týče druhého SF, tak to bude pro Báru velká zkušenost a myslím si, že má i šanci uspět, pokud Petra nebude hrát na 100%.
Reagovat
smazaný uživatel
podle live rankingu by měla vyhoupnout na 186. místo
Reagovat
smazaný uživatel
pokud postoupí do finále tak 177, pokud to celé vyhraje tak 168.
Reagovat
tommr
jj druhou stovku už má Denisa Allertová jistou a ted jde jen o to jak vysoko se dostane. Pokud postoupí do finále tak předstihne i Lucku Hradeckou a Andreu Hlaváčkovou a bude už na 10.místě mezi českejma hráčkama ... :)
O posun do druhý stovky bojuje i Bára Krejčíková, která by se tam dostala pokud by v Olomouci získala titul ... :)
Reagovat
Frick
Kdy je vlastně uzávěrka pro kvaldu USO? Nebo už byla?
Reagovat
Frick
Tak jsem se tam včera vypravil. Areál je pěkný, takové to klasické moderní sportcentrum. Hotel, sauna, bazének, kryté kurty na squash, badminton, tenis a pak tedy i několik antukových venkovních kurtů. Olomouc je ne zas tek velké město s impozantním centrem, takže z toho sportcentra, jenž by se v Praze nacházelo spíše již někde na periferii, dostane pěšky na náměstí, jenž by slušelo i klidně městu o 1/2 mil. obyvatel. :o) I tak, představa, že se dá stihnout jak návštěva turnaje, tak i pořádná prohlídka města, se ukázala poněkud naivní. :o) Takže se tam budu muset zase někdy vrátit. :o) No, vraťme se zpět na kurty. Centr je, jak je asi v této kategorii turnajů obvyklé, pouze běžný tenisový dvorec, přičemž na přiléhajícím dvorci byla vybudována provizorní tribuna asi pro 100 lidí. Za kurtem je vybudována platforma pro snímání kamerou. Co mi vadilo dost, byla nepřítomnost digitálního scoreboardu. Nevěřím, že by to bylo tak nákladné to tam mít. Co je rozdíl oproti SPO - člověk je tam skutečně plně v kontaktu s hráčkama, čili nebyl problém procházet hotelovou halou a tam vidět (tuším) Kruničovou, jak se vyvaluje na břiše na gauči nebo Janu Novotnou hovořící s Bárou. Co mne ale (v tomhle ohledu) pobavilo nejvíce, byla Andrejka, co se při sledování zápasu Báry s Krunič začala vymazlovat s malym bíglíkem se kterým tam někdo byl nějakeý návštěvník (nepřišlo mi, že by to byl někdo, koho by Andrea znala). Jinak tedy samotné sledování hry mi příliš (z tam dostupných úhlů pohledu) nevyhovuje, sice je pěkné, jak člověk při pohledu "od země" vnímá všechnu tu sílu těch úderů apod., ale prostě dvorec s vysokými tribunami je zkrátka lepší.
Reagovat
Frick
Kažodpádně mi vrtá hlavou, jak to funguje u turnajů tohoto typu financování. Jen prize money je 1 000 000 Kč. A kde jsou ty možné zisky? Vstupné 0 Kč, i tak návštěvy začínaly (na poledním zápase Báry) na nějakých 50 lidech, odpoledne na Andreu s Bárou jestli něco přes stovku lidí. Z toho tedy plyne to - jaké třeba můžou dosáhnout sponzoři propagace svých firem umístěných plachtách kolem kurtu. Když to třeba člověk srovná s hokejem nebo fotbalem, na který chodí tisíce lidí...
Reagovat
Frick
Andreu s Denisou, samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
TV práva, bohatej místní mecenáš, tenisovej svaz, vláda. Většinou to u turnajů mimo klasickou ultrapopulární sérii bývá v tomto pořadí. Na příjmy ze vstupnýho se už hooodně dlouho nehraje...
Reagovat
tommr
díky za zajímavý postřehy ... :)
Jinak zápa Báry s Krunicovou jsi předpokládám taky viděl? Co říkáš na hru Báry? Jsou na ní pod vedením Novotný vidět nějaký pokroky? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco asi ano, na Renatu má set a potvrzený brejk :-).
Reagovat
EllNino
tak už 2, vypadáto hodně slibně :D
Reagovat
Frick
Jo a Petřiny "přednosti" docela házely vlny. :o) To jen tak pro úplnost. Nedovedu si představit, že by takovýhle hráčce mohly přikázat sundat si ve Wimbledonu prádlo. :o)
Reagovat
Cico93
Reagovat
BooOoo
:))) nejsi tam nahodou taky ?
Reagovat
Cico93
Bohužiaľ nie:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo Karolínce se docela daří. Ale nevěřím jí tolik aby mohla porazit Wozniacku. Sice se to může stát, ale Karolínka mi přijde častokrát nevyzrálá i když by na to měla.
Reagovat
blixa
Já myslím že by mohla. Sladká "Karolajn" už je zase trochu přezrálá :D
Reagovat
VlS
Škoda Plíšky.
Reagovat
rib
ale mají hezký rozhovor na webu WTA, vypadá to, že mají s jejich jedinečným propojením chuť něco udělat
Reagovat
blixa
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/sports/2014/07/17/spc-open-court-wimbledon-champions.cnn.html
Reagovat
EllNino
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/sports/2014/07/17/spc-open-court-love-match.cnn.html :D todle je taky pěkný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Óóóó, ty nožky! :)
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/489826560426647552
Reagovat
smazaný uživatel
footfetish jo? :D
Reagovat
VlS
dobrý ve dvou Shahar spolupracovala skoro příkladně. Jen by mě zajímalo, jestli s Plíščaty jezdí trenéři, připadá mi, jak paní Colombová, mluví se o něm, ale nikdo ho nikdy neviděl. Ve druhým setu tam prostě chyběl.
Reagovat
EllNino
tak ve čtvrtfinále souboj Caro - Karol :D ...odveta za Monterrey ? ...promin Monty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne. :D Škoda, že to zítra neuvidím...
Reagovat
Fredy
Velká gratulace ! Hodně štěstí ve ČF. Kájo pojď !!!
Reagovat
tommr
dneska to Karolína zvládla s přehledem. Ve čtvrtfinále proti Wozniacký to bude o hodně těžší, ale třeba Karolína překvapí ... :)
Jinak Karolína by se měla ještě dneska představit i v deblu spolu s Kristýnou (v deblu jsou po vyřazení nasazenejch jedniček největší favoritky) ...
Reagovat
Fredy
Maji hrat od 20.00 .Uz se na to tesim. Doufam, ze to bude pekny debl.
Reagovat
Fredy
Oprava : od 20.30.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to dneska nevyšlo, ale pořád to byl pro Katku doposud nejlepší turnaj v kariéře (co se týče dospělého tenisu). Bohužel jsme mohli naživo vidět jenom její dnešní zápas... Každopádně se ukázalo, že když Katka dostane aspoň trochu hratelný los, tak může udělat velmi solidní výsledek. V Bad Gasteinu dostala v hlavní soutěži nejtěžší možnou soupeřku, tentokrát to bylo o dost příznivější. Přiznám se, že Glushko nebyla soupeřka, kterou jsem si přál úplně nejvíc, ale nakonec jsem opravdu rád, že Katka hrála právě proti ní (gedzitko, měla jsi pravdu :)). No a jak jsme dneska mohli vidět, tak i Nara (hráčka Top 40) byla pro Katku hratelná...

Katku teď určitě mrzí, že dneska nevyhrála (hlavně toho 1. setu je škoda), ale věřím tomu, že už zanedlouho převáží spokojenost s tím, čeho na tomto turnaji dosáhla. Já ji můžu opravdu jenom pochválit, protože v Istanbulu vyhrála svůj první zápas v hlavní soutěži WTA a dneska proti favorizované soupeřce bojovala až do posledního dechu... Samozřejmě tam jsou věci, které Katka ještě musí vypilovat, ale na 18 let hraje podle mě více než dobře. :)

Krom toho, zítra budu pryč, takže bych další zápas Katky stejně neviděl... Co se týče dalšího průběhu turnaje, tak doufám, že bude semifinále Caro - Kiki. :)
Reagovat
gedzitka
díky :-)

Katka škoda, ale snad ji ten vyrovnaný zápas s o dost výše postavenou soupeřkou nakopne. Teď by měla hrát kvaldu do Baku, nebo se pletu?

Jinak souhlas, akorát doufám, že do semifinále se dostane jiná Karolína :-)
Reagovat
tommr
jj Katka je přihlášená do kvaldy v Baku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist