Karolína Plíšková ve Wuhanu prošla do osmifinále. Strýcová ani Bouzková nestačily na nasazené favoritky

24. 9. 2019, 06:44
Aktuality 72
WTA WUHAN - Karolína Plíšková vstoupila do turnaje v čínském Wuhanu vítězstvím nad Amandou Anisimovovou a postoupila do osmifinále. Barbora Strýcová ani Marie Bouzková mezi nejlepší šestnáctku neprošly. Strýcová neuspěla proti Rumunce Simoně Halepové, s níž prohrála už 12 setů v řadě, a Bouzková nestačila na loňskou semifinalistku a nasazenou osmičku Qiang Wang.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková před necelými dvěma týdny v Zhengzhou vybojovala jako první v sezoně čtvrtý titul a na něj zatím úspěšně navazuje na podniku Premier 5 ve Wuhanu, po jehož skončení se může vrátit na post světové jedničky.

Česká jednička a nasazená dvojka začala vítězstvím 6-3 6-3 nad Amandou Anisimovovou, která odehrála první turnaj po smrti otce, a jako první letos dosáhla 50 výher na tour. S talentovanou 18letou Američankou si poradila i podruhé.

Plíšková v úvodním dějství prohrávala už 0-2 15-40, ale druhou ztrátu servisu nedopustila a získala šest z následujících sedmi gamů. Podobně probíhala i druhá sada, Plíšková opět ztrácela 0-2 15-40 a také tentokrát už soupeřce povolila jedinou hru, přičemž už za stavu 5-2 měla na vlastním podání mečbol.

Plíšková si o vyrovnání svého wuhanského maxima, jímž je čtvrtfinále z let 2015 a 2017, zahraje s Dajanou Jastremskou. S talentovanou ukrajinskou teenagerkou se utkala letos v Madridu a musela proti ní odvracet čtyři mečboly.

Současná první hráčka světa Ashleigh Bartyová, jež obhajuje 350 bodů za loňské semifinále, v repríze předloňského finále po obratu zdolala 4-6 6-4 6-1 Caroline Garciaovou a výrazně zvýšila své šance na udržení se na postu světové jedničky. Plíšková totiž musí uhrát minimálně semifinále, aby měla šanci se na tenisový trůn vrátit.

V osmifinále se loňská semifinalistka Bartyová utká se Sofií KeninovouDvacetiletá Američanka ve Wuhanu zatím úspěšně navazuje na sobotní triumf v Guangzhou, kde získala třetí letošní titul. Ve druhém kole zdolala 4-6 6-4 7-6(5) Elise Mertensovou a vyrovnala v čínském městě svůj loňský výsledek a maximum. Bartyovou nedávno porazila v Torontu a na čtvrtý pokus na ni našla recept.

Barbora Strýcová v neděli ve Wuhanu porazila domácí Xiyu Wang a poprvé od skvostného Wimbledonu, na kterém se dostala poprvé do grandslamového semifinále ve dvouhře a získala první grandslamový titul ve čtyřhře, vyhrála zápas v hlavní soutěži. Druhé vítězství ale přidat nedokázala, když nepřekvapila proti favoritce.

Třiatřicetiletá rodačka z Plzně na úvod dnešního programu na centrálním kurtu nestačila na světovou šestku Simonu Halepovou. S o pět let mladší Rumunkou, která se představila poprvé od prohry ve druhém kole US Open, prohrála hladce 3-6 2-6 a už v šestém vzájemném duelu po sobě neuhrála víc jak šest gamů.

Bývalá světová jednička Halepová, jež na letošním Wimbledonu slavila druhý grandslamový triumf, po newyorském grandslamu léčila zranění levého kotníku. Několikatýdenní výpadek ale její hru příliš nepoznamenal, dnes využila 6 z 12 brejkbolů a po necelé hodině a půl slavila postup. V dalším kole narazí na dvacetiletou Kazašku Jelenu Rybakinovou.

Nejlepší deblistku světa Strýcovou ve Wuhanu čeká ještě čtyřhra po boku Su-Wei Hsieh, která dnes ve dvouhře také dohrála. Tchajwanskou tenistku vyřadila Ruska Světlana Kuzněcovová. Ta bude v osmifinále čelit světové trojce Elině Svitolinové, jež si poradila s bývalou finalistkou Garbiñe Muguruzaovou.

Marie Bouzková, která v prvním kole smetla lucky losera Tamaru Zidanšekovou, další výhru při své premiéře na čínském podniku neslavila. Jednadvacetiletá Češka dle očekávání nestačila na loňskou semifinalistku a nasazenou osmičku Qiang Wang.

Bouzková sice v obou setech dokázala domácí favoritce jednou sebrat podání, nicméně o svůj servis přišla celkem pětkrát. Proti aktivnější Číňance neměla ve výměnách šanci a za necelou hodinu a půl s ní prohrála dvakrát 3-6.

Wang v osmifinále nastoupí proti Alison Riskeové. S Američankou v ani jednom z předchozích dvou duelů neuhrála set.

Už v pondělí do osmifinále postoupila šampionka z let 2014 a 2016 Petra Kvitová, která se dnes dozvěděla jméno své příští soupeřky. Tou bude Američanka Sloane Stephensová, kterou česká tenistka ze tří soubojů porazila pouze před pěti lety na Hopman Cupu. Vítězka loňského US Open Stephensová si dnes poradila ve třech setech s Číňankou Yafan Wang a poprvé od Wimbledonu vyhrála dva zápasy po sobě. Ve Wuhanu se do třetího kola dostala až na čtvrtý pokus.

Kiki Bertensová prohrávala s Bernardou Peraovou o set a brejk, ale nakonec si s Američankou po obratu poradila 3-6 6-4 6-2, přerušila sérii tří porážek a při své třetí účasti poprvé přešla přes druhé kolo. V osmifinále se světová osmička střetne s obhájkyní titulu Arynou Sabalenkovou.

Semifinalistka letošního US Open Belinda Bencicová naopak vstup do turnaje nezvládla. Nasazená sedmička po bitvě podlehla 6-2 3-6 4-6 Veronice Kuděrmětovové. Ruská kvalifikantka, jež poprvé porazila hráčku Top 10, ve svém největším osmifinále v kariéře vyzve Petru Martičovou.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
úterní výsledky (24. 09. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Anisimovová (USA) 6-3 6-3
Halepová (4-Rum.) - Strýcová (ČR) 6-3 6-2
Qiang Wang (8-Čína) - Bouzková (ČR) 6-3 6-3
Bartyová (1-Austr.) - Garciaová (Fr.) 4-6 6-4 6-1
Svitolinová (3-Ukr.) - Muguruzaová (Šp.) 7-5 6-2
Bertensová (6-Niz.) - Peraová (USA) 3-6 6-4 6-2
Kuděrmětovová (Rus.) - Bencicová (7-Švýc.) 2-6 6-3 6-4
Stephensová (10-USA) - Yafan Wang (Čína) 6-2 3-6 6-1
Keninová (15-USA) - Mertensová (Belg.) 4-6 6-4 7-6(5)
Kuzněcovová (Rus.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-2 7-6(5)
Rybakinová (Kaz.) - Džabúrová (Tun.) 6-1 6-7(3) 6-2
Martičová (Chorv.) - Petersonová (Švéd.) 6-0 3-6 6-1
Riskeová (USA) - Puigová (Portor.) 2-6 7-6(5) 6-3
Jastremská (Ukr.) - McHaleová (USA) 6-3 7-6(7)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Stosurová/S. Zhang (5-Austr./Čína) - Alexandrovová/Siniaková (Rus./ČR) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kája vyučovala. Docela jí to šlo.
Reagovat
brixner
Po nějaký tý době jsem navštívil Prahu, prostě takovej vejlet za kámošem, kterýho sem se ale nedočkal, protože to hovado si spletlo termín vo tejden a volalo mi z ňákýho bordelu v Ostravě a nechalo mě vokounět na Zličíně snad dvě hodiny. Tak sem do sebe narval pár vobalenejch minikřídel v ňákym mekáči, zalil to ředěnou colou, navrch to spláchl lampou Bechera prapodivný chuti a nechal se vodvýzt tágem k lavičce Václava Havla. Sice po mě ten chuligán v teplákovce chtěl trojku, ále co, srát na prachy, obzvláště, když se mi splnil sen. Vystál sem si asi dvouhodinovou frontu, ale pak sem se pohodlně usadil, zapálil si Hábé a v téměř meditačním módu sem zasněně hleděl do dáli a zavzpomínal na našeho skvělýho prezidenta, kterej nám přines svobodu, mír a blahobyt a z tý vnitřní eufórie mě až vytrhla nějaká pizda s fakanem na zádech, že bych prej už moh vypadnout a příště aspoň netípat vajgly vo ty prkna, dyť to prej cálovala ze svejch daní. Samosebou sem se zastyděl, sebereflexe mi nikdá nechyběla, jen sem ale s úsměvem prones, že na něco takovýho bych nikdy nevlez, za což mě děda v šortkách poplácal po zádech se slovy "Ani ja nie!" Já vim, není to moc vo tenise a pálkách, ale já osobně toho času na poflakování se po hlavnim městě moc nemám a jen Vám chci sdělit, že i já ho mám moc rád, ač jsem skoro cizinec. Ale priority se mi nepomotaly, klídek, nejdřív tenis a pak až Praha!
Dycky tenis!!!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak ještě se po vzoru herců z Provázku vyčurat do Havlovy uličky v Brně, hodit si vejcem na Námestí SNP v Blave - a máme to po D1/2, která nedávno dokázala zcela bez cizí pomoci úplně zastavit ušáckou armádu, příjemně komplet... ;-)
Reagovat
EllNino
Karolína zahrála standart a to na většinu hráčet stačí, Amanda nebyla nebezpečná ...Zítra s Dayanou to bude asi větší bitva ...

Bára i Maruška dneska rozhodně nepředvedly maximum a bohužel to bylo vidět ...

Zítra snad obě naše holky vyhrajou a bude pak český čtvrtfinále :)
Reagovat
Torn
No, upřímně nevím, zda si přát postup a české čtvrfinále nebo ne, jelikož ta česká derby opravdu nemám rád.

Kája dneska možná hrála svůj standard, ale myslím si, že byla překvapivě agresivní a docela jí poslední dobou drží spíš return než servis.
Reagovat
Petur_Fisk
Mám to podobně. Přeji holkám postup a nejsem odvázaný ze "sestrovražedné" bitvy ve čtvrtfinále.
Takže taková kvadratura kruhu. Navíc je tam otázka, že pokud Petra vyhraje, tak jestli to neotřese sebevědomím Karolíny na několik měsíců...
A aby to bylo ještě složitější, tak Petra nutně potřebuje body do race, ale hrozí další poškození ještě ne zcela zahojené ruky a je otázka jestli usilování o Shenzhen a případná účast není příliš velké riziko.
Prostě chaos a nezbývá než si říci.."děj se vůle Boží"...:)
Reagovat
Blondie
Nevěřím tomu, že by Karolína nerozehranou Petru neporazila.
POKUD Peti porazí Sloane a střetne se s Karolínou, bude mě ta prohra hrozně mrzet. Ale zase... body do race jsou body do race a pořád je lepší vypadnout později než dříve, že :D
Reagovat
EllNino
nepiš to furt ... je to fakt zvláštní :)
Reagovat
Torn
Vidíš, už si toho všímají i ostatní, jak furt Karolínu "tlačíš". Fandi Petře a Káju nech žít. :D
Reagovat
Blondie
Když mně je popravdě jedno, čeho si kdo všímá :D
Jsem zvyklá jít proti proudu a myslím, že kdo nehatuje a není sprostý a nefér, toho není třeba kritizovat ;)

Peti fandím, ale kdyby přešla přes Sloane a pak porazila Karolínu, měla bych teda čelist na zemi XD
Reagovat
Torn
Sloane hraje bačkoru a Kája se tradičně složí. Nějak nevěřím, že by to Kája v hlavě ústála, protože ty její zápasy s Češkami v poslední době vypadají hrozně, vůbec si na ně nevěří.
Reagovat
Petur_Fisk
Nejsem stavu to vysvětlit, ale tentokrát mám pocit, že by to Karolína ustála a že by to mohl být pěkný tenis na obou stranách.
Reagovat
Petur_Fisk
Vzpomínám si, jak jsem zíral s otevřenou pusou na nerozehranou Petru v Birminghamu...:)
Zatím ale předbíháme. Ať teda ty naše holky zítra vyhrají, každý bodík dobrý a pak se uvidí.
Reagovat
Blondie
Ale tak "birminghamsky" nerozehranou Petrušku bych si taky dala, o tom žádná, pane kolego! :D
Reagovat
tommr
si zítra zahrajou na centru v pro nás ideální časy. Karolína by měla začínat okolo 13 hodiny našeho času a Petra bude hrát hned po ní ...
Reagovat
tommr
dnešní výhra nad Anisimovou byla jubilejní 50.výhrou Karolíny v tomto roce. Víc výher nemá nikdo na okruhu ...
Karolína vyhrála víckrát jen v letech 2014(54), 2015(53) a 2017(53). Vzhledem k tomu, že jí ale čekají ještě minimálně 3 turnaje tak se dá očekávat, že ještě nějaký výhry přidá a vytvoří si novej osobák ...
Reagovat
FulnekUltras
takhle to sbírali i Lendl a Berďa - umělecký dojem nula
Reagovat
Torn
Tyhle pindy - jakýkoliv dojem nula
Reagovat
FulnekUltras
jinými slovy - za 30 let si to bude pamatovat už jen pár expertů
Reagovat
Torn
Víš Fulneku, tvůj problém je, že ty žiješ minulostí a dalekou budoucností, proto se tak moc ztrácíš v přítomnosti. :D Jasně, je to hloupá statistika, ale tak je to zajímavé info pro tenisové fanoušky.
Reagovat
Fransoas
Do určitý doby v prvním i druhém setu to byla přetahovaná o každý servis.Je dobře,že to nakonec Karolína zvládla ve dvou setech.Gratulace k postupu do osmifinále přes ambiciózní Američanku.
Reagovat
Jon61
Špatný začátek lze možná přičíst nabuzené Amandě, ale není to první zápas, kdy Karolína nedokázala dopodávat. Ztráta koncentrace, větší riskování soupeřky, která neměla, co ztratit? Tohle se může Karolíně někdy vymstít. Proč zbytečně pouštět soupeřku do zápasu.
Reagovat
EllNino
vymstilo se jí to například ve Wimbledonu, Cincy, Torontu a na US Open
Reagovat
tommr
Karolína dneska odehrála hodně zvláštní zápas. Začátky obou setů a nedopodávání zápasu byly jak z nějaký příručky "Jak nehrát tenis". V průběhu obou setů ale hrála místama velmi dobře a soupeřku jasně přehrávala. Těžko z takovýho zápasu dělat nějaký závěry ...
Reagovat
Petur_Fisk
Možná se to jen zdá, ale už několikátý měsíc je Karolína tak nějak zvláštně "mimo".
Reagovat
tommr
jj její přístup k zápasům je někdy hodně podivnej. Jako kdyby místama úplně ztrácela koncentraci na zápas ...
Taky jsem dneska neviděl její trenérku. Trénuje jí ještě vůbec ta Martinezová?
Reagovat
blixa
Kdo ví. Třeba jí dala do konce roku volno, Teď už stejně nic nenatrénuje, takže co s ní :D
Reagovat
cabuna
:-D jj na co trenérku .Ale ve Wuhanu Conchita je :-D
Reagovat
Petur_Fisk
Těžko říct. Teď na minulém turnaji s ní byla myslím Olga Savtjuk a táta a padla snad nějaká zmínka že Conchita má nějaké jiné povinnosti...
Ale už asi poslední dva měsíce mám pocit, jestli se neschyluje k nějaké změně.
Reagovat
smazaný uživatel
Conchita ve Wuhanu je!
Reagovat
smazaný uživatel
Číňani totiž záběry do trenérské lože nedávají. Pokud si je hráčka nezavolá na kurt, tak nejsou vidět.
Reagovat
Petur_Fisk
Já jsem psal o Tianjin
Reagovat
Petur_Fisk
Pardon Zhengzhou
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na malý turnaj ji dala volno, to není neobvyklý.
Reagovat
FulnekUltras
Plekyho a Vondráčkové už bylo beztak dost.
Reagovat
blixa
První zápas po pauze. Ten většinou u ní stojí za prd. Dost na tom, že celkem v pohodě vyhrála ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
A Veronika porazila Belindu.
To dnes bude u Benčičů veselo...:)
Reagovat
tommr
jindy bych asi Bencicový přál, ale dneska mám z její porážky radost, protože tím výrazně stouply šance Petry Kvitový na TM ...
Reagovat
Petur_Fisk
Asi tak.
Ale současně je zábavná představa, jak asi dva cholerici jako je ona a tatínek, hodnotí večer v harmonii dnešní zápas. Jestli něco létá vzduchem a podobně.
Reagovat
Blondie
Zítra snad ještě Světlana a (uah, netušila jsem, že jí budu někdy fandit) Sabalenka.

No a taky snad Petra, ač to moc nevidím.
Reagovat
FulnekUltras
Já už na Peťu nemám odvahu skoro půl roku.
Reagovat
Chrenda
Je to tam.
Reagovat
d@ve
Tak tu koncovku setu Karolína docela odflákla.. Naštěstí to urvala na returnu. :)
Reagovat
d@ve
A to ležérní zamávání publiku moc sympatií asi nevzbudí.. :/
Reagovat
blixa
To je u Káji normální ... je zloun ! :D
Reagovat
d@ve
Jj je zLoun.. :))
Reagovat
d@ve
I když jak koukám, tak tam toho publika moc nebylo. :D
Reagovat
blixa
No právě ...to nestálo za snahu ... :D
Reagovat
com
sice zacal kazdej set brejknutim Karoliny, ale pak to nastesti vzdycky hned otocila :) S Yastremskou to bude urco neco podobnyho
Reagovat
tommr
s Yastremskou to bude mnohem těžší. Anisimova dneska ani zdaleka nehrála svůj nejlepší tenis ...
Reagovat
blixa
To ani Kája ne.
Reagovat
dadaft
Plíšková - Anisimova

nekoukatelný hnusotenis
Reagovat
com
tak nekoukej :D
Reagovat
Nenela
Mne se libi. Je to vec vkusu.
Reagovat
Jon61
Měla jste pravdu, Karolína se snaží míčky zabíjet, čím je delší výměna, tím je větší pravděpodobnost ztráty bodu. Mně osobně se líbily body, které Karolína získala svým jakoby ležérním returnem.
Reagovat
Torn
Nesmíš u toho koukat do zrcadla. :D
Reagovat
Petur_Fisk
Dceru ruských emigrantů trénuje Lotyš.
Zajímavá kombinace...:)
Reagovat
kodkar
Prachy nesmrdí.
Reagovat
Jon61
Peníze nepodléhají ideologii a národostním třenicím.
Reagovat
Petur_Fisk
Jenom dobře, že se to smazává. Ta averze v Pobaltských zemích vůči Rusům je silná, ale dá se i pochopit.
Reagovat
blixa
Ta se dá zatraceně pochopit !!!
Reagovat
Nenela
Pomaly rozjezd, ale pak se v Karoline probudila MLATICKA. Umlatila nebohou Amandu v prvnim setu bez smilovani. Dobre tak!
Reagovat
Jon61
Karolína se už probudila, trochu pomalý rozjezd.
Reagovat
Petur_Fisk
Nejdůležitější bude jak zvládne závěr zápasu. Poslední dobou na ni ten význam pozice případné jedničky nebo snaha vyhrát GS doléhala až nezdravě moc i když celé roky tvrdí něco jiného.
Podvědomí je prostě "mrcha", ale ten kdo se přes to dostane, tak to je pak skutečný mistr.
Reagovat
rosm
Bojkot o2 tv, British sport 1 to jisti vxdy.
Reagovat
kodkar
Kája hrůzostrašný začátek.
Reagovat
Fandina
Kája už je na place a na O2 TV Tenis. Kájino pojď!!!
Reagovat
bIbec
Amanda by si s Karolínou měla poradit, když bude hrát dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre hrála jen 2 a půl gamu! :))
Reagovat
blixa
Ty seš ale fakt blbec ! :D
Reagovat
peggy
Halepova je dobra!
Reagovat
tommr
Bára proti Halepce nastupuje na kurt už předem poražená a její hra tomu odpovídá. Je to škoda, protože dneska byla Halepová určitě k poražení. To by ale musela Bára zahrát aspoň svůj průměr čehož proti Halepce prostě z nějakýho důvodu není schopná ...
Dneska trochu překvapivě prohrála i její deblová partnerka a tak budou mít doufejme dost času a sil na to, aby udělaly dobrej výsledek aspoň v tom deblu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist