Kasatkinová se poprvé kvalifikovala na Turnaj mistryň, jistotu má už i Sabalenková

21. 10. 2022, 11:05
Aktuality 20
Turnaj mistryň ve dvouhře zná už sedm účastnic. Včerejší osmifinálové výsledky v Guadalajaře poslaly na prestižní akci uzavírající sezonu poprvé Darju Kasatkinovou a druhý rok po sobě Arynu Sabalenkovou. O poslední místo se ve vzájemném střetnutí utkají Veronika Kuděrmetovová a Maria Sakkariová.
Profily hráčů
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová bojovala o Turnaj mistrů již v roce 2018, ale nakonec skončila na 10. místě. Letos už se mezi osmičku nejúspěšnějších hráček sezony dostala a může se těšit na premiérový start.

25letá rodačka z Toljatti od začátku roku 2022 odehrála 60 zápasů s bilancí 40-20. Na French Open si poprvé zahrála semifinále grandslamu a v srpnu rozšířila svou sbírku trofejí, když triumfovala v americkém San José a kanadském Grandby. 

V posledních měsících však podává nestabilní výkony. Z devíti turnajů sice dva vyhrála, ale na zbylých sedmi akcích porazila jen tři soupeřky. Čtyřikrát skončila hned po svém úvodním vystoupení, třikrát ztroskotala na raketě druhé sokyně.

Aryna Sabalenková si Turnaj mistryň zahraje podruhé v kariéře. Loni při svém debutu vypadla hned ve skupině s bilancí 1-2.

Na letošní ročník se 24letá rodačka z Minsku kvalifikovala i bez jediného triumfu. Finále si zahrála na antuce ve Stuttgartu a na trávě v Hertogenboschi, nejvíce bodů posbírala za semifinále na US Open a v Římě.


Před Kasatkinovou a Sabalenkovou se na Turnaj mistryň, který startuje 31. října a letos se bude konat poprvé v texaském Fort Worth, kvalifikovaly Polka Iga Šwiateková, Tunisanka Ons Džabúrová, Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová a Francouzka Caroline Garciaová.

Šwiateková bude ve startovním poli singlistek jedinou grandslamovou šampionkou ve dvouhře. Debut si odbudou minimálně tři tenistky: Džabúrová, Pegulaová a Gauffová.

Poslední postupující bude vítězka dnešního čtvrtfinále turnaje v mexické Guadalajaře mezi Veronikou Kuděrmetovovou a Mariou Sakkariovou. Poražená bude první náhradnicí, druhou alternativou by měla být Madison Keysová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
aligo
Letos je to dost bída tedy.. Zachraňují to v podstatě jen Iga a trošičku Ons... smile

Iga 9 titulů + 1 finále
Ons 2 tituly + 4 finále
Jessica 0 titulů + 1 finále
Coco 0 titulů + 1 finále
CaroGar 3 tituly + 0 finále
Aryna 0 titulů + 2 finále
Daria 2 tituly + 0 finále
Maria 0 titulů + 3 finále
Reagovat
aligo
Iga samo 8 titulů
Reagovat
paddy
Protože top10 neexistuje, málo bodů, trapné výkony

Bodově by před 10 lety 2. Jabeur nebyla ani v top5 a zbytek top10 je vyloženě výsměch. Jenže když všechny hrají nic moc, tak někdo v top10 být musí, i kdyby měl jen 1000 bodů smile
Reagovat
EllNino
Tak chybi jedna tisicovka a body za Wimbledon, ale i tak souhlas samozrejme :)
Reagovat
Liverpool22
smile Díky téhle tabulce je krásně vidět kdo umí hrát finále - to už není náhoda. Maria a Jessica to můžou zachránit ještě tady v Mexiku. Jinak to, že budou asi na TM 4 holky bez titulu je hodně zvláštní - chybět bude hlavně Rybakina, která by za normálních okolností TM hrála....
Reagovat
paddy
Ze několika finále nelze dělat závěry, a např soupeřky Garcii nebo Kasatkiny byly slabší a taková Pegula hrála se Swiatek.

Ale dlouhodobě jsou tam samozřejmě případy, které konce turnajů nezvládají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak jsem si milí přátelé letos dělal čárku pokaždé, kdy zaznělo jméno Sabalenka coby vítězky turnaje. A kolikrát myslíte? Ano správně, ani jednou! Co z toho vyplývá? Že na turnaji mistryň nemá co pohledávatsmilesmile

Kosatka na rozdíl od ní vyhrála 2, takže tam je účast úplně v pořádku.smile
Reagovat
paddy
Mě se líbí ta šedá vlajka u jména smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proti tomu nic, ale není to důvod k účastismile
Reagovat
tommr
za mě je na TM zaslouženě. Sice zatím nemá titul ale už byla dvakrát ve finále, třikrát v semifinále a třikrát ve čtvrtfinále a to vesměs na velkých turnajích včetně USO ...
Reagovat
paddy
Body za celý rok jsou objektivní kritérium, na rozdíl třeba od ušmudlaného titulu z Tallinu smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak vítězka Tallinu má i vítězství z Ostravy a stejně to na TM nestačí... Konzistentní celou sezónu nebyla, to je pravda, takže neúčast zasloužená. Nicméně to nevylučuje, co jsem psal - účast by měla být za konzistenci v sezóně korunovanou min. jedním titulem. Aspoň ze Stromovkysmile
Reagovat
EllNino
Lepsi jeden usmudlany Tallinn nez jeden usmudlany Rabat za celou karieru smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ti neberu a do jisté míry to chápu, ale...je to prostě jednooký mezi slepými králem. Budou tam hráčky s několika tituly a minimálně ten jeden by každá z účastnic mít měla.
Reagovat
Krisboy
Pan Berdych hrál TM dvakrát bez vyhraného titulu v sezoně...taky tam neměl co dělat?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, jenže situace Tomáše byla přeci jen nepatrně odlišná od situace ve WTA, natož v současné WTAsmile Tam je to pro top8 opravdu spíš nemohoucností...
Reagovat
lars
Ano byla odlisna, protoze se hralo tenkrat podstatne vic ATP turnaju nez letosnich WTA turnaju, takze mel T.B. vetsi sanci nejaky ATP turnaj vyhrat :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak určitěsmile
Reagovat
turista
Berdych byl nepřetržitě v Top 10 šest let. Stabilně porážel všechny hráče pod sebou a sem tam i Big 4. Buďme rádi že jsme měli takového borce jako byl Tomáš Berdych.
Reagovat
lars
Amazonky nenosily velke zrcadlovky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist