Kasatkinová si v Moskvě zahraje znovu po roce finále, Jabeurová je v něm poprvé v kariéře

19. 10. 2018, 22:23
Aktuality 10
WTA MOSKVA - Do finále halového turnaje v Moskvě se dostaly domácí Darja Kasatkinová, která si zajistila reparát za loňský neúspěšný boj o titul, a Tunisanka Ons Jabeurová, jež si finálový zápas zahraje poprvé v kariéře.
Darja Kasatkinová

Kvarteto favoritek letošního Kremlin Cupu ze soutěže velmi rychle vypadlo. Simona Halepová kvůli zranění zad vůbec nenastoupila a trio Sloane Stephensová, Karolína Plíšková a Kiki Bertensová se poroučelo po prvním zápase, po kterém spěchalo na Turnaj mistryň do Singapuru. 

Cesta pavoukem podniku WTA Premier se tak otevřela dalším hráčkám a po dnešku jsou známa jména finalistek. O svůj druhý titul si v ruské metropoli zahraje domácí Darja Kasatkinová, proti které se postaví ve svém premiérovém finále Tunisanka Ons Jabeurová (h2h 1-0).

Jednadvacetiletá Kasatkinová byla už ve druhém kole blízko porážce s Francouzkou Cornetovou, ta ale nedokázala zápas dopodávat a ruská tenistka od té chvíle vyhrála šest setů v řadě. V dnešním semifinále si poradila 6-4 6-3 s Britkou Johanou Kontaovou



Světová čtrnáctka Kasatkinová si finále v Moskvě zahraje druhý rok po sobě a potvrzuje, že na domácí půdě je silná. Předloni byla ve čtvrtfinále, v roce 2015 v semifinále. Na únorovém klání v Petrohradu si dvakrát zahrála semifinále. 

"Někdo se před vlastními fanoušky cítí být pod tlakem, ale mě tahle pozice sedí. Užívám si každý zápas a z fanoušk čerpám energii," uvedla Kasatkinová.

Do finále se Kasatkinová dostala popáté v kariéře a opět na podniku kategorie WTA Premier nebo vyšší. Triumfovala zatím jen loni na antuce v Charlestonu, další tři finále včetně dvou letošních v Dubaji a Indian Wells prohrála. 

Čtyřiadvacetiletá Jabeurová, která je 101. hráčkou světa,  se do svého premiérového finále na okruhu WTA dostala z kvalifikace. V hlavní soutěži neztratila ještě ani set a to čelila Jekatěrině Makarovové, Sloane Stephensové, Anett Kontaveitové a dnes páté nasazené Lotyšce Anastasii Sevastovové.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 867.766 dolarů
páteční výsledky (19. 10. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Jabeurová (Tun.) - Sevastovová (5-Lot.) 6-3 3-6 6-3
Kasatkinová (6-Rus.) - Kontaová (Brit.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Panovová/Siegemundová (Rus./Něm.) - Juraková/Olaruová (Chorv./Rum.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
milik254
Ten její trenér je zajímá persóna.
Reagovat
milik254
Do this fucking job
Reagovat
milik254
Ruská Erraniová
Reagovat
dadaft
První game byl od Ons katastrofální a já se začal bát, že finále neustojí,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale zlepšila se a vypadá to na kvalitní zápas.
Reagovat
com
celkem nuda, Kasatkina neni schopna vyhrat na domaci pude ani proti kvalifikantce
Reagovat
dadaft
njn, doufám že to půjde do třetího a obě budou hrát dobře...
Reagovat
com
nejpis pujde no.. nekdo se nam tu z vidiny prvniho titulu totalne slozil :D
Reagovat
tommr
obě jsou strašně nervózní ...
Reagovat
dadaft
jj.
a kvalita zápasu tím trpí. ((
Reagovat
skott
Pěkný výkon Daši, která se na turnaji postupně zlepšuje zápas od zápasu. Byli tam sice nějaké zaváhání jako nevyužité setboly v prvním setu při vedení 5-2 40-0, ale vždy je i s přispěním Dehaese zvládla. Ve druhém setu si již dovolala své oblíbené exhibiční údery. Jinak v Moskvě je to přesně rok, co se dali s Dehaesem dohromady a je celkem zajímavé sledovat, jaký způsob komunikace mezi nimi vznikl. Ač jí témeř nikdy nic konkrétního neporadí (a skoro bych řekl plácá nesmysly), viz. jeho odpověď na to kam má Kontě servírovat - ¨sama si vyber¨ :-) je to poměrně zdatný motivátor a pratkticky vždy jí pomůže to špatné hodit za hlavu a nějakým zvláštním způsobem to mezi nima funguje.
Finále pak bude zajímavým soubojem hráček, které se dobře znají z trnavské Empire Academy. Obě mají obrovský cit pro míč a dají se očekávat pohledné výměny. Čím ale delší měla by mít Daška díky své lepší fyzičce navrch. Nicméně musí si dávat velký pozor na forhend Jabeur, která je navíc podle toho, co jsem viděl v laufu.
Narozdíl od loňského roku bude ale přesto Daša tentokrát favoritkou. Může se stát šestou ruskou vítězkou turnaje (Myskina s Světa to dokázaly dvakrát) a důstojně se tak rozloučit s turnajem který zřejmě od příštího roku čeká kvůli rekonstrukci haly stěhování.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist