Kde se vrátí na antuce? Monte Carlo to asi nebude, odtajnil Federer

13. 2. 2019, 10:22
Aktuality 29
Roger Federer po vyřazení na Australian Open příslibil, že se letos po tříleté pauze vrátí na antukové dvorce. Není však jasné, které přípravné turnaje před antukovým vrcholem sezony French Open švýcarská tenisová ikona odehraje. V Monte Carlu se ale majitel 20 grandslamových trofejí s největší pravděpodobností nepředstaví.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer se na antukových dvorcích představí po dlouhých třech letech, na French Open, které je jediným jeho letošním jistým turnajem na nejpomalejším tenisovém povrchu, dokonce po čtyřech letech.

Sedmatřicetiletý Švýcar po Wimbledonu 2016 laboroval se zraněním kolene a na kurty se v sezoně 2017 vrátil naprosto fantasticky. Antuce se však kvůli náročnosti zápasů a přípravě na travnaté období tenisového roku vyhýbal a v posledních dvou letech antukové jaro kompletně vynechával.

Letos ale po vyřazení v osmifinále Australian Open, kde ovládl poslední dva ročníky a loni získal rekordní 20. grandslamový vavřín, přislíbil, že se tentokrát na antuce představí.

Otázkou je, na jakém turnaji jeho očekávaný návrat proběhne. Federer musí stále pečlivě plánovat, prioritou i nadále zůstává příprava na trávu.

"Nechci hrát o moc víc než v předchozích letech. Nechci to přehnat, chci mít kvalitní přípravu na trávu. Kde bych mohl odehrát první turnaj? V Monte Carlu asi ne, to je moc brzy," uvedl Federer.

Rodák z Basileje tak nejspíše vynechá jediný nepovinný podnik série Masters, který je na programu od 13. dubna. V úvahu tak připadají další akce série Masters v Madridu a v Římě a poté grandslam v Paříži, kde v roce 2009 zkompletoval kariérní grandslam.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Pe3k
Článek o RF a nejvíce komentu zas Petržalka...
Reagovat
peggy
To uz je na tom pan Federer tak spatne,ze se bude ztrapnovat na antuce,proti krali antuky Rafovi ??????
Reagovat
smazaný uživatel
Uz posledny rok je do pocčtu. Na antuke bude len zbytočne ponížený, este viac jak na hardoch ci tráve...Mal by sa sustredit na mensie turnaje, nech da tu stovku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. Řekni mi prosím sportovní výhledy na do srpna, vezmi to globálně od sportů, kterým rozumíš nejméně. Takže tenis, fotbal, hokej a pokračuj k tomu v čem se vyznáš - spam, trolení, hejtování Federera a ukonči to na stats Nadala na hardu z roku 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
Alečo, bezvaječný...Vitaj na scéne. :)

O tenise sa nebudeme bavit. Ale poviem ti po čom idú vajcia v Bratislave...3 Euríčka. Porozmyslaj :)
Reagovat
misa
Nadal bude letos ponížený na antuce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger chce udělat radost Forehandovi :-)
Když bez něj nemůžeš být, koukni třeba na tohle video - https://www.youtube.com/watch?v=54oPNwB_zQY&t=229s.
Občas se tam mihne i Rafa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, pobavilo. Roger prvy bez Nadala s Djokovicom, ale za to medzi Ljubicicom, Roddickom, Gonzalesom a inými legendami bieleho športu.
Reagovat
spaniel
Tak ty si ted v ponizeni kovany...po tom znasilneni na AO :D
Muzes nam pak treba poradit jak se s tim vyrovnat a tvarit se ze se to nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ver, finálová prehra GS...Brrr..Az ma striaslo :)

Ty a nedelné zápasy, ako?...spomíname?..
Reagovat
spaniel
Ja jich zazil 20, principale :D

Takze takto se utesujes? Statistikou porazenych? Fakt je ze to bylo hodne trapne. Ale myslim ze ho to nebolelo, prece jen ma natrenovane, roky si tam strka ruce, ani to necitil. Uz by zvladl mozna i Monfilse.
Reagovat
annah
Tos jich zažil víc! Rovných 30 GS nedělí, z toho 20 vítězných. :-)
1 Roger Federer 30 (20-10)
2 Rafael Nadal 25 (17-7)
3 Djoker Nole 24 (14-9)
4 Ivan Lendl 19 (8-11)
5 Pete Sampras 18 (14-4)
6 Rod Laver 17 (11-6)
7T Bjorn Borg 16 (11-5)
7T Ken Rosewall 16 (8-8)
Reagovat
smazaný uživatel
Je úplně jedno, kde bude hrát a s jakým výsledkem. Není to absolutně podstatné. Hlavní je, že hraje a bude mít zápasovou praxi. Já to tady píšu rok, že pauza 2018 byla blbost a táhlo se to celou sezónu. 2017 to bylo top class, ale pak už to nefungovalo. Jsem rád, že se rozhodli hrát cihlu. Stačí 2-3 turnaje, 2-3 kola a čus.
Reagovat
SwissMaestro
Těžko mohl vědět. Kdyby hrál antuku v 18 a nedařilo se mu po zbytek sezóny - všichni by tvrdili opak.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale sám to uznal. Ta praxe byla chybějící a vzpamatoval se z toho manka někde v Šanghaji.
Reagovat
Patik
Sezóna 2018 mohla byť vkľude identická so sezónou 2017..premeniť matchbally Indian Wells a všetko mohlo byť vkľude inak..minimálne do Miami by vstupoval s lepším pocitom.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, od února 17 do IW 18 prohrál 6 zápasů a z toho ve třech měl MB :(
Reagovat
Padme
tak nešťastně? :(
Reagovat
SwissMaestro
Fotka je velice pravděpodobně pořízena po porážce od Zvereva na TM 18 :)
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Uvedomil si silu Nadala s Djokovicom.
Reagovat
Patik
Spájať tieto dve mená dohromady a hovoriť pritom o sile je buď odvážne alebo hlúpe..vzhľadom na ich posledný zápas kde bol silný iba jeden z tejto dvojice ..a Rafa to nebol. :)
Reagovat
Mayo
Egoista to má na rakete.
Reagovat
SwissMaestro
Podle rychlosti hádám Madrid a FO :)
Reagovat
Patik
Rím,French Open.
Reagovat
SwissMaestro
No Řím.....tam v poslední době (Nadal 1š, Djokovič 15) dostával ve finále neskutečný klystír :(
Reagovat
SwissMaestro
*Nadal 13
Reagovat
Patik
Mne osobne by to bolo jedno aj keby tam vypadol po dvoch troch zápasoch..neočakávam žiadne veľké výsledky..budem to brať skôr ako také tréningové zápasy na udržanie si formy..a myslím si že on to bude brať podobne.
Reagovat
Ondra979
tak zase neprehanej, dostal jen od NAdala ve sve slabe sezone. S Djokovicem sehral slusny zapas, ale nestacil to. Ted muze hrat bez tlaku, na antuce od nej nikdo soudny velke vysledky uz neceka tak treba nekde se zadari
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist