Kdybych byla Roger nebo Serena, tak bych kvůli pauze šílela, řekla Navrátilová

14. 5. 2020, 12:02
Aktuality 51
Martina Navrátilová by rozhodně nechtěla být v kůži Rogera Federera ani Sereny Williamsové. Oběma je už 38 let a legenda bílého sportu si myslí, že jim kvůli koronavirové přestávce utíká čas, během kterého mohli přidat další velké tituly. "Být v jejich pozici, tak bych šílela," řekla.
Martina Navrátilová

Federer je rekordmanem v počtu grandslamových trofejí. S 20 tituly vede o jeden vavřín před Rafaelem Nadalem a o tři před Novakem Djokovičem. Jenže jeho největší rivalové jsou o pět, respektive o šest let mladší. Švýcarský veterán mohl podle Navrátilové přidat další vavřín, největší šance se mu dávaly ve Wimbledonu, který byl ale kvůli pandemii koronaviru poprvé od druhé světové války zrušen.

Williamsová zase podle Navrátilové přichází o šanci konečně vyrovnat rekord Margaret Courtové. Na kontroverzní Australanku ztrácí jedinou trofej. Na grandslamech naposledy slavila před mateřskou na Australian Open 2017 (23. triumf), od té doby neuspěla v jediném ze čtyř finálových soubojů.

"Pro hráče jako jsou Roger nebo Serena je to ztracený čas. Zejména pro Serenu, letošní Wimbledon mohl být její největší šancí na vyrovnání rekordu. Momentálně už dlouho na další grandslamové prvenství čeká, i když by určitě rekord chtěla vyrovnat či překonat," uvedla Navrátilová.

"Ztratili velkou příležitost, mladší už nebudou. Kdybych byla v jejich pozici, tak bych kvůli pauze šílela. Všichni jsou samozřejmě na jedné lodi, ale pro Rogera, Rafu (Nadala) a především Serenu je bezpochyby pauza mnohem těžší," dodala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
brixner
To já sem šílel, když tě vyndala ve finále Končita! Tenkrát mě to neskutečně sralo...
Reagovat
smazaný uživatel
Lol...Ze Federer..

Navratilova Fetuje?...

Federer uz dva roky nic nevyhral, vysledkovo ho pandémia vobec neovplyvnila, navyse bol zranený a aj tak by nehral..

Navratilová práve ziskala nomináciu na zlaty citron, za najvacsi kiks roka.
Reagovat
Marduch
kliiid, však nakonec zmínila i Rafu.. taková trága jak u Tysona to neni..
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Fandina
Získá u tebe nominací za kiks není žádný um.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz skus so spravnym slovosledom.
Reagovat
Fandina
Je tam špatně jedno slovo, slovoslede.
Reagovat
Fandina
Respektive, neumíš česky, takže zbytečná debata. Význam zůstává stejný. Kdo chce pochopí.
Reagovat
sojka1
klid Fandinko, ja mam hlavne pro FH pripraveny zlaty pomeranc... az poprve v zivote prizna vlastni kiks.. :-))
Reagovat
paddy
To si ho budeš muset oloupat sama :)
Reagovat
Marduch
Pomeranc zamrazit, no way :D
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
Denis92
Samozrejme, ze najviac strati Federer. Logicky, ovela viac strati ten komu zostava 1-2 sezony ako ten komu zostavaju 4-5 sezon. Djokovic mal aspon AO, Federer prisiel o Wimbledon a RG je stale otazne.
Reagovat
Cico93
Pekne si si to ukážkovo otočil aby Ti to pasovalo.
Reagovat
tommr
tohle tvrzení Navrátilový je v přímým rozporu s tím co řekla sama Serena:

https://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-bude-po-pauze-dal-utocit-na-rekord-citim-se-lepe-nez-kdy-driv-jsem-pripravena-predvest-to-nejlepsi-28376/

má to ale logiku a já si taky myslím, že Serena a Federer přišli letos o největší šanci ještě uhrát aspoň jeden GS ...
Reagovat
sojka1
Serenka mlzi, to je valecna strategie a hlavne zname jeji schopnosti usudku... :-)) Na druhou stranu zhubla a vypada dobre, urcite na sobe maka a citi se fajn, tomu verim, takhle v klidu... :-) navic ona se pripravit umi, vsechna cest, ale ty roky jednoduse nezastavi....
Reagovat
tommr
to že zhubla a vypadá momentálně dobře nezpochybňuju. Je to ale spíš jen další argument pro tvrzení Navrátilový. Kdyby se hrálo v původních termínech tak by ted měla Serena na FO a ve Wimbledonu slušnou šanci. Jenže problém je v tom, že hrát se nebude a za rok už bude Serena zase o něco tarší, pomalejší a nejspíš i zase přibere ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím přesný opak.

Rafa, Roger i Serena jsou na takové herní úrovni, že jim v jejich věku může pauza jenom prospět. Klidně můžou udělat brutální comeback a vyhrát další GS.

Nejvíce na to doplácí nextgen a hlavně Djokovič.
Reagovat
sojka1
to odchazeni po fyzicke i psychicke strance je jiste individualni, ale bohuzel zakonite uplne ve vsech dobach. Myslim, ze Martina celkem presne vi, o cem mluvi, protoze vychazi z vlastnich zkusenosti, sama koncila ve ctyriceti
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě.

Nicméně já Martině moc nevěřím. Ona některé hráče odepisuje už pět let a ještě neměla ani jednou pravdu.
Reagovat
sojka1
a tak je to pabitelka, o tom zadna, ale tady ma sve hmatatelne za sebou... mimochodem navic jasne demonstruje ten rozdil mezi singlem a deblem, kde frcela nekdy do padesati... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase na druhou stranu chápu, že se účastní kvant různých diskuzí, kde se jí ptají na totéž. Takže logicky odpovídá nějak a kdo ví, jaký je její názor.

Totéž dělá Mats, ten jednu dobu neustále hejtoval Fedexe a co je v Eurosportu, tak odpovídá praktický pořád totéž.
Reagovat
sojka1
zas kdyz budes odpovidat kreativne, pestre, pustis se do vlastnich anylyz, uvah a predpokladu.... proste cim vic toho namluvis, tim vetsi pravdepodobnost je, ze se seknes... :-))
Reagovat
paddy
hlavně si přeje Serenu, protože nemá ráda Margaret
Reagovat
Patik
Nieže by tu šlo nejako o prekonávanie Connorsových rekordov ale myslím že táto pauza Rogerove šance pochovala..a možno aj iné šance nielen v počte titulov..Nole bol dobre rozbehnutý bez jednej porážky pauza mu uškodila z krátkodobého hladiska prekazila mu sezónu..Fedexovi môže prekaziť koniec kariéry..
Reagovat
annah
Taky to tak vidím. Ještě mohl něco uhrát, přinejmenším nás potěšit krásou své hry, než ji definitivně pověsí na hřebík, ale na GS by už myslím neměl šanci. To už je ztracené. Rafa i Novak ho v hlavním rekordu přejedou.
Reagovat
turista
Nevím. Ale hlavně Djokovič se netajil tím, že má v plánu tuto sezónu v GS dohnat Nadala a později Federera. Navíc v sezóně neprohrál ani jeden zápas. Koronavirus mu tu možnost dostižení těch před ním ztížil a ztíží i do budoucna. Léta běží. To co pro Nadala a Federera jsou už vrabci v hrsti, pro Djokoviče jsou to stále jen holubi na střeše.
Reagovat
annah
Já myslím, že ty holuby nakonec pochyta. Radost z toho mít nebudu, ale jsem realista. :-)
Reagovat
turista
Tak může tě těšit, že má Roger už ve vitrínách 103 titulů. To číslo je v dnešním tenisu neuvěřitelné.
Reagovat
gigin
Dovedeš vůbec někdy pochopit, že někdo nepočítá nádobí, ale raduje se hry jako takové?
Reagovat
gigin
*ze hry
Reagovat
blixa
To nevysvětlíš, co ultralevičák, to naprostej magor ;-)
Reagovat
turista
Magory najdeš i mezi pravičáky. Být levičák nebo pravičák je asi dáno geneticky. Jsem levičák a moje ségra je pravičák do poslední buňky svého těla. A vyrůstali jsme ve stejné rodině. Ale jí holt chybí sociální cítění jako všem pravičákům. A její tchán a tchyně to byli ultrapravičáci, kteří se zběsile honili za penězi jako blbí. Prostě typičtí vymletí pravičáci. Oba nedávno zemřeli a zanechali velké bohatství svému synovi. Nic víc něž ty prachy, byty, a velký barák. A tam nahoru si nevzali ani korunu. Mí rodiče už dávno nežijí. Ale jejich fotky mě potěší víc než nějaké peníze. Když zemřeli tak hmotné statky byly až to poslední co mě tehdy zajímalo.
Reagovat
blixa
Ty si, hochu vůbec nikdy nepochopil, co to znamená být levičák nebo pravičák. :-D Žiješ v předpotopních schématech, které ale neplatily snad ani v těch dobách historických. Pravicově orientovaným lidem (tedy skutečně pravicově orientovaným) vůbec nechybí sociální cítění, zato ultralevičákům chybí prakticky vždycky. Zatímco vláda pravice znamená bohatství pro celou společnost, i pro ty chudé, vláda levice vždy znamená úpadek a chudobu všech. Problémem je zmatení pojmů, zdaleka ne všechny "pravicové" vlády jsou opravdu pravicové a ne všechny "levicové" vlády jsou levicové. Není divu, že zmatený člověk tvého typu, který se všechno snaží narovnat do nějakých schémátek v tom má totální guláš a vyvozuje zcela nesmyslné závěry. A honění se za penězi pak vůbec nemá nic společného ani s pravicí ani s levicí. Ale ty asi bohužel nikdy nic nepochopíš.
Reagovat
turista
Vláda pravice znamená bohatství pro horní třídu, pouhé drobečky od plného stolu pro střední třídu a pro nižší třídu. Vláda krajní levice zase vůbec nikde nefunguje a znamená chudobu pro všechny. Takže ono je to těžké. Ale well fare state sociálě-demokratického ražení ve Skandinávii a v Německu celkem fungoval desítky let. Jeho odvrácenou tváří je vysoké zdanění práce. A být pravičák znamená v maximální míře podporovat soukromý sektor, malý úsporný státní sektor a co největší rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými. To nemůžeš popřít. A honění se za majetkem je pošetilé v jakékoliv době, protože život je opravdu krátký a konečný. Zmatek v tom nemám.
Reagovat
blixa
No, ke všem totálním blábolům které jsi uvedl se vyjadřovat nehodlám, neb v tvém případě je to stejně marné ale k jedné věci ano.
"A být pravičák znamená v maximální míře podporovat soukromý sektor, malý úsporný státní sektor a co největší rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými". Zase tvoje hloupoučké schematické myšlení. Ano, soukromý sektor protože je zdrojem všeho bohatství, jistě. Ano, úsporný stát protože nenažraný velký stát je zdrojem vší korupce a okrádání podnikatelů i zaměstnanců. Ovšem rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými, to je naprostá absurdní lež hodná všech ultralevicových magorů. Přesný opak je cílem. Chudé žádný pravicový stát nepotřebuje, protože v rámci udržitelnosti nějaké celospolečenské dohody je stejně musí živit a pečovat o ně. Pravicový stát potřebuje, aby všichni byli co nejbohatší, protože to je mnohem levnější než chudé krmit a generuje to mnohem víc spotřebitelů. To, že to v praxi tak úplně nejde, protože se vždycky najdou lidé kteří nechtějí pracovat a nějak se vůbec snažit o to , aby chudí nebyli, to je druhá věc. Svět není ideální a lidé nejsou ideální. Jen levicoví šílenci se snaží opakovaně vychovat "nového " člověka. Že to skončí terorem a miliony mrtvých, to je prakticky jistota.
Reagovat
FulnekUltras
Pravičácký stát má zájem akorát na tom, aby většina jeho pracovní síly byla finančně schopná právě tak vlastní reprodukce a dalšího vykořisťování. Nejlépe se to parazitním šmejdům "daří" přes nesmyslné šroubování cen a půjčky. Teror a miliony mrtvých počítej na kontě ušáků - tam by to za posledních 75 let sedělo nejlíp.
Reagovat
turista
Pravicový stát potřebuje ty chudé mravenečky, kteří budou za nevelké peníze, které jim zajistí pouze přežití a jakž takž reprodukci své pracovní síly usilovně pracovat pro blaho tohoto státu a pro prosperitu soukromých společnosti a budou rádi za dovolenou na Slapech nebo u Máchova jezera. Lidi závislé na dávkách pravicový stát skutečně nepotřebuje skutečně nepotřebuje. Potřebuje co nejvíc milionářů a miliardářů.
Reagovat
FulnekUltras
příživnických megazazobanců a cikánských netáhel je vždy jen tolik, kolik dokážou ostatní "poctiví blbci" na vlastní úkor uživit - takže se zdá, že máme v Česku ještě nějaké rezervy ;-)
Reagovat
turista
Nelze popírat, že socioekonomická diferenciace je úhelným kamenem kapitalistického socioekonomického uspořádání. A všichni bohatí být nemůžou. To nejde. Všichni nemůžou mít barák na klíč a Mercedes v garáži. Mně stačí 18 let stará Fabie a byt v paneláku. Celý život se snažím. Ale víc a víc se ztotožňuji s postojem, že to co opravdu nemohu mít tak po tom ani netoužím. A jsem tak spokojený. Na cestování a uživení dvou dětí mám peněz dost. Ale ten marxismus, z kterého jsem dělal 5 zkoušek na VŠ, z toho 1 státnici, vše na výbornou se holt v mé hlavě zakořenil tak, že ho nemohu nějak odstranit.
Reagovat
turista
A zahrádka v osadě, kterou mám je taky strašně fajn. Netoužím po pompézních rezidencích, které mají naše různé celebrity s obřími zahradami a bazény.
Reagovat
FulnekUltras
jj, marxismus je tisíckrát pravdivější filozofie než prázdné a pokrytecké havlovské cinty
Reagovat
turista
Prolínání pravice a levice existuje v praxi často. Například v Německu dlouho vládne pravicová CDU kancléřky Angely Merkelové, která má jistě na papíře jiný program než levicová sociální demokracie jejího předchůdce Gerharda Schrödera. Příčina úspěchu Merkelové u voličů je stabilita a v praxi uplatňování sociálně demokratické praktické politiky v podstatě totožná s praktickou politikou exkancléře a expředsedy soc.-dem. strany Schrödera. Ale to je OK. Součástí pravicové politiky je taky pragmatismus.
Reagovat
FulnekUltras
Ke kultivaci kapitalismu na západě podstatnou měrou přispělo 40 let socialismu na východě. A jedině "hrozba" sociálně opravdu spravedlivého systému udrží parazitní šmejdy na uzdě i dnes.
Reagovat
blixa
Kucí, škoda že nejste homosexuálové, vy byste měli ideální manželství ! :-D :-D
Reagovat
FulnekUltras
už je to kwa dlouhý - a navíc mi nejde kotel ;-)))
Reagovat
slacker
Klasicky vypad modreho bolsevickeho smejda.
Reagovat
turista
Vždyť to nikdo nerozporuje. Taky už v 59 letech chodím na běžecké a chodecké závody pro potěšení a pro zdraví a na turistické pochody taky. Kloudné výkony už nejsou. Ale počet tzv.čárek za účast si stále vedu.
Reagovat
brixner
Hele, dej si dvěstě kliků jako já, na zátylek pár kapek Kourose, přečti si MainKampf a uvidíš, jak budeš na těch pochodech lítat! Vostatní dědkové budou teprv startovat a rozhejbávat titanový klouby a ty už budeš v cíli hulit třetí hábéčko! Heleďse, když chceš, tak to de a ne že to nejde! De to!
De!
:-))
Reagovat
turista
Mein kampf to jsou neskutečné bláboly, které vyprodukoval chorý mozek. Těmi nebudu ztrácet cenný čas.
Reagovat
turista
Spíš si dám pořádný Gambrinus dvanáctku ležák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist