Keninová je v Lyonu po dalším tříseťáku ve finále. V něm ji vyzve Friedsamová

7. 3. 2020, 19:48
Aktuality 3
WTA LYON - Jednadvacetiletá Američanka Sofia Keninová na halovém turnaji v Lyonu udolala po dvou a půl hodinách boje a třech tie-breacích Belgičanku Alison Van Uytvanckovou a třetí třísetové výhře v řadě postoupila do finále. O 5. titul se vítězka letošního Australian Open utká s Němkou Annou-Lenou Friedsamovou, která bude ve svém druhém finále bojovat o premiérový triumf na okruhu WTA.
Sofia Keninová

Sofia Keninová od nečekaného triumfu na Australian Open vyhrála jen jeden zápas ve Fed Cupu. Od té doby třikrát v řadě prohrála, svůj úvodní zápas nezvládla v Dubaji ani v Dauhá.

Sérii porážek šestadvacetiletá Američanka ukončila až tento týden v hale v Lyonu, kde plní roli nasazené jedničky. A po dnešku má na kontě už čtyři vítězné 'zářezy', byť už potřetí v řadě musela o postup bojovat ve třetím setu. 

Po Rusce Djačenkové jednadvacetiletá Američanka porazila Rumunku Cristianovou, Francouzku Dodinovou a v dnešním semifinále udolala 7-6 6-7 7-6 Belgičanku Alison Van Uytvanckovou.

Do finále se světová pětka Keninová dostala pošesté v kariéře a útočit bude na pátý titul. Kromě letošního triumfu v Melbourne získala trofeje loni v Hobartu, na Mallorce a v Guangzhou.



Anna-Lena Friedsamová se do finále dostala podruhé v kariéře a opět v evropské hale. V roce 2015 neuspěla v boji o titul v rakouském Linci.

Šestadvacetiletá Němka, která je v žebříčku až na 135. místě, se v Lyonu postarala o vyřazení Rusky Komardinové, domácí nasazené dvojky Mladenovicové, Slovenky Kužmové a dnes zdolala 6-3 3-6 6-2 Rusku Darju Kasatkinovou.

• WTA INTERNATIONAL LYOPN •
Francie, tv. povrch / hala, 275.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 03. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Keninová (1-USA) - Van Uytvancková (5-Belg.) 7-6(5) 6-7(2) 7-6(2)
Friedsamová (Něm.) - Kasatkinová (7-Rus.) 6-3 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Friedsam se mi herně líbí víc než Kenin, je sice čitelnější, ale mám radši ranařky s plackama. Nicméně, ve třegím vede Kenin 3:1. Jsem zvědavá, jak finále dopadne.
Reagovat
Fandina
Ovšem Kenin hraje velmi rychle, takže těžko se bude Friedsam otáčet. Friedsam až tak rychle u míče není.
Reagovat
misa
vyhrála třetí třísetový zápas v řadě, bojuje i na malém turnaji ukázkově, i když navenek neprojevuje oproti Australian Open nebo Fed Cupu skoro žádné emoce. Zítra hraje Kenin o čtvrté místo v žebříčku.

Zítra tak moje dvě v současnosti nejmilejší tenistky ve finále, naštěstí ne proti sobě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist