Keninová na Australian Open slaví první grandslamový titul!

1. 2. 2020, 09:40
Aktuality 373
AUSTRALIAN OPEN - Sofia Keninová proměnila své první velké finále v premiérový grandslamový titul. Jednadvacetiletá Američanka ovládla Australian Open, když ve finále po obratu porazila dvojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska.
Profily hráčů
Sofia Keninová (© AFP)

Maximem Sofie Keninové na grandslamech bylo osmifinále z loňského Roland Garros, v posledních dnech na Australian Open ho však dokázala hned čtyřikrát překonat a zapsat se do tenisové historie jako grandslamová vítězka.

Jednadvacetiletá Američanka v Melbourne dlouho využívala příznivého losu nakonec ji nezastavily ani papírové favoritky se zkušenostmi z velkých zápasů.

V semifinále si Keninová poradila s domácí světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a v dnešním finále zdolala i bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Garbiñe Muguruzaovou, kterou porazila 4-6 6-2 6-2.

První brejk získala ve výměnách od základní čáry Španělka. Ta mohla náskok navýšit, ale za stavu 4-2 při podání Američanky nevyužila vedení 40-0 ani další brejkbol a vzápětí ztratila i kvůli dvěma dvojchybám servis - 4-4. První set ale Muguruzaová přeci jen získala.

Keninová poté odhodila zábrany a převzala iniciativu. Zatímco v prvním setu udělala 15 nevynucených chyb, v dalších dvou už jen osm. Míče trefovala čistě, posílala je k základní čáře Španělky, která proto nemohla útočit a příliš kazila.

Druhý set získala Keninová rychle a ve třetím duel zlomila za stavu 2-2. Jako v první sadě Američanka ustála na podání nepříznivý stav 0-40, z kterého se dostala za pomoci čtyř vítězných forhendů a esa, a pak získala brejk na 4-2. K tomu jí pomohla Muguruzaová dvojchybou a dvojchybou Španělka duel i ukončila.

"Dnes se mi splnil sen, jsem plná emocí a je těžké teď slovy něco vyjádřit. Jen mohu říct: Když máte sen, jděte si za ním. Poslední dva týdny byly nejlepší v mém životě," řekla šťastná Keninová, jež se v pondělí stane světovou sedmičkou a poprvé bude figurovat v Top 10, ze které odsune Petru Kvitovou.

Moskevská rodačka Keninová, jež od útlého věku žije na Floridě, vydělala 4,12 milionu australských dolarů (asi 65 milionů korun). Trofej převzala svěřenkyně svého otce Alexandera z rukou bývalé vítězky turnaje a krajanky Lindsay Davenportové.

"Děkuju tátovi, svému týmu a mámě, která se kouká doma, protože bez nich bych to nedokázala. Pracovali jsme tvrdě, abych tady mohla stát. Je to neuvěřitelné," řekla Keninová, jež je ve věku 21 let a 80 dnů nejmladší šampionkou Australian Open od roku 2008, kdy v Melbourne vyhrála tehdy dvacetiletá Maria Šarapovová.



Keninová si všechna čtyři předchozí finále zahrála loni na menších akcích WTA International a získala na nich tři tituly (Hobart, Mallorca, Guangzhou).

Šestadvacetiletá Muguruzaová hrála finále grandslamu počtvrté v kariéře a podruhé prohrála. Poprvé neuspěla ve Wimbledonu 2015, dva grandslamové triumfy slavila na Roland Garros 2016 a ve Wimbledonu 2017. V Melbourne bylo až dosud jejím maximem čtvrtfinále.

Finále hrála Muguruzaová poprvé od loňského dubna a celkově podvanácté v kariéře. Ve sbírce má sedm titulů. V pondělí se ve světovém žebříčku posune z 32. na 16. místo.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (01. 02. 2020)
• Dvouhra žen - finále •
Keninová (14-USA) - Muguruzaová (Šp.) 4-6 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

373
Přidat komentář
misa
https://www.wtatennis.com/news/1597018/-i-did-it-with-all-the-belief-that-i-ve-had-kenin-confidence-takes-australian-open-champion-to-new-level

https://www.wtatennis.com/news/1599379/-living-a-dream-social-media-salutes-kenin-s-magical-melbourne-moment

https://www.wtatennis.com/news/1601451/sofia-s-slam-how-the-world-s-media-reacted-to-kenin-s-victory
Reagovat
annah
To se podívejme! Na turnaji celkem výrazně nepěkná, a jak se při oslavě vybarvila! Je z ní málem krasavice, navíc ve velmi odvážných šatech! :-)
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11190--odvazne-saty-a-sampanske-prekvapiva-sampionka-predstoupila-pred-fotografy
Reagovat
misa
Je zajímavé, jak moc se vnímání krásy liší u jednotlivých lidí. Pro mě je Sofia naopak hezká :) Hodně tomu ale napomáhá, že je mi extrémně sympatická. Sám nevím, čím to je, u jiných by mi chování, které na kurtu předvádí ona, vadilo. U ní mě spíš přitahuje... Líbí se mi její oči, úsměv, ze sportu má samozřejmě hezkou pevnou postavu a pak její zvláštní energie, která je pro mě neodolatelná. Některé věci se nedají racionálně vysvětlit :)
Reagovat
annah
To je fakt, funguje prostě chemie. :-) Sympatická rozhodně je, o tom žádná.
A k tomu vzhledu: má takový typický ruský obličej, velmi výrazné, široké tváře, nad nimiž se oči trochu ztrácejí.
Reagovat
rybicka
Široké tváře, ztrácející se oči - ruské, šmrnclé kitajským... :-)
Reagovat
misa
Náhodou, docela hezká ruská holka:
https://sonyakenin.us/gallery/img-0117.jpg
https://sonyakenin.us/gallery/img-0113.jpg
https://sonyakenin.us/gallery/img-0200.jpg
https://twitter.com/FILAtennis/status/1205524667324391424

Sice není žádná krasavice, ze které by si lidi sedli na zadek, ale její krása si bez problémů ctitele najde a navíc drobné nedostatky dohání zajímavou energií :) Nějaké pupínky mi vůbec nevadí...

Upřímně, mě je taková holka stokrát milejší než různé vystajlované krásky, které do nás neustále cpou média.
Reagovat
paddy
mám správný pocit, že má větší hlavu rakety než ostatní?
Reagovat
misa
Asi ne:
https://www.tennis-warehouse.com/Babolat_Pure_Drive/descpageRCBAB-BPD1H.html

Stejnou raketu Babolat používají Anisimova, Muguruza, Kar. Plíšková a další.

Sofia má na ni oproti jiným jen motiv vlajky USA.
Reagovat
paddy
nevím, jak v tenise, ale u lyží mají úplně jiný materiál, než se prodává

když sleduješ zápasy, nezdá se ti raketa velká?
Reagovat
misa
Nezdaá a nikde jsem nenašel informaci, že by měla větší hlavu.
Reagovat
Krisboy
Má standartní velikost 100 sq.in.
Reagovat
Mantra
jak dlouho ty fotky upravovali? hele, já mluvím o reálném záběru z tiskovky či zápasu, to je něco jiného, to děsivé (nejen Kenin)
Reagovat
misa
Když je pro tebe holka strašlivě ošklivá jen kvůli tomu, že má pupínky, tak je to pak těžké...

http://www.j48tennis.net/-/galleries/australian-open-2020/saturday-f/-/medias/630d565a-084b-485b-aae9-8da1bf9db6c6-2020-australian-open-tennis-melbourne-australia-feb-1

Pamatuju si už z podzimu, jak jsi o ní psal, že na ní není nic hezkého, nelíbí se ti. Což je OK, ale jiní to vidí třeba jinak :)
Reagovat
rybicka
Je docela nepěkná, ale i to má určitou výhodu. Za deset let bude pěknější než dnes. Má zajímavou barvu hlasu a její přitažlivost se bude, na rozdíl od dnes krásných, zvyšovat.
Reagovat
Cico93
Aj Mikaela Shiffrin bola kedysi škaredé kačiatko a dnes je to najkrajšia športovkyńa akú poznám.
Reagovat
misa
Hlasově zajímavá Sofia je. Už od dětství :)
Reagovat
FulnekUltras
havlova koloběžková poradkyně štěpánová měla jeden čas beďary i na řiti - a dneska hlásí, že je celkově dezorientovaná - tak nevím
Reagovat
Mantra
Ona má tak špatnou pleŤ, jeden by si řekl, že se cpe nějakými prášky, hormony, nebo čím, to není ani puberťácké akné
Reagovat
Nola
Garbine nijak nezaostava....
Reagovat
Mantra
je jich tam mraky, ale Sofie zblízka a na tiskovce bez té bílé masky je strašně ošklivá (jsem koukal i na další, je to nějakej mor)
Reagovat
com
kazdej nemuze byt krason jako ty
Reagovat
paddy
mnoho missek a jiných polomodelek a mladých holek je na tom stejně, jen to zakryjí makeupem, krupička je stejně vidět

pleť nedýchá a trpí pod chemickým svinstvem
Reagovat
Nola
chlapi :D ste celkom mimo, tie pripravky, ktore prekryvaju nedostatky pleti maju aj liecive ucinky, samozrejme nedokazu zastavit rozvinute akne....
Reagovat
Mantra
já to chápu, ale není to trochu moc nepřirozené? ty holky určitě nechávájí mraky peněz a času ve studiích a dermasalonech, a stejně prostě mají pleŤ jak feťáci
Reagovat
paddy
mám pocit, že dříve to tak špatné nebylo, a rozhodně dívky tolik o sebe nepečovaly

princip akné je, že mazová žláza se ucpe vlivem vyšší tvorby mazu (zejména puberta) a vznikne lokální zánět
kůže má póry a když je někdo ucpe, tak se nelze divit
------------------
perlička na závěr
ženy utratí za kosmetiku (nezahrnuje nějaké základní věci jako mýdlo atp.) více peněz, než se utratí za erotickou zábavu na internetu
neboli ženy se chtějí líbit a přilákat co nejlepšího partnera

zdroj: TV dokument - autorem byla mladá žena, aby náhodou si někdo nemyslel, že je to zaujaté

dohledal jsem, ale nevím, jestli to nebyl jiný
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12441285954-sexualni-revoluce/218382566460001-pravo-na-rozkos/
Reagovat
FulnekUltras
sex? to už je dávno zrušené... ;-)))
Reagovat
Blondie
Tak ono to souvisí s tím, že se ženy chtějí líbit i samy sobě ;)
Když se mi udělá hnusný pupínek na bradě, tak mám blbou náladu a nechce se mi ani jít vyhodit koš - a u této činnosti vážně nečekám, že potkám budoucího manžela :D
Reagovat
annah
Ona by byla nepekna i bez toho akné, ale zase je to sympatacka. A talentu má holka na rozdávání.
Reagovat
FulnekUltras
a kór ve WTA. ;-))) Všechno zlomil 5. gem třetího setu. Dát z 0:40 tři takovéhle winnerové biče po lajně, to už se Soničce nikdy nepovede, vo to teda strah nemam. ;-) Gratulka do Bílovce. ;-)
Reagovat
paddy
myslím, že má na to takto bičovat celou sezónu :)
Reagovat
FulnekUltras
ona se zas brzy uklidní - tak jako nejedna podobná před ní ;-)
Reagovat
misa
Ale povede :)
Reagovat
Kozoroh
Už se nikdy s jistotou nedozvíme, jak by se s Keninovou popasovala Halepová, kdyby postoupila přes Muguruzaovou v SF, možná by ji porazila, možná ne. Ale o čem jsem přesvědčen je to, že v závěru by Simona neodpadla tak, jak dnes Garbine a hře Keninové by čelila lépe, protože je to taky obranářka.

Garbine hodně zklamala. Po prvním setu vymizel její drajv, což je překvapivé, protože po zisku úvodní sady měla být na koni. Zpasivněla a přestala věřit své ofenzivě, to Keninovou povzbudilo a začala mít herně navrch. I tak mohla Garbine vyhrát, kdyby využila jeden z brejkbolů za stavu 2:2 v třetím setu. Ten gem Keninová zachránila svou aktivitou, následující gemy pak už byly o psychickém kolapsu Garbine, dvojchyby na brejkbol a mečbol to podtrhují.

Začínající dekáda 20. let 21. století může být nejbohatší ze všech dekád Open éry, co se počtu nových GS šampionek týče. Na obzoru není žádný hegemon nejen kalibru Navrátilové či Sereny, ale třeba takové Justine Heninové či Venus, které získaly 7 GS titulů. Osakaová se dostala na rozcestí, Andreescuovou brzdí zranění a ostatní jsou příliš nevyrovnané, aby pomýšlely na +5 GS titulů.
Reagovat
misa
Když je Keninová obranářka, co je potom Djokovič?
Reagovat
Nola
Garbine dosla energia, kto pozeral cely zapas musi suhlasit, Sofia sa hybala bez problemov, hrala uhly, Garbine nestihala, skvela taktika, Garbine mi velmi pripomina Petru Kvitovu, utocne vysoke hracky, ale oni potrebuju vyhrat v 2.setoch svojou aktivitou, nie su totiz uz najmladsie.... mne je Sofia sympaticka, ziadna prehypovana kraska, Barty detto.... Garbine AO musi brat velmi pozitivne, chybal posledny krok, ale to ju moze pre zbytok sezony nakopnut, presne ako vlani Petru
Reagovat
FulnekUltras
A Conchita může být spokojená, že se zbavila hrdloplecha.Teď ji aspoň čeká delší časový úsek, kdy bude moci s Garbi dokázat, co (obě) opravdu umí.
Reagovat
Dobry-den
Paráda!
Reagovat
Krisboy
Dobrej.
Reagovat
Fransoas
Nevím už kdo psal o tom,že tým Martinez-Muguruza vypálí rybník Karolíně Plíškové.To se skoro podařilo.Mohlo by to být tak na cca na 45%.Zatím jsem nepochopil,co chtěla Karolína změnit.Trenérem to nemůže být.Právě Martinez chtěla směrovat Karolínu k vytouženému GS titulu,protože to byla bývalá výborná hráčka a je nepochybně silná a výborná trenérka.Pokud v tom nejsou určité týmové čachry u Karolíny - tak tomu naprosto nerozumim.Protože konkurence se zvedá-bude v tom rozhodovat mentální síla.To asi u Karolíny bude slabá stránka.Kěž bych se v tomto názoru rád mýlil.

Dnes právě Američanka předvedla úžasnou mentální oddolnost.Titul jí patří zaslouženě.
Reagovat
FulnekUltras
"týmové čachry" - přesné a zároveň gentlemansky diplomatické ;-)
Reagovat
Kojinho
Velmi se jí pod Conchitou zlepšil pohyb a hra celkově. Taky jsem nechápal ten vyhazov.
Reagovat
chosoi
Ve své podstatě je to tak. Kam ji M vytáhla za měsíc, to P nepochopila
za rok! U H-P musela mít čepici a tvářit se jak de*il, aby zapadla
do kolektivu. Tak ten vyhazov na ní měl blahodárný účinek, jen zářila
štěstím. To si zase H na***la do hnízda.
Doufejme, že hrát na40% se ujme jako "biomasa"
Reagovat
FulnekUltras
+ milion ...chvilek pro pravdu ;-)
Reagovat
lars
leda tak pro Komsomolskou pravdu :)
Reagovat
lars
Jako samozvany "znalec vyhazovu " Martinez bys mel dobre odpovedet:
Proc Martinez trenovala Pliskovou dele nez rok , kdyz ji to podle tebe "nevyhovovalo" a neukoncila to driv ?
Proc Mugu ukoncila spolupraci s Martinez v breznu 2018 ?
Reagovat
Krisboy
Kdepak, Ernie, tady narazila kosa na kámen, to se nedá nic dělat. Každý má své limity.
Reagovat
paddy
Rusové se s logikou nikdy moc netrápili

Možná to bude stačit na Darwinovu cenu

https://video.aktualne.cz/ze-sveta/delnik-prerizl-nosnik-a-stadion-se-zritil-kamery-zachytily-m/r~776fffc644ef11ea84c6ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
Reagovat
Krisboy
To vypadá jako počítačová animace. Není to nějaký vtip? Rusové jsou v těchle věcech ultradementní, ale tohle je i na ně moc :(
Reagovat
Petr_Fisk
Viděl jsem včera fotky na nějakém švédském serveru. To bude smutná realita.
Reagovat
Krisboy
Obávám se, že ano.
Reagovat
FulnekUltras
docela náhoda, že se to podařilo takto krásně a detailně natočit - že by z dronu? podobných fejků je dneska plný net
Reagovat
Krisboy
Nemá někdo funkční stream na Souboj Titánů Rosol-Gulbis?
Reagovat
George_Renel
Koukám na to na Sport Zone
Reagovat
Petr_Fisk
http://www.usagoals.video/c/tennis/atp-world-tour-qualification/01-02-2020/ernests-gulbis-vs-lukas-rosol/1/

ale pozor je to sofistikovaný zápas jen pro skutečné odborníky...:)
Reagovat
Krisboy
Díky. Nevím sice, jestli splňuji podmínky, ale podívám se na to každopádně :)
Reagovat
Petr_Fisk
To poznáš jednoduše....pokud nesplňuješ, tak Tě z toho "jebne"...:)
Reagovat
Krisboy
Tak toho se nebojím, to zvládnu. Tenis nic moc, ale teď Gulbovi evidentně zapracovaly nervy, tak se třeba začne něco dít.
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
Pavlis
Perfektní zápas, v němž obě předváděly neuvěřitelné výměny. Sofia se pak začala hecovat, dostávalo to grády. Ten game z 0-40 otočila a bylo jasné, že vyhraje. Po prvním setu byla v ráži Garbine, ale nedokázala toho vůbec využít.

Petra mimo desítku, myslím, že si svý ještě uhraje a vrátí se do ní. Osaka správně trefila letošní vítězku prvního grandslamu, když o ní v lednu mluvila. Respekt.
Reagovat
FulnekUltras
v současné WTA má na GS tituly dobrých třicet hráček - čili žebříček je to nejmenší - a chvíle pro Peťu ještě přijde - jen až zas chytnem správnou hormonální vlnu ;-)
Reagovat
misa
Třicet určitě ne. Herně by nebyl až tak velký problém, ale velké tituly se vyhrávají v hlavě. A tolik odolných tenistek tam zase není.
Reagovat
FulnekUltras
no tak dvacet až pětadvacet ...západoněmeckých soudruhů, vy tupci !!! ;-)

hlavu má na vlně skoro každá ;-)
Reagovat
LukasH
Poslední dobou je ve WTA mnohem vzácnější a asi i cennější konzistence než výhry velkých titulů. Mraky hráček se vytáhne, hrají neuvěřitelně, bez tlaku a vyjde to. Uvidíme, jak si Kenin dál povede.
Jinak nevím, proč tu někdo řeší Petru mimo top 10. Přece se musel projevit důsledek zranění. Do Stuttgartu bude asi mimo, ale pak se tam může lehce vrátit, pokud bude zdravá.
Reagovat
mahycek
Je to tam, paráda. Česko chorvatská dvojice slaví titul.
Jestli se dívala Lucka šafářová . 10-1 v tiebreaku, skvělé.
Jdu na pár piv.
Reagovat
Petr_Fisk
Užij si to...
U té Lucky nevím, mohla být dobře rozpolcená kvůli Bethy.
Reagovat
Drzymalski
Abych se přiznal je mi tahle soutěž šumák. Přesto gratulace Krejčikové. Druhé kolo singlu, titul v mixu, SF v deblu....vylepšila si řádně konto.
Reagovat
tommr
letošní AO se jí opravdu poved. Snad to bude ten příslovečnej zlom v její kariéře ...
Reagovat
Petr_Fisk
Gratulace Báře ke druhému vítězství na AO, jen té Bethanii je mi líto.
Reagovat
Jon61
Tie-break bylo demolice soupeřů, k neuvěření po naprostém selhání v konce 1. setu. Blahopřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Mattek spadl hřeben a je to.
Reagovat
misa
Mám radost, jak se v Melbourne předvedla před celým tenisovým světem. Na Tennisforu i jinde ji lidi hodně podceňovali a přehlíželi, přitom hraje pěkný tenis. Nemá sice sílu na drtivé winnery a nesází esa, ale zato při hře přemýšlí a umí zahrát skoro vše. Sestřih jejích dropshotů jste doufám viděli :) K tomu se přidává extrémní bojovnost, chladnokrevnost v rozhodujících chvílích a odvaha proti jakékoliv hráčce.

Na turnaji nejdříve využila dobrého losu a vypadnutí favoritek, aby nakonec vyřídila dvě grandslamové vítězky. Během cesty musela otáčet dva zápasy, odvracet setboly a snést celý stadion proti ni (4. kolo vs. Gauff a sf. vs. Barty). Se vším se vyrovnala a vrchol přišel ve třetím setu finále, kdy v pátém gemu otočila pěti winnery v řadě nepříznivý stav 0-40 při vlastním servisu. Pak už Muguruza věděla, že se zápas nedá vyhrát... Konec byl z jejího pohledu rezignace a zmar.

Doufám, že si Soňa titul pořádně užije, za pár dní se má hlásit v USA na Fed Cupu, tisíce km od Melbourne v úplně jiném podnebí. Raději bych byl, kdyby se z toho nějak vymluvila nebo celé utkání proseděla na lavičce, USA mají tým silný i tak. Hlavně doufám, že zůstane pořád stejnou bojovnicí, která má své cíle a sny, zůstane koncentrovaná na tenis. Život se jí změní, to je jasné. Snad nezůstane někde na cestě, byla by jí škoda :) Ale věřím její povaze, nevyhrála třeba US Open a nebyla ještě světovou jedničkou, takže by v motivaci neměl být problém.

Od pondělí je Sofia Kenin novou jedničkou USA. Pomalu se začíná neplńovat moje vize o vládě ruských blondýnek nad americkým tenisem :) Velká škoda, že Amandu postihla rodinná tragédie, letošní sezonu zřejmě bude muset dát hlavu dohromady, útok na desítku se asi odkládá. Ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno.
Doufám, že k Sofii a Amandě se přidá i C.C. Bellis.
Reagovat
paddy
Sofie a Amanda jsou úplně jiné a Instagram je důkaz. Amanda je podobná Kurnikovové a také tak dopadne. Samá party, měla by se zkamarádit s Bouchard. Pár dílčích úspěchu a končí.
Reagovat
misa
No, možné to je... Nedávno podepsala velkou smlouvu s Nike, takže je víceměně finančně za vodou.
Reagovat
paddy
K tomu kamarádí s Nickem, to o něčem vypovídá. Jen talent nestačí.
Reagovat
R01316
Tak aspon vizazi je Anisimova na mile pred Kenin. A Kenin je na me moc nabusena?.
Reagovat
Jon61
Opětovné selhání na ukončení setu, ach jo. :(
Reagovat
Jon61
Na podruhé to vyšlo, Murray nejslabší hráč na kurtu.
Reagovat
tommr
ženský byly dneska lepší než chlapi ... :)
Reagovat
Jon61
To je pravdu, Bára byla v dobré náladě, moc chyb neudělala. :)
Reagovat
Mantra
Gulbis si zahraje s Rosolem, aby mu nesházela motivace :-D
Reagovat
HayashiM
Já nevím, co u Petry s tím žebříčkem řešíte. U ní je úplně jedno, kolikátá je nasazená. Není typ jako Garbine, že by klidně hrála celý rok tužku a pak ulétla na grandslamu, ale vzor stability to taky prostě není. Já si myslím, že by jí ten výlet mimo top 10 mohl prospět. U Petry je zkrátka lepší, když jde od začátku turnaje proti top kvalitě, než když musí první týden odvracet překvapení od "no names" a pak najednou jít na světovou jedničku.
Vůbec bych se o ní nebál, ještě jeden GS / zlato na olympiádě jsou stále v klidu možný.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
baggik
Vzdyt takhle vyhrála druhý wimbledon, ze mela trictvrte turnaje "noname" soupeřky. Naopak s přibývajícím věkem, po zdravotních patáliích už dneska Petra drží vysokou výkonost ve více jak 3 zápasech po sobě. Aby mohla ještě vyhrát grandslam, potřebuje štěstí na los/vypadnutí silných soupeřek. 7 zápasů na zisk titulu je pro ní v téhle fázi kariéry samo o sobě hrozně moc.
Reagovat
tommr
z 5:3 na 5:7 aneb jak prohrát už skoro vyhranej set ... :(
Reagovat
Vlk-v-trave
Murovci na tribune se skotskou vlajkou...:)
Reagovat
Drzymalski
Normální. Skotská vlajka je ofiko.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted komentatorka na ES vzpominala genialni duet Bucie!
Reagovat
Jon61
Na servisu Bára s partnerem ztratili po pěti podáních jen jeden míček.
Reagovat
Petr_Fisk
Bejvávalo...:)
Reagovat
Jon61
V rozhodující chvíli, kdy se má set dopodávat, tak Mektič selže. :)
Reagovat
tommr
set začal přitom dobře ... :(
Reagovat
Ondra979
Jelena Ostapenka, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Naomi Osaka, Ash Barty, Bianca Andreescu, Sofia Kenin - ktera z techto premierovych vitezek za posledni 3 roky je nejvetsi prekvapko? sam nevim..vaham mezi Jelenou , Sofii a Biancou...ona i Naomi byla velke prekvapko, ale asi ne az takovy sok
Reagovat
EllNino
Jelena stopro ...
Reagovat
Ondra979
pravda vyhrava Jelena, tesne pred Sofii, ostatni tam meli bud Premier M/5 nebo aspon Premier...Jelena ale byla opravdu blesk z cisteho nebe
Reagovat
RF46
Jelena..
Reagovat
EllNino
Přesně :)
Reagovat
Ondra979
jj je totak, Aljona urcite, pak Sofie. Bianca vyhrale dva velky premiery, takze nic, aspon jsem si ozivil ty stats a je to zajimave.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena
Reagovat
misa
Rozhodně Ostapenko. Třeba Sloane měla před titulem povedené léto, kdy nás štvala výhrama nad Petrou a Luckou. Sofia už loni hrála výborně, měla řadu výher nad skvělýma hráčkama.
Reagovat
Drzymalski
Ale holka strupatá šla už v závěru 2019 i letos hrou raketově nahoru. Titul z AO není žádná haluz ale výsledek talentu a vývoje té dcerky. To jak ustála těžké chvíle i dlouhé výměny od BL bylo famózní.
Reagovat
Petr_Fisk
Já ji prostě miluju v těch podkulenkách...:)
Reagovat
EllNino
Je boží, hrozně mi chybí Bucie ;)
Reagovat
Petr_Fisk
Ani nemluv...
Reagovat
EllNino
Celkově mi Lucy hodně chybí, cela ta naše starší generace s Klarou, Ivetou, Petrou C. atd. Byly to fajn holky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne za dob Lucy to melo i na TP paradni drajv...
Reagovat
FulnekUltras
jj, dneska ta pokora vyloženě chybí ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Fandil jsem hodně i Daniele Bedáňové...
Reagovat
Jon61
Má nádherný kukuč.
Reagovat
Petr_Fisk
Pro mě je to taková živoucí Pippi L?ngstrump...:)
Reagovat
Drzymalski
Podkolenky? Je oblečená jak na V. Celostátní spartakiádu. Cvičeni ženy s kuželi.
Reagovat
Petr_Fisk
Nevím jaký jsi pamětník, ale v té době výrobci oděvů u nás nebyli schopni vyrobit takové barvy na oděvech jako má dnes Bethanie. (o materiálech, nitích a střihu ani nemluvě)
Reagovat
FulnekUltras
no prostě neuměli vůbec nic - jen se toho neboj
Reagovat
brixner
To semifinále s Rumunkou musela být naprostá hrůza!!!
Muguruza je tím řevem fakt naprosto odporná, taková Barty ani nepípne a to jí moc nemusím. V tomto ohledu se mi WTA dost hnusí, i když takový Nodal je taky mňamka...Prostě ten řev všichni už moc přehání!

Sofii velká gratulace, ne, jako vítězku bych si jí netipnul, ale kdo také, je to, myslím, veliké překvapení, ale pro mě příjemné!
Reagovat
Petr_Fisk
No vidíš a já si do teď myslel, že miluješ když ženský řvou...:)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
paddy
Já to taky tak vnímal. Vždycky básní, jak sousedka křičí na celé sídliště :)
Reagovat
brixner
Vomyl! Jako jó, když vobčas houkne jako na důkaz mé snahy...to polichotí! Ale taklenc řvát jak na lesy - to fakt ne! Jedna sousedka taklenc zařvala, zrovínka, když sem dokazoval, že mám testosteronu ještě habaděj a já se tak lek, že sem vomdlel a ze sousedky mě musela sundávat její babička, která zrovna vedle v pokoji pletla svetr a byla hluchá, jako poleno, což mě přesvědčilo k tomu k tý sousedce vůbec přijít a započít údržbu, protože jináč preferuju soukromí. Babička vo tom fópá nevěděla, ale zrovínka přišel sousedky malej synáček a von ten parchant babičku zavolal a vona do mě šťouchala berlou tak dlouho, až sem se svalil konečně na zem. Jako vobčas si zařvat - proč né, udělat to v soukromí nebo v lese - proč né, ale před desetitisícema lidí?? To neni nic pro mě, sem spíš uzavřenej introvert, kterej se často vyleká a na voperaci srdce sem si fakt ještě nevydělal. Chlapče - klid, to je to pravý, jak v duších, tak i na kurtech s pálkama:-)
Reagovat
Petr_Fisk
Utírám slzu...:)
Reagovat
martinek37
Pěkné, svižné finále. Patřilo určitě k těm záživnějším a kvalitnějším. Jen mě trochu mrzelo, že to Garbine v tom poslednim gemu tak nezvládla. Ale ty 3 odvrácený BB od Sofie úžasně. Jako ostřílená harcovnice.

Jinak samozřejmě velká gratulace Sofii k zaslouženému titulu. Nejspíš nezůstane jediným. Garbine je skvělá, hodně jí to mrzelo, ale to obejmutí na konci mi přišlo upřímný a řeč po zápase taky moc pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k titulu. Předvádí vyrovnané, stabilní výsledky. Bojuje o každý míček, zvládá i nepříznivý stav utkání.
Zaslouženě zvítězila.
Reagovat
Ondra979
tak o nove sampionky na GS u zen neni nouze, jeste by to chtelo uz konecne chlapi - Dome zvedni tu rukavici :)
Reagovat
Kozoroh
Premiérové GS šampionky bývají dobrým znamením pro Novaka - Kvitová ve Wimbledonu 2011, Stosurová na USO 2011, Azarenková na AO 2012, Pennetaová na USO 2015, Kerberová na AO 2016, Muguruzaová na RG 2016, Osakaová na USO 2018. Keninová by byla další v řadě :)
Reagovat
misa
a nápověda před začátkem zápasu:
Sonička většinou na žebříčku hůře postavené hráčky poráží.
:)
Reagovat
rybicka
Ovšem z logiky věci vyplývá, že všeho do času :-)
Reagovat
smazaný uživatel
++1
Reagovat
Petr_Fisk
Ideální vlastnost pro každou světovou jedničku...:)
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
paddy
Bez ohledu na raking nechápu, proč se tu tolik věřilo/-í Mugu a Thiemovi
Reagovat
Petr_Fisk
sympatie?...
Reagovat
HayashiM
Tak u Thiema mě to taky docela překvapuju, ale Mugu byla favoritka i u sázkovek...
Reagovat
HayashiM
*překvapuje
Reagovat
Ondra979
tak Thiem neni favorit, ale mam pocit, ze se z nej dela az moc velky underdog na to, ze herne uz se Djokovi a Nadalovi dokaze vyrovnat, jen to jeste nepretavil v zisk GS. Zitra bude mit dalsi sanci..a on bude chtit vyhrat, to je jiste, nepujde tam napul porazen jako by asi sel tady kdokoliv jiny
Reagovat
Petr_Fisk
Tak Dominicovi to určitě nevadí. Underdog je dobrá výchozí pozice...:)
Reagovat
Ondra979
jj, to je. protoze i takovy Nadal by si tady na Djokovice neveril. o Federovi nemluve, i kdyby byl fit, tak tady nevyhraje. Dominik je z tohohle pohledu na tom nejlepe, to se trosku opomiji
Reagovat
Petr_Fisk
Myslím, že má zbraně na to Novaka porazit. Zítra vyhraje silnější hlava.
Reagovat
Ondra979
presne tak, zbrane ma. musi byt pripraven v hlave a hlavne se nesesypat, kdyz bude ze zacatku prohravat a hrat porad svoji hru..pak ma sanci
Reagovat
paddy
A na cestě do finále porazila přehypovanou Gauff i světovou jedničku
Reagovat
tommr
americký media ted budou mít velkej problém ...
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
rybicka
No jo. Bílá "Ruska" z USA a černá, - pardon afroam.., originál USA. Z toho mi vychází, že ofiko budou zklamaní. :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Ofiko budou gratulovat a v duchu budou zklamaní...:)
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
smazaný uživatel
Prehypovaná 15r osemfinalistka GS?..

To sa dá takto nazvat?..

Tak skus najst iny priklad, ked je to podla teba hype..

A teraz nastane ticho :)
Reagovat
Andrew89
:D :D ale vyhrala ta co jsem si pral...velka gratulace !! Jaky byl ten zapas?
Reagovat
rybicka
Dva sety nuda, na třetí se dalo koukat :-)
Reagovat
Krisboy
Ze začátku nic moc, pak se holky pěkně rozjely. Takže - pěknej :)
Reagovat
Drzymalski
Výborný tenis. Zprvu hlavně přestřelky od BL pak se to odšpuntovalo do dramatu plného pestrých výměn, skvělých winerů a nečekaných zvratů. Mugu musí mrzet bilance BB 2/13, 8 dvojchyb. Překvapila mě minimem chyb v mezihře když u Sofie jsem s tím počítal.
Reagovat
Ondra979
tak nakonec Sofie - predtim jsem ji temer nezaregistroval, coz ale ve WT neni az zakova vyjimka posledni dobou, protoze vyhrala zaslouzene. A zajimavost - je to 8. premierova sampionka GS od sezony 2017, to je masakr..v muzich naprosto nepredstavitelne, ale treba to Dom zitra zlomi
Reagovat
tommr
já jsem Keninový začal věřit už po finále FC v Praze i když tam ještě neuspěla. Už tenkrát ale bylo jasný, že jí čeká velká budoucnost ...
Reagovat
Andrew89
Jojo souhlsim. Byl jsem na to zapase s Katkou...a tam me nadchla
Reagovat
Ondra979
tak dobry odhad, je neprehlednou WTA zas tak nesleduji. ale stejne je to zajimave - nove GS sampionky se rodi jak houby po desti, skoda ze od nas dlouho nic, jen finale..
Reagovat
EllNino
I finale v te konkurenci je úspěch
Reagovat
Ondra979
to ano, ale stejne, loni ta Petra zamrzela..snad jeste dostane jednu sanci
Reagovat
EllNino
To každopádně
Reagovat
paddy
Dnes jsme si užili, zítra půjde víceméně jen o předání trofeje :)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak snadné to Dom mít nebude...:)
Reagovat
Pavol
Presne tak myslím že jeden set Djokovič dá.
Reagovat
paddy
Vy jste ale vtipálkové :)
Reagovat
Petr_Fisk
Ty jsi to myslel opravdu vážně?...:)
Reagovat
Krisboy
Taky bych ho nepodceňoval. Djok je dobrej tenista.
Reagovat
Petr_Fisk
Rozhodně, možná dá i dva v pětiseťáku...:)
Reagovat
Krisboy
Hele on dokázal porazit i Federera a Nadala, ten se z ňákýho Thiema nepodělá. Mě by vlastně ani nepřekvapilo, kdyby vyhrál.
Reagovat
Petr_Fisk
Mě taky ne, ale právě proto fandím Domovi...Mozek mi říká 70:30 pro Noleho, ale šedá je teorie...
Reagovat
paddy
Kurzy říkají dokonce 77:23, já zaokrouhluji na 80:20 :)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to jsem se trefil, ačkoliv kurzy mně ni neříkají.
Reagovat
Petr_Fisk
Jako buřič od přirození, zaokrouhluji vždy dolů...:)
Reagovat
Ondra979
no hele to ten Dominik dokazal taky, a Nadala uz i na GS, Djoka vlastne taky. Pokud bude hrat Dominik svuj vysoky standard, tak je pro me Djokovic favorit hlavne kvuli zkusenostem, jinak by to bylo skoro vyrovnane. Hlavne se do nej musi zakousnout a nepustit :)
Reagovat
Pavol
Niekedy treba ísť proti prúdu. Ešte zajtra a bude vymaľované.

PS Skúsenosti niekedy na výhru nestačia. A aj Karolína si vydýchla nebude jej ľúto za bývalou trénerkou.
Reagovat
rybicka
Bývalá trenérka opět před branami...
Reagovat
tommr
i to finále je ovšem fantastickej úspěch ...
Reagovat
rybicka
O tom žádná. Ostatně, kdybych se rozhodovala dle trenérů - fandila bych Mugu :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Conchitě se nedá nefandit...
Reagovat
Petr_Fisk
Zatím to vypadá, že Conchita polila Garbine živou vodou.
Reagovat
rybicka
No myslím, že ji skutečně probrala. Velká zásluha trenérky na tom finále bude. S hlavou už nic nenadělala ani "prve", ani dnes.
Reagovat
Petr_Fisk
Já těm dvěma fandím - dobrá kombinace.
Reagovat
rybicka
Já jim fandila, už když to byla Kája :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky, takže to bude tou Conchitou. Měl jsem takovou tetu, kterou jsem miloval. Byl to takový malý, boubelatý kulový blesk...:)
Reagovat
Krisboy
Holky skončily akorát včas, Luky s Erniem už se chystají na kurt.
Reagovat
Nola
gratulujem, nakoniec to dopadlo ako vo finale Penko vs Halep
Reagovat
Jon61
Muguruza je v baskičtině malina, tak ji Sofie slupla. :)
Reagovat
Petr_Fisk
Hezké jméno a sedí...:)
Reagovat
rybicka
To byste pánové loupali, co? :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Maliny neloupu, místo toho se po nich bez váhání vrhám...:)
Reagovat
rybicka
Doufám, že do již natrhaných plodů. Do maliní by to tedy bylo s výkřiky :-))
Reagovat
Petr_Fisk
No pravda, občas se ve víru vášně zapomenu...:)
Reagovat
misa
Garbine Malinová zní pěkně :)
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Petr_Fisk
Mugu - pěkná řeč, holka dozrává...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by mi niekto pred turnajom povedal, ze jeden porazený finalista bude zo Spanielska, asi by som mal jasno :)

Nakoniec je to Muguruza. Velka skoda. Sofia ukazala pevnejsie nervy, co je prekvapujuce, ale holt, ustála to. Garbine ak by si udrzala level z prveho setu, tak zrejme vyhrá 2:0. Ked premrhala 0:40 na prijme v piatom, uz som mal jasno.
Reagovat
EllNino
v piatom :D to až zejtra :)
Reagovat
tito
v pátém gemu měla opravdu 3 brejky
Reagovat
EllNino
jo, gemu vlastně :)
Reagovat
Patik
škoda takýto záver na grandslame..niekoľko dvojchýb v tak krátkom čase..pritom Garbine je tá ktorá by mala byť v týchto momentoch stabilnejšia kludnejšia a toto by som čakal skôr od mladej neskúsenej hráčky ako Kenin.
Reagovat
paddy
Vůle po vítězství je důležitější než zkušenost
Reagovat
Patik
21 ročné dievča s grandslamovou trofejou v ruke..maká na sebe zarobí 2 milióny a je zabezpečená na celý život a na ďalšie dve generácie .. medzitým niektoré dievčatá v jej veku si fotia zadky na záchode a držia si nevzájom vlasy pred discoclubom.
Reagovat
Nola
snad necakas, ze sa bude kazda slecna potit na kurte, kazdy ma ine priority...
Reagovat
Patik
To máš pravdu..záleží už len natom zvoliť si vhodnú prioritu.
Reagovat
aape
Gratulace Sofii,vybojovala si to,
Mugu se na závěr sesypala, jinak ale pěkný zápas
Reagovat
Grape
Velká gratulace Sofii! Musím uznat, že toto jsem fakt nečekal, předpokládal jsem, že Garbine vyhraje a že šance Sofie bude jen v tom, že by se Garbine naprosto vyházela, ale nedá se říct, že by to tak bylo. Už od konce prvního setu mi přišlo, že Sofia začala být aktivnější, Garbine byla nějaká zabržděná, nechodila si pro to tolik jako v minulých kolech. Úroveň zápasu mi nepřišla úplně špatná, občas skvělé výměny, občas jednoduché chyby...
Jinak naprosto klíčové bylo jak se v pátém gamu třetího setu dostala Sofia vlastní aktivitou a 5 winnery z 0:40, tam se zápas lámal. V následném gamu pak Garbine vlastními chybami pustila vedení 40:15...
Reagovat
Vlk-v-trave
Po Petre, Jelene, Naomi mame i v Australii hracku, ktera sejmula sampionku ve finale...

Opet se potvrdilo, ze WTA je stabilni, a nevyhrala nenasazena hracka, ktera jeste k tomu ani neumi hrat na saku...ikdyz na betonu z toho neboli oci jak na trave...

Vzkaz pro misu:
Ihned se zbal a jed za ni...ta holka stoji za to, krom toho je to slovanka, bude ti rozumet, a tipuji, ze jeji tata, je dobrym sachistou, ta holka mysli, takze jak ji dobre vysvetlis, co k ni citis...:)

Jsem rad, ze jsem ti partaku mohl pomoct, aspon jsme se vyblbl, za to dik a az se bal, Sona ceka:) Vybral si hezky. Gratuluji.
Reagovat
lars
A proc do ty 4 nezahrnujes Kerber ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Kerber nebrat, ta mela uz pomalu 30 jak vyhrala prni GS.
Tyhle holky, vsechny mlade o mnoho mene zkusene...coz je hodne narocne na prvni finale GS.
...coz ale take muze znamenat, za zadna z nich se nad ty karierni 2GS nedostane:)))
Petra uz pomalu nevypada, pokud se nekde stesti neusmeje...a nesejde se ji to...Naomi ma taky slusny nabeh...no a ta Jelena, tam se bude muset Gigin hodne snazit, aby aspon vyrovanala ty dve...
Reagovat
EllNino
A co Bianca?
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz to nestihla, Naomi byla prvni:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim na USO.
Nedeljete mi v tom chlapi burdel:D)
Reagovat
lars
Ostap sampionku ve finale GS neporazil
Reagovat
EllNino
Vždyť to rikam, hnidopich :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt to rikam, ze mi v tom delate burdel...
A ted abychom cekali zas nejaky rok, na to, aby to nekdo v tom RG napravil:D)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz jsme to mohli mit za sebou, sakra...
Co ta Muguruza vs, Williams v FO? Ale uz mela 23...no...jako neni to spatny, ale...
Petra mela 21
Sona ma 21
Naomi mela 21
Jelena mela 20...to sice trosku narusuje tu peknou harmonii Velke 4ky na kazdem GS...a fakt ze Simca jeste nebyla uplne sampionka...jako v hlavach fans uz dve sezony, ale to se asi nepocita...

No nic, tak cekame jeste na RG, promin Gigine, toz chtel jsem tam tu holku protlacit, ale lars ju vyvalil...

Takze v tomto roce by to mohla zachranit Maky.
a za dva roky Amanda...

Tak se chlapi snazte:)
Reagovat
Petr_Fisk
Nebo taky CiCi.
Reagovat
lars
Mugu tam nepatri, protoze pred tim FO prohrala finale na GS
A Makule uz taky prohrala finale na GS
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele jeste Maruska by mohla, a misa muze udelat double:)
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
lars
Drzoune, " neser " tam , kde nemas :)
Reagovat
misa
Díky :) Na mě je Soňa přece jen moc impulsivní, raději ji budu podporovat při přenosech. Ale je to můj miláček :-)
Reagovat
Krisboy
Mimichodem - momentálně je v Top10 WTA šest grandslamových vítězek!
Reagovat
Krisboy
A sedmá je těsně jedenáctá :)
Reagovat
com
ta bude rada, kdyz do top 10 jeste vubec nekdy nakoukne
Reagovat
Krisboy
Je škoda, že jedna z těch, co to tam kazí, je Češka :(
Reagovat
Krisboy
Jinak radši než Petru zpátky v Top10 bych viděl Káju s grandslamovou trofejí. To první se splní zanedlouho, tím druhým si vůbec nejsem jistý.
Reagovat
Petr_Fisk
Teď už to vypadá na skutečný mentální blok a jde o to, jestli Karolína překročí svůj stín. Vůbec nic jednoduchého.
Reagovat
Ondra979
jj uz to vypada na blok, od US open 16 pribyla velka rada novych vitezek, a s Karolinou se asi pocitalo. Ja cekal minimalne jedno finale teda..jestli to neda do dvo let, tak uz to bude mit hodne tezke..
Reagovat
Petr_Fisk
Při nástupu vlny mladých pušek mám pocit, že už to má těžké teď.
Reagovat
misa
Souhlas a s tenisem na 40 % nemá šanci.
Reagovat
EllNino
lol :) jasně
Reagovat
rybicka
... i kdyby nenakoukla, stejně už jí žádné kecy (kohokoliv) nesníží její úspěchy.
Reagovat
tommr
s návratem do desítky to bude mít Petra těžký, ale není to nemožný. Dřív nebo později se bude poroučet z desítky Serena ...
Reagovat
Krisboy
Tak ten závěr Garbi těžce nezvládla. Ale Sonia skvělá, neskutečnej talent.
Reagovat
misa
Ano, obrovský. Snad titul unese a bude pokračovat v práci.
Reagovat
Krisboy
Já jsem koukal na ty videa, který jsi sem dával...fakt je výborná. To video s Roddickem :D
Tak snad jí to vydrží!
Reagovat
tommr
zasloužená a (aspoň pro mě) očekávaná výhra. Od konce prvního setu byla Keninová lepší hráčkou. První set ještě Muguruza i s trochou štěstí urvala ale pak už neměla šanci ...
Reagovat
Nola
Sofia to zvladla, Garbine naopak, Sofia ma GS, kto by to na zaciatku turnaja typoval, congrats, favoritku som nemala, Sofia ovela lepsi pohyb po kurte, rychlejsie sa dostala k loptickam, Garbine nepisal vobec servis, unavila sa v prvom sete, kde nevyuzila viac BB, vysoka hracka musi vyuzivat svoje prilezitosti, vlani Petra Kvitova
Reagovat
EllNino
Předváděla celých 14 dní vyrovnaný tenis bez větších výkyvů, je zarputilá a nevypustí míč, to rozhodlo .. na zadek si z toho nesednu, ale budiž :)

Asi dobře, že hráčka typu Mugu nemá 3. GS, i když je to vlastně jedno, kdyby ho vyhrála, tak naprosto zaslouženě :)
Reagovat
misa
Nejen zarputilá a nevypustí míč, ale taky výrazně talentovaná s extrémně odolnou hlavou. Krásně rozděluje míčky, zbytečně nevyšiluje a čeká, kdy bude moct převzít ve výměně iniciativu.
Reagovat
baggik
Zajimave jak rozdilna je muzska a zenska psychika. U muzu se mladym zajicum rozklepou ve finale kolena z big 3, v zenskem turnaji mlade holky hraji bez bazne a hany na 110% a ty co uz vyspely, maji za sebou uspechy a zkusenosti jsou najednou roztresene, jakoby je to svazovalo.
Reagovat
Nola
pohyb dnes vladol tenisovemu zapasu, podmienky ovela viac sadli Sofii, hala velmi nesvedci Garbine....
Reagovat
paddy
Zverev se složil v TB i z Thiema, GS vyhraje max. na Playstationu :)
Reagovat
Petr_Fisk
Pravda...zajímavé srovnání...viz např. Petra 2010-11.
Reagovat
rybicka
Ženský pocit a nutnost zodpovědnosti :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zeny nečelia big 3. To je celý rozdiel, ziadna veda.
Reagovat
baggik
Nepochopil. Ptam se proc dokazou vyhrat grandslam 19ti leté holky a s prichodem zkusenosti prichazi i problemy s unesenim ocekavani.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se bojuje o titul. Gratulace!!!!
Reagovat
Alien
Totální destrukce! Kotatko mám rád, věřil jsem Sofii!
Reagovat
misa
Děkuji, holčičko :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
bIbec
gratulace :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlci Smecka pozdravuje Davora:)
Reagovat
farr
Je vidět, že mentálně je Kenin na tom líp, než drtivá většina okruhu WTA, možná i ATP xD. Muguhruza se klasicky sesypala , labilní bába no...
Reagovat
EllNino
no ... jak na tom je, ukážou další turnaje ... to jsme si o Naomi mysleli taky, že :)
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně tak. Soňa byla před zápasem v lepší pozici - neměla co ztratit...
Teprve potvrzování ukáže "Who is Who"...:)
Reagovat
farr
Tak určitě... xD, ale mě přijde, že Kenin je přece jen trošku jiná povaha, ale uvidíme ;).
Reagovat
EllNino
ukázala i v 1. setu, že umí panikařit ... ale je taková 'autistická', trochu zvláštní, možná jí ta bublina vydrží :D
Reagovat
misa
Ano, je zvláštní. Právě proto jsem si ji zapamatoval od toho zápasu s Luckou v Quebeku 2017.
Reagovat
Petr_Fisk
To vypadala Petra 2011 také.
Reagovat
paddy
Přesně tak, Naomi je submisivní, Sofia je urputná. Už se těším, až v nejbližším zápase opět sejme Serenu :)
Reagovat
Aussie
No, a šlo to i bez většího řvaní! Gratulace.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
čumím a gratuluji :)))
Reagovat
Petr_Fisk
Čumí skoro každý, taky gratuluji - zasloužená výhra a zasloužený GS titul...
Reagovat
smazaný uživatel
Gábi pěkně znervozněla.
Reagovat
dadaft
TO JSOU ALE VĚCI,
UPÉCT HUSU V PECI
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Mayo
Muguhruza slabá ako čaj. Kenin veľkolepý turnaj.
Reagovat
Patik
Sofia je mierne lepšia..zaslúži si vyhrať..Garbine vyvedená z miery chyby prameniace z hlavy..obe ale hrajú skvelo..pekný tenis..Sofia je ešte mladá ale od takéhoto výkonu by sa mala odraziť a predvádzať ho konzistentne až dokonca kariéry.
Reagovat
Patik
obrovská nervozita..mám taký pocit že gem skončí na podaní španielky.
Reagovat
Petr_Fisk
A stalo se...
Reagovat
rybicka
Obranářka se ubránila a pak využila chvilky nejistoty. Gratulace, ale
Reagovat
Petr_Fisk
Boj na život a na smrt... ty brejkboly budou Mugu asi hodně dlouho mrzet.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nabehy Muguruzy na sako mi pripominaji ty stare mistrne akce Djokovice, to davam uz tlapy na oci...
Az 1111 zakonci karieru, tak by mela Garbina pouvazovat o rozsireni tymu.
Reagovat
rybicka
Ejhle, jedna hra zpět to vypadalo, že Sofie přijde o podání a ono naopak.
Reagovat
EllNino
Ježiš takový smůly
Reagovat
Vlk-v-trave
Neskutecne...lajnarka jede na jistotu a Vulkan lajnuje...:-O
Reagovat
Petr_Fisk
Tak jakou máš tepovou frekvenci vlku?...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No spis otazka na misu a tu Sonu, cim vic se bude blizit zapas do konce...tak tipuji, ze vulkan plne vybuche a misa bude v komatu.
Reagovat
Petr_Fisk
Slabší kousky odpadnou, to se nedá nic dělat - přirozená selekce...:)
Reagovat
misa
Trochu jsem to pak na konci obrečel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Sofii nemá. Takový neklid a zrychlené přesuny po dvorci, to je něco.
Reagovat
rybicka
Taky to vždy sleduji. Je jako naprogramovaný stroječek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
sojka1
neni nad rolovani..... az k pluskam a jednickam, to me vzdycky obohati.... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Jsi skromná Sojka a umíš se radovat z maličkostí...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sofia se bije jako lvice. Rozhodla se že to urve. A co naše Kája? Ta čeká že Grand Slam zaklepe na dveře.
Reagovat
farr
Dneska jsem neměl ani v plánu přispívat. Ženský kromě Petry v podstatě nesleduji, ale co předvedla teďka Sofia... klobouk dolů.
Reagovat
Krisboy
Brilantně otočený game!!! Čtyři krásný winnery + jedno eso. Smekám, Sonio!
Reagovat
rybicka
Ten poslední volej od Mugu, nešel do autu?
Reagovat
dadaft
hm, TAKHLE odvrácené tři brejkboly už jsem dlouho neviděl ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Fatasticky gem...
Reagovat
EllNino
Ovšem teď to ta Soňa otočila neskutečně :)
Reagovat
Nola
Sofia v tranze, hra ako poliata zivou vodou, na BB zahrala ako robot
Reagovat
EllNino
Juniorku holek vyhrála Jimenez Kasintseva z Andorry, které je teprve 14(!!) let :)
Reagovat
slacker
a kde jsou ty7 nase zazraci? Fryhau nebo tak neco
Reagovat
rybicka
Zatím číhají :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A obdivuje Petru. ;)
Reagovat
Nola
neskutocne co Sofia dokaze vratit do kurtu, ma lepsi pohyb, Garbine musi viac premyslat, kam umiestnit winner
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne se vyvarila na te hre na jistotu v prvnim, ale urcite to kote nezabali a jeste zalajnuje:)
Sona... to je proste vulkan...
Reagovat
dadaft
vidím to na Kenin víc a víc ...
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja radeji ani nechci o tom myslet, tlacim tu misovou holu co se da...a budu verit, ze to ustoji, jeste hooodne prace, aby to dotahla.
Reagovat
PetraFans..
Tak jsem byla set od vítězství ve fantasy, neva no :D :/
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejdulezitejsi moment tohoto zapsu nastane v kabinetu Wilandera, hlavne aby zase nezmenil nazor, a nebude ted rikat, ze Sona vyhraje:D)))
Reagovat
Mantra
:)
Reagovat
misa
Máš na to!
Reagovat
EllNino
Tenis ale žalostný ...
Reagovat
sojka1
taky me to nevtahlo, tekam... :-)
Reagovat
EllNino
ne, ale jakože vůbec, loni jsem hodně tlačil Biancu ve finále, předtím Simonu, na RG a AO jsem byl vtažen, hlavně teda na AO, protože Markéta se ani nerozehrála a Ash už zvedala pohár :)

Ale dneska teda tenisově i emočně mimo
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano presne ty finale, ktere jsi vyjmenoval byly opravdu priserne:D)
tady ma aspon clovek pocit, ze to stale neni jasne...
...a kvalita tenisu...no...tak RG nebudu rozebirat, budu na holky hodny, ale do Matky se vpohode opru...ostuda a horsi finale ani nepamatuji, to i Lisicka byla zabavnejsi.
Reagovat
EllNino
nějak tě to rozlítilo, to jsem nechtěl :)) za názorem si ale stojím
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Ja vas i se sojkou a titem jen provokuji...:D) Co bys cekal od Vlka...
Jak by nebylo toho nadseneho misi tady, tak to ani nesleduji. A kouknu az ze zaznamu.
Reagovat
EllNino
si právě říkám :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jak uz tu strasim v sobotu dopoledne, tak at to ma aspon poradny drajv:)))
Jen doufam, ze mne Sojecka nebude honit po lese jeste tyden:D) Jako dnes hooodne cloumam s tou hranici...
Reagovat
EllNino
pořád mě to nějak nebere no :) krom toho jednoho gemu na 3:2, který byl klíčový :)
Reagovat
Vlk-v-trave
V klidu, ja u zapasy Maky x Ash usnul, ale nepriznavam to...jinak by me tady zabili, takze rikam, ze to byl super zapas.
Neboj, ja vam to dneska nedam zadarmo:D) Par stouchancu jeste vykouzlim.
Reagovat
smazaný uživatel
Loňské i předloňské finále FO jsem si užil se vší parádou :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako jestli trosku neprehanis:)
Reagovat
EllNino
hele ani ne, ani jedna moc nic nevymýšlí, je to takové vyčkávání ... mě to úplně netankuje :) úroveň loňského finále o dost vyšší, nebo třeba i semifinále Mugu - Simona
Reagovat
misa
Ze strany Muguhrůzy teď jo.
Reagovat
EllNino
mně ani to uspávání hadů Soničky moc nebaví dneska, ale asi je svázaná
Reagovat
kada.tom
to teda ... chyba střídá chybu
Reagovat
paddy
Kenin je velká bojovnice, nesesype se, takových je málo

Mugu to nevydrží fyzicky
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze jsi to vzal za Wilandera...
Hlavne tu pak nechod misovi na oci tak tyden:D)
Reagovat
Mantra
pr tenis jen dobře, že budou 3 sety - paráda
Reagovat
Patik
Ak to vyhrá Keninová tak to bude už asi 50ta hráčka s jedným grandslamom v celej kariére..radšej by som bol za Muguruzu..ale nech vyhrá lepšia hráčka.
Reagovat
Nola
to je napisane kde, ze ziadny neprida....v kazdom pripade, jeden je vzdy viac ako 0
Reagovat
rybicka
No, pak se přidá k těm, kterým to při mladé nezablokované hlavě "ustřelí" k nečekanému úspěchu. Mugu byla také jednou z nich.
Reagovat
Nola
Sofia berie set, vobec sa nezlozila, skor sa Garbine rozlozila
Reagovat
Patik
všetci vieme že to tak je..občas nejaká zažiari a potom rýchlo zhasne..ale sú tam nejaké výnimky ktoré zažiaria aspoň raz ročne každý rok.
Reagovat
EllNino
ale prosímtě :)
Reagovat
bIbec
Mug to tak má celou kariéru. Hraje ty GS způsobem "nečekaný úspěch". Páč celej rok hraje nic moc a pak je to na těch GS trošku jednodušší.

Halepky, jakožto dvojnásobné GS šampionky, si vážím o dost víc. Taková poctivka, co nic nevypouští a má to pak i na těch GS těžší.
Reagovat
EllNino
rozhodně :) je to paradox ...
Reagovat
sojka1
kdyby to bylo tak strasne jednoduche, tak se posetri kazdy... :-)
Reagovat
bIbec
Mmm, poctivou sou neustále pod tlakem očekávání. Nemyslím to úplně tak o šetření z fyzického hlediska, ale spíš schopnosti čelit tomu tlaku. Tam Simona prokázala, že je velká hračka. Nebo alespoň větší jak ta Mug.
Reagovat
bIbec
Poctivky.. Mobil mi to opravil na poctivou
Reagovat
bIbec
ještě to řeknu takhle. Myslím, že nejtěžší je vyhrát GS z pozice favoritky. Kdo to dovede, tak zaslouží klobouček. Tak se pozná skvělá šampionka, IMO.
Reagovat
Mantra
Mug najednou nervozně pálí homeruny
Reagovat
Nola
obcasne vypadky, zostat koncentrovany cely zapas dokaze snad jedine Rafa, iny hrac, resp. hracka ma nenapada
Reagovat
sojka1
mladsi a neopotrebovana Serenka? :-)
Reagovat
sojka1
protoze do predchvile mi bylo uplne jedno, ktera vyhraje, ale pak jsem se rozhodla pro Gabinu, ... :-( ... :-))
Reagovat
Nola
este si to mozes rozmysliet....
Reagovat
sojka1
muzu.... :-)
Reagovat
tito
Dobrá volba :-)
Reagovat
sojka1
ja vim.. :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty aby ses nepridal, kverulante:)
Reagovat
tito
:-) A safra, teče nám do bot. Vamos Garbi!!!
Reagovat
Mantra
už o pomalu balí, neví jak, ten Wilander má fakt odhad, ho podezírám, že to řekne vždy záměrně naopak než je skutečná pravděpodobnost :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pred finale Wilander tipl Kenin, po prvnim rika Muguruza...snad misu nezklame, a trefi to dobre:D)
Jen aby, pokud k tomu dojde, po druhem sete zase nerekl Kenin, jinak misu trefi slak:)
Reagovat
Mantra
no to jsem se mýlil )
Reagovat
Kozoroh
Sofia kouše, ale Garbine má navrch ve výměnách, je trpělivá, netlačí se vždy a hned do útoku.
Reagovat
Ondra979
vyborne Mugu
Reagovat
Nola
Garbine zacina ovela viac chybovat, servis nepise a vyhadzuje sa
Reagovat
Vlk-v-trave
Hraje ale dooost dobre, obecne zadne blbosti k lajnam...dneska rozhodne cti micek...
...mozna je take vic utahana z tech vymen, a pak se to odrazi na servu...ale porad bude nebezpeca pro Sonu na returnu...
Reagovat
Nola
1.set za nami ide podla predpokladov za Garbine, verim, ze Sofia to nezabali, ako byva obcas zvykom v takychto nerovnych finale - GS vitazka vs novicka
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten BH drajv kotatka je srtelny dneska...
Reagovat
Vlk-v-trave
zapas s Garbinou a 23 prehozu...:)
Smecuje hodne opatrne, jednou ji Sonicka tvrde potrestala...a malem se ji to vymstilo po druhe...
Reagovat
Vlk-v-trave
Garbina mod na stred kurtu...hraje vic na jistotu..wow...Sona bude muset opravdu maknout...a nebude to jednoduche...potom prvnim servis gemu kotatka se trochu dotala do utlumu, Sona ztracela rytmus, ale bojuje...coz je dobre, finale tak muze byt koukatelne:)
Reagovat
rybicka
Á priori nefandím ani jedné. Mugu je krásná holka a pěkně se na ni dívá. Kenin mi zatím (víceméně bezdůvodně) spíše vadila. Ale přeji víc Sofii. Tak nějak mám pocit, že by si to zasloužila více, že si to více odpracovala.
Reagovat
sojka1
to je hodne subjektivni, cesta Mugu je podle me lesklejsi, jasne, Kenin tam mela Ash, ale Simonka je Simonka.... :-)))
Taky je mi jedno, ktera vyhraje... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
no pockej, a co ten misa!:)
snad ho v tom nenechas...i na tribune tu Sonicku tlaci Betka.
Reagovat
sojka1
Betka je fajn, ale kdyz ja to mam nastavene tak, ze co sama nemam, nezavidim, ale obdivuju... a ta Mugu ma nohy dlouhe, jak jsem ja cela.... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty mas hlavne stesti... jak ta Sona bude ty dlouhe nohy honit po kurtu,,,az se z toho to kotatko cele unavi, a nebude vedet kterou ma pravou a levou... tak sletis z te vetve do mekkeho vlciho kozichu...a nebudes muset namahat ty kridla...ktere ti z celeho obdivu zdreveni:)
Reagovat
sojka1
ale je to tim pro me emocionalne takove nejake ploche, asi se rozhodnu pro kotatko, za tu Simonku... :-))
Reagovat
rybicka
Já mám tou odpracovaností na mysli celý vývoj. Mugu se víc daří při méně úsilí. Opět ano, je to subjektivní pocit.
Reagovat
Kozoroh
Muguruzaová vyřadila nejen Halepovou, ale i Svitolinovou a Bertensovou, že je zvládla porazit všechny ve dvou setech je dáno její herní úrovní.
Reagovat
Paseka
Dobrý den, nemáte někdo link na tento zápas ? Díky.
Reagovat
rybicka
https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=1078628
Reagovat
Jon61
Utkání vysílá Dvojka (slovenská TV).
Reagovat
Paseka
Jsem pouze na netu, a ani jedno nefunguje, ale díky !
Reagovat
Vlk-v-trave
vejd na hunterlivescore...tam nejaky urcite zafunguje...
Reagovat
Paseka
díky
Reagovat
rybicka
http://www.livetotal.tv/c/tennis/srand-slam-australian-open-women-final/01-02-2020/sofia-kenin-vs-garbine-muguruza/8/

srand - zde nutno dát první písmeno g - místo s
Reagovat
Mayo
Aby Muguhruza nezahucala 0-2
Reagovat
bIbec
Fandím SK.
Reagovat
Nola
nemam favoritku, ale budem fandit peknemu tenisu
Reagovat
Alien
Kotatko mám rád, fandím Soňe!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist