Keninová opět zvládla tříseťák a v Lyonu získala titul

8. 3. 2020, 19:01
Aktuality 8
WTA LYON - Šampionka Australian Open Sofia Keninová získala na turnaji v Lyonu druhý letošní a celkově pátý titul. První nasazená Američanka zdolala v duelu o trofej překvapivou finalistku Annu-Lenu Friedsamovou za téměř dvě hodiny 6:2, 4:6, 6:4. Německá tenistka, které patří ve světovém žebříčku až 136. místo, tak ani druhou finálovou účast na okruhu WTA v titul neproměnila.
Profily hráčů
Sofia Keninová

Sofia Keninová od nečekaného triumfu na Australian Open vyhrála jen jeden zápas ve Fed Cupu. Od té doby třikrát v řadě prohrála, svůj úvodní zápas nezvládla v Dubaji ani v Dauhá.

Sérii porážek jednadvacetiletá Američanka ukončila až tento týden v hale v Lyonu, kde nakonec překonala všech pět soupeřek a potvrdila roli nasazené jedničky.

Po úvodní výhře nad Ruskou Djačenkovou ale Keninová musela čtyřikrát po sobě do třísetového duelu. Nicméně zdolala
Rumunku Cristianovou, Francouzku Dodinovou, Belgičanku Van Uytvanckovou a v dnešním finále i Annu-Lenu Friedsamovou., kterou přehrála 6-2 4-6 6-4.

V prvním setu byla světová pětka Keninová suverénní, soupeřce nenabídla jedinou šanci k brejku a za 25 minut set získala. Ve druhé sadě ale Friedsamová přitlačila a dokázala si vynutit pokračování. V rozhodujícím setu už ale měla opět navrch Keninová, rychle šla do vedení 4-1 a v závěru proměnila třetí mečbol.



"Neodehrála jsem tady žádný lehký zápas. Pokaždé to bylo velmi těžké a musela jsem hodně bojovat. O to více si téhle trofeje vážím," řekla Keninová po svém prvním halovém triumfu.

Finále hrála Keninová pošesté v kariéře a už popáté z něj odešla jako vítězka. Kromě letošního triumfu v Melbourne získala trofeje také loni v Hobartu, na Mallorce a v Guangzhou.

Šestadvacetiletá Němka Friedsamová, která je v žebříčku až na 135. místě, byla ve finále podruhé a znovu v evropské hale. Ale ani v roce 2015 v rakouském Linci titul nevybojovala.


• WTA INTERNATIONAL LYOPN •
Francie, tv. povrch / hala, 275.000 dolarů
nedělní výsledky (08. 03. 2020)
• Dvouhra - finále •
Keninová (1-USA) - Friedsamová (Něm.) 6-2 4-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Paarová/Wachaczyková (Rum./Něm.) - Pattinamaová Kerkhoveová/Schoofsová (Niz.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
Děkuji za titul, holčičko. Kdy tě zase uvidím, těžko říct :-(( Snad v Miami.
Reagovat
paddy
Friends reunited, Clijsters and Kenin hit the beach
https://www.youtube.com/watch?v=aw4x99bA2sU
Reagovat
misa
Vydřený titul, čtyři z pěti zápasů musela hrát na tři sety. Přitom se potkávala převážně s hráčkami z druhé světové stovky. V rozhodujících chvílích zápasů dokazala psychickou odolnost a nakonec všechno vyhrála. Ve druhém kole odvracela mečbol, takže získala trofej i po tomto krizovém momentu. V turnaji ale měla velké výpadky, když ztrácela náskoky, nedopodávala sety, i dnes vyhodila na mečbol lehký volej, zbytečně tak vydávala v zápasech hodně sil. Ale vypadadá to, že Sofia je ve skvělé kondici. Uvidíme v Indian Wells za pár dní.

V kariéře má už tituly z hardu venku i v hale, na trávě, chybí ještě antuka, tak se snad letos zadaří i tam :) Foto s trofejí
https://photoresources.wtatennis.com/photo-resources/2020/03/08/a7045a51-6f83-411c-a216-395ced413720/O6S_0308_072.jpg?width=1440&height=797

Jako první hráčka letos získala dva singlové tituly, mám radost :)
Reagovat
misa
A samozřejmě gratulace ke 4. místu v nadcházejícím žebříčku.
Reagovat
Mantra
tady se spinkalo :)
Reagovat
tommr
výsledek byl předem jasnej (v podstatě už před turnajem) ...
Reagovat
EllNino
Měla co dělat ... rozhodně to nebyl nejakej easy titul, velmi těžce vybojovanej, MP down, tři tiebreaky atd.
Reagovat
misa
Viděl jsem všechno od A do Z, takže můžu potvrdit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist