Keninová ve svém prvním finále získala titul. V Hobartu smetla Slovenku Schmiedlovou

12. 1. 2019, 04:26
Aktuality 13
WTA HOBART - Sofia Keninová své premiérové finále na okruhu WTA přetavila v zisk trofeje pro vítězku. Dvacetiletá Američanka v australském Hobartu v pěti zápasech neztratila jediný set a ve finále deklasovala slovenskou tenistku Annu-Karolinu Schmiedlovou.
Sofia Keninová

Sofia Keninová se začíná čím dál tím více prosazovat na okruhu WTA. Dvacetiletá talentovaná Američanka pokořila další kariérní milník v Hobartu, kde při svém debutu v pěti zápasech neztratila jediný set. Její vynikající formu odnesly nasazená jednička Garciaová, Jabeurová, sedmička Flipkensová, šestka Cornetová a naposledy Anna-Karolina Schmiedlová.

Schmiedlová dokázala s Keninovou držet krok do šesté hry, kdy si vzala zpět ztracené podání. Místo aby ji rebrejk povzbudil, však v dalším průběhu utkání nevyhrála jediný další game. Čtyřiadvacetiletá Slovenka celkem šestkrát přišla o servis, využila jen jeden z devíti brejkbolů a za hodinu a čtvrt schytala výprask 3-6 0-6.

"Jsem tak šťastná, že jsem tu vyhrála. Byl to můj první rok tady v Hobartu a těším se na další ročníky, určitě se sem budu ráda vracet. Se startem letošní sezony nemůžu být víc spokojená, snad se mi bude dařit i nadále," uvedla Keninová.

"Vůbec jsem nečekala, že se tu dostanu do finále," řekla Schmiedlová, která si finále v Austrálii zahrála poprvé. "Dnešek mi sice nevyšel tak, jak jsem si představovala, ale Sofia hrála výborně a zasloužila si vyhrát. Snad se ještě někdy ve finále potkáme," dodala Slovenka.

Keninová tak hned své premiérové finále na okruhu WTA přetavila v triumf. Američance se letos zatím daří náramně. Na předchozím turnaji v Aucklandu po boku Kanaďanky Bouchardové získala premiérový titul ve čtyřhře. Keninová o 11 míst vylepší své žebříčkové maximum, v pondělí bude figurovat na 37. pozici.

Bývalá hráčka Top 30 Schmiedlová si zhoršila svou finálovou bilanci na WTA na 3-2, naposledy uspěla loni v dubnu v Bogotě. Ve světovém hodnocení se vrátí do první šedesátky, konkrétně na 59. příčku.

Obě hráčky nyní čeká rychlý přesun do Melbourne, kde v pondělí startuje úvodní grandslam sezony Australian Open. Keninová se na úvod utká s kvalifikantkou Veronikou Kuděrmetovovou a ve druhém kole může vyzvat světovou jedničku Simonu Halepovou, Schmiedlová se pokusí překvapit proti nasazené dvanáctce Elise Mertensové.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (12. 1. 2019)
• Dvouhra - finále •
Keninová (USA) - Schmiedlová (SR) 6-3 6-0
• Čtyřhra - finále •
H. Chan/L. Chan (1-Tchaj-wan) - Flipkensová/Larssonová (4-Belg./Švéd.) 6-3 3-6 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
misa
Tento týden jsem v jednom starém tenisovém časopise četl o tom, jak malé děvčátko Soňa považované za veliký talent přijelo se svými rodiči do USA :) Zatím jde po dobré cestě. Mně je celkem sympatická a zaujal mě její zajímavý nadhoz na servis.
Reagovat
jirkaS
jj ten servis je zvlášní
Reagovat
tommr
a ukazuje se, že ta podle některých "céčková" sestava Američanek ve finále FC nebyla zase tak slabá ...
Reagovat
EllNino
Je to tak ... Collins trápila minulý týden Petru v Brisbane, Riske trápila Sabalenku ve finále Shenzhenu a Sofia si došla pro titul tento týden v Hobartu :) ... Melichar navíc získala minulý týden titul s Květou v Brisbane :) takže ...
Reagovat
kada.tom
Ještě že tak, výhra té odporné Čobolačky by byla ostudou turnaje!
Reagovat
EllNino
dej si facku, že se nestydíš, jedna z nejskromnějších tenistek na okruhu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, kada.tom, to je diagnoza.
Na kadakova moudra stačí rozkliknout jeho lolování - https://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Reagovat
EllNino
"moudra"
Reagovat
Nola
ostuda si ty, ta nenavist ta raz dostane, clovek prirodzene neznasa ludi, ktori mu ublizili, ako ti ublizila Kaja? ta prefackoval nejaky Slovak?
Reagovat
blixa
Ale ne, je to jen obyčejný vymatlaný dement ;-)
Reagovat
turista
Brzdi!
Reagovat
EllNino
celý týden :) pomalu, ale jistě stoupá vzhůru :)
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist