Kerberová přechod na beton zvládla, ve Washingtonu odstartovala vítězně

31. 7. 2013, 17:14
Aktuality 1
Od své nešťastné porážky ve druhém kole Wimbledonu měsíc nehrála žádný zápas, ale ani přes dlouhou pauzu největší favoritka turnaje ve Washingtonu Angelique Kerberová ve svém prvním zápase nezaváhala. Německá tenistka porazila domácí Irinu Falconiovou pohodlně 6-2 6-3.
Angelique Kerberová

Ve svém prvním soutěžním utkání po více než měsíci se Angelique Kerberová zdržela na kurtu jen něco málo přes hodinu. Své soupeřce Irině Falconiové sebrala v úvodním setu třikrát podání a sadu vyhrála s jedním zaváháním při vlastním servisu 6-2. Ve druhém se Američanka dostala do vedení 2-0, ovšem od té chvíle jí favoritka nechala uhrát jedinou hru a postoupila do druhého kola.

Krátce po zápase pak nejvýše nasazená hráčka turnaje na radu svého trenéra Torbena Beltze znovu zamířila na kurt, aby si přidala ještě 20 minut tréninku.

"Během zápasu jsem nebyla úplně stoprocentní, proto mi kouč poradil, že bychom mohli ještě pocvičit údery. Myslím, že to byl dobrý nápad," vysvětlila svůj nabitý včerejší program Kerberová. "Není snadné hrát na vysoké úrovni, když tak dlouho nehrajete zápasy a jenom trénujete. Vím, že se můžu ještě zlepšit, dnes mi moc nešel servis. Samozřejmě jsem ale ráda, že jsem dneska vyhrála, a teď se budu soustředit na druhý zápas," dodala.

Stejně dlouho dobu jako Kerberová chyběla na turnajích třetí nasazená Jekatěrina Makarovová a i ona svůj první zápas po dlouhé pauze zvládla ve dvou setech. Ruska sice v duelu s kanadskou nadějí Eugenií Bouchardovou nezachytila nástup do utkání a rychle prohrávala 1-4, poté ale získala devět her v řadě a zvítězila 6-4 6-2.

"Nikdy jsme spolu nehrály, takže jsem nevěděla, jak hraje, a bylo těžké si na to zvyknout," vysvětlila svůj pomalý start Makarovová. "Taky to byl první zápas od Wimbledonu a byla jsem trochu nervózní, protože jsem neodehrála moc zápasů. Od začátku hrála hodně dobře a agresivně, takže jsem musela hodně přemýšlet, jak bych ji mohla porazit. Potom jsem začala hrát delší údery a přidala na agresivitě a (Bouchardová) začala chybovat. I tak to ale bylo hodně náročné, a i když to vypadá, že druhý set byl jednoduchý, tak vůbec nebyl."

Výsledky - Washington - ženy (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kerberová (1-Něm.) - Falconiová (USA) 6:2, 6:3, Makarovová (3-Rus.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2, Cornetová (4-Fr.) - Wickmayerová (Belg.) 6:1, 6:3, Cirsteaová (5-Rum.) - Curenková (Ukr.) 7:5, 1:1 skreč, Barthelová (6-Něm.) - Vögeleová (Švýc.) 6:2, 6:2, Keysová (8-USA) - De Britová (Portug.) 7:5, 6:3, Riskeová - Kingová (obě USA) 6:3, 7:5, Garciová (Fr.) - Tatišviliová (Gruz.) 0:6, 7:6 (7:5), 6:4, Niculescuová (Rum.) - Townsendová (USA) 6:3, 6:0, Watsonová (Brit.) - Muellerová (USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist