Kerberová přehrála Halepovou. V semifinále je po sedmi letech i Venus

5. 7. 2016, 15:39
Aktuality 101
Angelique Kerberová přehrála v Londýně Rumunku Halepovou a podruhé v kariéře tak postoupila na turnaji v All England Clubu do semifinále. V něm vítězka letošního Australian Open narazí na pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou, jež si semifinále Wimbledonu si zahraje po dlouhých sedmi letech. Ve druhém semifinálovém souboji na sebe narazí světová jednička Serena Williamsová a překvapení turnaje Jelena Vesninová.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová prochází turnajem v All England Clubu bez větších potíží. Vítězka letošního Australian Open postoupila bez ztráty setu do čtvrtfinále, v němž dnes čelila Rumunce Simoně Halepové.

Čtvrtá nasazená Němka předvedla i v duelu s Rumunkou dobrou formu, hrála agresivně, výborně bránila a na rozdíl od Rumunky byla přesnější a neudělala tolik chyb. V utkání, které trvalo hodinu a 33 minut hry, si sice šestkrát prohrála podání, sama ale Halepovou šestkrát brejkla a nakonec zvítězila 7-5 7-6.

"Obě jsme odehrály úžasný zápas. Byla to velká bitva zejména na returnu, protože jsme dnes obě returnovaly velmi dobře. Jsem opravdu ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech, protože to nebylo nic lehkého. Rozhodlo pár míčů, bylo to velmi těsné, ale já jsem vyhrála poslední bod a to se počítá. Jsem šťastná, že jsem znovu v semifinále. Užívám si každý den tady," podotkla s úsměvem Němka.

"Nemohla jsem se opřít o podání a nechala jsem ji hrát její hru, což prostě nejde. Mrzí mě, že jsem prohrála, ale vezmu si z toho to pozitivní a budu pracovat na tom, abych to zlepšila," konstatovala po utkání poražená Halepová.

Čtvrtá nasazená Němka postoupila do semifinále Wimbledonu už podruhé v kariéře. V roce 2012 v Londýně padla v boji o finále Polce Radwaňské. Letos vyzve Kerberovou v semifinále pětinásobná šampionka turnaje Venus Williamsová, jež postoupila mezi kvarteto nejlepších po výhře 7-6 6-2 nad Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

Venus postoupila do semifinále londýnského grandslamu po sedmi letech. S Kerberovou, s níž má na okruhu WTA bilanci 3-2, bude bojovat o osmé wimbledonské finále v kariéře.

Starší ze sester Williamsových smazala ve zkrácené hře úvodního setu ztrátu 2-5 a ve druhé sadě už nedala o osm let mladší soupeřce šanci. "Pokud jste Serena Williamsová, stává se vám tohle často, jako Venus Williamsová ale musím říct - tohle je úžasný den," okomentovala svůj postup osmá nasazená hráčka, jež si grandslamové semifinále zahrála naposledy v roce 2010 na US Open.

"Byl to dnes náročný den, protože soupeřka hrála hodně dobře. Chytla tu dobrou formu a to potvrdila i v dnešním utkání. Jsem hrozně ráda, že jsem zvítězila. Miluju tenis a každé vítězství je pro mě hodně sladké, užívám si to. Mám pocit, že hraju dobrý tenis, zlepšuju se a věřím, že moje cesta tady ještě nemusí končit. Budu se snažit být na další zápas co nejlépe připravená. Už se na něj moc těším," dodala Venus.

Svůj premiérový wimbledonský titul získala Venus v roce 2000, o rok později ho obhájila a další trofeje přidala v letech 2005, 2007 a 2008.

Z úspěchu sestry se radovala i o dva roky mladší Serena, která se o jejím postupu dozvěděla v průběhu svého čtvrtfinálového duelu. "Na kurtu ukazovali skóre a říkala jsem si 'jupí'. Tak moc chci, aby vyhrávala, ale ne ve finále, pokud tam budu," smála se Serena Williamsová, jež útočí na 22. grandslamový titul, kterým by vyrovnala rekord Steffi Grafové v open éře.

Světová jednička si ve čtvrtfinále poradila dvakrát 6-4 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a mezi kvarteto nejlepší hráček londýnského grandslamu postoupila už podesáté. V boji o finále vyzve šestinásobnou šampionku, jež si dnes připsala už svou 302. grandslamovou výhru, Ruska Jelena Vesninová.

Vesninová si při svém celkově již 42. startu na grandslamovém turnaji zahraje semifinále grandslamu vůbec poprvé v kariéře. Ruska, jejímž maximem byla do letošního Wimbledonu účast ve čtvrtém kole, dnes ve čtvrtfinále porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou dvakrát 6-2.

Serena a Venus Williamsovy dnes na londýnské trávě zářily. Vedle výher ve dvouhře pak zvládly i třetí kolo čtyřhry, v němž porazily šestý nasazený český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, a postoupily do čtvrtfinále.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
úterní výsledky žen (05. 07. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (4-Něm.) - Halepová (5-Rum.) 7-5 7-6(2)
V. Williamsová (8-USA) - Švedovová (Kaz.) 7-6(5) 6-2
S. Williamsová (1-USA) - Pavljučenkovová (21-Rus.) 6-4 6-4
Vesninová (Rus.) - Cibulková (19-SR) 6-2 6-2
Semifinálové dvojice:
Kerberová (4-Něm.) - V. Williamsová (8-USA)
S. Williamsová (1-USA) - Vesninová (Rus.)
Čtyřhra - 3. kolo
S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) 6:4, 6:3

Komentáře

101
Přidat komentář
Frick
https://www.facebook.com/safarovalucie/posts/1185191241545691

Vaříme s Luckou bez lepku, laktozy a chuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezáviď.
Reagovat
Frick
Ok - píšu si... triatlet... id.iot... nebavit se s nim
Reagovat
blixa
Doufám že už jsem v záznamech a nemusím se snažit ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Idi.t píše o druhých, že jsou idi.ti. Typické.
Reagovat
aligo
https://www.super.cz/438758-tohle-si-tenisova-star-pliskova-nezaslouzila-moderator-hrdlicka-namol-opily-pristizen-pri-nevere.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to někoho překvapuje?
Reagovat
aligo
ne proč? jen jsem nechtěl, aby na to někdo zapomněl :D
Reagovat
PetaM
Kdyby aspoň něco dělal s Kristýnou :D To se může aspoň vymluvit, že si ji spletl :D :D :D Ale takhle ...
Reagovat
Frick
Pokud se měl vybarvit, dobře, že se tak stalo dříve než později.
Reagovat
smazaný uživatel
Von byl vybarvenej dávno před tím, než se dal dohromady s Karolínou.
Reagovat
FulnekUltras
obšourníci tohohle typu vždycky byli, jsou a budou... ;) ...a jim v ústrety odkapávající husičky jakbysmet... ;) ...ta "trenérka krasobruslení" nakonec opravdu není nejhorší, takže proč si jen tak ve vší počestnosti ;) trochu nešáhnout... ;)))
Reagovat
Frick
http://www.expres.cz/michal-hrdlicka-osahaval-nelu-slovakovou-f12-/celebrity.aspx?c=A160706_150107_dx-celebrity_ren

?Hrdličkovi jsem řekla, že je pěkně vožralej, aby šel domů. Nepochopil to, tak jsem mu dala facku?

:-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Serena - Vesna 7:5 6:3
Kerberos - Venuše 6:2 6:7 6:3
Reagovat
FulnekUltras
jj, to vypadá hodně reálně...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/ItsCup2013/videos/1376874585663264/

Jéžiš, co tam ta zase straší....
Reagovat
FulnekUltras
ještěže tyhle fízlkanály nepoužívám... ;)
Reagovat
Frick
Jesika, Kája i Terka neztrtily set a jdou dále. Vypíchnout lze hlavně Káju, která dala ve dvou setech Limovou, která je o více jak 70 míst výše. Možná vás pak překvapí ten fakt, že vcelku jasnou favoritkou s kurzem 1,50 byla Kája. Zřejmě byla zohledněno Kájino finále v Essenu.

Trochu méně lichotivým faktem je to, že Kája ztratila čtyři servisy. Zdá se, že to není žádná servismanka, ale spíše pinkalka.
Reagovat
Mayo
Dominika to podľa očakávania nezvládla, ten maratón včerajší ju vyšťavil. Každopádne skvelý úspech na tráve. Venuska je parádna už v SF, bodaj by vyhrala Wimby (: inak aj Angie fajn, páčia sa mi tie hráčky čo tam ostali
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Háčka dostaly tolik příležitostí na podnose ,ale jako Velké hráčky se tedy neukázaly. Začátky gamů hrály rovnocennou partii, ale když teklo do kalhotek.. ,tak si to asi domyslíte
Reagovat
tommr
jj Háčka měly v zápase víc brejkbolů než Williamsky, ale žádnej na rozdíl od soupeřek nedokázaly proměnit. V kritických momentech vždycky zazmatkovaly což platí hlavně pro Lucku ... :(
Reagovat
PetaM
A víš, proč to na ní hlavně platí? Protože stojí na straně, kde jsou v drtivé většině BB :D :D
Reagovat
EllNino
přesně ;) ...ale tak o jeho zaujatosti vůči Lucce už jsem se přesvědčil několikrát :D
Reagovat
FulnekUltras
na tohle ani žádný prášky nezaberou... ;)
Reagovat
milik254
meldonium by mohlo
Reagovat
horska.kraslice
Výsledky QF pro mě celkem uspokojivé. Tři vítězky, které jsem chtěla, tam jsou (Williamsky a Angie). No a ten čtvrtý duel, tam jsem neměla favoritku - ujajčená Vesnina je mně nesympatická, Cibulková u mě obecně moc sympatií nevzbuzuje, ale za výkon proti Radwaňské jsem jí tentokrát přála víc, takže lehká nespokojenost, ale jen lehká (a doufám, že v semifinále Vesnina skončí na štítě). :-)
Reagovat
Kozoroh
Můj tip na finálové složení je repríza finále AO - Serena vs Angie. Angie neztratila doposud set, má nejlepší formu, jakou kdy ve Wimbledonu měla. Soupeřky zatlačuje, vyloženě těsné to měla jen v prvním setu s Carinou. Dnešní skóre proti Simoně sice 7:5, 7:6, ale viděl jsem jejich duel a Angie měla víc ze hry, dostávala se k větším šancím, Simona vždy jen dotahovala.
Angie je podle mě jedinou, která může Sereně překazit obhajobu titulu. Serena v dnešním utkání proti Nastě měla jako obvykle výhodu v silném podání, ale v mezihře to bylo +/- vyrovnané. V obou setech rozhodlo zaváhání Nasti na servisu za stavu 4:4. Angie má daleko lepší mezihru než Nasťa, takže se dá v mnou předvídaném finále očekávat vyrovnanější duel než byl dnes mezi Serenou a Nasťou k vidění.
Ve čtvrtek očekávám postup obou favoritek ve dvou setech.
Reagovat
Nola
podobnu formu mala v roku 2012, skoncila v semi na rakete Agy...
Angelika ma nielen lepsiu medzihru, ale aj obranu a hlavne pohyb, dnes som si jej zapas uzila
ak sa dostane do finale cez Venus, myslim, ze Serena dalsie zavahanie nepripusti, 2 x v rade s tou istou hrackou zrejme neprehra
Reagovat
Kozoroh
Vím, že v roce 2012 postoupila Angie do SF, ale letos mi připadá v ještě lepší formě.
S tím zaváháním bych si nebyl jistý, Serena neměla podle zdejšího mínění před finále RG s Gabrine prohrát podruhé za sebou finále GS a přesto se tak stalo...
Reagovat
vrabejka
No bylo by zajímavé, jestli by Serena nějak pozměnila taktiku.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ,která vyhrála?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/cc/6b/06/cc6b06ae702032e3da38d938b17e69dd.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7507/27608257056_46328934d4_b.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
Alize Lim u mě vyhrála už dávno
Reagovat
smazaný uživatel
dneska ale ne
Reagovat
tommr
Karolína dneska příjemně překvapila. Poslední dobou hraje opravdu dobře. Skalp Limový je velice cennej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, Dominika bola úplne vyšťavená a bez iskry. Včerajšok ju odrovnal, čo už. Zaslúži si však pochvalu, na turnaji hrala výborne. Čo by za to dali tenistky top 10, ktoré si už doma vyvaľujú šunky. menovať nebudem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
každý chvilku tahá pilku
Reagovat
smazaný uživatel
súhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Včera při sledování zápasu Vesnina - Makarova psal někdo na diskusi Tipsportu, že příští zápas vsadí barák na Cibulkovou. Tak mám pocit, že asi bude spát pod mostem... :D
Reagovat
smazaný uživatel
přitom stačí tak málo, vždycky vsadit obráceně, než jak si člověk naplánuje.
Reagovat
smazaný uživatel
možno ten jeho barák bola iba drevená búda
Reagovat
kada.tom
Serena je opět v grandslamovém SF, s Nasťou předvedla pouze to, co bylo nutné předvést. Zabrala v klíčových devátých hrách, kdy byl stav 4-4. Následně oba sety bez problémů doservírovala.

V SF Serenu nečeká Cibulková, jak se všeobecně očekávalo, ale Elena Vesnina, která dneska nesympatickou Čobolku smetla, a tak si může jít pořádat veselku a dokonce nemusí ani rušit termín. S Elenou to má Serena v H2H jasně ložené - 4:0, na jeden ztracený set a navíc všechny ty výhry byly absolutně jasné. Na trávě se ještě nepotkaly, ale věřím, že Serena se dostatečně připraví na Elenu a porazí jí, čímž se jednak probojuje do dalšího grandslamového finále a druhak si tou výhrou pojistí post světové jedničky i po Wimbledonu a tedy i na další týdny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1!
Reagovat
Frick
Takže v zásadě ta fotka "E55 style" je dobrou ilustrací toho, kolik toho už "oběhla"?
Reagovat
smazaný uživatel
už ti je lepšie?
Reagovat
Lunej..
Nech ho, ten umí akorát slintat u fotek..
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, už to niekoľkokrát spomínal, tú foto má zavŕtanú v hlave a nie a nie ju z nej dostať. Treba ho len poľutovať.
Reagovat
Frick
Tak je blbá, no. Vyloženě vulgárně vypadající fotka.
Reagovat
Lunej..
Blbej seš ty, každý den se koukej na sebe do zrcadla a pak si někoho kritizuj.. Ty jsi jen další úkaz, když se něco nepovede..
Reagovat
Lunej..
Ještě, že ten Wimbl zachraňuje Serena... Domči je škoda, hrála výborně celý turnaj.
Reagovat
kada.tom
nesouhlasím s tebou, byť se mi to nelíbí, tak i Kerber čet Wimbledonu zachraňuje, je to hráčka TOP 5, možná i budoucí světová jednička ... a s Venus se taky musí nadále počítat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Venus je taky světová 8... to spíš vypovídá o celé WTA, než o tomhle turnaji, při všem respektu k 36!leté Venus.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - a holky by se už měly konečně trochu sebrat...Kvitová, moc se tam vzadu nekrčte, pro Vás to taky platí !!!!! ;)
Reagovat
Lunej..
Hele ty politologu, tvoje fandění je ukázkou poškozené šedé kůry mozkové, takže i tvé názory beru s velkou rezervou. :)
Reagovat
FulnekUltras
A Vesnina v nehorázně klasickém WTA laufu - otázka, zda jí bude pozítří na Konga stačit. Výsledky v Petině čtvrtce teď sice nabývají trochu jiný odstín, ale ÚPLNĚ ČERNĚ bych to ještě neviděl... ;)
Reagovat
sprchon
Výtečně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spravedlnost vítězí!
Reagovat
blixa
A prd. Prostě chce stihnout svatbu. Co kdyby si to chlapec rozmyslel ... ;-)
Reagovat
Frick
A navíc to odsouvání. Tolik práce s tim, uch...
Reagovat
horska.kraslice
A celá gáže za SF by padla na storna rezervací :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Svadbu pripravuje agentúra, ktorá s tým dopredu rátala, takže žiaden problém.
Reagovat
kada.tom
Eleno, super!
Reagovat
Nola
Dominika ma rejme svoje dni... cez prestavku si odbehla, snad to po zapase pusti do eteru, nech v tom nie je Petra sama, otrasny servis, bez stavy, vyhadzuje sa, Vesnina si ju vodi ako teliatko...
Reagovat
kada.tom
To samé, co v 1. setu, Nasťa ztratila podání za stavu 4-4, a tak půjde Serena podávat na postup do semifinále. Come on!!
Reagovat
smazaný uživatel
OK, Domi, 15:1 by už mohlo stačit.
Reagovat
kada.tom
To hraje Elena tak dobře nebo Cibulková tak špatně (resp. už jí došly baterky)?
Reagovat
PetaM
Hraje hezky holka jedna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si Nasta nevzala challenge? :/ jasnej out
Reagovat
kada.tom
Cibulková by se mohla jít chystat na veselku, snad Elena zabojuje a Cibulkovou vyřadí. Zatím 4-1 ...
Reagovat
FulnekUltras
už Ti lepí ze sf, však? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá šanci, Domča jen zvedá kurz, hodná holka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Veselka má plné ruce práce s přípravou na Katku :)
Reagovat
Frick
Tak. :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
V dalším setu ji Serena vykuchá, nejspíš... :)

Venuše pěkné, závan zlatých travnatých časů někdejší královny :) Nicméně Kerberos je konečná, na tu stačit nebude, to by se musela jooo hodně dobře vyspat :) Prakticky nechybuje a nevěřím, že je schopná Venuše dosáhnout vyšší výkonnosti než Halep...věřím snad jen, že by si lépe poradila v koncovkách výměn, ale Halep by tu výměnu musela rozehrát :D Sesterské finále by i mně chutilo, ale asi vítr, Máchale...
Reagovat
kada.tom
Come on!!
Dopodávání setu bylo formalitou, čtyři výborné první servisy a Serena má set. Nasťa hraje docela pěkně, trefuje toho docela dost a nutí Serenu hrát ve výměnách.

Snad Serena neumožní Nasťě jít do breaku ve 2. setu - ideální by byl průběh jako včera proti Světlaně :-)
Reagovat
kada.tom
Come on!!
Serena vzala čistou hrou Nasťě podání a půjde servírovat na zisk setu. Zatím je na tom se servisem celkem slušně, tak snad ještě set nebude dramatizovat.
Reagovat
PetaM
Dalo se čekat, že Nasťa dříve, či později vypsychaří ... Stačilo si jen počkat :D
Reagovat
FulnekUltras
Konga musí složit až Cibulka... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Jelen to zvládne taky... ;)
Reagovat
FulnekUltras
v nejhorším aspoň Krakenovi prodloužit trávení... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Trhej, Nasťo, pošli Serenu zpátky na Floridu (do daňového ráje, kde se zašívá před vysokými californskými daněmi).
Reagovat
sprchon
Má formu, dneska se mi to moc líbilo. :)
Reagovat
blixa
Má. Snad to tam vyhrá celé ! ;-)
Reagovat
sprchon
Snad jo... Zdá se, že cesta povede přes Williamsky. Nedivil bych se, kdyby aspoň jednu z nich nedala.
Reagovat
kada.tom
Nasťa je ve výborné formě, ale Serena je Serena. Navíc H2H 5-0, navíc k tomu atmosféra Centre court, kde má Serena rozhodně více zkušeností.

Doufám v pěkné představení a nechybující Serenu :-)
Reagovat
kada.tom
Paráda, Venus má z výhry opravdu radost :-)

Včerejší úspěch jí nestačil, a tak dneska přehrála Shvedovovou, která asi ani moc neví, jak se v QF ocitla. No, každopádně Venus je zase po čase v SF a ani proti Kerber nebude bez šance - rozhodně ale nebude favoritkou (vzájemné H2H je 3-2 ve prospěch Kerber), ale poslední zápas (exhibice nepočítám) vyhrála Venus před dvěma lety.
Reagovat
EllNino
jak neví ....porazila Julii, Svitolinu, Sabine a Lucku ...žádný lehký soupeřky
Reagovat
kada.tom
tak upřímně, těžší soupeřkou na trávě byla letos asi jen ta Lisicki, která na trávě umí, při vší úctě k těm tře zbývajícím - ty se letos ve Wimbledonu moc nevytáhly, Elina poslední dobou nehraje nic extra, Lucka byla ve 4. kole i s docela velkým štěstím :-)
Reagovat
Frick
Je to tak. Kdyby byla v ČF Lucka, tak u ní by se to asi řikalo právem - 84. - 106. - 124. - 96. :-D

Jak cesta do finále na INT-u někde v Taškentu, Florianpolisu, Baku a podobný prde.li světa :-D
Reagovat
Frick
Jak by se vám líbilo?
Reagovat
kada.tom
mně by se líbilo moc, před začátkem turnaje jsem finále Serena X Venus tipoval, moc daleko od něj není :-)
Reagovat
FulnekUltras
černobílá nostalgie... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
něco to určitě překazí, k tomu nedojde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Líbilo. Třeba Federer - Philippoussis. Ale k tomu už bohužel nedojde.
Reagovat
Krisboy
Edberg - Becker...joj...
Reagovat
Krisboy
Sampras - Agassi...mmmmmm...
Reagovat
Krisboy
Graf - Sanchez/Vicario...
Reagovat
smazaný uživatel
Perry vs. von Cramm
Reagovat
smazaný uživatel
Nelíbilo, ale já se stejně dívat nebudu, takže je mi to jedno.
Reagovat
bIbec
Cibulka ji porazí ve finále.
Reagovat
FulnekUltras
Simonino nenápadné proplouvání turnajem skončilo. Teď jsem zvědav, jak to Angie dál zvládne psychicky. Zápas Venus - Jarka považuju za zcela otevřený. Cibulka se téměř jistě postaví Kongovi.
Reagovat
FulnekUltras
tak Jarka hotové vyřízené...dnes už narazila na kvalitní return
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist