Kerberová se dál trápí. V Zhengzhou nezvládla tříhodinovou bitvu a prohrála popáté v řadě

10. 9. 2019, 16:17
Aktuality 2
WTA ZHENGZHOU - Angelique Kerberovou zatím z momentálního trápení nedokázal dostat ani nový trenér Dirk Dier. Bývalá světová jednička na milionovém podniku v Zhengzhou v tříhodinové bitvě nevyužila mečbol proti Alison Riskeové a připsala si už pátou porážku v řadě.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se v posledních dvou měsících ohromně trápí. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka z posledních šesti zápasů vyhrála jediný a zatím jí nepomohla ani změna trenéra.

Pod vedením krajana Dirka Diera vstoupila v Zhengzhou do sezony asijských betonů porážkou 7-5 4-6 6-7(6) s Alison Riskeovou, proti níž podruhé v řadě neudržela náskok setu.

Kerberová se dnes ohromně trápila na podání a stejně jako její soupeřka o něj celkem desetkrát přišla. V rozhodující sadě mohla utkání doservírovat, ale neuspěla, v tie-breaku neproměnila mečbol a nakonec z kurtu po bezmála tříhodinové bitvě odcházela jako poražená.

Riskeová si o první čtvrtfinále na tvrdém povrchu od lednového finále v Shenzhenu zahraje s domácí Saisai Zheng, s níž má bilanci 4-2.

Kerberová je jedinou nasazenou hráčkou, která v prvním kole neuspěla. Vstup do turnaje naopak zvládly Sofia Keninová, Petra Martičová i Caroline Garciaová.

Nasazená jednička Karolína Plíšková bude v úvodním zápase čelit Poloně Hercogové, jež si po setech 6-3 6-4 poradila s domácí kvalifikantkou Meiling Wang. Se Slovinkou vyhrála čtyři z pěti předchozích soubojů.

Volný los kromě Plíškové v prvním kole měly ještě Elina Svitolinová, Kiki Bertensová a Aryna Sabalenková.

• WTA PREMIER ZHENGZHOU •
Čína, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
úterní výsledky (10. 9. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Riskeová (USA) - Kerberová (5-Něm.) 5-7 6-4 7-6(6)
Cornetová (Fr.) - Jia-Jing Lu (Čína) 7-6(1) 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-2 6-3
Ferrová (Fr.) - Zhaoxuan Yang (Čína) 6-2 6-3
Hercogová (Slovin.) - Meiling Wang (Čína) 6-3 6-4
Saisai Zheng (Čína) - Schoofsová (Niz.) 7-6(4) 6-1
Tomljanovičová (Austr.) - Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) 6-2 6-0
Ostapenková (Lot.) - Xiaodi You (Čína) 6-3 0-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Melicharová/Peschkeová (1-USA/ČR) - P. Chen/Y. Hsieh (Tchaj-wan) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
dost dobrej zápas se štastným koncem pro Riskeovou ...
Kerberový ani změna trenéra nepomohla a pokračuje v letošní herní i výsledkový bídě. TM je pro ní letos už ztracenej a bude mít ještě co dělat, aby se udržela aspoň v top-20 ...
Riske naproti tomu momentálně hraje tak dobře jako nikdy předtím a dokázala už letos vyhrát spoustu zdánlivě ztracených zápasů. V minulosti tomu přitom bylo přesně naopak ...
Reagovat
EllNino
tak jestli změna trenéra pomoohla nebo ne rozhodně neukáže první turnaj ... to chce čas, pokud na to ještě stále má
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist