Kerberová v Miami pokračuje beze ztráty setu

26. 3. 2017, 21:59
Aktuality 17
WTA MIAMI - Angelique Kerberová zatím své druhé působení v roli světové jedničky zvládá. Na turnaji WTA Premier Mandatory v Miami přidala i druhou výhru, když si poradila 6-4 7-5 s nebezpečnou Shelby Rogersovou. V osmifinále se Němka poprvé v kariéře střetne s překvapením turnaje - Risou Ozakiovou z Japonska.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se poprvé stala světovou jedničkou, když loni na US Open získala svou druhou grandslamovou trofej. Od té doby se však devětadvacetileté Němce příliš nedařilo a po letošním Australian Open, kde obhajovala loňské prvenství, o tenisový trůn přišla.

Vrátila se na něj až díky absenci Sereny Williamsové v Indian Wells. A zatím své druhé působení v čele žebříčku zvládá. V Miami nejprve porazila Ying-Ying Duan a v dnešním zápase nebezpečnou Shelby Rogersovou, která měla jakožto domácí hráčka výhodu podpory publika.

Statistiky zápasu
Kerberová - Rogersová
0 esa 2
3 dvojchyby 3
62% 1. podání do kurtu 60%
63% úsp. po 1. podání 59%
57% úsp. po 2. podání 42%
17 vítězné míče 34
22 nevynucené chyby 51
5/12 brejkboly 3/4
čas 1:29

Američanka střídala výborné okamžiky s těmi horšími. V premiérovém vzájemném duelu s Kerberovou nastřílela dvojnásobek vítězných míčů ale také mnohem více nevynucených chyb.

V obou setech sice vedla o brejk, nicméně o náskok nakonec v obou případech přišla. Od stavu 3-1 v úvodní sadě uhrála jediný game a přestože měla dobře rozehrané i druhé dějství, koncovku nezvládla.

Rogersová si osmifinále takto prestižního turnaje zahrála naposledy loni na French Open. Naopak Němka navázala na semifinále z Dubaje a osmifinálovou účast z předchozího podniku v Indian Wells, kde prohrála s pozdější vítězkou Jelenou Vesninovou, a vypadá to, že se po mizerném úvodu letošní sezony postupně dostává do formy.

"Shelby je výborná hráčka a dnes hrála opravdu dobře. Naštěstí jsem se dobře pohybovala a spoustu míčů vrátila zpátky. Se svým výkonem jsem spokojená. V Miami to miluju, jsou tu úžasní fanoušci i prostředí," okomentovala utkání světová jednička.

O postup do čtvrtfinále svede loňská semifinalistka premiérový souboj s Risou Ozakiovou. Účast Japonky, jež navíc musela projít kvalifikací, mezi nejlepšími šestnácti asi nikdo nečekal.

Uspěly i další favoritky. Loňská finalistka Světlana Kuzněcovová si poradila s domácí Taylor Townsendovou a nyní ji čeká další Američanka. Tentokrát však mnohem tvrdší oříšek v podobě Venus Williamsové.

V osmifinále nebude chybět ani desátá nasazená Johanna Kontaová. Britka smetla Pauline Parmentierovou a v dalším kole pravděpodobně vyzve Laru Arruabarrenovou, která překvapivě vyřadila domácí Madison Keysovou.

Dvě a půl hodiny trvalo Samantě Stosurové přehrát v Miami houževnatou čínskou tenistku Shuai Peng. Australanka po velké bitvě zvítězila a postoupila do osmifinále. V něm narazí na Simonu Halepovou.

Druhé kolo čtyřhry nezvládl ani jeden pár s českým zastoupením. Končí Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou a překvapivě i obhájkyně titulu a nejvýše nasazené Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA, tv. povrch, 7,699.423 dolarů
nedělní výsledky (26. 3. 2017)
Dvouhra - 3. kolo
Kerberová (1-Něm.) - Rogersová (USA) 6-4 7-5
Halepová (3-Rum.) - Kontaveitová (Est.) 6-3 6-0
Kuzněcovová (7-Rus.) - Townsendová (USA) 6-4 6-2
Arruabarrenová (Šp.) - Keysová (8-USA) 7-5 7-5
Kontaová (10-Brit.) - Parmentierová (Fr.) 6-4 6-0
V. Williamsová (11-USA) - Tigová (Rum.) 6-3 6-0
Stosurová (14-Austr.) - Shuai Peng (Čína) 4-6 6-3 7-5
Ozakiová (Jap.) - Görgesová (Něm.) 7-6(5) 6-3
Čtyřhra - 2. kolo
Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) - Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) 6-4 6-1
Makarovová/Vesninová (2-Rus.) - Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) 6-0 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
janek_da
Angie by potřebovala provětrat. Zpočátku roku mi připadala fyzicky zničená a teď zas psychicky. Její tenis se mi teď niepodoba, musím přiznat. Teď je to opravdu dělnická dřina.

A k té zaslouženosti. Ono je fajn se stát jedničkou zároveň s nějakým parádním vítězným majorem, ale tak to je málokdy. A právě setrvačnost vynese hráčku nahoru.
Reagovat
VlS
A její tenis někdy byl něco jinýho, než dělnická dřina?
Reagovat
janek_da
základy tam byly to je jas, ale dokázala vyprodukovat i něco navíc
Reagovat
Fandina
hraje pořád stejně na základní čáře, dobře se hýbe a ve výměně plřitlačuje až nakonec zaboduje winerem, nic se nezměnilo
Reagovat
vrabejka
To byl zase boj :D Ale věřím že to brzo Angie zlomí a začne se jí dařit.
Reagovat
Torn
Se osobně nemůžu zbavit dojmu, že k tomu postu světové jedničky přišla jako slepá k houslím. Vlastně i na tomhle turnaji potká nasazenou hráčku až ve čtvrtfinále, což samozřejmě není její chyba, ale spíš ukázka toho, že i to štěstí na los může hrát roli.
Reagovat
EllNino
Slepá k houslím vyhrála loni 2 GS v jednom roce, takže je na prvním místě zaslouženě :)
Reagovat
janek_da
pokud nehraješ jako Djokovič v 2015, tak je to nezasloužené. to je přece jasné
Reagovat
Lunej..
Nic proti Angie, ale nějak se mi víc líbila v dřívějších dobách.
Reagovat
EllNino
to je tak, když se z lovce staneš lovenou ...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, takové úspěchy sebou přinášejí spoustu nových povinností, proto i rozumím hráčům, kteří když ho mají na dosah, tak se jim rozklepou kolena. Být tváří WTA asi nemůže být každá.
Reagovat
Torn
Tak jedna věc je vyhrát GS a druhá být oprávněně č. 1. Jako na hráčku č. 1 jsou ty její výkony dost nestabilní a letos hrála zatím jen jedno SF. To je jako tvrdit, že Muguruza vyhrála FO a proto je zaslouženě v TOP10, když kromě toho neuhrála nic moc. Ale tak tohle je věc názoru.
Reagovat
EllNino
No je tam zaslouženě, když vyhrála Grandslam, kdo jinej by měl být v desítce než vátězka GS ...

Navíc jednička neodráží aktuální formu, ale dlouhodobou výkonnost, tedy 12 ěsíců, a Angie tam neměla jen ty 2 GS, měla tam další GS finále atd ... kdo jinej by tam měl být mi řekni, když Serena na to se*e a ostatní nemají takovou výkonnost dostat se do 3 GS finále ročně ?
Reagovat
Torn
Ty nechápeš základní věc. Já neříkám, že bych tam dal někoho jiného, ale prostě mne od US Open příjde, že šla dost dolů a ten post světové jedničky tak nějak spíš nehájí než hájí a je tako dle mého trochu taková ztracená no. Možná je to tím, že tam byla dlouho Serena a je to nezvyk, každopádně ani letošním vstupem do sezónu nemohu moc na Kerber změnit názor.
Reagovat
EllNino
No ale ty zase nechápeš základní věc, že po US Open na ní je obrovskej tlak a není jednoduché potvrzovat roli jedničky ...

Od US Open jako by ztratila motivaci, nebo nevím, jak to mám říct, zdá se mi tak, YEC byl výjimka potvrzující pravidlo, ale já věřím, že se zase najde ... prostě je jedničkou zaslouženě, má nevíc bodů, momentálně jako jednička určitě nehraje, ale prostě je za 12 měsíců nejlepší, tak je první ... většina holek tu jedničku potvrzovat moc neumí, viz dříve Safina, Caroline, Jelena, ale narozdíl od nic má 2 GS, takže je to oprávněná nr. 1... Serena je v tomhle skvělá no
Reagovat
VlS
No, to na ty housle na slepo hraje nějak dobře. Není ona na konec nějaká Daliborova pra pra pra?
Reagovat
smazaný uživatel
Bez ztráty setu ... s Duan a Rogers ještě aby ne :D příští kolo Ozaki, easy peasy horní polovina.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist