Kerberová v Monterrey prolétla do čtvrtfinále, čeká ji loňská šampionka Watsonová

7. 4. 2017, 07:58
Aktuality 12
WTA MONTERREY - Světová jednička Angelique Kerberová v Monterrey potvrdila roli favoritky proti Mandy Minellaové a po snadné výhře postoupila do čtvrtfinále. O své teprve druhé letošní semifinále si světová jednička zahraje s obhájkyní titulu Heather Watsonovou, s níž oba vzájemné duely vyhrála v třísetových soubojích.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se po čtyřech letech vrátila na turnaj do Monterrey, kde si při své poslední účasti zahrála finále. Letos zatím postoupila do čtvrtfinále, když si po obratu s Italkou Schiavoneovou poradila hladce 6-1 6-3 s Lucemburčankou Mandy Minellaovou

"Odehrála jsem dobrý zápas. Hrála jsem velmi dobře, od prvního míčku jsem dokázala hrát agresivně. Dnešní zápas jsem si užila," komentovala spokojená Kerberová, která nečelila brejkbolu a po prvním servisu ztratila jen tři fiftýny.

Devětadvacetiletá Němka je světovou jedničkou, ale od loňského triumfu na US Open čeká na titul. Ve finále byla naposledy před půl rokem na Turnaji mistryň.

O teprve druhé letošní semifinále si Kerberová zahraje s Britkou Heather Watsonovou, s níž vyhrála oba vzájemné duely po boji 2-1 na sety.

"Myslím, že to bude dobrý zápas. Ona tu loni vyhrála a obhajuje titul. Takže kurt a prostředí moc dobře zná. Budu muset hrát svou hru, těším se na to," řekla Kerberová.

Obhájkyně titulu Watsonová ve druhém kole porazila 6-4 6-1 šestou nasazenou Rusku Jekatěrinu Makarovovou a v Monterrey udržela svoou neporazitelnost i po sedmém zápase. Dva zápasy po sobě na turnaji WTA vyhrála poprvé od konce loňského března, na čtvrtfinále čekala ještě o tři týdny déle.

Carla Suárazeová, která v úvodu sezony laborovala se zraněním ramena, ve druhém kole smetla 6-2 6-0 krajanku Saru Sorribesovou, poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě a poprvé od loňského října postoupila do čtvrtfinále. V něm osmadvacetiletá Španělka narazí na Francouzku Alizé Cornetovou (h2h 4-4).

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kerberová (1-Něm.) - Minellaová (Luc.) 6-1 6-3
Suárezová (4-Šp.) - Sorribesová (Šp.) 6-2 6-0
Watsonová (Brit.) - Makarovová (6-Rus.) 6-4 6-1
Cornetová (7-Fr.) - Vekičová (Chorv.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Hector21
taaak Nasti a hezky to vyhraj ve dvou setech a šup do semi...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/maria-sarapovova-navrat-kritika-da7-/tenis.aspx?c=A170406_205414_tenis_rou
Ještě bych vyhlásil anketu, jakou soupeřku jí pořadatelé našvindlují na začátek, aby jí posichrovali postup. :-b)
Reagovat
smazaný uživatel
Prilis hlucna samota od Miroslava Nemeho.. :-))
Reagovat
George_Renel
To se mi taky líbilo ze všeho nejvíce :-D.
Reagovat
Fandina
Jj, tím zabodoval :-))
Reagovat
smazaný uživatel
myslis, ze je to recesisticky pseudonym? Jinak na jmenu moc osobnich zasluh nevidim.. ;-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, že na jménu nejsou zásluhy, ale sami jste o tom začli, tak se nediv, že potom člověk domýšlí ledacos ... navíc jsem si představila, že němý není hluchý ... :-))
Reagovat
Fandina
vzhledem k projevům Márie na kurtu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No toto, takové "sběrné surovosti" o Marii? Né náhodou byl Bohumil génius své doby, ostatně i Mária svého času..
Reagovat
VlS
Rozcupovávání jednoho rozhovoru na díly? Proč to, už to tady bylo. Netahejte ji sem pořád.
Reagovat
PetaM
Já od ní očekávám, že začne hned vyhrávat. Pokud během antukové sezóny nezíská aspoň jeden titul, bude to velké zklamání.
Reagovat
Fandina
Ještě ke Caro, jejím sparingem je Sascha Bajin, bývalý sparing Sereny, Azarenky a možná i Sharapové, to se mi nechce hledat, ale možná je to i důvod, proč se Caro teď tak daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist