Kerberová zkompletovala osmičku pro Turnaj mistryň

11. 10. 2013, 22:01
Aktuality 42
Angelique Kerberová zvládla čtvrtfinálový duel v Linci s Patricií Mayrovou-Achleitnerovou a díky výhře 6-3 6-1 si zajistila nejen účast v semifinále, ale taky start na Turnaji mistryň.
Angelique Kerberová

První polovina úvodního setu byla vyrovná. Obě hráčky si držely své servisy a jako první se k brejkbolu až v šesté hře dostala Patricie Mayrová-Achleitnerová. Rakušanka své dvě šance nevyužila a to se později ukázalo jako klíčový okamžik celého duelu.

Angelique Kerberová totiž v dalším gamu využila čtvrtý brejkbol a vyhrála i následujících sedm her v řadě. Ve druhé sadě Němka skvěle podávala a prohrála pouhé dva fiftýny ve čtyřech gamech na servisu.

Kerberová dnešním výsledkem zkompletovala složení hráček na Turnaj mistryň. Stejně jako v minulém roce, avšak teprve podruhé v historii, bude všech osm hráček na turnaji jiné národnosti. „Jsem neskutečně šťastná, že se do Istanbulu zase podívám,“ přiznala Němka. „Fanoušci tam byli loni skvělí a těším se, že si zahraju proti nejlepším hráčkám,“ dodala.

Vedle pětadvacetileté Kerberové se na závěrečném podniku sezony představí také Češka Petra Kvitová, světová jednička Američanka Serena Williamsová, Viktoria Azarenková z Běloruska, Polka Agnieszka Radwaňská, Li Na z Číny, Italka Sara Erraniová a Srbka Jelena Jankovičová.

Semifinále v Linci si Kerberová zahraje s Carlou Navarrovou. Španělská hráčka ve čtvrtfinále vyhrála s Belgičankou Flipkensovou jasně 6-1 6-3.

V Linci skončila Slovenka Dominika Cibulková. Nad síly turnajové sedmičky byla ve čtvrtfinále Ana Ivanovičová ze Srbska. Někdejší světová jednička zvítězila za 80 minut 6-2 6-4. Další soupeřkou Srbky bude Švýcarka Voegeleová, která porazila Američanku Stephensovou v téměř tříhodinové bitvě 6-7 6-4 7-5.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (11. 10. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (1-Něm.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:3, 6:1, Ivanovičová (3-Srb.) - Cibulková (7-SR) 6:2, 6:4, Vögeleová (Švýc.) - Stephensová (2-USA) 6:7 (3:7), 6:4, 7:5, Suárezová (4-Šp.) - Flipkensová (5-Belg.) 6:1, 6:3.

Semifinálové dvojice: Suárezová - Kerberová, Vögeleová - Ivanovičová.

Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Rosolská (1-Kan./Pol.) - Husárová, Voráčová (3-SR/ČR) 6:4, 2:6, 16:14.

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Byla jsem tam ve čtvrtek a byl to prima zážitek, zápasy se mi líbily. Hlavně Domča Cibule. A také se mi líbil zápas Plíščat v deblu proti Barthel Begu a dneska jim budu držet palce v semifinále. Holky jsou mírními favoritkami, hrají s nenasazeným párem, viz odkaz. Držím palce holky a přeji úspěch. Pojď pojď pojď!
http://www.livesport.cz/zapas/dbpye0dH/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Ve čtvrtek? Tak to se tě nemusím ptát, jestli jsi viděla Aničku. Zrovna ve čtvrtek totiž nehrála. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem tu nedávno psal, že Vesnina se rozhodla hrát turnaj šampionek místo FC a Nasťa se vyjádřila podobně..
"If I qualify for Sofia I'll play there, if not Fed Cup final then''
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to se to Tarpiščevovi docela rozpadá...
Reagovat
PetaM
To by naše neudělaly .... Si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa argumentovala tím. že za FC nejsou body, že chce být výš nasazená na AO než je ted a proto pojede do Sofii, když se tam kvalifikuje teda, protože tam body do žebříčku dostane.. :-))
Reagovat
slacker
Kaslat na body a zebřiček. Nasazeni zaruci vyhodnou pozici jen do 3 kola za ubohych 160 bodu. Je to vyrok prizdis.acky a ne sebevedome hracky
Reagovat
tommr
tak to má Lucka Šafářová smůlu. Nejdřív jí v Osace přibyla jedna nová konkurentka bud ve Stosurový nebo v Bouchardový a ted jí ještě bude hrozit Pavlyuchenková, která si může nahrát body v Moskvě. Pokud bude Lucka chtít na TŠ tak si asi bude muset v Lucemburku ještě něco uhrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je celkem logický argument. Asi za to bude Nasťa kritizovaná, ale já osobně to chápu. Sám nevím, jak bych se na jejím místě zachoval, ale určitě bych se hodně rozmýšlel... Něco jiného by bylo, kdyby měla jistotu, že bude jasná jednička nebo dvojka v singlech. Jenže tu nemá u Tarpiščeva nikdo a je pravděpodobnější, že by Nasťa aspoň v prvním dnu vůbec nenastoupila (možná ani ve druhém). Pak by tam seděla na lavičce a říkala si: "To jsem si mohla zahrát v Sofii a získat aspoň nějaké body."

PetaM: Ono je taky třeba říct, že složení českého a ruského týmu je dost odlišné... Zatímco u českého týmu mají Petra, Lucka a H+H prakticky jistou pozici, v ruském týmu může být každou chvíli někdo jiný, takže se tam těžko může vytvořit taková "parta" jako u Češek. Elena a Nasťa by teď nejspíš nebyly "v základu", tedy aspoň do dvouher. Volba padne pravděpodobně na Makiri a Káťu... Já si teda stejně myslím, že bez Mashy mají Rusky na italské antuce malou šanci v jakémkoliv složení. Je ale fakt, že Tarpiščev by pro svoje "experimenty" potřeboval dobrou konkurenci v týmu a tu asi nebude mít takovou, jak si představoval...
Reagovat
skott
Nasťa si kritiku nezaslouží, už jednou ve stejné situaci dala přednost finále Fed Cupu před dvěma lety. Důvody proč hrát v Sofii jsou logické stejně jako Vesny. Ale obě věděly dlouho dopředu, že tato možnost téměř jistě nastane a mohly se tak vyjádřit jasně. Potom by bylo daleko snažší najít náhradu a Tarpiščev by mohl jiné hráčky alespoň předběžně oslovit. Nikomu není příjemné na poslední chvíli měnit dovolenou nebo další plány na přístí sezonu.
Vytahovat neustále Mashu je zbytečné, od začátku roku bylo jasné, že Fed Cup letos hrát nebude.
Jinak souhlasím, že ruský tým se nedá s naším porovnávat. Konečně kde jinde je hráčka 25. na světě ale přesto až číslo 5 doma? O to víc je důležitá komunikace v takovém případě.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za příspěvek! Čekal jsem tvou reakci. :)

Sice nevím, jak to letos měli domluvené, ale myslím si, že kdyby Masha nebyla zraněná, tak by ji Tarpiščev určitě oslovil. Masha je jediná ruská hráčka, která je i na antuce lepší než obě Italky. Prostě kdybych byl na místě Tarpiščeva a Masha byla zdravá, tak se hodně snažím, aby nastoupila právě v tomto finále...

Jinak vidím jako celkem reálné, že by Masha mohla hrát příští rok čtvrtfinále v Austrálii. To by mělo být někdy krátce po Australian Open, takže by se nemusela nikam přesouvat. :) Ruské holky mají právě občas nevýhodu v tom, že když jsou napřed v Melbourne a pak letí do Moskvy na Fed Cup, tak často chytnou nějaké nachlazení. Myslím, že už se to stalo Mashe i Makiri.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Angie! Loni tam sehrála skvělé zápasy, tak doufám, že letos to bude podobné!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu se moc tesim letos v pauze udelat neco jineho a to hrat Necker Cup!
cotoje Necker Cup? :DD
Reagovat
PetaM
Já jsem to pochopil tak, že to jsou charitativní zápasy :D Ale vůbec si tím nejsem jistý. Na 100 % ti to potvrdí tady někdo zkušenější :D :D
Reagovat
PetaM
Je tam něco o tom, že týmy se složí z tenisových legend, aktuálních hráčů a amatérů na jakékoli úrovni a budou bojovat proti sobě (v tenisu, samozřejmě :D ) Část zisku a 100 % zisk z aukcí jde na Virgin Unite :D :D
Reagovat
Sonja
Něco takovýho:-)
Nole tam byl loni:
http://www.youtube.com/watch?v=ByjViied9l4
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, letos tam kromě Petry budou taky Anička, Sorana a Daniela. :)
https://twitter.com/WTA/statuses/388790855516966912
Reagovat
smazaný uživatel
preju Karlicce.. :-) Zpusob, jakym se kvalifikovala Kerber na TM, je mi, bohuzel, asi tak stejne sympaticky, jako ona sama. (Tim samozrejme nijak nezpochybnuju, ze by si ucast treba nedokazala vybojovat v Moskve. Ale nedokazala.) Vamos! :-)
Reagovat
Frick
Koukám, že budou štěstí v kvaldě zkoušet i poměrně slabý hráčky od nás - Smítková (ta snad by ještě mohla jít nahoru) a Vaňková (ta v kariéře asi udělá max. TOP 200 - nebo ne?)
Reagovat
Frick
Pamatuje si někdo, jakej byl kurz na titul z Wimbledonu 2011 před začátkem turnaje? Tak 15,00 - 20,00?
Reagovat
Frick
Samozřejmě na titul budoucí vítězky :-)
Reagovat
freeteepek
Kurs na Petru nebyl zase tak vysokej. Myslím, že to bylo 8 nebo 11. Ale víc ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki ukončila svou krátkou spolupráci s trenérem Dušanem Vemicem...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/388689247932137472
Reagovat
Sonja
Škoda:-( Máte na něj někdo číslo?:-(:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to překvapilo... Důvod neznám, ale asi ta spolupráce prostě nepřinesla zlepšení výsledků. Jinak si myslím, že tam žádný problém nebyl. Kiki jsem viděl s Vemicem docela často, třeba na zápase Petko v její lóži (proti Vice v Pekingu)... No, snad Kiki najde někoho jiného a půjde jí to líp. :)

Zajímavé však je, že v mixu a deblu se Kiki dlouhodobě daří. Teď je v Ósace ve finále spolu s Flavií Pennettou...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Aně! :) První set byl výborný a odvíjelo se to už od toho začátku, kdy Anička hned v úvodním gemu získala brejk. Pak asi bylo rozhodující, že v 1. setu Ana získala dva vyrovnané gemy. Ve čtvrté hře udržela servis a zvýšila tak na 3:1, přestože odvracela tři brejkboly. No a za stavu 4:2 naopak vzala Dominice podání, když využila svůj pátý brejkbol. Pak už to úspěšně dopodávala... Během 2. setu jsem měl důležitý hovor, takže jsem to sledoval tak trochu jedním okem. Ana ztrácela, když prohrávala 0:3, ale byl tam rozdíl jenom jednoho brejku. Aně se ovšem povedl celkem brzký obrat a najednou to byla ona, kdo s náskokem jednoho brejku vedl 4:3. Dominika sice rebrejkem srovnala, ale za stavu 4:4 byla na returnu opět úspěšná Ana. Pak se jí to povedlo doservírovat, přestože měla Dominika dva brejkboly za stavu 15-40, ale Anička získala čtyři míčky v řadě a proměnila tak hned svůj první mečbol. :)

Zápas jsem viděl, ale hlavně ten 2. set jsem nemohl sledovat až tak pozorně. Přesto bylo poznat, že Ana se v Linci celkem slušně rozehrála a jenom potvrzuje, že tenhle turnaj jí prostě sedí. :) Taky jsem měl v plánu dívat se na tenis konečně v televizi, ale momentálně mám jenom německý Eurosport a tam dali přednost fotbalu, zatímco tenhle zápas běžel až od půl deváté, takže jsem nakonec zůstal u streamu...

Semifinálovou soupeřkou Any bude poměrně překvapivě Stefanie Voegele, která nakonec otočila těsný zápas proti Sloane Stephens. Čekal jsem postup Sloane, ale žádnou výhodu pro Anu v tom nevidím. Voegele možná není tak vysoko, ale vím o ní, že někdy dokáže být nepříjemnou soupeřkou. Letos třeba porazila Caro v Charlestonu... Přesto pevně věřím, že Ana postoupí do finále. Ana neztratila v Linci zatím ani set, zatímco Stefanie postoupila přes samé tříseťáky, takže možná bude trochu unavená.
Reagovat
smazaný uživatel
Její postup na TM jsem už před Lincem považoval prakticky za jistý a tady to jenom potvrdila. Mrzí mě, že tam místo Angelique není Caro, ale třeba na TM dostane šanci jako náhradnice. Rozhodně žádné z holek nepřeju nějaké zranění, ale co si pamatuju, tak jedna náhradnice do TM většinou zasáhla... V každém případě, gratulace Angie k zaslouženému postupu! Tohle se asi bude líbit janekdovi... :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/4d/9d/0,,12781~12295501,00.jpg

Ale co se ještě týče turnaje v Linci, tak si nejsem jistý, jestli Angie postoupí do finále. Přece jenom, jela tam hlavně kvůli zajištění účasti na TM, kterou má teď splněnou a možná už tam nebude taková motivace. Samozřejmě to tak ale vůbec být nemusí, jen mě to prostě napadlo... A taky jsem si vzpomněl na to, že Carla ji celkem nedávno porazila (v osmifinále letošního US Open).
Reagovat
slacker
Nahradnici uz je Angelika, akorát ze nemusi cekat na odstoupeni v prubehu turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
Angie by byla náhradnicí při účasti Mashy. V tomto případě bude hrát od začátku, takže ji považuju za normální účastnici, přestože je v pořadí na 9. místě...
Reagovat
slacker
Regulerni ucastnice jsou prvních 8 hracek zebřičku, další podle potřeby zaskakuji. Ciste teoreticky si to Sarapova ještě muze rozmyslet v hodine H
Reagovat
smazaný uživatel
ne nemůže, už se odhlásila -_-
Reagovat
smazaný uživatel
no bylo by zajímavé, kdyby si to fakt Maria rozmyslela. Třeba by fakt vyšoupli Kerber z TM na úkor Marie, tak jako v Linci vyšoupli tu Rakušanku na úkor Kerber :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě dodám, že Angelique přece taky NEMOHLA hrát v Linci, pokud to byl její třetí international v roce a stejně tam hrála.
Reagovat
slacker
TO odhlaseni asi nebude moc pravne zavazne a nezvratne když pozvánky se muzou rozesílat az po ukonceni turnaju WTA kdy je poradi definitivni.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé spekulace, ale podle mě docela zbytečné. Masha když něco řekne, tak to platí. :)
Reagovat
slacker
To není spekulace ale uduvodneni proc Kerber povazuji za nahradni ucastnici. Klidne odlisuj nahradni ucastnici od nahradnice ale je to jen technicky detail
Reagovat
smazaný uživatel
Těmi spekulacemi jsem myslel vaše úvahy, že by si to Masha ještě mohla rozmyslet... :)
Reagovat
freeteepek
Konečně jsem narazil na kvalitní záznam toho zápasu. A navíc je to ve španělštině:-)
http://www.youtube.com/watch?v=J_Uuhyl_IMI&list=TL7WH4DYcPiLH0StSzvoRra-e4NHzEajsE
Reagovat
slacker
Tyy vole humus, YT uz vklada reklamy doprostřed videi. v 6 minute reklama na ANO
Reagovat
freeteepek
Angie, poděkuj Petře, že odstoupila z Lince a tím Ti dala šanci. Taky tam mohla jít, prohrát v prvním kole, ale ty bys teď musela jet do Moskvy a kdo ví, jak by to tam dopadlo. Taky poděkuj vedení turnaje, že Ti to umožnili a dalším, kteří Ti dovolili letos již třetí účast na podniku WTA Int.
Reagovat
PetaM
Angi výborně :) Sezóna sice nebyla tak "úžasná" jako ta minulá, ale je super, že jsi znovu na TM :) Bude to super turnaj. Věřím v nejlepší tenis od všech zúčastněných :) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist